×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 35: 'Dit is mijn grootste geldblunder'

Vriendin 35: 'Dit is mijn grootste geldblunder'
30.08.2016 -

Of het nou om tien of duizend euro gaat, geld verliezen is altijd vervelend. En helemaal als het voorkomen had kunnen worden... Negen lezeressen biechten hun grootste financiële blunder op.


Onbezonnen aankoop

Tamara (39): “Het was ons eerste huis en we kochten het volstrekt onervaren. Dat de vierkante meters van het gezamenlijke dakterras bij ons totale woonoppervlak werden gerekend, viel ons niet eens op. Achteraf begrijp ik niet dat we dat niet hebben nagerekend. Waarom betaalden we de volle mep voor een ruimte die we moesten delen met andere bewoners? Toen we ons huis een paar jaar later verkochten omdat we uit elkaar gingen, kregen we een bittere pil te slikken. We hadden het huis onbezonnen en vlak voor de crisis gekocht, voor veel te veel geld. Een taxateur bracht slecht nieuws: we zouden nooit meer voor ons huis krijgen wat we ervoor betaald hadden. Uiteindelijk bleven mijn ex en ik zitten met een restschuld van € 75.000,-. Ik had vanaf mijn jeugd gespaard en die mooie rekening die ik had opgebouwd, kon ik in één keer overmaken naar de bank. Mijn ex heeft zelfs een lening voor zijn deel van de schuld af moeten sluiten. Bij het huis dat ik met mijn huidige vriend heb gekocht, heb ik veel beter opgelet en flink onderhandeld.”

Afleidende puppy

Marrigje (38): “Ik besloot nog even snel boodschappen te gaan doen. Mijn hoofd zat vol, ik was heel druk met mijn werk. Ik liep naar buiten met in mijn linkerhand een plastic tas met daarin mijn portemonnee. In mijn rechterhand had ik een zakje vieze luiers vast om buiten weg te gooien.Vlak bij de container kwam ik de buurvouw tegen met haar puppy. We raakten in gesprek over hoe hard zo’n beestje toch groeit en ondertussen aaide ik het dier. Met mijn aandacht volledig bij het hondje, opende ik de ondergrondse container en ik liet het zakje luiers vallen. Dacht ik... Ik had het tasje met mijn porte- monnee weggegooid.Van de schrik kreeg ik een lachbui, mijn buurvrouw ook. Het was niet alleen vervelend dat ik het geld kwijt was, ook al mijn pasjes zaten erin. Ik heb direct de vuilnisdienst gebeld, maar ze waren al gesloten. De medewerker van de bank moest best wel lachen toen ze van mijn stommiteit hoorde. De volgende dag hoorde ik om half zeven de vuilniswagen. Even twijfelde ik of ik ernaartoe moest ren- nen, maar ik besloot mijn verlies te pakken. Ik raakte er € 50,- door kwijt, plus de kosten voor het aanvragen van de nieuwe pasjes. Wel heb ik ervan geleerd. Ik check nu altijd driedubbel of ik écht alleen mijn vuilnis weggooi en niet per ongeluk een bos sleutels of iets anders waardevols mee naar beneden gooi.”

Meer geldblunders lezen? Je kunt ze vinden in Vriendin 35.

Wil je reageren op dit verhaal? Dan kan op ons forum.

Foto: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

2

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |