×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Acteur Dirk Zeelenberg komt met eigen boek

Acteur Dirk Zeelenberg komt met eigen boek
11.10.2016 -

Je kent hem als David uit Divorce, Bram uit All stars of als Wouter uit de LOI-reclame. Dirk Zeelenberg (47) is ook nog trouwambtenaar en ondernemer. Je zou het niet verwachten, maar deze alleskunner heeft veel pech gehad in zijn leven. Daarover schreef hij een boek: Niet bepaald een succesverhaal. Vriendin vraagt hem naar de tegenslagen.


'Ik zit blijkbaar grenzeloos optimistisch in elkaar'
 

Je bent 47, dat is vrij jong voor een autobiografie...
“O, maar dat is dit absoluut niet. Ik zou mezelf onmetelijk bespottelijk maken als ik nu al mijn memoires schreef. Nee, dit is ontstaan na het grote succes van Divorce. Ineens werd ik in allerlei tv-programma’s uitgenodigd en bij bedrijven om voor hen te spreken. Iedereen wilde mijn succesverhaal horen. Dat vond ik vreemd, want als je mijn verhaal kent, weet je dat ik ontzettend heb moeten struggelen om überhaupt iets te bereiken. Ik heb een ingewikkelde jeugd gehad, ben voor de toneelschool vier keer afgewezen, heb tonnen verloren en op het randje van de schuldsanering gestaan. Op het ogenblik gaat het heel goed met me. Ik ben onwijs blij met mijn vrouw, heb fantastische kinderen en fijn werk. Maar ik heb niks cadeau gekregen en met mijn boek wil ik laten zien dat ik niet met een gouden lepel in mijn mond ben geboren en er toch ben gekomen.”

In je boek stel je je kwetsbaar op.
“Mijn vader sloeg me geregeld. Er staat een voorval in dat ik me nog helder kan herinneren. Ik was een jaar of tien en zou op een ochtend gaan tennissen met een vriendje. Hij kwam niet opdagen, dus keerde ik terug naar huis. Ik belde aan, omdat ik de sleutel was vergeten. Mijn vader zat in bad en was zo kwaad dat hij gestoord werd, dat hij me finaal in elkaar sloeg. Ik pieste in mijn broek van angst. Zijn klappen wenden nooit. Mijn moeder wist het, maar er werd niet over gepraat. Op mijn zeventiende verbrak ik het contact met mijn vader en vijf jaar geleden heb ik ook met mijn moeder gebroken.” 

'Ik heb ontzettend heb moeten struggelen om iets te bereiken'


Eenmaal volwassen verloor je twee ton en ging je bijna bankroet. Hoe komt het dat je er toch vrolijk bij zit?  “Ik zit blijkbaar grenzeloos optimis- tisch in elkaar. Ik kan mezelf echt in twee seconden herpakken. Mijn hele jeugd heb ik gehoord dat ik er niet toe deed. Dan kun je twee dingen doen: in een hoekje gaan zitten huilen of denken: ik zal er hoe dan ook komen. Ik koos het laatste. Dat verklaart ook mijn gedrevenheid. Ik had onder de brug kunnen liggen van ellende, aan de drank, maar ik greep het leven.''


Lees verder in Vriendin 41.

Vriendin mag 10 exemplaren van Dirk zijn nieuwe boek Niet bepaald een succesverhaal weggeven. Klik hier om mee te doen aan de winactie.

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is mijn grootste vakantiegeheim'

17.08.2017 - Zon, zee, zwijgen... Deze vrouwen deden in hun vakantie iets wat ze liever met niemand delen. "Door mijn leugen kon ik zelfs geen foto's van m'n reis op Facebook zetten."

Lees meer
Nadia: 'Zonder Laura's hulp was me de opvoeding niet gelukt'

17.08.2017 - Nadia (41) was nog maar net bevallen van haar zoontje, toen haar man omkwam bij een auto-ongeluk. Buurvrouw Laura (64) ving Nadia op. “Dankzij haar heb ik er nooit alleen voor gestaan.”

Lees meer
Ida: 'De moordenaar van mijn dochter woont nu om de hoek'

16.08.2017 - Ida’s negentienjarige dochter Célesta werd in 2012 om het leven gebracht door haar vriend. Ida was kapot van verdriet. Nu, vijf jaar later, blijkt de moordenaar van haar dochter bij haar in de buurt te wonen. “Ik ben bang. Niet voor hem, maar voor mezelf. Omdat ik zó boos ben.”

Lees meer
Corina: 'Tegen alle verwachtingen in kregen we deze twee wondertjes'

16.08.2017 - De arts vertelde Corina (39) en haar man Marko (42) dat ze waarschijnlijk nooit ouders zouden worden. Toch hielden ze hoop. Corina: “Ik ben zo blij dat we niet opgaven en twee prachtige gezonde zonen hebben mogen krijgen.”

Lees meer
Julia: 'Mijn trouwjurk werd nooit gedragen'

15.08.2017 - De trouwjurk van Julia (32) staat op Marktplaats. Ongedragen, want haar huwelijk werd last minute afgeblazen. "Diep van binnen wist ik dat het niet goed zat."

Lees meer
De zomer van... styliste Patty Zomer

15.08.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van styliste Patty Zomer (56): “Als er niemand is om mee te reizen, ga ik gerust in mijn eentje.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit mag mijn beste vriendin écht niet weten'

10.08.2017 - Je beste vriendin is die ene persoon in je leven met wie je echt álles bespreekt… of toch niet? Deze lezeressen vertellen over het geheim dat zij hebben voor hun hartsvriendin.

Lees meer
Hiermee is mijn kind beroemd op het internet

10.08.2017 - Het begon met een filmpje in hun kamer en nu hebben de kinderen van Ellen, Erna, Louis en Rita honderdduizenden fans. Deze week vertellen de moeders in Vriendin over hun beroemde dochters. Maar wat doen zij nou precies?

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 189 |

Vriendin Shopdag in Tilburg 9 september 2017

Kun jij ook niet wachten om je najaarsgarderobe bij elkaar te shoppen? 
Kom dan gezellig met een vriendin, je zus, je moeder of een buurvrouw naar de Vriendin Shopdag op 9 september in Tilburg!

Profiteer van exclusieve Vriendin-korting, ontvang een goodiebag en geniet van leuke extra’s.

Ook kan je gezellig bijkletsen met vriendinnen in verschillende horecagelegenheden. Dit wil je niet missen!

 

Profiteer van:

  • Exclusieve Vriendin korting bij winkels
  • Exclusieve Vriendin korting bij horeca gelegenheden
  • Een gevulde goodiebag
  • Leuke extra’s!