×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 33: Chantal is hooggevoelig

Vriendin 33: Chantal is hooggevoelig
17.08.2016 - Redactie Vriendin

Prikkels van buitenaf die keihard binnenkomen, een sterke intuïtie en de sfeer feilloos aanvoelen, dat is waar hoogsensitieve mensen mee te maken krijgen. Chantal (36) kan hierover meepraten. “Ik voel meteen of iets klopt of niet.”


‘Licht, geluid, alles komt bij mij harder binnen’

Chantal: “‘Mam, waarom ben ik niet gewoon normaal?’ heb ik weleens huilend door de telefoon geroepen. Hooggevoelig zijn heeft mooie kanten, maar het kan ook heftig zijn. Prikkels van buitenaf komen veel sterker binnen. Ik voel, hoor, zie en beleef dingen intenser. Mijn zicht is bijvoorbeeld heel scherp, zo’n 150 procent van wat ‘normaal’ is. Licht zie ik anders dan de meeste mensen. Ik zie de densiteit van het licht, de verschillende kleuren. Ik voel veel aan, weet direct of iets klopt, of mensen eerlijk zijn. Als ik ergens binnenkom, weet ik meteen of iemand vrolijk of verdrietig is. Het is zelfs zo dat als ik een ruimte binnenstap waar heel nare dingen zijn gebeurd, me dat vreselijk benauwt. Het is dan alsof ik op slot ga, alsof mijn lijf van mijn navel tot mijn keel totaal verkrampt. Zo maakte ik eens een reis naar Israël en de Palestijnse gebieden. Wat een energie heeft me dat gekost, ik kwam totaal uitgeput thuis. Niet gek natuurlijk, zo’n plek waar constant oorlog is. Ik kan me niet afsluiten voor al die prikkels en dan kan het af en toe best veel worden om te verwerken.

Hooggevoeligheid definieert je als mens, het is meer dan alleen een eigenschap. Sensitief zijn heeft veel invloed op hoe je in het leven staat. Veel hooggevoeligen zijn heel maatschappelijk betrokken. Je voelt namelijk goed aan als het niet lekker gaat met iemand en dan wil je helpen.”

Helemaal dichtgeklapt
“Ik weet niet precies wanneer ik ontdekte dat ik dingen anders beleef dan anderen. Dat ging in stapjes, denk ik. Wel weet ik dat ik als kind al heel intuïtief was en dat anderen ook altijd naar mij toe kwamen als ze ergens over wilden praten. Ik bleek namelijk makkelijk te kunnen ‘intunen’ op een ander, me goed in iemand te kunnen verplaatsen. Maar ik dacht dat iedereen was zoals ik. Ik kwam er pas later achter dat dat niet zo is."

Lees het hele verhaal in Vriendin 33.

Reageren op dit verhaal? Dat kan op ons forum.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

5

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |