×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 35: 'Dit is mijn grootste geldblunder'

Vriendin 35: 'Dit is mijn grootste geldblunder'
30.08.2016 -

Of het nou om tien of duizend euro gaat, geld verliezen is altijd vervelend. En helemaal als het voorkomen had kunnen worden... Negen lezeressen biechten hun grootste financiële blunder op.


Onbezonnen aankoop

Tamara (39): “Het was ons eerste huis en we kochten het volstrekt onervaren. Dat de vierkante meters van het gezamenlijke dakterras bij ons totale woonoppervlak werden gerekend, viel ons niet eens op. Achteraf begrijp ik niet dat we dat niet hebben nagerekend. Waarom betaalden we de volle mep voor een ruimte die we moesten delen met andere bewoners? Toen we ons huis een paar jaar later verkochten omdat we uit elkaar gingen, kregen we een bittere pil te slikken. We hadden het huis onbezonnen en vlak voor de crisis gekocht, voor veel te veel geld. Een taxateur bracht slecht nieuws: we zouden nooit meer voor ons huis krijgen wat we ervoor betaald hadden. Uiteindelijk bleven mijn ex en ik zitten met een restschuld van € 75.000,-. Ik had vanaf mijn jeugd gespaard en die mooie rekening die ik had opgebouwd, kon ik in één keer overmaken naar de bank. Mijn ex heeft zelfs een lening voor zijn deel van de schuld af moeten sluiten. Bij het huis dat ik met mijn huidige vriend heb gekocht, heb ik veel beter opgelet en flink onderhandeld.”

Afleidende puppy

Marrigje (38): “Ik besloot nog even snel boodschappen te gaan doen. Mijn hoofd zat vol, ik was heel druk met mijn werk. Ik liep naar buiten met in mijn linkerhand een plastic tas met daarin mijn portemonnee. In mijn rechterhand had ik een zakje vieze luiers vast om buiten weg te gooien.Vlak bij de container kwam ik de buurvouw tegen met haar puppy. We raakten in gesprek over hoe hard zo’n beestje toch groeit en ondertussen aaide ik het dier. Met mijn aandacht volledig bij het hondje, opende ik de ondergrondse container en ik liet het zakje luiers vallen. Dacht ik... Ik had het tasje met mijn porte- monnee weggegooid.Van de schrik kreeg ik een lachbui, mijn buurvrouw ook. Het was niet alleen vervelend dat ik het geld kwijt was, ook al mijn pasjes zaten erin. Ik heb direct de vuilnisdienst gebeld, maar ze waren al gesloten. De medewerker van de bank moest best wel lachen toen ze van mijn stommiteit hoorde. De volgende dag hoorde ik om half zeven de vuilniswagen. Even twijfelde ik of ik ernaartoe moest ren- nen, maar ik besloot mijn verlies te pakken. Ik raakte er € 50,- door kwijt, plus de kosten voor het aanvragen van de nieuwe pasjes. Wel heb ik ervan geleerd. Ik check nu altijd driedubbel of ik écht alleen mijn vuilnis weggooi en niet per ongeluk een bos sleutels of iets anders waardevols mee naar beneden gooi.”

Meer geldblunders lezen? Je kunt ze vinden in Vriendin 35.

Wil je reageren op dit verhaal? Dan kan op ons forum.

Foto: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |