×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 3: Bianca doet aan canicross: hardlopen met de hond

Vriendin 3: Bianca doet aan canicross: hardlopen met de hond
18.01.2017 -

Bianca (38) heeft met haar man twee kinderen van tien en acht, twee honden, een baan en volgt ook nog eens een opleiding. Sporten schiet er vaak bij in en de kilo’s sluipen eraan. Als ze helemaal klaar is met haar overgewicht, besluit ze te gaan hardlopen. Met hond Hummer (3). “Ik merkte dat hij dat zó leuk vond.”


'Dankzij mijn hond viel ik dertig kilo af'

 

Bianca: “Anderhalf jaar geleden ben ik gaan sporten met mijn hond. Dat gebeurde min of meer bij toeval, maar ik kan wel zeggen dat het mijn leven totaal heeft veranderd. En echt niet alleen omdat ik er dertig kilo door ben afgevallen. Vier jaar lang heb ik het heel druk gehad, waardoor ik hooguit één keer per week kon sporten. Ik volgde twee avonden per week een opleiding tot schoonheidsspecialiste en pedicure. Dat deed ik naast mijn baan als verkoopmedewerkster,
het huishouden en de zorg voor mijn gezin. Daardoor had ik niet zo veel tijd voor mezelf en heb ik uiteindelijk mijn abonnement bij de sportschool opgezegd. Tot anderhalf jaar geleden woog ik 98 kilo. De kilo’s waren er in de loop der jaren langzaam bij gekomen. Je komt natuurlijk niet vanzelf aan, dat gebeurt door wat je eet. Ik at foute tussendoortjes zoals chocola, roze koeken en taart. Omdat ik daarnaast weinig bewoog doordat ik zittend werk heb, slopen de kilo’s eraan. Ik was begin twintig toen ik voor het laatst minder dan zeventig kilo woog.''

Hardlopen
''Over mijn gewicht was ik trouwens niet echt ongelukkig. Goed, ik woog dan wel 98 kilo, maar ik ben met mijn 1,76 meter vrij lang. Lichamelijk had ik ook nergens last van. Toch sluimerde er iets. Toen ik klaar was met mijn opleiding en meer tijd kreeg, was ik er eigenlijk wel een beetje klaar mee dat ik zo zwaar was. Ik wilde best gaan sporten, maar de vraag was: op welke manier? In mijn puberteit had ik veel aan atletiek gedaan en mijn man was met de buurman aan het hardlopen gegaan. Toen ben ik dat ook gaan hardlopen, gewoon met die bekende app Hardlopen met Evi, om het eens uit te proberen. Dat beviel meteen heel goed. Ik begon in november 2015 en na een week of drie merkte ik al dat mijn benen strakker werden. Volgens de Evi-app zou ik met drie keer per week hardlopen al na twaalf weken vijf kilometer kunnen rennen. Dat leek me een mooi streven.”

Meteen enthousiast
“Steeds als ik ging hardlopen, nam ik onze jongste hond Hummer mee. Enerzijds voor mijn eigen bescherming: ik begon in de herfst en dan is het natuurlijk al vroeg donker. Maar ook omdat ik merktedat hij het zo leuk vond. Zodra ik mijn hardloopkleding en -schoenen aanhad, stond hij
me al kwispelend aan te kijken met zo’n blik van: gaan we?"

Wedstrijdje doen? Er worden jaarlijks zo’n 12 canicross-wedstrijden georganiseerd, waaronder sinds 2012 ook een officieel NK. Bij de meeste wedstrijden wordt een tijdritstart toegepast, waarbij deelnemers individueel om de 30 seconden starten om te voorkomen dat de honden te dicht op elkaar zitten en elkaar uitdagen of hinderen. Het is verstandig om het parcours van tevoren te verkennen, liefst lopend/wandelend met de hond. Dan kent je hond de route en hoef je minder bij te sturen. Bovendien weet je dan waar eventuele obstakels en lastige stukken zitten. De route wordt met lint en pijlen gemarkeerd. De korte afstand is meestal 2 à 3 kilometer, de lange 5 à 6 kilometer. Meedoen? Zie hieronder een lijstje met verschillende canicross wedstrijden in Nederland.

- 28 januari, Breda bij AV Sprint/Canicross. Klik hier voor meer info.
- 12 februari, Havelte bij Canicross Havelte. Klik hier voor meer info.
- 25 februari, IJmuiden (Nigh Beach Canicross). Klik hier voor meer info.
- 12 maart, Bruinisse bij CCNL. 
- 18 + 19 maart, Spa AAA bij BCF. 

Lees verder in Vriendin 3
Lees ook:
 'Martines zoon verdronk nadat ze hem uit het oog verloor'

Foto: Ruud Hoornstra

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

Cathy: 'Ik ben gewoon een moeder die een andere kwetsbare moeder helpt'

27.07.2017 - Het gezin van Cathy (42) zorgt elke week een dag voor Yven (1), zodat zijn ouders wat tijd hebben om hun leven weer op de rit te krijgen. “Ik stel me voor dat hij als twaalfjarige even langsfietst om te kletsen.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit was de mooiste dag van mijn leven'

26.07.2017 - Lezeressen vertellen deze week in Vriendin over de dag die zij nooit meer zullen vergeten: 'De dag dat ik ons adoptiekindje ontmoette'.

Lees meer

2

Ingrids man overleed toen ze 35 weken zwanger was

26.07.2017 - Ingrid (32) was 35 weken zwanger van haar tweede kind toen haar man Bruno (49) plotseling overleed. Hoewel ze hem intens mist, zorgt ze krachtig en positief voor Juliette (4) en Florian (10 maanden). “Ik wil er voor ze zijn, als vader en moeder in één.”

Lees meer
Linda: 'Mijn man chat erotisch met andere vrouwen, zelfs op vakantie'

25.07.2017 - Linda (42) ontdekte dat haar man Johan (43) erotische chatgesprekken voerde met andere vrouwen. Hij beloofde ermee te stoppen, maar doet het nog steeds. Ook op vakantie. Terwijl Linda naast hem zit.

Lees meer
Elske DeWall: 'Zelfs vlak bij huis ontdek ik nog steeds de mooiste plekken'

25.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. Deze week zangeres Elske DeWall (31): “Het eten in Rome is zo bizar goed! Pasta ’s middags, pasta ’s avonds...”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!