×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 42: Anna's vriendin verbrak hun vriendschap

Vriendin 42: Anna's vriendin verbrak hun vriendschap
18.10.2016 -

Anna (42) en Lieke (44) hadden een vriendschap die niet kapot te krijgen was. Tenminste, dat dacht Anna. Want ineens hoorde ze helemaal niets meer van Lieke. "Ik ging aan alles twijfelen: had ik onze vriendschap mooier gezien dan hij in werkelijkheid was?"'Ineens ontweek mijn beste vriendin me. Maar waarom?'
 

Anna: “Mijn beste vriendin Lieke was als de zus die ik nooit heb gehad. Onze vriendschap was zo hecht, dat ik zeker wist dat er niets tussen ons kon komen. Maar ik had er niet verder naast kunnen zitten. Twee jaar geleden liet ze ineens niets meer van zich horen. Zomaar, van de ene op de andere dag. Lieke en ik kennen elkaar van het schoolplein. Onze dochters, nu beiden dertien, zaten bij elkaar in de kleuterklas. We hadden dezelfde humor, dachten grotendeels hetzelfde over opvoeden en deden graag samen wat leuks. Ik had al jaren lieve vriendinnen, maar geen beste vriendin. Lieke kwam daar erg dicht bij in de buurt. De band die ik met haar had, had ik nooit eerder met iemand. Ze was heel zorgzaam en gaf me vanaf het begin het gevoel dat ik altijd bij haar terecht kon. Onze mannen en kinderen konden het ook goed met elkaar vinden. Na twee jaar gingen we zelfs met z’n allen op wintersport. Alsof we één grote familie waren.”

In vertrouwen nemen 
“In 2012 belde Lieke me op een dag huilend op: ‘An, ik heb een probleem. Ik heb iets heel stoms gedaan.’ Nog geen vijf minuten later zat ik bij haar op de bank. Ze was vreemdgegaan, vertelde ze, met een oud-collega. Ik schrok enorm en dacht: hoe stom kun je zijn? Maar tegelijkertijd had ik enorm met haar te doen. ‘Dit kunnen we oplossen, zei ik, ‘dit mag jullie huwelijk niet in gevaar brengen.’ Lieke had het haar man Tom al verteld en hij was natuurlijk woedend. In de weken daarna ging ik vaak bij ze langs en probeerde ik Tom ervan te overtuigen dat hij Lieke een kans moest geven. Ook Steven praatte met Tom, als ze op woensdagavond samen gingen sporten. Lieke zei dat ze alleen ons in vertrouwen had genomen, dat niemand anders van hun problemen wist.''


'Met Lieke had ik zo'n sterke band, we waren er altijd voor elkaar'


Meningsverschil 
“Na een paar maanden leek het erop dat onze hulp niet voor niets was geweest. Lieke had het contact met haar oud-collega verbroken en deed enorm haar best het Tom weer naar de zin te maken. Ze gingen geregeld iets leuks doen, in de hoop dat de liefde weer zou opbloeien. Bij Tom kwam heel langzaam het vertrouwen terug. En na een poosje kwamen onze levens weer in het oude, vertrouwde ritme. Maar na een jaar, toen ik dacht dat we deze ‘crisis’ met z’n allen hadden overleefd, gebeurde er iets vreemds. Tijdens een etentje met z’n vieren ontstond een discussie toen Toms werk ter sprake kwam. Sinds deze woordenwisseling heb ik niks meer van Lieke vernomen en ik weet tot op de dag van vandaag niet waarom.''

Lees verder in Vriendin 42.

Ben jij op een of andere manier ook teleurgesteld door je beste vriendin, wil je reageren of zelf je verhaal vertellen? Dat kan op het forum.

Lees ook: '
Ik heb een affaire en alleen mijn beste vriendin weet ervan'

Bron: iStock

Plaats een reactie

1Reacties

  • Dit is niet ok!

    Martine Em do 3 nov '16 11:18

    Kun je dat dan niet meer achterhalen? Ik vind het voor wat betreft de vriendschap wel bedenkelijk. Wil je zo'n vriendin wel? Die je zonder wat te zeggen "gewoon" laat vallen? Daar zou ik maar 's goed over nadenken. Ik heb zoiets ook eens meegemaakt met een collega. Hij stuurde me een mail waarin hij schreef "...dat hij nu wist hoe bepaalde mensen over hem dachten." Mijn wenkbrauwen schoten tot aan het plafond en ik wilde weten wat hij bedoelde. Dat moest ik zelf maar bedenken. Vanzelfsprekend meldde ik hem dat ik van niets wist. Ik had echt géén idee waar hij het over had. Ik kreeg geen antwoord meer, hij negeerde me en ik ben er nooit achtergekomen. Misschien hoorde hij later de ware toedracht en schaamde zich, daar wil ik dan nog van uitgaan......
    Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!