×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 31: Paula en Gert hebben drie tweelingen

Vriendin 31: Paula en Gert hebben drie tweelingen
03.08.2016 - Redactie Vriendin

Ze wilden graag kinderen, maar niet persé een groot gezin. Inmiddels zijn Paula (39) en Gert (47) elf kinderen rijker, onder wie drie tweelingen! Ze geven bijna nooit interviews, maar voor Vriendin maken ze een uitzondering. “Natuurlijk is het druk, maar het is ook hartstikke gezellig.”


'Hoe was het mogelijk, een dérde tweeling?!'

Paula: “Met drie zoons – Bas, Joost en Gerrit – hadden Gert en ik een echt mannengezin. Bij mijn vierde zwangerschap, veertien jaar geleden, leek het ons leuk als de baby een meisje zou zijn. Maar toen ik naar het ziekenhuis ging voor de eerste echo, bleek ik zwanger van niet één, maar twéé kindjes! Een grote verrassing. Ondanks dat er in mijn familie tweelingen voorkomen, en ik daardoor dus een grotere kans op een tweeling heb, hadden Gert en ik er geen rekening mee gehouden. Ik was in verwachting van een jongen en een meisje. Janine werd als eerste geboren, daarna kwam Pieter. Ik weet nog goed dat de gynaecoloog zei: ‘Wat een aangeboren beleefdheid, het meisje voor laten gaan!’ Daar moesten we allemaal om lachen. De dagen daarna kwam er veel kraamvisite, want familie en vrienden wilden de tweeling natuurlijk allemaal bewonderen. Na een paar weken gingen we weer aan boord van ons binnenvaartschip. Met ons bedrijf vervoeren we verschillende ladingen, zoals veevoer en kolen, naar België, Frankrijk en Duitsland. Ons schip is negentig meter lang, groot genoeg dus voor vijf kinderen. De drukte viel erg mee. Gert en ik hadden de hele dag de tijd voor de kinderen en waren altijd met z’n tweeën. Dat is het voordeel van wonen en werken op een schip. Terwijl ik de tweeling borstvoeding gaf, speelden onze drie zoons in de stuurhut en hield Gert al varende een oogje in het zeil.”

Nog een verrassing
“Gert en ik wilden allebei graag kinderen, maar hadden niet persé de wens voor een groot gezin. We leerden elkaar kennen toen ik achttien was in een ontmoetingscentrum voor jongeren. Gert komt uit een schippersfamilie en kocht als twintiger een eigen schip. Ik ging bij hem aan boord toen we na een relatie van anderhalf jaar trouwden. Dat we uiteindelijk elf kinderen hebben gekregen, is ons overkomen. We zijn allebei reformatorisch opgevoed en gebruiken om geloofsredenen geen voorbehoedsmiddelen. Ieder kind is welkom. Bovendien is het in de schipperswereld vrij normaal om een groot aantal kinderen te hebben. Veel gezinnen zijn met zijn zessen of achten. Maar met elf kinderen, onder wie drie tweelingen, vormen wij wel een uitzondering."

Lees de rest van het verhaal in Vriendin 31.

Wil je reageren op dit verhaal? Dat kan op ons forum

Plaats een reactie

2Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 4 aug '16 08:22

  Ik heb genoten van het verhaal van Paula en Gert. Wat een rijkdom 11 kinderen. Lijkt me heel druk maar ook super gezellig!
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 11 aug '16 12:37

  Omg moet er nier aan denken bij zit adhd en autisme in t gezin we zn met zn 5en hier 3 kinderen hier van word er best gek van ik zal t niet op kunnen brengen als me man werkt 11 kids hebben dan had ik me zelf laten steriliseren. Financieel kosten kinderen best veel geld als je een normale loon hebt net boven bijstand uitkomt dat teld ook mee. Pff zoveel kinderen
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |