×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 42: Anna's vriendin verbrak hun vriendschap

Vriendin 42: Anna's vriendin verbrak hun vriendschap
18.10.2016 -

Anna (42) en Lieke (44) hadden een vriendschap die niet kapot te krijgen was. Tenminste, dat dacht Anna. Want ineens hoorde ze helemaal niets meer van Lieke. "Ik ging aan alles twijfelen: had ik onze vriendschap mooier gezien dan hij in werkelijkheid was?"'Ineens ontweek mijn beste vriendin me. Maar waarom?'
 

Anna: “Mijn beste vriendin Lieke was als de zus die ik nooit heb gehad. Onze vriendschap was zo hecht, dat ik zeker wist dat er niets tussen ons kon komen. Maar ik had er niet verder naast kunnen zitten. Twee jaar geleden liet ze ineens niets meer van zich horen. Zomaar, van de ene op de andere dag. Lieke en ik kennen elkaar van het schoolplein. Onze dochters, nu beiden dertien, zaten bij elkaar in de kleuterklas. We hadden dezelfde humor, dachten grotendeels hetzelfde over opvoeden en deden graag samen wat leuks. Ik had al jaren lieve vriendinnen, maar geen beste vriendin. Lieke kwam daar erg dicht bij in de buurt. De band die ik met haar had, had ik nooit eerder met iemand. Ze was heel zorgzaam en gaf me vanaf het begin het gevoel dat ik altijd bij haar terecht kon. Onze mannen en kinderen konden het ook goed met elkaar vinden. Na twee jaar gingen we zelfs met z’n allen op wintersport. Alsof we één grote familie waren.”

In vertrouwen nemen 
“In 2012 belde Lieke me op een dag huilend op: ‘An, ik heb een probleem. Ik heb iets heel stoms gedaan.’ Nog geen vijf minuten later zat ik bij haar op de bank. Ze was vreemdgegaan, vertelde ze, met een oud-collega. Ik schrok enorm en dacht: hoe stom kun je zijn? Maar tegelijkertijd had ik enorm met haar te doen. ‘Dit kunnen we oplossen, zei ik, ‘dit mag jullie huwelijk niet in gevaar brengen.’ Lieke had het haar man Tom al verteld en hij was natuurlijk woedend. In de weken daarna ging ik vaak bij ze langs en probeerde ik Tom ervan te overtuigen dat hij Lieke een kans moest geven. Ook Steven praatte met Tom, als ze op woensdagavond samen gingen sporten. Lieke zei dat ze alleen ons in vertrouwen had genomen, dat niemand anders van hun problemen wist.''


'Met Lieke had ik zo'n sterke band, we waren er altijd voor elkaar'


Meningsverschil 
“Na een paar maanden leek het erop dat onze hulp niet voor niets was geweest. Lieke had het contact met haar oud-collega verbroken en deed enorm haar best het Tom weer naar de zin te maken. Ze gingen geregeld iets leuks doen, in de hoop dat de liefde weer zou opbloeien. Bij Tom kwam heel langzaam het vertrouwen terug. En na een poosje kwamen onze levens weer in het oude, vertrouwde ritme. Maar na een jaar, toen ik dacht dat we deze ‘crisis’ met z’n allen hadden overleefd, gebeurde er iets vreemds. Tijdens een etentje met z’n vieren ontstond een discussie toen Toms werk ter sprake kwam. Sinds deze woordenwisseling heb ik niks meer van Lieke vernomen en ik weet tot op de dag van vandaag niet waarom.''

Lees verder in Vriendin 42.

Ben jij op een of andere manier ook teleurgesteld door je beste vriendin, wil je reageren of zelf je verhaal vertellen? Dat kan op het forum.

Lees ook: '
Ik heb een affaire en alleen mijn beste vriendin weet ervan'

Bron: iStock

Plaats een reactie

1Reacties

  • Dit is niet ok!

    Martine Em do 3 nov '16 11:18

    Kun je dat dan niet meer achterhalen? Ik vind het voor wat betreft de vriendschap wel bedenkelijk. Wil je zo'n vriendin wel? Die je zonder wat te zeggen "gewoon" laat vallen? Daar zou ik maar 's goed over nadenken. Ik heb zoiets ook eens meegemaakt met een collega. Hij stuurde me een mail waarin hij schreef "...dat hij nu wist hoe bepaalde mensen over hem dachten." Mijn wenkbrauwen schoten tot aan het plafond en ik wilde weten wat hij bedoelde. Dat moest ik zelf maar bedenken. Vanzelfsprekend meldde ik hem dat ik van niets wist. Ik had echt géén idee waar hij het over had. Ik kreeg geen antwoord meer, hij negeerde me en ik ben er nooit achtergekomen. Misschien hoorde hij later de ware toedracht en schaamde zich, daar wil ik dan nog van uitgaan......
    Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |