×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Recept voor blote loempiaatjes (springrolls) van Karin Luiten

Recept voor blote loempiaatjes (springrolls) van Karin Luiten
15.11.2016 -

Met het boek Lekker uitpakken! wordt jouw kind stap voor stap een echte keukenprins(es). Maak regenboogwortels, een vispakketje of deze 'blote loempiaatjes' (springrolls). Benieuwd hoe je deze loempiaatjes maakt? Het recept vind je hieronder.


Ingrediënten
Nodig voor 8 stuks

- 8 ronde vellen rijstpapier (toko)
- 75 g mihoen (van die hele dunne noedels)
- 100 g taugé
- 100 g geraspte wortel
- 5 radijsjes
- 8 takjes verse koriander

Om te dippen:
sweet chilisaus (uit een flesje)

Aan de slag!
Kook water in een kleine pan. Doe de mihoen erin, zet het vuur uit en laat 1 minuut liggen tot het zacht wordt. Zet een vergiet in de gootsteen en giet de mihoen af. Spoel af met koud water en laat goed uitlekken. Snij de radijsjes in hele dunne plakjes. Zet de taugé, wortelrasp en koriander klaar. En ook de uitgelekte mihoen. Doe een laagje water in een groot diep bord – groot genoeg om een vel rijstpapier in te kunnen doen. Dompel één vel rijstpapier 5 seconden helemaal in het water. Leg voor je op een snijplank of groot plat bord. Leg 3 plakjes radijs naast elkaar op het vel, iets onder het midden. Daarop een klein plukje mihoen, daarop wat wortel, wat taugé en 1 heel takje koriander. Het papier is intussen zacht en glibberig geworden, dus je kunt het nu oprollen: vouw eerst een stukje over de vulling heen. Vouw dan de zijkanten dicht zodat er niks meer uit kan vallen. Rol dan zo strak mogelijk helemaal op. Doe ze zo allemaal. Bewaar de rolletjes in een kring op een platte schaal, ietsje uit elkaar, anders plakken ze aan elkaar vast.

Plaats een reactie

1Reacties

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |