×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 3: Bianca doet aan canicross: hardlopen met de hond

Vriendin 3: Bianca doet aan canicross: hardlopen met de hond
18.01.2017 -

Bianca (38) heeft met haar man twee kinderen van tien en acht, twee honden, een baan en volgt ook nog eens een opleiding. Sporten schiet er vaak bij in en de kilo’s sluipen eraan. Als ze helemaal klaar is met haar overgewicht, besluit ze te gaan hardlopen. Met hond Hummer (3). “Ik merkte dat hij dat zó leuk vond.”


'Dankzij mijn hond viel ik dertig kilo af'

 

Bianca: “Anderhalf jaar geleden ben ik gaan sporten met mijn hond. Dat gebeurde min of meer bij toeval, maar ik kan wel zeggen dat het mijn leven totaal heeft veranderd. En echt niet alleen omdat ik er dertig kilo door ben afgevallen. Vier jaar lang heb ik het heel druk gehad, waardoor ik hooguit één keer per week kon sporten. Ik volgde twee avonden per week een opleiding tot schoonheidsspecialiste en pedicure. Dat deed ik naast mijn baan als verkoopmedewerkster,
het huishouden en de zorg voor mijn gezin. Daardoor had ik niet zo veel tijd voor mezelf en heb ik uiteindelijk mijn abonnement bij de sportschool opgezegd. Tot anderhalf jaar geleden woog ik 98 kilo. De kilo’s waren er in de loop der jaren langzaam bij gekomen. Je komt natuurlijk niet vanzelf aan, dat gebeurt door wat je eet. Ik at foute tussendoortjes zoals chocola, roze koeken en taart. Omdat ik daarnaast weinig bewoog doordat ik zittend werk heb, slopen de kilo’s eraan. Ik was begin twintig toen ik voor het laatst minder dan zeventig kilo woog.''

Hardlopen
''Over mijn gewicht was ik trouwens niet echt ongelukkig. Goed, ik woog dan wel 98 kilo, maar ik ben met mijn 1,76 meter vrij lang. Lichamelijk had ik ook nergens last van. Toch sluimerde er iets. Toen ik klaar was met mijn opleiding en meer tijd kreeg, was ik er eigenlijk wel een beetje klaar mee dat ik zo zwaar was. Ik wilde best gaan sporten, maar de vraag was: op welke manier? In mijn puberteit had ik veel aan atletiek gedaan en mijn man was met de buurman aan het hardlopen gegaan. Toen ben ik dat ook gaan hardlopen, gewoon met die bekende app Hardlopen met Evi, om het eens uit te proberen. Dat beviel meteen heel goed. Ik begon in november 2015 en na een week of drie merkte ik al dat mijn benen strakker werden. Volgens de Evi-app zou ik met drie keer per week hardlopen al na twaalf weken vijf kilometer kunnen rennen. Dat leek me een mooi streven.”

Meteen enthousiast
“Steeds als ik ging hardlopen, nam ik onze jongste hond Hummer mee. Enerzijds voor mijn eigen bescherming: ik begon in de herfst en dan is het natuurlijk al vroeg donker. Maar ook omdat ik merktedat hij het zo leuk vond. Zodra ik mijn hardloopkleding en -schoenen aanhad, stond hij
me al kwispelend aan te kijken met zo’n blik van: gaan we?"

Wedstrijdje doen? Er worden jaarlijks zo’n 12 canicross-wedstrijden georganiseerd, waaronder sinds 2012 ook een officieel NK. Bij de meeste wedstrijden wordt een tijdritstart toegepast, waarbij deelnemers individueel om de 30 seconden starten om te voorkomen dat de honden te dicht op elkaar zitten en elkaar uitdagen of hinderen. Het is verstandig om het parcours van tevoren te verkennen, liefst lopend/wandelend met de hond. Dan kent je hond de route en hoef je minder bij te sturen. Bovendien weet je dan waar eventuele obstakels en lastige stukken zitten. De route wordt met lint en pijlen gemarkeerd. De korte afstand is meestal 2 à 3 kilometer, de lange 5 à 6 kilometer. Meedoen? Zie hieronder een lijstje met verschillende canicross wedstrijden in Nederland.

- 28 januari, Breda bij AV Sprint/Canicross. Klik hier voor meer info.
- 12 februari, Havelte bij Canicross Havelte. Klik hier voor meer info.
- 25 februari, IJmuiden (Nigh Beach Canicross). Klik hier voor meer info.
- 12 maart, Bruinisse bij CCNL. 
- 18 + 19 maart, Spa AAA bij BCF. 

Lees verder in Vriendin 3
Lees ook:
 'Martines zoon verdronk nadat ze hem uit het oog verloor'

Foto: Ruud Hoornstra

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |