×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 43: 'De ex van Nathalie is plotseling hertrouwd'

Vriendin 43: 'De ex van Nathalie is plotseling hertrouwd'
25.10.2016 -

Nathalie (38) scheidde vier jaar geleden van Dirk. Sinds een half jaar heeft hij een nieuwe liefde en hebben Nathalie's kinderen Jolien (13) en Nick (7) dus een stiefmoeder. ''Zij leest nu soms een verhaaltje voor en stopt Nick in. Dat steekt.''


Nathalie: “De laatste jaren van ons tienjarige huwelijk maakten Dirk en ik veel mee. Ik kreeg een postnatale depressie na de geboorte van de jongste en Dirk kreeg te maken met een faillissement op zijn werk. Het stormde nogal in ons huwelijk. Sommige stellen komen sterker uit zo’n moeilijke tijd, maar het dreef Dirk en mij juist uit elkaar. De liefde was op. We gingen als vrienden uit elkaar en besloten in co-ouderschap voor Jolien en Nick te zorgen. Omdat Dirk aan de andere kant van het land ging wonen, hadden we het zo geregeld dat de kinderen drie weekenden per maand bij hem waren en zo veel mogelijk vakanties en feestdagen. Daarnaast deden we nog veel dingen samen. We vierden de verjaardagen van de kinderen met elkaar en Sinterklaas. We waren een gezin met twee huizen, zo brachten we dat ook aan de kinderen. Ze gingen er goed mee om. Natuurlijk waren ze in het begin ook wel verdrietig, maar over het algemeen ging het best goed.”

Huilend in bed 
“Net na de scheiding vond ik het wel moeilijk om de kinderen aan mijn ex mee te geven. Voordat we uit elkaar gingen, voedde ik de kinderen op. Ik verzorgde ze, bracht ze naar school en deed na schooltijd leuke dingen met ze. Dirk is eigenlijk pas na de scheiding vader geworden. Ik moest mijn kinderen loslaten en dat was niet mijn sterkste kant. Dat ‘thuis’ niet langer alleen míjn huis voor de kinderen was, daar moest ik erg aan wennen. De eerste maanden heb ik aardig wat tranen gelaten, ook door het verdriet om de scheiding. Na een paar maanden herpakte ik mezelf. Ik zag dat mijn ex het prima deed met Jolien en Nick. Als de kinderen niet bij mij waren, stortte ik me op mijn hobby, schilderen. Die afleiding hielp me er doorheen. Ik genoot steeds meer van de vrije tijd die ik had."

Burn-out 
Dirk en ik waren twee jaar uit elkaar toen hij een burn-out en een depressie kreeg. Ik had al wat signalen opgepikt vanuit de kinderen. Na een weekendje bij hun vader kwamen ze niet langer ontspannen maar geprikkeld thuis. Ik ging in gesprek met Dirk. In tranen vertelde hij dat hij het heel zwaar had en dat hij geregeld suïcidale gedachten had. Daar schrok ik erg van. ‘Je komt maar een tijdje bij ons wonen, totdat je hier doorheen bent’, stelde ik voor. Mijn omgeving verklaarde me voor gek, maar ik voelde met heel mijn hart dat dit de enige juiste beslissing was. Ik moest er niet aan denken dat hij zichzelf iets zou aandoen en dat onze kinderen daardoor hun vader moesten missen.”

Een nieuwe mevrouw 
“Toen het weer beter ging met Dirk vertrok hij naar een appartement bij ons om de hoek. Ondanks dat we duidelijk naar de kinderen waren geweest, was het toch even slikken voor ze toen hun vader voor de tweede keer vertrok. Ze waren nu natuurlijk ook ouder en hadden veel meer door dan ten tijde van onze scheiding. Dirk en ik probeerden hun verdriet zo goed mogelijk op te vangen en na een tijdje keerde de rust terug. Maar toen kreeg Dirk een nieuwe vriendin. Dat kwam voor mij als een grote verrassing. Ik wist helemaal niet dat hij op zoek was. We hadden met elkaar afgesproken dat we het eerst samen zouden bespreken, mocht het zover komen.''

Lees verder in Vriendin 43.

Heb jij ook moeite met de nieuwe vriendin van je ex? Of vind je haar juist geweldig? Deel je verhaal en praat mee op het forum.

Lees ook: 'Ineens ontweek mijn beste vriendin me. Maar waarom?'

 

Bron: Dreamstime

Plaats een reactie

2Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 27 okt '16 20:06

  Herkenbaar. Verschrikkelijk dat een andere vrouw zich over jouw kind ontfermt.
  Reageer!
  • Dit is niet ok!

   Martine Em do 3 nov '16 11:08

   Ja, daar zou ik ook niet aan moeten denken. Ik heb zelf geen kinderen, maar kan me dit helemaal voorstellen. Als je kind enthousiast thuiskomt bij vader vandaan en Nieuwe Tante wel heel leuk vindt, dan is dat flink slikken.

De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

5

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |