×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Acteur Dirk Zeelenberg komt met eigen boek

Acteur Dirk Zeelenberg komt met eigen boek
11.10.2016 -

Je kent hem als David uit Divorce, Bram uit All stars of als Wouter uit de LOI-reclame. Dirk Zeelenberg (47) is ook nog trouwambtenaar en ondernemer. Je zou het niet verwachten, maar deze alleskunner heeft veel pech gehad in zijn leven. Daarover schreef hij een boek: Niet bepaald een succesverhaal. Vriendin vraagt hem naar de tegenslagen.


'Ik zit blijkbaar grenzeloos optimistisch in elkaar'
 

Je bent 47, dat is vrij jong voor een autobiografie...
“O, maar dat is dit absoluut niet. Ik zou mezelf onmetelijk bespottelijk maken als ik nu al mijn memoires schreef. Nee, dit is ontstaan na het grote succes van Divorce. Ineens werd ik in allerlei tv-programma’s uitgenodigd en bij bedrijven om voor hen te spreken. Iedereen wilde mijn succesverhaal horen. Dat vond ik vreemd, want als je mijn verhaal kent, weet je dat ik ontzettend heb moeten struggelen om überhaupt iets te bereiken. Ik heb een ingewikkelde jeugd gehad, ben voor de toneelschool vier keer afgewezen, heb tonnen verloren en op het randje van de schuldsanering gestaan. Op het ogenblik gaat het heel goed met me. Ik ben onwijs blij met mijn vrouw, heb fantastische kinderen en fijn werk. Maar ik heb niks cadeau gekregen en met mijn boek wil ik laten zien dat ik niet met een gouden lepel in mijn mond ben geboren en er toch ben gekomen.”

In je boek stel je je kwetsbaar op.
“Mijn vader sloeg me geregeld. Er staat een voorval in dat ik me nog helder kan herinneren. Ik was een jaar of tien en zou op een ochtend gaan tennissen met een vriendje. Hij kwam niet opdagen, dus keerde ik terug naar huis. Ik belde aan, omdat ik de sleutel was vergeten. Mijn vader zat in bad en was zo kwaad dat hij gestoord werd, dat hij me finaal in elkaar sloeg. Ik pieste in mijn broek van angst. Zijn klappen wenden nooit. Mijn moeder wist het, maar er werd niet over gepraat. Op mijn zeventiende verbrak ik het contact met mijn vader en vijf jaar geleden heb ik ook met mijn moeder gebroken.” 

'Ik heb ontzettend heb moeten struggelen om iets te bereiken'


Eenmaal volwassen verloor je twee ton en ging je bijna bankroet. Hoe komt het dat je er toch vrolijk bij zit?  “Ik zit blijkbaar grenzeloos optimis- tisch in elkaar. Ik kan mezelf echt in twee seconden herpakken. Mijn hele jeugd heb ik gehoord dat ik er niet toe deed. Dan kun je twee dingen doen: in een hoekje gaan zitten huilen of denken: ik zal er hoe dan ook komen. Ik koos het laatste. Dat verklaart ook mijn gedrevenheid. Ik had onder de brug kunnen liggen van ellende, aan de drank, maar ik greep het leven.''


Lees verder in Vriendin 41.

Vriendin mag 10 exemplaren van Dirk zijn nieuwe boek Niet bepaald een succesverhaal weggeven. Klik hier om mee te doen aan de winactie.

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: dit is mijn meest memorabele feestblunder

14.12.2017 - Tijdens de feestdagen wil je dat alles op rolletjes loopt, maar soms gaat er tóch iets mis.... "Daar lag ik, languit in de kerstboom. Met taart en al."

Lees meer

1

Mirjam (38) ‘Ik zie intens geluk, maar ook intens verdriet’

13.12.2017 - Mirjam (38) werkte jarenlang met plezier bij een bank. Tot ze na de geboorte van haar derde kind besefte waar haar grootste passie lag. Nu maakt ze fotoreportages van bevallingen. 'In de verloskamer leer ik mensen op hun puurst kennen'. Je maakt kans op een van de vijf exemplaren van Mirjams boek Pure Life geboortefotografie en -verhalen.

Lees meer
Carmen: ‘Ook met een maatje meer kun je je mooi voelen’

13.12.2017 - Model en Miss top of the world plussize Benelux 2017 Carmen (44) wil vrouwen laten zien dat ze trots mogen zijn op zichzelf. Mét hun rondingen én rimpels. “Ik vind dat je je imperfecties kunt omarmen.”

Lees meer
Esther (52): ‘Ik blijf erin geloven dat hij bij mij terugkomt’

12.12.2017 - De man van Esther (52) verliet haar voor een veel jongere vrouw. Esther verwacht dat hij over een tijdje met hangende pootjes terugkomt. "Ook die vrijpartijen met haar gaan op den duur vast vervelen."

Lees meer
Joris Linssen: ‘Ik ben altijd chef oliebollenbakker’

12.12.2017 - Elke week vertelt een bekende Nederlander over zijn feestmaand december. Op Kerstavond is Joris Linssen te zien in het tv-programma Joris’ kerstboom. Zelf viert hij de feestdagen met familie en vrienden: “Als ik met Kerst de tafel rondkijk naar mijn inmiddels volwassen kinderen is dat de grootste rijkdom die er is.”

Lees meer
3 vragen aan model en fotograaf Kim Feenstra

11.12.2017 - Vorig jaar ontdekte Kim Feenstra (32) door het tv-programma Het perfecte plaatje haar passie voor fotografie. Ze heeft nu haar eerste foto-expositie: Through my eyes.

Lees meer
Angéla: 'De geboorte van mijn tweeling kostte me bijna mijn leven’

06.12.2017 - Een medische fout na de geboorte van haar twee zoontjes werd Angéla (43) bijna fataal. “Gelukkig was het mijn tijd nog niet en ben ik teruggekomen bij mijn prachtige gezin.”

Lees meer
Trijntje Oosterhuis: ‘Heerlijk om thuis met mijn gezin te chillen’

06.12.2017 - Vier weken lang vertellen bekende Nederlanders over hun feestmaand. Trijntje Oosterhuis (44) gaat op kersttournee, maar de Kerstdagen zelf reserveert ze voor haar familie, met ook dan veel muziek. “En cadeautjes onder de boom in een hysterisch versierd huis, compleet met rendier in de tuin.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 202 |