×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Acteur Dirk Zeelenberg komt met eigen boek

Acteur Dirk Zeelenberg komt met eigen boek
11.10.2016 -

Je kent hem als David uit Divorce, Bram uit All stars of als Wouter uit de LOI-reclame. Dirk Zeelenberg (47) is ook nog trouwambtenaar en ondernemer. Je zou het niet verwachten, maar deze alleskunner heeft veel pech gehad in zijn leven. Daarover schreef hij een boek: Niet bepaald een succesverhaal. Vriendin vraagt hem naar de tegenslagen.


'Ik zit blijkbaar grenzeloos optimistisch in elkaar'
 

Je bent 47, dat is vrij jong voor een autobiografie...
“O, maar dat is dit absoluut niet. Ik zou mezelf onmetelijk bespottelijk maken als ik nu al mijn memoires schreef. Nee, dit is ontstaan na het grote succes van Divorce. Ineens werd ik in allerlei tv-programma’s uitgenodigd en bij bedrijven om voor hen te spreken. Iedereen wilde mijn succesverhaal horen. Dat vond ik vreemd, want als je mijn verhaal kent, weet je dat ik ontzettend heb moeten struggelen om überhaupt iets te bereiken. Ik heb een ingewikkelde jeugd gehad, ben voor de toneelschool vier keer afgewezen, heb tonnen verloren en op het randje van de schuldsanering gestaan. Op het ogenblik gaat het heel goed met me. Ik ben onwijs blij met mijn vrouw, heb fantastische kinderen en fijn werk. Maar ik heb niks cadeau gekregen en met mijn boek wil ik laten zien dat ik niet met een gouden lepel in mijn mond ben geboren en er toch ben gekomen.”

In je boek stel je je kwetsbaar op.
“Mijn vader sloeg me geregeld. Er staat een voorval in dat ik me nog helder kan herinneren. Ik was een jaar of tien en zou op een ochtend gaan tennissen met een vriendje. Hij kwam niet opdagen, dus keerde ik terug naar huis. Ik belde aan, omdat ik de sleutel was vergeten. Mijn vader zat in bad en was zo kwaad dat hij gestoord werd, dat hij me finaal in elkaar sloeg. Ik pieste in mijn broek van angst. Zijn klappen wenden nooit. Mijn moeder wist het, maar er werd niet over gepraat. Op mijn zeventiende verbrak ik het contact met mijn vader en vijf jaar geleden heb ik ook met mijn moeder gebroken.” 

'Ik heb ontzettend heb moeten struggelen om iets te bereiken'


Eenmaal volwassen verloor je twee ton en ging je bijna bankroet. Hoe komt het dat je er toch vrolijk bij zit?  “Ik zit blijkbaar grenzeloos optimis- tisch in elkaar. Ik kan mezelf echt in twee seconden herpakken. Mijn hele jeugd heb ik gehoord dat ik er niet toe deed. Dan kun je twee dingen doen: in een hoekje gaan zitten huilen of denken: ik zal er hoe dan ook komen. Ik koos het laatste. Dat verklaart ook mijn gedrevenheid. Ik had onder de brug kunnen liggen van ellende, aan de drank, maar ik greep het leven.''


Lees verder in Vriendin 41.

Vriendin mag 10 exemplaren van Dirk zijn nieuwe boek Niet bepaald een succesverhaal weggeven. Klik hier om mee te doen aan de winactie.

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Ester (44): 'Eindelijk vond ik twee halfzussen'

18.10.2017 - In januari vertelde Ester (44) in Vriendin over de zoektocht naar haar biologische vader, een anonieme zaaddonor. Van hem ontbreekt nog steeds ieder spoor, maar ze vond binnen twee maanden wel twee halfzussen. “Misschien zijn we zelfs met honderd.”

Lees meer!
Juf Kiet geeft les aan vluchtelingkinderen

18.10.2017 - Misschien heb je ’m wel gezien: de hartverwarmende documentaire over juf Kiet, die kinderen uit oorlogsgebieden en migranten wegwijs maakt in Nederland. Wie is Kiet en wat drijft haar? “Mijn hart maakt een sprongetje als ik merk dat de taalknop omgaat bij een leerling.”

Lees meer!
Roos (47): ‘Op salsales werd mijn man verliefd op een ander’

18.10.2017 - Roos (47) vond het heerlijk om met haar man naar salsales te gaan. Maar toen hij verliefd werd op zijn danspartner verliet hij haar. "Heel verdrietig dat het zo gelopen is"

Lees meer!
Musicalster Nurlaila Karim: down to earth en zonder angst

17.10.2017 - Ze is fan van ‘oervrouwen’ als Gloria Estefan, vindt overdrijven op social media stom en heeft geen spijt van haar verleden. Het is duidelijk: zangeres, actrice én coach Nurlaila Karim (42) houdt van aanpakken. “Ik wil niet dat angst me beperkt in het najagen van mijn dromen.”

Lees meer!
Blijf bakken

16.10.2017 - Zondag is alweer de laatste aflevering van Heel Holland bakt van dit seizoen. Niet getreurd: op Vriendin.nl hebben we de lekkerste taartrecepten voor je verzameld. Zo kun je thuis gewoon verder bakken!

Lees meer!
9 feitjes over stof die je waarschijnlijk niet wist

16.10.2017 - Ben je een enorme sloddervos of zit je juist tegen smetvrees aan? Het maakt niet uit, er is altijd stof in huis. Om te bewijzen dat jij hier écht niets aan kunt doen, heeft Helpling, het platform voor het boeken van een huishoudelijke hulp, 9 verrassende feiten voor je afgestoft.

Lees verder
Oplossing puzzel 31: eisprong

12.10.2017 - Winnaars van een vakantieweekend bij Topparken Résidence Valkenburg. t.w.v. € 445,- zijn...

Lees verder
Waar te koop (Vriendin 41)

12.10.2017 - Wil je weten waar je de kleding, schoenen, make-up of andere producten uit Vriendin kunt kopen? We hebben de verkoopinformatie voor je verzameld. Klik door naar de website van het merk om een winkel of webshop te vinden.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 196 |