×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 4: Dhyans zoon Rob is al negen jaar vermist: 'Ooit zal ik hem vinden'

Vriendin 4: Dhyans zoon Rob is al negen jaar vermist: 'Ooit zal ik hem vinden'
25.01.2017 -

Je kind vermist... Een nachtmerrie voor iedere moeder. Het overkwam Dhyan. Haar zoon Rob (toen 39) voer bijna tien jaar geleden in een bootje in Spanje de zee op, maar keerde niet terug. Sindsdien is hij spoorloos en leeft Dhyan in onzekerheid: “Het gemis gaat nooit over.”


Afgelopen september huurde Dhyan voor het eerst in negen jaar een strandbedje bij Egmond aan Zee. Ze genoot van de zon, liep door het zand, zwom in zee. Het voelde als een overwinning. Dat had ze al jaren niet meer gedaan. Het was te pijnlijk, riep te veel herinneringen op aan vroeger. Aan de zomer- vakanties die ze met haar kinderen doorbracht in Egmond aan Zee. Aan het ondeugende koppie van haar kleine Rob.

Dhyan ging altijd graag naar zee, totdat haar zoon verdween. Daarna werd ze er alleen maar verdrietig van. “In Bergen, waar Rob woonde, kom ik zelfs helemaal nooit meer. Alles doet me daar aan hem doet denken”, vertelt Dhyan. Rob verdween op 3 juni 2007 in Spanje van de aardbodem. Samen met zijn vriend Tom ging hij met een motorboot de zee op. De twee mannen keerden nooit terug. Sindsdien ontbreekt van hen elk spoor. “Rob zou in de zomermaanden botenwax gaan verkopen in Spanje. Hij had een goedlopend glazenwassersbedrijf in Bergen, maar wilde een tijdje wat anders doen in een zonnig land. ‘Lekker bruin worden’, zei hij. ‘En je bent al zo bruin’, lachte ik. Ik vond het leuk voor hem. Hij was gescheiden. Zijn twee dochters zouden in de zomervakantie zes weken bij hem komen in Spanje. Het leek allemaal zo mooi geregeld. Twee dagen voordat Rob ging varen, heb ik hem nog even gesproken. Hij zei dat hij een boottochtje ging maken voordat het werk begon. ‘Geniet ervan. En zorg goed voor jezelf’, drukte ik hem op het hart. Achteraf bezien vind ik het fijn dat ik dat nog tegen hem kon zeggen. Al wist ik toen niet dat ik hem daarna nooit meer zou spreken.”

Rustig en helder
Een week na zijn verdwijning kreeg Dhyan pas te horen dat Rob en zijn vriend Tom vermist werden. “Mijn dochter Mirjam belde me om te zeggen dat ze dat van een vriend van Rob had gehoord. Die woonde in Spanje en had bij de Spaanse politie aangifte gedaan van Robs vermissing. Toen Mirjam mij het afschuwelijke nieuws vertelde, had ik het gevoel dat mijn schedel eraf schoot, alsof ik letterlijk uit mijn dak ging. Uit alle macht drukte ik met mijn hand op mijn hoofd. Wat nu, wat nu? dacht ik. Ik hield mezelf voor dat ik rustig en helder moest blijven. Niet instorten, maar handelen. Sterk blijven en Rob zien te vinden. Tegelijkertijd voelde ik dat er iets niet goed zat. Een week ervoor had ik in een droom Rob horen schreeuwen. ‘Mama, mama!’ krijste hij, alsof hij nog een kleine jongen was. Ik schrok daarvan wakker. Aan dat voorval moest ik meteen weer denken. Misschien was dat wel het moment waarop hij stierf... Het was ook ongewoon dat hij zijn dochters een week niet gebeld had. Dat zou hij nooit doen, want hij sprak ze elke dag. Zomaar, zonder iets te zeggen weggaan, was niets voor Rob.” 

Lees het hele verhaal in Vriendin 4

Plaats een reactie

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  MrsSmit wo 25 jan '17 20:52

  Wauw dit raakt mij echt. Ik heb zelf ook een dochter en krijg al steken in mijn hart als ik eraan denk..
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 25 jan '17 20:55

  Je ergste nachtmerrie
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!