×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Foodpairing met thee: doe jij het al?

Foodpairing met thee: doe jij het al?
19.10.2016 -

Ken je foodpairing al? Daarbij wordt gekeken welke smaken goed bij elkaar passen. Zo kun je bijvoorbeeld witte thee goed drinken bij vis. Er worden workshops thee en foodpairing gegeven, maar je kunt ook gewoon lekker thuis experimenteren.


Op Culy lees je dat groene thee erg lekker is bij Oosterse gerechten. Dus neem de volgende keer bij je loempia en je bami eens een kopje groene thee. Pittig eten kun je goed combineren met een glaasje Jasmijn thee. Terwijl je bij een zware maaltijd juist het beste Chinese Pu-erh thee kunt drinken, deze heeft namelijk een gunstig effect op de spijsvertering. 

Ook bij het toetje kan prima thee gedronken worden. Zo is Earl Grey thee lekker bij een dessert waar citroen inzit. Chocolade-fan? Bij een toetje met chocolade kun je het beste muntthee of juist een fruitige thee drinken. Ben je meer van een kaasplankje als dessert? Ook daar kan thee de smaak versterken. Kies bij een hartig dessert voor een warme thee als Lapsang Souchong of Darjeeling thee.

Op Theesommelier lees je meer over de Japanse thee Kamairicha. Deze groene thee heeft een bijzondere smaak, anders dan de smaak van een 'normale' groene thee. De smaak van de thee wordt zoeter in combinatie met vis met name oesters. 

Nog niet helemaal duidelijk bij welke maaltijd, welke thee past? Op Tea Lifestyle vind je volledige menu's met daarbij de thee die het beste bij de maaltijd past. 

Foto: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

4

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
Lezeressen vertellen: 20x klein geluk

14.09.2017 - Hoofdredacteur Sandera: “Het ware geluk schuilt in de kleine dingen. En eigenlijk alle gasthoofdredacteuren vinden het belangrijk om daar af en toe bij stil te staan.” ​

Lees verder
‘Wat de dna-test ook zegt, we blijven elkaars zus’

13.09.2017 - Marleen (32) en Miranda (32) groeiden op als tweeling. Deze zomer ontdekten ze dat er fraude is gepleegd bij hun adoptie. Ze deden een dna-test en bleken zelfs geen familie te zijn. Marleen: “Diep vanbinnen wist ik al jaren: er klopt iets niet.”

Lees verder
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 192 |