×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 40: Xandra's vriend bleek steenrijk

Vriendin 40: Xandra's vriend bleek steenrijk
04.10.2016 -

Xandra (34) ontdekt pas na vijf maanden relatie dat haar vriend Pieter miljonair is. Hij had dit verzwegen omdat hij niet wil dat een vrouw voor zijn geld valt. Pieter weet dat het goed zit, maar Xandra's omgeving ziet haar als golddigger.


'Mijn vriendinnen denken dat ik een golddigger ben'

 

Xandra: “Ik had me nog zo voorgenomen eerlijk te zijn tijdens het laatste etentje met mijn studievriendinnen. Maar tegen de tijd dat het onderwerp ‘werk’ voorbijkwam, kreeg ik niet over mijn lippen dat ik mijn baan had opgezegd om me op mijn passie te richten: fotografie. Ik zou hiervoor een intensieve, erg dure opleiding gaan volgen. Ik weet zeker dat mijn bericht een stroom van reacties had opgeleverd, van schamper tot ronduit hatelijk, ‘dat ik het voor mezelf weer goed geregeld had’. Ik had al zo veel steken onder water moeten verdragen, dat ik maar niks zei. Op de terugweg in de auto moest ik huilen. Ik vind het afschuwelijk dat er zo’n afstand is ontstaan tussen mijn vriendinnen en mij, door iets waar ik niets aan kan doen en waar ik helemaal niet op uit was.

Eenvoudig leven
Ze zijn gewoon jaloers, dat is het. Zelf willen ze ook wel zo’n rijke man als mijn vriend Pieter.
Ze balen van het lekkere leventje dat ik leid en alle kansen die ik krijg sinds ik hem ken. Om hun frustraties te botvieren doen ze alsof ik het allemaal gepland heb. Ze zeggen dat ik een golddigger ben. Een van mijn vriendinnen heeft weleens in aangeschoten toestand de valse grap gemaakt dat ik beter word betaald dan de duurste escort. Ik heb er nog altijd spijt van dat ik toen niet voor mezelf ben opgekomen, maar ik was te verbluft. De rijkdom van Pieter is voor mij namelijk bijzaak. Dat durf ik met mijn hand op mijn hart te zweren. Hij weet het ook heel goed: ik ontdekte pas hoeveel geld hij had toen we al ruim vijf maanden samen waren. Dat weten mijn vriendinnen ook. Alleen lijken ze dat voor het gemak maar al te graag te vergeten.
 

'De rijkdom van Pieter is voor mij bijzaak'


Daten
Ik ontmoette Pieter via een relatiebemiddelingsbureau. Daarvoor deed ik aan internetdaten, maar daar ontmoette ik zo veel foute types dat de moed me in de schoenen zonk. Telkens weer bleken mannen nog getrouwd, er nog andere vriendinnen op na te houden of alleen maar uit te zijn op vlugge seks. Na een zoveelste kater besloot ik dat ik wat spaargeld zou investeren om op een serieuzere manier een geschikt iemand te vinden. Ik was het alleen zijn meer dan zat. Bovendien begon ik naar kinderen te verlangen. Ik had meteen een goed gevoel bij het bureau waar ik me inschreef. Ze namen de tijd om naar mijn wensen te luisteren en stelden een uitgebreid profiel samen, zodat duidelijk werd waaraan een man voor mij moest voldoen. Een goede baan of veel poen hebben kwam niet eens ter sprake. Ik gaf wel aan dat ik het fijn vind als iemand zijn talenten benut en actief is voor de maatschappij. Ik had zelf een leuke baan en een gezellig huurhuis, dus in financieel opzicht had ik geen man nodig. Bovendien is geld nooit een thema in mijn leven geweest. Ik heb het nooit superruim gehad, maar heb ook nog nooit krap gezeten. Grote wensen had ik niet. Een eigen zeilboot of een huis in Saint-Tropez? Ik was er nooit op gekomen. Nee, ik vond het prima om op vakantie in een eenvoudig hotel te verblijven, of desnoods in een tent.”

Zijn jouw vriendinnen ook niet enthousiast over je partnerkeuze? Herken jij je in het verhaal Xandra? Praat mee op het forum.

Lees het volledige verhaal van Xandra in Vriendin 40.

Bron: iStock

Plaats een reactie

5Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 5 okt '16 16:54

  Vriendinnen? Pfft. Als het vriendinnen zijn dan kennen ze jou al langer en dan weten ze dat jij niet zo bent. Inderdaad ze zijn jaloers. Ik hoop dat je nieuwe vriendinnen vind, want deze ben je beter kwijt dan rijk. Ze zouden juist blij voor je moeten zijn dat je zo'n leuke vent gevonden hebt waar je gelukkig mee bent.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 5 okt '16 22:20

  Wat erg om zulke vriendinnen te hebben! Wars Jin ze gemeen!! Ze zouden je al het het geluk van de wereld moeten gunnen.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 5 okt '16 22:22

  Sorry, ik bedoel *wat zijn ze gemeen*
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Lautje2702 ma 10 okt '16 20:56

  Ik heb dit verhaal in het blad gelezen. En ik was echt met stomheid geslagen. Deze vriendinnen zijn niet jou echte vriendinnen. Dan hadden ze je gekend en dat doen ze blijkbaar niet. Jaloezie is lastig in een vriendschap. Maar hoeft niet. Is niet nodig. ik kan Xandra alleen maar veel geluk wensen en hopen dat je vriendinnen krijgt die het wel waard zijn. Geniet van je relatie.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 19 okt '16 10:03

  Je hebt het over 'vriendinnen'. Dan moet je met ze gaan praten. Alles op de tafel gooien. Natuurlijk zijn ze jaloers, zou ik ook zijn. Maar een echte vriendin, gunt het jou. En geeft geen steek onder water.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit blijft tussen hem en mij...'

19.10.2017 - Er zijn van die dingen die je liever niet met een ander deelt. Acht lezeressen over wat ze van hun partner aan niemand mogen vertellen...

Lees meer!
 Tips voor een gezonde hoofdhuid

19.10.2017 - Een mooie bos haar begint bij een gezonde hoofdhuid. Met deze tips stimuleer je de groei van gezonde, nieuwe en glanzende haren.

Lees meer!
Hoe ontvang je een compliment?

19.10.2017 - Een grappig filmpje, over hoeveel complimenten een mens kan hebben voordat het ongemakkelijk wordt, zie je hieronder. Ook interessant om hierin het verschil tussen mannen en vrouwen te zien.

Lees meer!
Oplossing puzzel 32: stratego

19.10.2017 - Winnaars van 2 vrijkaarten voor My Fair Lady in een theater naar keuze, t.w.v. € 95,- zijn...

Lees verder
Waar te koop (Vriendin 42)

19.10.2017 - Wil je weten waar je de kleding, schoenen, make-up of andere producten uit Vriendin kunt kopen? We hebben de verkoopinformatie voor je verzameld. Klik door naar de website van het merk om een winkel of webshop te vinden.

Lees meer!
Ester (44): 'Eindelijk vond ik twee halfzussen'

18.10.2017 - In januari vertelde Ester (44) in Vriendin over de zoektocht naar haar biologische vader, een anonieme zaaddonor. Van hem ontbreekt nog steeds ieder spoor, maar ze vond binnen twee maanden wel twee halfzussen. “Misschien zijn we zelfs met honderd.”

Lees meer!
Juf Kiet geeft les aan vluchtelingkinderen

18.10.2017 - Misschien heb je ’m wel gezien: de hartverwarmende documentaire over juf Kiet, die kinderen uit oorlogsgebieden en migranten wegwijs maakt in Nederland. Wie is Kiet en wat drijft haar? “Mijn hart maakt een sprongetje als ik merk dat de taalknop omgaat bij een leerling.”

Lees meer!
Roos (47): ‘Op salsales werd mijn man verliefd op een ander’

18.10.2017 - Roos (47) vond het heerlijk om met haar man naar salsales te gaan. Maar toen hij verliefd werd op zijn danspartner verliet hij haar. "Heel verdrietig dat het zo gelopen is"

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 196 |