×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 5: Er is gesjoemeld met het donorzaad waaruit Sophie voortkwam

Vriendin 5: Er is gesjoemeld met het donorzaad waaruit Sophie voortkwam
01.02.2017 -

Sophie (38) en haar drielingzus Steph en -broer Bernhard ontdekten op hun 25e dat hun vader niet hun biologische vader is. Afgelopen zomer kwam daar nog een schokkend detail bij: ze hebben ook nog verschillende vaders! “Hoeveel kinderen zullen niet in hetzelfde schuitje zitten?”


'Ik heb een andere vader dan mijn drielingbroer en -zus' 

Na acht jaar tevergeefs proberen natuurlijk zwanger te worden, stapten de ouders van Sophie na overleg met de huisarts naar een vruchtbaarheidskliniek. Uit tests bleek dat het zaad van Sophies vader weinig bewegelijk was, waardoor de kans op een spontane zwangerschap heel klein was. Een flinke tegenvaller, maar ze konden wel kiezen voor spermadonatie. 38 jaar geleden werd er nog niet met ivf gewerkt. Met ivf kun je het aantal teruggeplaatste eitjes goed controleren. Sophies moeder kreeg destijds een hoge dosis hormonen toegediend, waardoor er meerdere eitjes vrijkwamen. En die eitjes werden met behulp van inseminatie bevrucht door het donorzaad.

Sophie: “In eerste instantie leek het om vier embryo’s te gaan, later waren het toch ‘maar’ drie kinderen. Ook dat was lastig te bepalen, omdat er nog geen echo’s bestonden. Een enorme schok voor mijn ouders. Mijn moeder wilde dolgraag kinderen, maar drie kinderen tegelijk is natuurlijk ontzettend ingrijpend.”

De drieling kwam gezond ter wereld, maar de drie gingen zoals Sophie het omschrijft ‘een donkere jeugd tegemoet’.
“Ik vind dat het spermadonorschap een schaduw over ons leven heeft geworpen. Onze vader, van wie wij dachten dat hij onze biologische vader was, heeft ons nooit als zijn eigen kinderen beschouwd. Hij toonde geen interesse in ons en leefde zijn eigen leven. Naarmate we ouder werden, werd dat gedrag erger. Hij was er totaal niet voor ons.” 

Steun aan elkaar  
“Drie jaar na onze geboorte raakte mijn moeder plotseling spontaan zwanger. Die kans was door de artsen nooit helemaal uitgesloten en het was een verrassing dat het toch gebeurde. We kregen een broertje, Diether. In die tijd werd mijn moeder depressief. Op ons elfde werd ze opgenomen en kwamen wij doordeweeks in een internaat terecht. Gelukkig hadden we als kinderen steun aan elkaar.” 

Twijfel
Sophie kreeg vanaf haar veertiende het gevoel dat er iets niet klopte. “Ik begon te twijfelen aan de samenstelling van onze familie. De afstandelijkheid die mijn vader naar ons had, had hij bijvoorbeeld minder naar Diether. Daarbij zijn hij en Diether allebei heel sportief, wij totaal niet. Eigenlijk pasten wij niet binnen de rest van de familie. Zo is de familie van mijn vaders kant, vrij materialistisch. Ze houden graag de schone schijn op. Wij voelden ons daar niet in thuis.” 

Lees verder in Vriendin 5

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!