×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 43: 'De ex van Nathalie is plotseling hertrouwd'

Vriendin 43: 'De ex van Nathalie is plotseling hertrouwd'
25.10.2016 -

Nathalie (38) scheidde vier jaar geleden van Dirk. Sinds een half jaar heeft hij een nieuwe liefde en hebben Nathalie's kinderen Jolien (13) en Nick (7) dus een stiefmoeder. ''Zij leest nu soms een verhaaltje voor en stopt Nick in. Dat steekt.''


Nathalie: “De laatste jaren van ons tienjarige huwelijk maakten Dirk en ik veel mee. Ik kreeg een postnatale depressie na de geboorte van de jongste en Dirk kreeg te maken met een faillissement op zijn werk. Het stormde nogal in ons huwelijk. Sommige stellen komen sterker uit zo’n moeilijke tijd, maar het dreef Dirk en mij juist uit elkaar. De liefde was op. We gingen als vrienden uit elkaar en besloten in co-ouderschap voor Jolien en Nick te zorgen. Omdat Dirk aan de andere kant van het land ging wonen, hadden we het zo geregeld dat de kinderen drie weekenden per maand bij hem waren en zo veel mogelijk vakanties en feestdagen. Daarnaast deden we nog veel dingen samen. We vierden de verjaardagen van de kinderen met elkaar en Sinterklaas. We waren een gezin met twee huizen, zo brachten we dat ook aan de kinderen. Ze gingen er goed mee om. Natuurlijk waren ze in het begin ook wel verdrietig, maar over het algemeen ging het best goed.”

Huilend in bed 
“Net na de scheiding vond ik het wel moeilijk om de kinderen aan mijn ex mee te geven. Voordat we uit elkaar gingen, voedde ik de kinderen op. Ik verzorgde ze, bracht ze naar school en deed na schooltijd leuke dingen met ze. Dirk is eigenlijk pas na de scheiding vader geworden. Ik moest mijn kinderen loslaten en dat was niet mijn sterkste kant. Dat ‘thuis’ niet langer alleen míjn huis voor de kinderen was, daar moest ik erg aan wennen. De eerste maanden heb ik aardig wat tranen gelaten, ook door het verdriet om de scheiding. Na een paar maanden herpakte ik mezelf. Ik zag dat mijn ex het prima deed met Jolien en Nick. Als de kinderen niet bij mij waren, stortte ik me op mijn hobby, schilderen. Die afleiding hielp me er doorheen. Ik genoot steeds meer van de vrije tijd die ik had."

Burn-out 
Dirk en ik waren twee jaar uit elkaar toen hij een burn-out en een depressie kreeg. Ik had al wat signalen opgepikt vanuit de kinderen. Na een weekendje bij hun vader kwamen ze niet langer ontspannen maar geprikkeld thuis. Ik ging in gesprek met Dirk. In tranen vertelde hij dat hij het heel zwaar had en dat hij geregeld suïcidale gedachten had. Daar schrok ik erg van. ‘Je komt maar een tijdje bij ons wonen, totdat je hier doorheen bent’, stelde ik voor. Mijn omgeving verklaarde me voor gek, maar ik voelde met heel mijn hart dat dit de enige juiste beslissing was. Ik moest er niet aan denken dat hij zichzelf iets zou aandoen en dat onze kinderen daardoor hun vader moesten missen.”

Een nieuwe mevrouw 
“Toen het weer beter ging met Dirk vertrok hij naar een appartement bij ons om de hoek. Ondanks dat we duidelijk naar de kinderen waren geweest, was het toch even slikken voor ze toen hun vader voor de tweede keer vertrok. Ze waren nu natuurlijk ook ouder en hadden veel meer door dan ten tijde van onze scheiding. Dirk en ik probeerden hun verdriet zo goed mogelijk op te vangen en na een tijdje keerde de rust terug. Maar toen kreeg Dirk een nieuwe vriendin. Dat kwam voor mij als een grote verrassing. Ik wist helemaal niet dat hij op zoek was. We hadden met elkaar afgesproken dat we het eerst samen zouden bespreken, mocht het zover komen.''

Lees verder in Vriendin 43.

Heb jij ook moeite met de nieuwe vriendin van je ex? Of vind je haar juist geweldig? Deel je verhaal en praat mee op het forum.

Lees ook: 'Ineens ontweek mijn beste vriendin me. Maar waarom?'

 

Bron: Dreamstime

Plaats een reactie

2Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 27 okt '16 20:06

  Herkenbaar. Verschrikkelijk dat een andere vrouw zich over jouw kind ontfermt.
  Reageer!
  • Dit is niet ok!

   Martine Em do 3 nov '16 11:08

   Ja, daar zou ik ook niet aan moeten denken. Ik heb zelf geen kinderen, maar kan me dit helemaal voorstellen. Als je kind enthousiast thuiskomt bij vader vandaan en Nieuwe Tante wel heel leuk vindt, dan is dat flink slikken.

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!