×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 1: vijf vriendinnen, alle vijf moeder van een tweeling

Vriendin 1: vijf vriendinnen, alle vijf moeder van een tweeling
03.01.2017 -

Krijg je een tweeling, dan krijg je alles dubbel: dubbel zoveel geluk, maar ook dubbel zoveel gedoe. Hoe dat is, snappen eigenlijk alleen andere tweelingmoeders. Daarom hebben deze vijf vriendinnen ook zo veel aan elkaar. Fabiola: “Bij tips van ‘gewone’ moeders denk ik: je hebt geen idee waar je het over hebt.”


‘Ik hoef nooit iets uit te leggen. Wij begrijpen elkaar helemaal’ 
 

Anna (37): “Onlangs waren mijn tweejarigen Ype en Sarah allebei ziek. Eerst de een en drie dagen later ook de ander. Ze hadden keelontsteking, voorhoofdsholteontsteking en dubbele middenoorontsteking en ze lagen met meer dan veertig graden koorts apathisch in bed. Anderhalve week lang was ik fulltime met ze bezig. Met twee zieke kinderen naast je kom je zelf niet echt aan slapen toe. En als de een opgetild wilde worden, wilde de ander dat natuurlijk ook. Op een gegeven moment wist ik het echt niet meer. Vriendinnen met twee kinderen hebben ze ook weleens tegelijkertijd ziek thuis, maar dat is toch anders. Een tweeling zit altijd in dezelfde fase qua leeftijd en ontwikkeling. Dat zijn vier handjes die je vasthouden, twee keer zoveel kusjes en twee keer zoveel knuffels die je krijgt. En ja, ook dubbel zoveel tranen en toestanden. Maar het is zo leuk, ik zou me een leven als moeder van twee eenlingen niet kunnen voorstellen. Aan Linda, Marieke, Janis en Fabiola hoef ik dat niet uit te leggen. Zij begrijpen precies wat ik bedoel en dat is zo fijn.” 
 

Marieke: ‘We appen elkaar dagelijks, soms met een lach, soms met een traan’ 
 

De vriendschap tussen Linda, Marieke, Janis, Fabiola en Anna begon twee jaar geleden met een oproepje in de Facebookgroep Tweeling- moeders. Marieke (35) stond op het punt om met haar man en hun acht maanden oude tweeling Yaël en Sylvain te verhuizen van Amsterdam naar IJsselstein. “Ik was nieuwsgierig of er nog meer tweelingmoeders in de buurt woonden en stelde die vraag op Facebook. Met een paar moeders had ik meteen leuk contact. Al snel hebben we een keer afgesproken in een binnenspeeltuin. De kinderen vermaakten zich goed en tussen ons klikte het. We zijn een WhatsApp-groep begonnen en dat is geweldig. We leiden alle vijf een druk leven en met z’n allen afspreken lukt zelden. Wel appen we dagelijks, soms met een lach, soms met een traan.” 

Zo veel goede tips
Fabiola (34):
“Moeders in mijn omgeving die twee kinderen na elkaar gekregen hebben, kunnen me vaak niet de antwoorden geven waar ik op wacht. Toen ik mijn baby’s de fles gaf, legde ik ze allebei neer en voedde ze tegelijkertijd. Andere moeders zeiden dan: ‘Je moet ze vasthouden, je moet ze dichtbij houden.’ Ik kon dan alleen maar denken: sorry, je hebt geen idee waar je het over hebt. Als ik ergens mee zit, vraag ik deze meiden gewoon om raad. Ik zet eerder iets in de appgroep dan dat ik het op Google opzoek. Meestal is de app ook sneller dan Google, haha.” 

Lees verder in Vriendin 1
Lees ook: 'Natalie ontsnapte aan de dood'

Foto: Marjolein Volmer

Plaats een reactie

3Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 4 jan '17 15:33

  Ik kan mij goed voorstellen dat een tweeling heel druk is. Dat je alles 2 keer moet.... pffff wat ben ik blij dat ik 1 kind heb.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 4 jan '17 23:39

  Wat een domme reactie blij dat ik 1 kind heb. Echt weer typische opmeeking pffffff kansloos!!!! En deze zin snappen ook alleen tweeling moeders!!!
  Reageer!
  • Anonymous

   Dit is niet ok!

   Anoniem wo 11 jan '17 10:57

   Maar goed dat tweelingmoeders dan zo perfect zijn he! Kots

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |