×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 32: Ingrid en haar buurman Ed kwamen op een bijzondere manier samen

Vriendin 32: Ingrid en haar buurman Ed kwamen op een bijzondere manier samen
10.08.2016 - Redactie Vriendin

Groot is het verdriet als de vrouw van Ed (45) door een noodlottig ongeval overlijdt. Ingrid (49) gaat als buurvrouw dagelijks bij hem langs. Wat begint als steun, leidt tot een liefdessprookje. “Op een dag realiseerde ik me dat ík naast hem wilde staan.”


'Wij vieren het leven en de liefde'

Ingrid: “Ik ken niemand die zó positief is als Ed. Hij is een enorme doorzetter en is nooit chagrijnig, zelfs niet in de periode na zijn ongeluk. Dat staat me nog heel goed bij. Het was 25 april 2009. Ed vertrok ’s ochtends vroeg met zijn vrouw, die ook Ingrid heette, en hun dochters Judith en Anouk naar Frankijk. Ze gingen een weekje met meivakantie. In Luxemburg kregen ze een lekke band en Ed zette de auto op de vluchtstrook aan de kant. Hij stond nog maar net stil toen een dronken automobilist vol op hen inreed. De meiden, die al achter de vangrail stonden, bleven gelukkig ongedeerd, maar Ed werd meters door de lucht geslingerd en Ingrid was op slag dood. Als buurvrouw van het gezin hoorde ik een paar uur later van een andere buurvrouw wat er was gebeurd. De politie had contact met haar opgenomen, omdat zij de vaste oppas was van Judith en Anouk. Toen ze mij het nieuws vertelde, was ik vol ongeloof. Ingrid dood? Dat kon niet! Ed en Ingrid waren al jaren de buren van mijn man Eric en mij. We hadden goed contact. Ingrid en ik waren tegelijk zwanger geweest: Judith scheelt twee weken met mijn dochter Cécile. Daardoor hadden we een hechte band gekregen. We waren niet alleen buren, ook vriendinnen. Dat een noodlottig ongeval haar van het leven had beroofd, was niet te bevatten.”

Grote schok
Ed kwam op de intensive care te liggen in een ziekenhuis in Luxemburg en onderging verschillende operaties. Familieleden haalden zijn dochters naar Nederland. Een tante van de meiden kwam bij hen in huis wonen en ontfermde zich over hen. Toen bleek dat Ed nog een paar weken in het ziekenhuis moest blijven, bereidde de familie zich voor elk weekend naar Luxemburg te gaan om hem te bezoeken. Dat moest toch ook anders kunnen, dacht Ingrid. “Ik werk als IC-verpleegkundige in het ziekenhuis in Gouda. Toen ik het verhaal aan mijn collega’s vertelde, hebben zij contact opgenomen met het ziekenhuis in Luxemburg. Ed was stabiel genoeg om te kunnen worden vervoerd, dus werd hij naar Nederland gevlogen.” Hij ging naar het ziekenhuis in Leiden, waar ze hem specialistische zorg konden bieden. Hoewel zijn situatie stabiel leek, ging hij de weken daarna achteruit. “Ed had inwendig veel letsel en kreeg complicaties ten gevolge van zijn verwondingen: een longontsteking, een ontstoken alvleesklier… Op een gegeven moment ging het zo slecht, dat de kans dat hij zou overlijden volgens de artsen 85 procent was.” De dochters en familie van Ed bezochten hem twee keer per week. Ook Ingrid ging geregeld bij haar buurman langs. Gelukkig krabbelde Ed langzaam op. Na een paar weken zat er een stijgende lijn in zijn herstel. Al die tijd bleef hij positief. “Ed kon zich weinig van het ongeluk herinneren. Toen hij hoorde wat er precies was gebeurd, en het besef kwam dat zijn vrouw er niet meer was, was dat natuurlijk een grote schok. Maar al vrij snel zette hij de knop om, sterk als hij is. ‘Ik kan nooit meer lopen, maar ik heb het op het nippertje gered. Mijn doel is om naar huis te gaan en zo veel mogelijk zelfstandig voor mijn dochters te kunnen zorgen’, zei hij toen hij na acht weken uit het ziekenhuis werd ontslagen. Zijn glas is altijd halfvol, zelfs in deze situatie. Dat bewonder ik zo aan hem.”

Reageren op dit verhaal? Dat kan op ons forum. Lees het hele verhaal in Vriendin 32.

Meer lezen? Kijk hier voor meer persoonlijke verhalen uit Vriendin 32 en eerdere nummers.  

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |