×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 4: Dhyans zoon Rob is al negen jaar vermist: 'Ooit zal ik hem vinden'

Vriendin 4: Dhyans zoon Rob is al negen jaar vermist: 'Ooit zal ik hem vinden'
25.01.2017 -

Je kind vermist... Een nachtmerrie voor iedere moeder. Het overkwam Dhyan. Haar zoon Rob (toen 39) voer bijna tien jaar geleden in een bootje in Spanje de zee op, maar keerde niet terug. Sindsdien is hij spoorloos en leeft Dhyan in onzekerheid: “Het gemis gaat nooit over.”


Afgelopen september huurde Dhyan voor het eerst in negen jaar een strandbedje bij Egmond aan Zee. Ze genoot van de zon, liep door het zand, zwom in zee. Het voelde als een overwinning. Dat had ze al jaren niet meer gedaan. Het was te pijnlijk, riep te veel herinneringen op aan vroeger. Aan de zomer- vakanties die ze met haar kinderen doorbracht in Egmond aan Zee. Aan het ondeugende koppie van haar kleine Rob.

Dhyan ging altijd graag naar zee, totdat haar zoon verdween. Daarna werd ze er alleen maar verdrietig van. “In Bergen, waar Rob woonde, kom ik zelfs helemaal nooit meer. Alles doet me daar aan hem doet denken”, vertelt Dhyan. Rob verdween op 3 juni 2007 in Spanje van de aardbodem. Samen met zijn vriend Tom ging hij met een motorboot de zee op. De twee mannen keerden nooit terug. Sindsdien ontbreekt van hen elk spoor. “Rob zou in de zomermaanden botenwax gaan verkopen in Spanje. Hij had een goedlopend glazenwassersbedrijf in Bergen, maar wilde een tijdje wat anders doen in een zonnig land. ‘Lekker bruin worden’, zei hij. ‘En je bent al zo bruin’, lachte ik. Ik vond het leuk voor hem. Hij was gescheiden. Zijn twee dochters zouden in de zomervakantie zes weken bij hem komen in Spanje. Het leek allemaal zo mooi geregeld. Twee dagen voordat Rob ging varen, heb ik hem nog even gesproken. Hij zei dat hij een boottochtje ging maken voordat het werk begon. ‘Geniet ervan. En zorg goed voor jezelf’, drukte ik hem op het hart. Achteraf bezien vind ik het fijn dat ik dat nog tegen hem kon zeggen. Al wist ik toen niet dat ik hem daarna nooit meer zou spreken.”

Rustig en helder
Een week na zijn verdwijning kreeg Dhyan pas te horen dat Rob en zijn vriend Tom vermist werden. “Mijn dochter Mirjam belde me om te zeggen dat ze dat van een vriend van Rob had gehoord. Die woonde in Spanje en had bij de Spaanse politie aangifte gedaan van Robs vermissing. Toen Mirjam mij het afschuwelijke nieuws vertelde, had ik het gevoel dat mijn schedel eraf schoot, alsof ik letterlijk uit mijn dak ging. Uit alle macht drukte ik met mijn hand op mijn hoofd. Wat nu, wat nu? dacht ik. Ik hield mezelf voor dat ik rustig en helder moest blijven. Niet instorten, maar handelen. Sterk blijven en Rob zien te vinden. Tegelijkertijd voelde ik dat er iets niet goed zat. Een week ervoor had ik in een droom Rob horen schreeuwen. ‘Mama, mama!’ krijste hij, alsof hij nog een kleine jongen was. Ik schrok daarvan wakker. Aan dat voorval moest ik meteen weer denken. Misschien was dat wel het moment waarop hij stierf... Het was ook ongewoon dat hij zijn dochters een week niet gebeld had. Dat zou hij nooit doen, want hij sprak ze elke dag. Zomaar, zonder iets te zeggen weggaan, was niets voor Rob.” 

Lees het hele verhaal in Vriendin 4

Plaats een reactie

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  MrsSmit wo 25 jan '17 20:52

  Wauw dit raakt mij echt. Ik heb zelf ook een dochter en krijg al steken in mijn hart als ik eraan denk..
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 25 jan '17 20:55

  Je ergste nachtmerrie
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |