×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 1: vijf vriendinnen, alle vijf moeder van een tweeling

Vriendin 1: vijf vriendinnen, alle vijf moeder van een tweeling
03.01.2017 -

Krijg je een tweeling, dan krijg je alles dubbel: dubbel zoveel geluk, maar ook dubbel zoveel gedoe. Hoe dat is, snappen eigenlijk alleen andere tweelingmoeders. Daarom hebben deze vijf vriendinnen ook zo veel aan elkaar. Fabiola: “Bij tips van ‘gewone’ moeders denk ik: je hebt geen idee waar je het over hebt.”


‘Ik hoef nooit iets uit te leggen. Wij begrijpen elkaar helemaal’ 
 

Anna (37): “Onlangs waren mijn tweejarigen Ype en Sarah allebei ziek. Eerst de een en drie dagen later ook de ander. Ze hadden keelontsteking, voorhoofdsholteontsteking en dubbele middenoorontsteking en ze lagen met meer dan veertig graden koorts apathisch in bed. Anderhalve week lang was ik fulltime met ze bezig. Met twee zieke kinderen naast je kom je zelf niet echt aan slapen toe. En als de een opgetild wilde worden, wilde de ander dat natuurlijk ook. Op een gegeven moment wist ik het echt niet meer. Vriendinnen met twee kinderen hebben ze ook weleens tegelijkertijd ziek thuis, maar dat is toch anders. Een tweeling zit altijd in dezelfde fase qua leeftijd en ontwikkeling. Dat zijn vier handjes die je vasthouden, twee keer zoveel kusjes en twee keer zoveel knuffels die je krijgt. En ja, ook dubbel zoveel tranen en toestanden. Maar het is zo leuk, ik zou me een leven als moeder van twee eenlingen niet kunnen voorstellen. Aan Linda, Marieke, Janis en Fabiola hoef ik dat niet uit te leggen. Zij begrijpen precies wat ik bedoel en dat is zo fijn.” 
 

Marieke: ‘We appen elkaar dagelijks, soms met een lach, soms met een traan’ 
 

De vriendschap tussen Linda, Marieke, Janis, Fabiola en Anna begon twee jaar geleden met een oproepje in de Facebookgroep Tweeling- moeders. Marieke (35) stond op het punt om met haar man en hun acht maanden oude tweeling Yaël en Sylvain te verhuizen van Amsterdam naar IJsselstein. “Ik was nieuwsgierig of er nog meer tweelingmoeders in de buurt woonden en stelde die vraag op Facebook. Met een paar moeders had ik meteen leuk contact. Al snel hebben we een keer afgesproken in een binnenspeeltuin. De kinderen vermaakten zich goed en tussen ons klikte het. We zijn een WhatsApp-groep begonnen en dat is geweldig. We leiden alle vijf een druk leven en met z’n allen afspreken lukt zelden. Wel appen we dagelijks, soms met een lach, soms met een traan.” 

Zo veel goede tips
Fabiola (34):
“Moeders in mijn omgeving die twee kinderen na elkaar gekregen hebben, kunnen me vaak niet de antwoorden geven waar ik op wacht. Toen ik mijn baby’s de fles gaf, legde ik ze allebei neer en voedde ze tegelijkertijd. Andere moeders zeiden dan: ‘Je moet ze vasthouden, je moet ze dichtbij houden.’ Ik kon dan alleen maar denken: sorry, je hebt geen idee waar je het over hebt. Als ik ergens mee zit, vraag ik deze meiden gewoon om raad. Ik zet eerder iets in de appgroep dan dat ik het op Google opzoek. Meestal is de app ook sneller dan Google, haha.” 

Lees verder in Vriendin 1
Lees ook: 'Natalie ontsnapte aan de dood'

Foto: Marjolein Volmer

Plaats een reactie

3Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 4 jan '17 15:33

  Ik kan mij goed voorstellen dat een tweeling heel druk is. Dat je alles 2 keer moet.... pffff wat ben ik blij dat ik 1 kind heb.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 4 jan '17 23:39

  Wat een domme reactie blij dat ik 1 kind heb. Echt weer typische opmeeking pffffff kansloos!!!! En deze zin snappen ook alleen tweeling moeders!!!
  Reageer!
  • Anonymous

   Dit is niet ok!

   Anoniem wo 11 jan '17 10:57

   Maar goed dat tweelingmoeders dan zo perfect zijn he! Kots

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!