×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 6: Femke uit Boer zoekt Vrouw blikt vooruit

Vriendin 6: Femke uit Boer zoekt Vrouw blikt vooruit
07.02.2017 -

Op 12 februari begint het nieuwe seizoen van Boer zoekt vrouw. Femke (32) reageerde zes jaar geleden op de oproep van boer Gijsbert, met wie ze dit jaar is getrouwd. Hoe kijkt ze straks naar de nieuwe afleveringen? En hoe kijkt ze terug op haar eigen deelname?


'Volgens mij is iedereen nu al op boer Marc' 
 

In een idyllische boerderij aan een rivier in het dorpje Abcoude, net buiten Amsterdam, wonen Femke en Gijsbert (42) met hun kinderen Romke (10), Marije (4), Siem (2,5) en Hannah (1). Terwijl Gijs, zoals Femke hem noemt, aan het werk is op de boerderij, de twee oudste kinderen naar school zijn en de jongsten rondscharrelen in de woonkeuken, praten wij met Femke aan de keukentafel over het programma dat haar leven veranderde. Femke ontmoette Gijs toen ze meedeed mee aan Boer zoekt vrouw in 2011. Op 12 februari begint het nieuwe seizoen, met alleen maar boeren in het buitenland: Boer zoekt vrouw internationaal. 

Ga je kijken naar het nieuwe seizoen?
“Zeker, ik vind het altijd heel leuk. Natuurlijk ook omdat ik zelf heb meegedaan. Meestal kijk ik met Romke, hij mag ervoor opblijven. Gijs kijkt niet altijd mee, hij heeft er niet zo veel meer mee. Voor dit seizoen tip ik Marc uit Zambia als populairste boer. Volgens mij is iedereen nu al op hem, hij schijnt wel een toppertje te zijn. Hij is ook wel knap, al hangt het er natuurlijk vanaf waar je op valt. Hij heeft een beetje flaporen, dat spreekt mij iets minder aan, haha. Marc lijkt wel de Afrikaanse versie van die knappe boer Tom, die nu deels ook het tv-programma Eigen huis & tuin presenteert. Ik geloof trouwens dat ik zelf niet zo snel zou hebben gereageerd op een boer die in het buitenland woont. En ik denk veel vrouwen met mij, want de boeren uit Boer zoekt vrouw internationaal krijgen minder brieven dan de boeren die meedoen aan de reguliere versie van het programma. Zo’n buitenlandavontuur is voor veel vrouwen denk ik net iets té avontuurlijk.”

Waarom deed jij eigenlijk mee?
“Omdat Gijs me een leuke vent leek. Zes jaar geleden zat ik op een avond thuis te studeren voor mijn opleiding maatschappelijk werk. Ik had net Romke naar bed gebracht, die toen drie jaar oud was. Hij had teken lms zitten kijken en de tv stond nog aan. Ik wilde ’m net uitzetten, toen ik Gijs voorbij zag komen in de oproep van Boer zoekt vrouw. Ik dacht niet gelijk: ik ga een brief schrijven. Maar Gijs bleef wel in mijn hoofd zitten. Het was echt puur toeval dat ik zijn oproep zag, ik keek nooit naar Boer zoekt vrouw."

Lees het hele verhaal in Vriendin 6

Dit zijn de nieuwe boeren van BZV!
• David (27) zet een varkenshouderij op in Roemenië.
• Herman (25) heeft een melkveebedrijf in Frankrijk.
• Olke (52) heeft in Texas een melkveebedrijf. Hij is gescheiden en heeft drie kinderen.
• Marc (37) uit Zambia heeft een viskwekerij. Riks (40) heeft twee kinderen, is gescheiden en heeft een melkveebedrijf in Canada. 

Volg Boer zoekt vrouw internationaal vanaf 12 februari op NPO1 om 20.20 uur. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |