×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Raffaëla Paton: 'Ik sta positiever in het leven dan ooit'

Raffaëla Paton: 'Ik sta positiever in het leven dan ooit'
27.09.2016 -

De carrière van zangeres Raffaëla Paton (33) is er een van ups en downs. Net als haar privéleven trouwens. Maar met een nieuwe rol in een grote musical en de broodnodige rust op persoonlijk vlak, zit ze weer lekker in haar vel. ''Door therapie heb ik geleerd dat mensen me ook leuk vinden als ik mezelf durf te zijn.''


'Peace, happiness, het hippie-gevoel, dat past wel bij mij'

 

“Had je niet gedacht, hè, dat je mij nog eens in een musical zou zien!” roept Raffaëla Paton vrolijk als we haar spreken in haar woonplaats Utrecht. En inderdaad: het is misschien niet het eerste wat in je opkomt als je denkt aan de zangeres die als finalekandidate van Idols streng werd toegesproken door jurylid Henkjan Smits toen ze zwanger bleek. Wilde ze dan geen carrière opbouwen?

Het werd daarna snel stil rondom Raffaëla, totdat ze weer opdook in het eerste seizoen van The voice of Holland. Daar vertrok ze voortijdig, om enkele jaren later weer mee te doen met het Nationaal Songfestival, waar ze het aflegde tegen Joan Franka. Maar nu is ‘Raf’ dus helemaal terug: in de rol van June in de musical Hair.

Hoe kom jij nou in een musical terecht?
“Ik kreeg een telefoontje van Stage Entertainment, het bedrijf dat de musical produceert. Of ik auditie wilde doen. Ik heb meteen eerlijk gezegd dat ik niet wist of een musical wel mijn ding is. Ik had er al vaker een afgeslagen. Maar ze haalden me over om in elk geval langs te komen. De makers waren specifiek op zoek naar iemand voor de rol van June en ik zou Aquarius zingen. Tja, en dat is wel mijn favoriete nummer uit Hair...”

Want je kende het verhaal al?
“Zeker weten! Ik heb de film meerdere keren gezien en mijn moeder draaide vroeger vaak de muziek. Ik ben dus op de uitnodiging ingegaan en was best nerveus. Uiteindelijk moest ik zingen voor Albert Verlinde, de directeur. Nadat ik was uitgezongen, vroeg hij: ‘Wil je vijf of zes dagen spelen?’ In mijn onzekerheid dacht ik nog dat hij een grapje maakte, maar nadat hij had overlegd met de rest van het team kreeg ik te horen dat ze unaniem voor mij kozen.”

Wat trekt je zo aan in Hair?
“Het is een uitdaging, en die heb ik nodig. Ik wéét dat ik hier hard voor moet werken: alle hoofdrolspelers in de musical hebben een opleiding en jarenlange ervaring. Ik heb niks! Maar ik vind de muziek te gek en het sixties- thema past volgens mij goed bij deze tijd. Je ziet dat mensen elkaar afmakenop social media, terwijl ik denk: laat iedereen lekker in z’n waarde. Peace, happiness, het hippie-gevoel, dat past wel bij mij.”

Lees het volledige interview met Raffaëla in Vriendin 39. 

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |