×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 42: Anna's vriendin verbrak hun vriendschap

Vriendin 42: Anna's vriendin verbrak hun vriendschap
18.10.2016 -

Anna (42) en Lieke (44) hadden een vriendschap die niet kapot te krijgen was. Tenminste, dat dacht Anna. Want ineens hoorde ze helemaal niets meer van Lieke. "Ik ging aan alles twijfelen: had ik onze vriendschap mooier gezien dan hij in werkelijkheid was?"'Ineens ontweek mijn beste vriendin me. Maar waarom?'
 

Anna: “Mijn beste vriendin Lieke was als de zus die ik nooit heb gehad. Onze vriendschap was zo hecht, dat ik zeker wist dat er niets tussen ons kon komen. Maar ik had er niet verder naast kunnen zitten. Twee jaar geleden liet ze ineens niets meer van zich horen. Zomaar, van de ene op de andere dag. Lieke en ik kennen elkaar van het schoolplein. Onze dochters, nu beiden dertien, zaten bij elkaar in de kleuterklas. We hadden dezelfde humor, dachten grotendeels hetzelfde over opvoeden en deden graag samen wat leuks. Ik had al jaren lieve vriendinnen, maar geen beste vriendin. Lieke kwam daar erg dicht bij in de buurt. De band die ik met haar had, had ik nooit eerder met iemand. Ze was heel zorgzaam en gaf me vanaf het begin het gevoel dat ik altijd bij haar terecht kon. Onze mannen en kinderen konden het ook goed met elkaar vinden. Na twee jaar gingen we zelfs met z’n allen op wintersport. Alsof we één grote familie waren.”

In vertrouwen nemen 
“In 2012 belde Lieke me op een dag huilend op: ‘An, ik heb een probleem. Ik heb iets heel stoms gedaan.’ Nog geen vijf minuten later zat ik bij haar op de bank. Ze was vreemdgegaan, vertelde ze, met een oud-collega. Ik schrok enorm en dacht: hoe stom kun je zijn? Maar tegelijkertijd had ik enorm met haar te doen. ‘Dit kunnen we oplossen, zei ik, ‘dit mag jullie huwelijk niet in gevaar brengen.’ Lieke had het haar man Tom al verteld en hij was natuurlijk woedend. In de weken daarna ging ik vaak bij ze langs en probeerde ik Tom ervan te overtuigen dat hij Lieke een kans moest geven. Ook Steven praatte met Tom, als ze op woensdagavond samen gingen sporten. Lieke zei dat ze alleen ons in vertrouwen had genomen, dat niemand anders van hun problemen wist.''


'Met Lieke had ik zo'n sterke band, we waren er altijd voor elkaar'


Meningsverschil 
“Na een paar maanden leek het erop dat onze hulp niet voor niets was geweest. Lieke had het contact met haar oud-collega verbroken en deed enorm haar best het Tom weer naar de zin te maken. Ze gingen geregeld iets leuks doen, in de hoop dat de liefde weer zou opbloeien. Bij Tom kwam heel langzaam het vertrouwen terug. En na een poosje kwamen onze levens weer in het oude, vertrouwde ritme. Maar na een jaar, toen ik dacht dat we deze ‘crisis’ met z’n allen hadden overleefd, gebeurde er iets vreemds. Tijdens een etentje met z’n vieren ontstond een discussie toen Toms werk ter sprake kwam. Sinds deze woordenwisseling heb ik niks meer van Lieke vernomen en ik weet tot op de dag van vandaag niet waarom.''

Lees verder in Vriendin 42.

Ben jij op een of andere manier ook teleurgesteld door je beste vriendin, wil je reageren of zelf je verhaal vertellen? Dat kan op het forum.

Lees ook: '
Ik heb een affaire en alleen mijn beste vriendin weet ervan'

Bron: iStock

Plaats een reactie

1Reacties

  • Dit is niet ok!

    Martine Em do 3 nov '16 11:18

    Kun je dat dan niet meer achterhalen? Ik vind het voor wat betreft de vriendschap wel bedenkelijk. Wil je zo'n vriendin wel? Die je zonder wat te zeggen "gewoon" laat vallen? Daar zou ik maar 's goed over nadenken. Ik heb zoiets ook eens meegemaakt met een collega. Hij stuurde me een mail waarin hij schreef "...dat hij nu wist hoe bepaalde mensen over hem dachten." Mijn wenkbrauwen schoten tot aan het plafond en ik wilde weten wat hij bedoelde. Dat moest ik zelf maar bedenken. Vanzelfsprekend meldde ik hem dat ik van niets wist. Ik had echt géén idee waar hij het over had. Ik kreeg geen antwoord meer, hij negeerde me en ik ben er nooit achtergekomen. Misschien hoorde hij later de ware toedracht en schaamde zich, daar wil ik dan nog van uitgaan......
    Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |