×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Raffaëla Paton: 'Ik sta positiever in het leven dan ooit'

Raffaëla Paton: 'Ik sta positiever in het leven dan ooit'
27.09.2016 -

De carrière van zangeres Raffaëla Paton (33) is er een van ups en downs. Net als haar privéleven trouwens. Maar met een nieuwe rol in een grote musical en de broodnodige rust op persoonlijk vlak, zit ze weer lekker in haar vel. ''Door therapie heb ik geleerd dat mensen me ook leuk vinden als ik mezelf durf te zijn.''


'Peace, happiness, het hippie-gevoel, dat past wel bij mij'

 

“Had je niet gedacht, hè, dat je mij nog eens in een musical zou zien!” roept Raffaëla Paton vrolijk als we haar spreken in haar woonplaats Utrecht. En inderdaad: het is misschien niet het eerste wat in je opkomt als je denkt aan de zangeres die als finalekandidate van Idols streng werd toegesproken door jurylid Henkjan Smits toen ze zwanger bleek. Wilde ze dan geen carrière opbouwen?

Het werd daarna snel stil rondom Raffaëla, totdat ze weer opdook in het eerste seizoen van The voice of Holland. Daar vertrok ze voortijdig, om enkele jaren later weer mee te doen met het Nationaal Songfestival, waar ze het aflegde tegen Joan Franka. Maar nu is ‘Raf’ dus helemaal terug: in de rol van June in de musical Hair.

Hoe kom jij nou in een musical terecht?
“Ik kreeg een telefoontje van Stage Entertainment, het bedrijf dat de musical produceert. Of ik auditie wilde doen. Ik heb meteen eerlijk gezegd dat ik niet wist of een musical wel mijn ding is. Ik had er al vaker een afgeslagen. Maar ze haalden me over om in elk geval langs te komen. De makers waren specifiek op zoek naar iemand voor de rol van June en ik zou Aquarius zingen. Tja, en dat is wel mijn favoriete nummer uit Hair...”

Want je kende het verhaal al?
“Zeker weten! Ik heb de film meerdere keren gezien en mijn moeder draaide vroeger vaak de muziek. Ik ben dus op de uitnodiging ingegaan en was best nerveus. Uiteindelijk moest ik zingen voor Albert Verlinde, de directeur. Nadat ik was uitgezongen, vroeg hij: ‘Wil je vijf of zes dagen spelen?’ In mijn onzekerheid dacht ik nog dat hij een grapje maakte, maar nadat hij had overlegd met de rest van het team kreeg ik te horen dat ze unaniem voor mij kozen.”

Wat trekt je zo aan in Hair?
“Het is een uitdaging, en die heb ik nodig. Ik wéét dat ik hier hard voor moet werken: alle hoofdrolspelers in de musical hebben een opleiding en jarenlange ervaring. Ik heb niks! Maar ik vind de muziek te gek en het sixties- thema past volgens mij goed bij deze tijd. Je ziet dat mensen elkaar afmakenop social media, terwijl ik denk: laat iedereen lekker in z’n waarde. Peace, happiness, het hippie-gevoel, dat past wel bij mij.”

Lees het volledige interview met Raffaëla in Vriendin 39. 

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |