×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 43: 'De ex van Nathalie is plotseling hertrouwd'

Vriendin 43: 'De ex van Nathalie is plotseling hertrouwd'
25.10.2016 -

Nathalie (38) scheidde vier jaar geleden van Dirk. Sinds een half jaar heeft hij een nieuwe liefde en hebben Nathalie's kinderen Jolien (13) en Nick (7) dus een stiefmoeder. ''Zij leest nu soms een verhaaltje voor en stopt Nick in. Dat steekt.''


Nathalie: “De laatste jaren van ons tienjarige huwelijk maakten Dirk en ik veel mee. Ik kreeg een postnatale depressie na de geboorte van de jongste en Dirk kreeg te maken met een faillissement op zijn werk. Het stormde nogal in ons huwelijk. Sommige stellen komen sterker uit zo’n moeilijke tijd, maar het dreef Dirk en mij juist uit elkaar. De liefde was op. We gingen als vrienden uit elkaar en besloten in co-ouderschap voor Jolien en Nick te zorgen. Omdat Dirk aan de andere kant van het land ging wonen, hadden we het zo geregeld dat de kinderen drie weekenden per maand bij hem waren en zo veel mogelijk vakanties en feestdagen. Daarnaast deden we nog veel dingen samen. We vierden de verjaardagen van de kinderen met elkaar en Sinterklaas. We waren een gezin met twee huizen, zo brachten we dat ook aan de kinderen. Ze gingen er goed mee om. Natuurlijk waren ze in het begin ook wel verdrietig, maar over het algemeen ging het best goed.”

Huilend in bed 
“Net na de scheiding vond ik het wel moeilijk om de kinderen aan mijn ex mee te geven. Voordat we uit elkaar gingen, voedde ik de kinderen op. Ik verzorgde ze, bracht ze naar school en deed na schooltijd leuke dingen met ze. Dirk is eigenlijk pas na de scheiding vader geworden. Ik moest mijn kinderen loslaten en dat was niet mijn sterkste kant. Dat ‘thuis’ niet langer alleen míjn huis voor de kinderen was, daar moest ik erg aan wennen. De eerste maanden heb ik aardig wat tranen gelaten, ook door het verdriet om de scheiding. Na een paar maanden herpakte ik mezelf. Ik zag dat mijn ex het prima deed met Jolien en Nick. Als de kinderen niet bij mij waren, stortte ik me op mijn hobby, schilderen. Die afleiding hielp me er doorheen. Ik genoot steeds meer van de vrije tijd die ik had."

Burn-out 
Dirk en ik waren twee jaar uit elkaar toen hij een burn-out en een depressie kreeg. Ik had al wat signalen opgepikt vanuit de kinderen. Na een weekendje bij hun vader kwamen ze niet langer ontspannen maar geprikkeld thuis. Ik ging in gesprek met Dirk. In tranen vertelde hij dat hij het heel zwaar had en dat hij geregeld suïcidale gedachten had. Daar schrok ik erg van. ‘Je komt maar een tijdje bij ons wonen, totdat je hier doorheen bent’, stelde ik voor. Mijn omgeving verklaarde me voor gek, maar ik voelde met heel mijn hart dat dit de enige juiste beslissing was. Ik moest er niet aan denken dat hij zichzelf iets zou aandoen en dat onze kinderen daardoor hun vader moesten missen.”

Een nieuwe mevrouw 
“Toen het weer beter ging met Dirk vertrok hij naar een appartement bij ons om de hoek. Ondanks dat we duidelijk naar de kinderen waren geweest, was het toch even slikken voor ze toen hun vader voor de tweede keer vertrok. Ze waren nu natuurlijk ook ouder en hadden veel meer door dan ten tijde van onze scheiding. Dirk en ik probeerden hun verdriet zo goed mogelijk op te vangen en na een tijdje keerde de rust terug. Maar toen kreeg Dirk een nieuwe vriendin. Dat kwam voor mij als een grote verrassing. Ik wist helemaal niet dat hij op zoek was. We hadden met elkaar afgesproken dat we het eerst samen zouden bespreken, mocht het zover komen.''

Lees verder in Vriendin 43.

Heb jij ook moeite met de nieuwe vriendin van je ex? Of vind je haar juist geweldig? Deel je verhaal en praat mee op het forum.

Lees ook: 'Ineens ontweek mijn beste vriendin me. Maar waarom?'

 

Bron: Dreamstime

Plaats een reactie

2Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 27 okt '16 20:06

  Herkenbaar. Verschrikkelijk dat een andere vrouw zich over jouw kind ontfermt.
  Reageer!
  • Dit is niet ok!

   Martine Em do 3 nov '16 11:08

   Ja, daar zou ik ook niet aan moeten denken. Ik heb zelf geen kinderen, maar kan me dit helemaal voorstellen. Als je kind enthousiast thuiskomt bij vader vandaan en Nieuwe Tante wel heel leuk vindt, dan is dat flink slikken.

Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen.“Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |