×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Recept voor blote loempiaatjes (springrolls) van Karin Luiten

Recept voor blote loempiaatjes (springrolls) van Karin Luiten
15.11.2016 -

Met het boek Lekker uitpakken! wordt jouw kind stap voor stap een echte keukenprins(es). Maak regenboogwortels, een vispakketje of deze 'blote loempiaatjes' (springrolls). Benieuwd hoe je deze loempiaatjes maakt? Het recept vind je hieronder.


Ingrediënten
Nodig voor 8 stuks

- 8 ronde vellen rijstpapier (toko)
- 75 g mihoen (van die hele dunne noedels)
- 100 g taugé
- 100 g geraspte wortel
- 5 radijsjes
- 8 takjes verse koriander

Om te dippen:
sweet chilisaus (uit een flesje)

Aan de slag!
Kook water in een kleine pan. Doe de mihoen erin, zet het vuur uit en laat 1 minuut liggen tot het zacht wordt. Zet een vergiet in de gootsteen en giet de mihoen af. Spoel af met koud water en laat goed uitlekken. Snij de radijsjes in hele dunne plakjes. Zet de taugé, wortelrasp en koriander klaar. En ook de uitgelekte mihoen. Doe een laagje water in een groot diep bord – groot genoeg om een vel rijstpapier in te kunnen doen. Dompel één vel rijstpapier 5 seconden helemaal in het water. Leg voor je op een snijplank of groot plat bord. Leg 3 plakjes radijs naast elkaar op het vel, iets onder het midden. Daarop een klein plukje mihoen, daarop wat wortel, wat taugé en 1 heel takje koriander. Het papier is intussen zacht en glibberig geworden, dus je kunt het nu oprollen: vouw eerst een stukje over de vulling heen. Vouw dan de zijkanten dicht zodat er niks meer uit kan vallen. Rol dan zo strak mogelijk helemaal op. Doe ze zo allemaal. Bewaar de rolletjes in een kring op een platte schaal, ietsje uit elkaar, anders plakken ze aan elkaar vast.

Plaats een reactie

1Reacties

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |