×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 6: Femke uit Boer zoekt Vrouw blikt vooruit

Vriendin 6: Femke uit Boer zoekt Vrouw blikt vooruit
07.02.2017 -

Op 12 februari begint het nieuwe seizoen van Boer zoekt vrouw. Femke (32) reageerde zes jaar geleden op de oproep van boer Gijsbert, met wie ze dit jaar is getrouwd. Hoe kijkt ze straks naar de nieuwe afleveringen? En hoe kijkt ze terug op haar eigen deelname?


'Volgens mij is iedereen nu al op boer Marc' 
 

In een idyllische boerderij aan een rivier in het dorpje Abcoude, net buiten Amsterdam, wonen Femke en Gijsbert (42) met hun kinderen Romke (10), Marije (4), Siem (2,5) en Hannah (1). Terwijl Gijs, zoals Femke hem noemt, aan het werk is op de boerderij, de twee oudste kinderen naar school zijn en de jongsten rondscharrelen in de woonkeuken, praten wij met Femke aan de keukentafel over het programma dat haar leven veranderde. Femke ontmoette Gijs toen ze meedeed mee aan Boer zoekt vrouw in 2011. Op 12 februari begint het nieuwe seizoen, met alleen maar boeren in het buitenland: Boer zoekt vrouw internationaal. 

Ga je kijken naar het nieuwe seizoen?
“Zeker, ik vind het altijd heel leuk. Natuurlijk ook omdat ik zelf heb meegedaan. Meestal kijk ik met Romke, hij mag ervoor opblijven. Gijs kijkt niet altijd mee, hij heeft er niet zo veel meer mee. Voor dit seizoen tip ik Marc uit Zambia als populairste boer. Volgens mij is iedereen nu al op hem, hij schijnt wel een toppertje te zijn. Hij is ook wel knap, al hangt het er natuurlijk vanaf waar je op valt. Hij heeft een beetje flaporen, dat spreekt mij iets minder aan, haha. Marc lijkt wel de Afrikaanse versie van die knappe boer Tom, die nu deels ook het tv-programma Eigen huis & tuin presenteert. Ik geloof trouwens dat ik zelf niet zo snel zou hebben gereageerd op een boer die in het buitenland woont. En ik denk veel vrouwen met mij, want de boeren uit Boer zoekt vrouw internationaal krijgen minder brieven dan de boeren die meedoen aan de reguliere versie van het programma. Zo’n buitenlandavontuur is voor veel vrouwen denk ik net iets té avontuurlijk.”

Waarom deed jij eigenlijk mee?
“Omdat Gijs me een leuke vent leek. Zes jaar geleden zat ik op een avond thuis te studeren voor mijn opleiding maatschappelijk werk. Ik had net Romke naar bed gebracht, die toen drie jaar oud was. Hij had teken lms zitten kijken en de tv stond nog aan. Ik wilde ’m net uitzetten, toen ik Gijs voorbij zag komen in de oproep van Boer zoekt vrouw. Ik dacht niet gelijk: ik ga een brief schrijven. Maar Gijs bleef wel in mijn hoofd zitten. Het was echt puur toeval dat ik zijn oproep zag, ik keek nooit naar Boer zoekt vrouw."

Lees het hele verhaal in Vriendin 6

Dit zijn de nieuwe boeren van BZV!
• David (27) zet een varkenshouderij op in Roemenië.
• Herman (25) heeft een melkveebedrijf in Frankrijk.
• Olke (52) heeft in Texas een melkveebedrijf. Hij is gescheiden en heeft drie kinderen.
• Marc (37) uit Zambia heeft een viskwekerij. Riks (40) heeft twee kinderen, is gescheiden en heeft een melkveebedrijf in Canada. 

Volg Boer zoekt vrouw internationaal vanaf 12 februari op NPO1 om 20.20 uur. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |