×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 40: Xandra's vriend bleek steenrijk

Vriendin 40: Xandra's vriend bleek steenrijk
04.10.2016 -

Xandra (34) ontdekt pas na vijf maanden relatie dat haar vriend Pieter miljonair is. Hij had dit verzwegen omdat hij niet wil dat een vrouw voor zijn geld valt. Pieter weet dat het goed zit, maar Xandra's omgeving ziet haar als golddigger.


'Mijn vriendinnen denken dat ik een golddigger ben'

 

Xandra: “Ik had me nog zo voorgenomen eerlijk te zijn tijdens het laatste etentje met mijn studievriendinnen. Maar tegen de tijd dat het onderwerp ‘werk’ voorbijkwam, kreeg ik niet over mijn lippen dat ik mijn baan had opgezegd om me op mijn passie te richten: fotografie. Ik zou hiervoor een intensieve, erg dure opleiding gaan volgen. Ik weet zeker dat mijn bericht een stroom van reacties had opgeleverd, van schamper tot ronduit hatelijk, ‘dat ik het voor mezelf weer goed geregeld had’. Ik had al zo veel steken onder water moeten verdragen, dat ik maar niks zei. Op de terugweg in de auto moest ik huilen. Ik vind het afschuwelijk dat er zo’n afstand is ontstaan tussen mijn vriendinnen en mij, door iets waar ik niets aan kan doen en waar ik helemaal niet op uit was.

Eenvoudig leven
Ze zijn gewoon jaloers, dat is het. Zelf willen ze ook wel zo’n rijke man als mijn vriend Pieter.
Ze balen van het lekkere leventje dat ik leid en alle kansen die ik krijg sinds ik hem ken. Om hun frustraties te botvieren doen ze alsof ik het allemaal gepland heb. Ze zeggen dat ik een golddigger ben. Een van mijn vriendinnen heeft weleens in aangeschoten toestand de valse grap gemaakt dat ik beter word betaald dan de duurste escort. Ik heb er nog altijd spijt van dat ik toen niet voor mezelf ben opgekomen, maar ik was te verbluft. De rijkdom van Pieter is voor mij namelijk bijzaak. Dat durf ik met mijn hand op mijn hart te zweren. Hij weet het ook heel goed: ik ontdekte pas hoeveel geld hij had toen we al ruim vijf maanden samen waren. Dat weten mijn vriendinnen ook. Alleen lijken ze dat voor het gemak maar al te graag te vergeten.
 

'De rijkdom van Pieter is voor mij bijzaak'


Daten
Ik ontmoette Pieter via een relatiebemiddelingsbureau. Daarvoor deed ik aan internetdaten, maar daar ontmoette ik zo veel foute types dat de moed me in de schoenen zonk. Telkens weer bleken mannen nog getrouwd, er nog andere vriendinnen op na te houden of alleen maar uit te zijn op vlugge seks. Na een zoveelste kater besloot ik dat ik wat spaargeld zou investeren om op een serieuzere manier een geschikt iemand te vinden. Ik was het alleen zijn meer dan zat. Bovendien begon ik naar kinderen te verlangen. Ik had meteen een goed gevoel bij het bureau waar ik me inschreef. Ze namen de tijd om naar mijn wensen te luisteren en stelden een uitgebreid profiel samen, zodat duidelijk werd waaraan een man voor mij moest voldoen. Een goede baan of veel poen hebben kwam niet eens ter sprake. Ik gaf wel aan dat ik het fijn vind als iemand zijn talenten benut en actief is voor de maatschappij. Ik had zelf een leuke baan en een gezellig huurhuis, dus in financieel opzicht had ik geen man nodig. Bovendien is geld nooit een thema in mijn leven geweest. Ik heb het nooit superruim gehad, maar heb ook nog nooit krap gezeten. Grote wensen had ik niet. Een eigen zeilboot of een huis in Saint-Tropez? Ik was er nooit op gekomen. Nee, ik vond het prima om op vakantie in een eenvoudig hotel te verblijven, of desnoods in een tent.”

Zijn jouw vriendinnen ook niet enthousiast over je partnerkeuze? Herken jij je in het verhaal Xandra? Praat mee op het forum.

Lees het volledige verhaal van Xandra in Vriendin 40.

Bron: iStock

Plaats een reactie

5Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 5 okt '16 16:54

  Vriendinnen? Pfft. Als het vriendinnen zijn dan kennen ze jou al langer en dan weten ze dat jij niet zo bent. Inderdaad ze zijn jaloers. Ik hoop dat je nieuwe vriendinnen vind, want deze ben je beter kwijt dan rijk. Ze zouden juist blij voor je moeten zijn dat je zo'n leuke vent gevonden hebt waar je gelukkig mee bent.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 5 okt '16 22:20

  Wat erg om zulke vriendinnen te hebben! Wars Jin ze gemeen!! Ze zouden je al het het geluk van de wereld moeten gunnen.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 5 okt '16 22:22

  Sorry, ik bedoel *wat zijn ze gemeen*
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Lautje2702 ma 10 okt '16 20:56

  Ik heb dit verhaal in het blad gelezen. En ik was echt met stomheid geslagen. Deze vriendinnen zijn niet jou echte vriendinnen. Dan hadden ze je gekend en dat doen ze blijkbaar niet. Jaloezie is lastig in een vriendschap. Maar hoeft niet. Is niet nodig. ik kan Xandra alleen maar veel geluk wensen en hopen dat je vriendinnen krijgt die het wel waard zijn. Geniet van je relatie.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 19 okt '16 10:03

  Je hebt het over 'vriendinnen'. Dan moet je met ze gaan praten. Alles op de tafel gooien. Natuurlijk zijn ze jaloers, zou ik ook zijn. Maar een echte vriendin, gunt het jou. En geeft geen steek onder water.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: dit is mijn meest memorabele feestblunder

14.12.2017 - Tijdens de feestdagen wil je dat alles op rolletjes loopt, maar soms gaat er tóch iets mis.... "Daar lag ik, languit in de kerstboom. Met taart en al."

Lees meer

1

Mirjam (38) ‘Ik zie intens geluk, maar ook intens verdriet’

13.12.2017 - Mirjam (38) werkte jarenlang met plezier bij een bank. Tot ze na de geboorte van haar derde kind besefte waar haar grootste passie lag. Nu maakt ze fotoreportages van bevallingen. 'In de verloskamer leer ik mensen op hun puurst kennen'. Je maakt kans op een van de vijf exemplaren van Mirjams boek Pure Life geboortefotografie en -verhalen.

Lees meer
Carmen: ‘Ook met een maatje meer kun je je mooi voelen’

13.12.2017 - Model en Miss top of the world plussize Benelux 2017 Carmen (44) wil vrouwen laten zien dat ze trots mogen zijn op zichzelf. Mét hun rondingen én rimpels. “Ik vind dat je je imperfecties kunt omarmen.”

Lees meer
Esther (52): ‘Ik blijf erin geloven dat hij bij mij terugkomt’

12.12.2017 - De man van Esther (52) verliet haar voor een veel jongere vrouw. Esther verwacht dat hij over een tijdje met hangende pootjes terugkomt. "Ook die vrijpartijen met haar gaan op den duur vast vervelen."

Lees meer
Joris Linssen: ‘Ik ben altijd chef oliebollenbakker’

12.12.2017 - Elke week vertelt een bekende Nederlander over zijn feestmaand december. Op Kerstavond is Joris Linssen te zien in het tv-programma Joris’ kerstboom. Zelf viert hij de feestdagen met familie en vrienden: “Als ik met Kerst de tafel rondkijk naar mijn inmiddels volwassen kinderen is dat de grootste rijkdom die er is.”

Lees meer
3 vragen aan model en fotograaf Kim Feenstra

11.12.2017 - Vorig jaar ontdekte Kim Feenstra (32) door het tv-programma Het perfecte plaatje haar passie voor fotografie. Ze heeft nu haar eerste foto-expositie: Through my eyes.

Lees meer
Angéla: 'De geboorte van mijn tweeling kostte me bijna mijn leven’

06.12.2017 - Een medische fout na de geboorte van haar twee zoontjes werd Angéla (43) bijna fataal. “Gelukkig was het mijn tijd nog niet en ben ik teruggekomen bij mijn prachtige gezin.”

Lees meer
Trijntje Oosterhuis: ‘Heerlijk om thuis met mijn gezin te chillen’

06.12.2017 - Vier weken lang vertellen bekende Nederlanders over hun feestmaand. Trijntje Oosterhuis (44) gaat op kersttournee, maar de Kerstdagen zelf reserveert ze voor haar familie, met ook dan veel muziek. “En cadeautjes onder de boom in een hysterisch versierd huis, compleet met rendier in de tuin.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 202 |