×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 35: 'Dit is mijn grootste geldblunder'

Vriendin 35: 'Dit is mijn grootste geldblunder'
30.08.2016 -

Of het nou om tien of duizend euro gaat, geld verliezen is altijd vervelend. En helemaal als het voorkomen had kunnen worden... Negen lezeressen biechten hun grootste financiële blunder op.


Onbezonnen aankoop

Tamara (39): “Het was ons eerste huis en we kochten het volstrekt onervaren. Dat de vierkante meters van het gezamenlijke dakterras bij ons totale woonoppervlak werden gerekend, viel ons niet eens op. Achteraf begrijp ik niet dat we dat niet hebben nagerekend. Waarom betaalden we de volle mep voor een ruimte die we moesten delen met andere bewoners? Toen we ons huis een paar jaar later verkochten omdat we uit elkaar gingen, kregen we een bittere pil te slikken. We hadden het huis onbezonnen en vlak voor de crisis gekocht, voor veel te veel geld. Een taxateur bracht slecht nieuws: we zouden nooit meer voor ons huis krijgen wat we ervoor betaald hadden. Uiteindelijk bleven mijn ex en ik zitten met een restschuld van € 75.000,-. Ik had vanaf mijn jeugd gespaard en die mooie rekening die ik had opgebouwd, kon ik in één keer overmaken naar de bank. Mijn ex heeft zelfs een lening voor zijn deel van de schuld af moeten sluiten. Bij het huis dat ik met mijn huidige vriend heb gekocht, heb ik veel beter opgelet en flink onderhandeld.”

Afleidende puppy

Marrigje (38): “Ik besloot nog even snel boodschappen te gaan doen. Mijn hoofd zat vol, ik was heel druk met mijn werk. Ik liep naar buiten met in mijn linkerhand een plastic tas met daarin mijn portemonnee. In mijn rechterhand had ik een zakje vieze luiers vast om buiten weg te gooien.Vlak bij de container kwam ik de buurvouw tegen met haar puppy. We raakten in gesprek over hoe hard zo’n beestje toch groeit en ondertussen aaide ik het dier. Met mijn aandacht volledig bij het hondje, opende ik de ondergrondse container en ik liet het zakje luiers vallen. Dacht ik... Ik had het tasje met mijn porte- monnee weggegooid.Van de schrik kreeg ik een lachbui, mijn buurvrouw ook. Het was niet alleen vervelend dat ik het geld kwijt was, ook al mijn pasjes zaten erin. Ik heb direct de vuilnisdienst gebeld, maar ze waren al gesloten. De medewerker van de bank moest best wel lachen toen ze van mijn stommiteit hoorde. De volgende dag hoorde ik om half zeven de vuilniswagen. Even twijfelde ik of ik ernaartoe moest ren- nen, maar ik besloot mijn verlies te pakken. Ik raakte er € 50,- door kwijt, plus de kosten voor het aanvragen van de nieuwe pasjes. Wel heb ik ervan geleerd. Ik check nu altijd driedubbel of ik écht alleen mijn vuilnis weggooi en niet per ongeluk een bos sleutels of iets anders waardevols mee naar beneden gooi.”

Meer geldblunders lezen? Je kunt ze vinden in Vriendin 35.

Wil je reageren op dit verhaal? Dan kan op ons forum.

Foto: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!