×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 38: Femke is hoofdtrainer van een mannenvoetbalteam

Vriendin 38: Femke is hoofdtrainer van een mannenvoetbalteam
21.09.2016 -

Ze heeft lang blond haar en haar lievelingskleur is roze. Toch houdt Femke (24) zich prima staande in de mannenwereld van het voetbal. Vanaf deze maand is zij hoofdtrainer van een mannenelftal. "Ik kan er niets aan doen, voetbal is gewoon mijn leven."


'Als Oranje speelt, krijg ik altijd kippenvel'


Femke: “Vrienden van mijn vriend zeggen weleens tegen hem dat hij de ideale vriendin heeft: ik ben blond en ik hou van voetbal. Maar hij klaagt soms juist dat ik te veel over voetbal praat. Als we net wakker zijn, zit mijn hoofd er vaak al helemaal vol van. Ik kan er niets aan doen, voetbal is gewoon mijn leven. Al op mijn zesde begon ik bij de F’jes. Ik was het enige meisje tussen de jongens. Ik heb ook paardrijden, turnen en atletiek geprobeerd, maar achter de bal aan rennen was wat ik het liefste deed. In het jongensteam voelde ik me op mijn gemak, ze behandelden me als een van hen. Heel af en toe merkte ik dat iemand van de tegenpartij zich inhield, maar dat was al snel over als ik behendig de bal van hem afpakte. Het enige verschil was dat ik na de wedstrijd altijd in mijn eentje moest douchen, in de kleedkamer voor de scheidsrechters. Het liefst was ik nooit naar een meidenteam gegaan, maar helaas moest dat op mijn zeventiende toch. Jongens worden vanaf de puberteit namelijk fysiek sterker. Als ik profvoetballer wilde worden, moest ik wel verder bij de vrouwen.

Faalangst
Daar ging het mis. Ik kwam in een team van meiden die elkaar al jaren kenden, voor mijn gevoel hoorde ik er niet echt bij. Dat ik zo goed voetbalde dat ik meteen in de basis werd opgesteld, werkte ook niet mee. Als ik met ze sprak, waren mijn teamgenoten aardig tegen me, maar achter mijn rug om maakten ze rotopmerkingen. Ze noemden me het lieverdje van de trainer. Rond die tijd ben ik faalangst gaan ontwikkelen. Iedereen zei dat ik talent had, dat ik het kon schoppen tot profvoetballer. Maar als het erop aankwam, sloeg ik dicht. Op een gegeven moment speelde ik een belangrijke wedstrijd, waarbij ook scouts aanwezig waren. En er was enorm veel publiek. Ik kon alleen maar denken: nu mag je écht geen fouten maken. Juist door de angst om door te mand te vallen, maakte ik die fouten wel.”

Lees het hele verhaal van Femke in Vriendin 38.
Heb jij ook een beroep dat wordt gezien als typisch mannelijk? Praat mee op ons forum.


 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |