×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 32: Ingrid en haar buurman Ed kwamen op een bijzondere manier samen

Vriendin 32: Ingrid en haar buurman Ed kwamen op een bijzondere manier samen
10.08.2016 - Redactie Vriendin

Groot is het verdriet als de vrouw van Ed (45) door een noodlottig ongeval overlijdt. Ingrid (49) gaat als buurvrouw dagelijks bij hem langs. Wat begint als steun, leidt tot een liefdessprookje. “Op een dag realiseerde ik me dat ík naast hem wilde staan.”


'Wij vieren het leven en de liefde'

Ingrid: “Ik ken niemand die zó positief is als Ed. Hij is een enorme doorzetter en is nooit chagrijnig, zelfs niet in de periode na zijn ongeluk. Dat staat me nog heel goed bij. Het was 25 april 2009. Ed vertrok ’s ochtends vroeg met zijn vrouw, die ook Ingrid heette, en hun dochters Judith en Anouk naar Frankijk. Ze gingen een weekje met meivakantie. In Luxemburg kregen ze een lekke band en Ed zette de auto op de vluchtstrook aan de kant. Hij stond nog maar net stil toen een dronken automobilist vol op hen inreed. De meiden, die al achter de vangrail stonden, bleven gelukkig ongedeerd, maar Ed werd meters door de lucht geslingerd en Ingrid was op slag dood. Als buurvrouw van het gezin hoorde ik een paar uur later van een andere buurvrouw wat er was gebeurd. De politie had contact met haar opgenomen, omdat zij de vaste oppas was van Judith en Anouk. Toen ze mij het nieuws vertelde, was ik vol ongeloof. Ingrid dood? Dat kon niet! Ed en Ingrid waren al jaren de buren van mijn man Eric en mij. We hadden goed contact. Ingrid en ik waren tegelijk zwanger geweest: Judith scheelt twee weken met mijn dochter Cécile. Daardoor hadden we een hechte band gekregen. We waren niet alleen buren, ook vriendinnen. Dat een noodlottig ongeval haar van het leven had beroofd, was niet te bevatten.”

Grote schok
Ed kwam op de intensive care te liggen in een ziekenhuis in Luxemburg en onderging verschillende operaties. Familieleden haalden zijn dochters naar Nederland. Een tante van de meiden kwam bij hen in huis wonen en ontfermde zich over hen. Toen bleek dat Ed nog een paar weken in het ziekenhuis moest blijven, bereidde de familie zich voor elk weekend naar Luxemburg te gaan om hem te bezoeken. Dat moest toch ook anders kunnen, dacht Ingrid. “Ik werk als IC-verpleegkundige in het ziekenhuis in Gouda. Toen ik het verhaal aan mijn collega’s vertelde, hebben zij contact opgenomen met het ziekenhuis in Luxemburg. Ed was stabiel genoeg om te kunnen worden vervoerd, dus werd hij naar Nederland gevlogen.” Hij ging naar het ziekenhuis in Leiden, waar ze hem specialistische zorg konden bieden. Hoewel zijn situatie stabiel leek, ging hij de weken daarna achteruit. “Ed had inwendig veel letsel en kreeg complicaties ten gevolge van zijn verwondingen: een longontsteking, een ontstoken alvleesklier… Op een gegeven moment ging het zo slecht, dat de kans dat hij zou overlijden volgens de artsen 85 procent was.” De dochters en familie van Ed bezochten hem twee keer per week. Ook Ingrid ging geregeld bij haar buurman langs. Gelukkig krabbelde Ed langzaam op. Na een paar weken zat er een stijgende lijn in zijn herstel. Al die tijd bleef hij positief. “Ed kon zich weinig van het ongeluk herinneren. Toen hij hoorde wat er precies was gebeurd, en het besef kwam dat zijn vrouw er niet meer was, was dat natuurlijk een grote schok. Maar al vrij snel zette hij de knop om, sterk als hij is. ‘Ik kan nooit meer lopen, maar ik heb het op het nippertje gered. Mijn doel is om naar huis te gaan en zo veel mogelijk zelfstandig voor mijn dochters te kunnen zorgen’, zei hij toen hij na acht weken uit het ziekenhuis werd ontslagen. Zijn glas is altijd halfvol, zelfs in deze situatie. Dat bewonder ik zo aan hem.”

Reageren op dit verhaal? Dat kan op ons forum. Lees het hele verhaal in Vriendin 32.

Meer lezen? Kijk hier voor meer persoonlijke verhalen uit Vriendin 32 en eerdere nummers.  

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |