×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Raffaëla Paton: 'Ik sta positiever in het leven dan ooit'

Raffaëla Paton: 'Ik sta positiever in het leven dan ooit'
27.09.2016 -

De carrière van zangeres Raffaëla Paton (33) is er een van ups en downs. Net als haar privéleven trouwens. Maar met een nieuwe rol in een grote musical en de broodnodige rust op persoonlijk vlak, zit ze weer lekker in haar vel. ''Door therapie heb ik geleerd dat mensen me ook leuk vinden als ik mezelf durf te zijn.''


'Peace, happiness, het hippie-gevoel, dat past wel bij mij'

 

“Had je niet gedacht, hè, dat je mij nog eens in een musical zou zien!” roept Raffaëla Paton vrolijk als we haar spreken in haar woonplaats Utrecht. En inderdaad: het is misschien niet het eerste wat in je opkomt als je denkt aan de zangeres die als finalekandidate van Idols streng werd toegesproken door jurylid Henkjan Smits toen ze zwanger bleek. Wilde ze dan geen carrière opbouwen?

Het werd daarna snel stil rondom Raffaëla, totdat ze weer opdook in het eerste seizoen van The voice of Holland. Daar vertrok ze voortijdig, om enkele jaren later weer mee te doen met het Nationaal Songfestival, waar ze het aflegde tegen Joan Franka. Maar nu is ‘Raf’ dus helemaal terug: in de rol van June in de musical Hair.

Hoe kom jij nou in een musical terecht?
“Ik kreeg een telefoontje van Stage Entertainment, het bedrijf dat de musical produceert. Of ik auditie wilde doen. Ik heb meteen eerlijk gezegd dat ik niet wist of een musical wel mijn ding is. Ik had er al vaker een afgeslagen. Maar ze haalden me over om in elk geval langs te komen. De makers waren specifiek op zoek naar iemand voor de rol van June en ik zou Aquarius zingen. Tja, en dat is wel mijn favoriete nummer uit Hair...”

Want je kende het verhaal al?
“Zeker weten! Ik heb de film meerdere keren gezien en mijn moeder draaide vroeger vaak de muziek. Ik ben dus op de uitnodiging ingegaan en was best nerveus. Uiteindelijk moest ik zingen voor Albert Verlinde, de directeur. Nadat ik was uitgezongen, vroeg hij: ‘Wil je vijf of zes dagen spelen?’ In mijn onzekerheid dacht ik nog dat hij een grapje maakte, maar nadat hij had overlegd met de rest van het team kreeg ik te horen dat ze unaniem voor mij kozen.”

Wat trekt je zo aan in Hair?
“Het is een uitdaging, en die heb ik nodig. Ik wéét dat ik hier hard voor moet werken: alle hoofdrolspelers in de musical hebben een opleiding en jarenlange ervaring. Ik heb niks! Maar ik vind de muziek te gek en het sixties- thema past volgens mij goed bij deze tijd. Je ziet dat mensen elkaar afmakenop social media, terwijl ik denk: laat iedereen lekker in z’n waarde. Peace, happiness, het hippie-gevoel, dat past wel bij mij.”

Lees het volledige interview met Raffaëla in Vriendin 39. 

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!