×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 3: Bianca doet aan canicross: hardlopen met de hond

Vriendin 3: Bianca doet aan canicross: hardlopen met de hond
18.01.2017 -

Bianca (38) heeft met haar man twee kinderen van tien en acht, twee honden, een baan en volgt ook nog eens een opleiding. Sporten schiet er vaak bij in en de kilo’s sluipen eraan. Als ze helemaal klaar is met haar overgewicht, besluit ze te gaan hardlopen. Met hond Hummer (3). “Ik merkte dat hij dat zó leuk vond.”


'Dankzij mijn hond viel ik dertig kilo af'

 

Bianca: “Anderhalf jaar geleden ben ik gaan sporten met mijn hond. Dat gebeurde min of meer bij toeval, maar ik kan wel zeggen dat het mijn leven totaal heeft veranderd. En echt niet alleen omdat ik er dertig kilo door ben afgevallen. Vier jaar lang heb ik het heel druk gehad, waardoor ik hooguit één keer per week kon sporten. Ik volgde twee avonden per week een opleiding tot schoonheidsspecialiste en pedicure. Dat deed ik naast mijn baan als verkoopmedewerkster,
het huishouden en de zorg voor mijn gezin. Daardoor had ik niet zo veel tijd voor mezelf en heb ik uiteindelijk mijn abonnement bij de sportschool opgezegd. Tot anderhalf jaar geleden woog ik 98 kilo. De kilo’s waren er in de loop der jaren langzaam bij gekomen. Je komt natuurlijk niet vanzelf aan, dat gebeurt door wat je eet. Ik at foute tussendoortjes zoals chocola, roze koeken en taart. Omdat ik daarnaast weinig bewoog doordat ik zittend werk heb, slopen de kilo’s eraan. Ik was begin twintig toen ik voor het laatst minder dan zeventig kilo woog.''

Hardlopen
''Over mijn gewicht was ik trouwens niet echt ongelukkig. Goed, ik woog dan wel 98 kilo, maar ik ben met mijn 1,76 meter vrij lang. Lichamelijk had ik ook nergens last van. Toch sluimerde er iets. Toen ik klaar was met mijn opleiding en meer tijd kreeg, was ik er eigenlijk wel een beetje klaar mee dat ik zo zwaar was. Ik wilde best gaan sporten, maar de vraag was: op welke manier? In mijn puberteit had ik veel aan atletiek gedaan en mijn man was met de buurman aan het hardlopen gegaan. Toen ben ik dat ook gaan hardlopen, gewoon met die bekende app Hardlopen met Evi, om het eens uit te proberen. Dat beviel meteen heel goed. Ik begon in november 2015 en na een week of drie merkte ik al dat mijn benen strakker werden. Volgens de Evi-app zou ik met drie keer per week hardlopen al na twaalf weken vijf kilometer kunnen rennen. Dat leek me een mooi streven.”

Meteen enthousiast
“Steeds als ik ging hardlopen, nam ik onze jongste hond Hummer mee. Enerzijds voor mijn eigen bescherming: ik begon in de herfst en dan is het natuurlijk al vroeg donker. Maar ook omdat ik merktedat hij het zo leuk vond. Zodra ik mijn hardloopkleding en -schoenen aanhad, stond hij
me al kwispelend aan te kijken met zo’n blik van: gaan we?"

Wedstrijdje doen? Er worden jaarlijks zo’n 12 canicross-wedstrijden georganiseerd, waaronder sinds 2012 ook een officieel NK. Bij de meeste wedstrijden wordt een tijdritstart toegepast, waarbij deelnemers individueel om de 30 seconden starten om te voorkomen dat de honden te dicht op elkaar zitten en elkaar uitdagen of hinderen. Het is verstandig om het parcours van tevoren te verkennen, liefst lopend/wandelend met de hond. Dan kent je hond de route en hoef je minder bij te sturen. Bovendien weet je dan waar eventuele obstakels en lastige stukken zitten. De route wordt met lint en pijlen gemarkeerd. De korte afstand is meestal 2 à 3 kilometer, de lange 5 à 6 kilometer. Meedoen? Zie hieronder een lijstje met verschillende canicross wedstrijden in Nederland.

- 28 januari, Breda bij AV Sprint/Canicross. Klik hier voor meer info.
- 12 februari, Havelte bij Canicross Havelte. Klik hier voor meer info.
- 25 februari, IJmuiden (Nigh Beach Canicross). Klik hier voor meer info.
- 12 maart, Bruinisse bij CCNL. 
- 18 + 19 maart, Spa AAA bij BCF. 

Lees verder in Vriendin 3
Lees ook:
 'Martines zoon verdronk nadat ze hem uit het oog verloor'

Foto: Ruud Hoornstra

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

4

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
Lezeressen vertellen: 20x klein geluk

14.09.2017 - Hoofdredacteur Sandera: “Het ware geluk schuilt in de kleine dingen. En eigenlijk alle gasthoofdredacteuren vinden het belangrijk om daar af en toe bij stil te staan.” ​

Lees verder
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 192 |