×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 1: vijf vriendinnen, alle vijf moeder van een tweeling

Vriendin 1: vijf vriendinnen, alle vijf moeder van een tweeling
03.01.2017 -

Krijg je een tweeling, dan krijg je alles dubbel: dubbel zoveel geluk, maar ook dubbel zoveel gedoe. Hoe dat is, snappen eigenlijk alleen andere tweelingmoeders. Daarom hebben deze vijf vriendinnen ook zo veel aan elkaar. Fabiola: “Bij tips van ‘gewone’ moeders denk ik: je hebt geen idee waar je het over hebt.”


‘Ik hoef nooit iets uit te leggen. Wij begrijpen elkaar helemaal’ 
 

Anna (37): “Onlangs waren mijn tweejarigen Ype en Sarah allebei ziek. Eerst de een en drie dagen later ook de ander. Ze hadden keelontsteking, voorhoofdsholteontsteking en dubbele middenoorontsteking en ze lagen met meer dan veertig graden koorts apathisch in bed. Anderhalve week lang was ik fulltime met ze bezig. Met twee zieke kinderen naast je kom je zelf niet echt aan slapen toe. En als de een opgetild wilde worden, wilde de ander dat natuurlijk ook. Op een gegeven moment wist ik het echt niet meer. Vriendinnen met twee kinderen hebben ze ook weleens tegelijkertijd ziek thuis, maar dat is toch anders. Een tweeling zit altijd in dezelfde fase qua leeftijd en ontwikkeling. Dat zijn vier handjes die je vasthouden, twee keer zoveel kusjes en twee keer zoveel knuffels die je krijgt. En ja, ook dubbel zoveel tranen en toestanden. Maar het is zo leuk, ik zou me een leven als moeder van twee eenlingen niet kunnen voorstellen. Aan Linda, Marieke, Janis en Fabiola hoef ik dat niet uit te leggen. Zij begrijpen precies wat ik bedoel en dat is zo fijn.” 
 

Marieke: ‘We appen elkaar dagelijks, soms met een lach, soms met een traan’ 
 

De vriendschap tussen Linda, Marieke, Janis, Fabiola en Anna begon twee jaar geleden met een oproepje in de Facebookgroep Tweeling- moeders. Marieke (35) stond op het punt om met haar man en hun acht maanden oude tweeling Yaël en Sylvain te verhuizen van Amsterdam naar IJsselstein. “Ik was nieuwsgierig of er nog meer tweelingmoeders in de buurt woonden en stelde die vraag op Facebook. Met een paar moeders had ik meteen leuk contact. Al snel hebben we een keer afgesproken in een binnenspeeltuin. De kinderen vermaakten zich goed en tussen ons klikte het. We zijn een WhatsApp-groep begonnen en dat is geweldig. We leiden alle vijf een druk leven en met z’n allen afspreken lukt zelden. Wel appen we dagelijks, soms met een lach, soms met een traan.” 

Zo veel goede tips
Fabiola (34):
“Moeders in mijn omgeving die twee kinderen na elkaar gekregen hebben, kunnen me vaak niet de antwoorden geven waar ik op wacht. Toen ik mijn baby’s de fles gaf, legde ik ze allebei neer en voedde ze tegelijkertijd. Andere moeders zeiden dan: ‘Je moet ze vasthouden, je moet ze dichtbij houden.’ Ik kon dan alleen maar denken: sorry, je hebt geen idee waar je het over hebt. Als ik ergens mee zit, vraag ik deze meiden gewoon om raad. Ik zet eerder iets in de appgroep dan dat ik het op Google opzoek. Meestal is de app ook sneller dan Google, haha.” 

Lees verder in Vriendin 1
Lees ook: 'Natalie ontsnapte aan de dood'

Foto: Marjolein Volmer

Plaats een reactie

3Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 4 jan '17 15:33

  Ik kan mij goed voorstellen dat een tweeling heel druk is. Dat je alles 2 keer moet.... pffff wat ben ik blij dat ik 1 kind heb.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 4 jan '17 23:39

  Wat een domme reactie blij dat ik 1 kind heb. Echt weer typische opmeeking pffffff kansloos!!!! En deze zin snappen ook alleen tweeling moeders!!!
  Reageer!
  • Anonymous

   Dit is niet ok!

   Anoniem wo 11 jan '17 10:57

   Maar goed dat tweelingmoeders dan zo perfect zijn he! Kots

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |