×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 47: Ilse werd gekoppeld aan haar man

Vriendin 47: Koppelpoging gelukt!
23.11.2016 -

Ilse (37) had na een scheiding haar leven net weer op de rit, toen haar beste vriendin de ideale man voor haar tegenkwam. Ilse beweerde geen interesse te hebben. Maar het liep anders: ze is nu met hem getrouwd. “Ik vond hem meteen leuk.”


'We werden allebei met een smoes naar het feest gelokt' 

Ilse: “Ik was een jaar getrouwd met mijn man en heel gelukkig, tot hij een vriendin bleek te hebben. Wonderlijk genoeg was ik in eerste instantie niet boos, maar meer benieuwd naar wie zij was. Als mijn man verliefd op haar was, moest ze wel een bijzonder persoon zijn. Maar toen hij bij zijn opa ging wonen om na te denken, besefte ik wat er was gebeurd en werd ik alsnog boos. Ik ben naar hem toe gereden om hem zijn post te brengen, smeet die in zijn gezicht en gaf hem zo’n harde klap dat ik mijn hand op drie plaatsen brak. Een actie die totaal niet bij me past, het was pure ontlading. Ik was ontzettend verdrietig. Mijn verdriet stopte ik niet weg, want dan zou het alleen maar wonden achterlaten. Ik ging er juist diep doorheen. Dan was ik er maar vanaf, dacht ik. Zo sliep ik naast mijn bed op de grond, omdat ik de zachtheid en warmte van het matras en de dekens niet kon verdragen. Door mijn pijn fysiek te maken, kon ik het leed in mijn hoofd beter hebben. Mijn familie en vrienden waren boos op mijn ex, maar ik vond de waarheid minder zwart-wit. Het was een egoïstische actie van hem geweest, maar hij was er nooit op uit geweest om mij te kwetsen. Onze scheiding deed hem net zo veel pijn als mij.”

Eigenwaarde
“Ik bleef drie jaar alleen. Als freelance journalist en schrijver werkte ik me uit de naad om in mijn eentje de hypotheek op te hoesten. Dat het lukte, deed mijn eigenwaarde goed. Ik wilde ook een boek schrijven. Tijdens mijn huwelijk voelde ik me schuldig als ik mijn tijd daaraan besteedde, in plaats van aan mijn man en het huishouden. Maar in mijn eentje kon het ineens wel. Ik schreef een feelgoodroman en vond een uitgever. Omdat ik het bij nader inzien niet goed genoeg vond, trok ik die roman terug en begon aan een nieuw boek.”

‘Happy in mijn eentje’
“Ik werkte hard en leefde zuinig: geen nieuwe kleren, geen vakanties. Met mezelf sprak ik af dat ik geen relatie en geen seks zou hebben tot de laatste punt van mijn manuscript was gezet. Ik heb een tijdlang wel veel gedate. Met een rijke kunstschilder, een buurman, een volkszanger, een vrachtwagenchauffeur... Ik ontmoette ze via datingsites, bij een tankstation of tijdens het uitlaten van de hond. Superleuk en interessant, al die aandacht, maar ik heb met geen van hen zelfs maar gezoend. Een man was niet mijn prioriteit. Maar op een dag zei mijn vriendin Mona tegen me: ‘Ilse, ik heb je man gevonden. Bas is precies wat jij wilt: groot, blond, creatief en rustig. Dit is hem gewoon.’ Ze had het over een architect in mijn woonplaats, voor wie zij als fotograaf net een klus had gedaan. Leuk, maar ik hoef hem niet, daar kwam mijn reactie op neer. Die reactie viel haar tegen, maar ik had eindelijk wat ik wilde: ik had onlangs kennis gemaakt met de uitgever van mijn nieuwe boek en was net over mijn liefdesverdriet heen. Ik was happy in mijn eentje en leefde mijn droom. Dus ik wilde hem niet ontmoeten."

Lees het verhaal verder in Vriendin 47. 

Kans maken op het tweede boek van Ilse? Vriendin mag 10 exemplaren weggeven van haar thriller Later als ik dood ben. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!