×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 38: Femke is hoofdtrainer van een mannenvoetbalteam

Vriendin 38: Femke is hoofdtrainer van een mannenvoetbalteam
21.09.2016 -

Ze heeft lang blond haar en haar lievelingskleur is roze. Toch houdt Femke (24) zich prima staande in de mannenwereld van het voetbal. Vanaf deze maand is zij hoofdtrainer van een mannenelftal. "Ik kan er niets aan doen, voetbal is gewoon mijn leven."


'Als Oranje speelt, krijg ik altijd kippenvel'


Femke: “Vrienden van mijn vriend zeggen weleens tegen hem dat hij de ideale vriendin heeft: ik ben blond en ik hou van voetbal. Maar hij klaagt soms juist dat ik te veel over voetbal praat. Als we net wakker zijn, zit mijn hoofd er vaak al helemaal vol van. Ik kan er niets aan doen, voetbal is gewoon mijn leven. Al op mijn zesde begon ik bij de F’jes. Ik was het enige meisje tussen de jongens. Ik heb ook paardrijden, turnen en atletiek geprobeerd, maar achter de bal aan rennen was wat ik het liefste deed. In het jongensteam voelde ik me op mijn gemak, ze behandelden me als een van hen. Heel af en toe merkte ik dat iemand van de tegenpartij zich inhield, maar dat was al snel over als ik behendig de bal van hem afpakte. Het enige verschil was dat ik na de wedstrijd altijd in mijn eentje moest douchen, in de kleedkamer voor de scheidsrechters. Het liefst was ik nooit naar een meidenteam gegaan, maar helaas moest dat op mijn zeventiende toch. Jongens worden vanaf de puberteit namelijk fysiek sterker. Als ik profvoetballer wilde worden, moest ik wel verder bij de vrouwen.

Faalangst
Daar ging het mis. Ik kwam in een team van meiden die elkaar al jaren kenden, voor mijn gevoel hoorde ik er niet echt bij. Dat ik zo goed voetbalde dat ik meteen in de basis werd opgesteld, werkte ook niet mee. Als ik met ze sprak, waren mijn teamgenoten aardig tegen me, maar achter mijn rug om maakten ze rotopmerkingen. Ze noemden me het lieverdje van de trainer. Rond die tijd ben ik faalangst gaan ontwikkelen. Iedereen zei dat ik talent had, dat ik het kon schoppen tot profvoetballer. Maar als het erop aankwam, sloeg ik dicht. Op een gegeven moment speelde ik een belangrijke wedstrijd, waarbij ook scouts aanwezig waren. En er was enorm veel publiek. Ik kon alleen maar denken: nu mag je écht geen fouten maken. Juist door de angst om door te mand te vallen, maakte ik die fouten wel.”

Lees het hele verhaal van Femke in Vriendin 38.
Heb jij ook een beroep dat wordt gezien als typisch mannelijk? Praat mee op ons forum.


 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |