×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 33: Chantal is hooggevoelig

Vriendin 33: Chantal is hooggevoelig
17.08.2016 - Redactie Vriendin

Prikkels van buitenaf die keihard binnenkomen, een sterke intuïtie en de sfeer feilloos aanvoelen, dat is waar hoogsensitieve mensen mee te maken krijgen. Chantal (36) kan hierover meepraten. “Ik voel meteen of iets klopt of niet.”


‘Licht, geluid, alles komt bij mij harder binnen’

Chantal: “‘Mam, waarom ben ik niet gewoon normaal?’ heb ik weleens huilend door de telefoon geroepen. Hooggevoelig zijn heeft mooie kanten, maar het kan ook heftig zijn. Prikkels van buitenaf komen veel sterker binnen. Ik voel, hoor, zie en beleef dingen intenser. Mijn zicht is bijvoorbeeld heel scherp, zo’n 150 procent van wat ‘normaal’ is. Licht zie ik anders dan de meeste mensen. Ik zie de densiteit van het licht, de verschillende kleuren. Ik voel veel aan, weet direct of iets klopt, of mensen eerlijk zijn. Als ik ergens binnenkom, weet ik meteen of iemand vrolijk of verdrietig is. Het is zelfs zo dat als ik een ruimte binnenstap waar heel nare dingen zijn gebeurd, me dat vreselijk benauwt. Het is dan alsof ik op slot ga, alsof mijn lijf van mijn navel tot mijn keel totaal verkrampt. Zo maakte ik eens een reis naar Israël en de Palestijnse gebieden. Wat een energie heeft me dat gekost, ik kwam totaal uitgeput thuis. Niet gek natuurlijk, zo’n plek waar constant oorlog is. Ik kan me niet afsluiten voor al die prikkels en dan kan het af en toe best veel worden om te verwerken.

Hooggevoeligheid definieert je als mens, het is meer dan alleen een eigenschap. Sensitief zijn heeft veel invloed op hoe je in het leven staat. Veel hooggevoeligen zijn heel maatschappelijk betrokken. Je voelt namelijk goed aan als het niet lekker gaat met iemand en dan wil je helpen.”

Helemaal dichtgeklapt
“Ik weet niet precies wanneer ik ontdekte dat ik dingen anders beleef dan anderen. Dat ging in stapjes, denk ik. Wel weet ik dat ik als kind al heel intuïtief was en dat anderen ook altijd naar mij toe kwamen als ze ergens over wilden praten. Ik bleek namelijk makkelijk te kunnen ‘intunen’ op een ander, me goed in iemand te kunnen verplaatsen. Maar ik dacht dat iedereen was zoals ik. Ik kwam er pas later achter dat dat niet zo is."

Lees het hele verhaal in Vriendin 33.

Reageren op dit verhaal? Dat kan op ons forum.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!