×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 31: Paula en Gert hebben drie tweelingen

Vriendin 31: Paula en Gert hebben drie tweelingen
03.08.2016 - Redactie Vriendin

Ze wilden graag kinderen, maar niet persé een groot gezin. Inmiddels zijn Paula (39) en Gert (47) elf kinderen rijker, onder wie drie tweelingen! Ze geven bijna nooit interviews, maar voor Vriendin maken ze een uitzondering. “Natuurlijk is het druk, maar het is ook hartstikke gezellig.”


'Hoe was het mogelijk, een dérde tweeling?!'

Paula: “Met drie zoons – Bas, Joost en Gerrit – hadden Gert en ik een echt mannengezin. Bij mijn vierde zwangerschap, veertien jaar geleden, leek het ons leuk als de baby een meisje zou zijn. Maar toen ik naar het ziekenhuis ging voor de eerste echo, bleek ik zwanger van niet één, maar twéé kindjes! Een grote verrassing. Ondanks dat er in mijn familie tweelingen voorkomen, en ik daardoor dus een grotere kans op een tweeling heb, hadden Gert en ik er geen rekening mee gehouden. Ik was in verwachting van een jongen en een meisje. Janine werd als eerste geboren, daarna kwam Pieter. Ik weet nog goed dat de gynaecoloog zei: ‘Wat een aangeboren beleefdheid, het meisje voor laten gaan!’ Daar moesten we allemaal om lachen. De dagen daarna kwam er veel kraamvisite, want familie en vrienden wilden de tweeling natuurlijk allemaal bewonderen. Na een paar weken gingen we weer aan boord van ons binnenvaartschip. Met ons bedrijf vervoeren we verschillende ladingen, zoals veevoer en kolen, naar België, Frankrijk en Duitsland. Ons schip is negentig meter lang, groot genoeg dus voor vijf kinderen. De drukte viel erg mee. Gert en ik hadden de hele dag de tijd voor de kinderen en waren altijd met z’n tweeën. Dat is het voordeel van wonen en werken op een schip. Terwijl ik de tweeling borstvoeding gaf, speelden onze drie zoons in de stuurhut en hield Gert al varende een oogje in het zeil.”

Nog een verrassing
“Gert en ik wilden allebei graag kinderen, maar hadden niet persé de wens voor een groot gezin. We leerden elkaar kennen toen ik achttien was in een ontmoetingscentrum voor jongeren. Gert komt uit een schippersfamilie en kocht als twintiger een eigen schip. Ik ging bij hem aan boord toen we na een relatie van anderhalf jaar trouwden. Dat we uiteindelijk elf kinderen hebben gekregen, is ons overkomen. We zijn allebei reformatorisch opgevoed en gebruiken om geloofsredenen geen voorbehoedsmiddelen. Ieder kind is welkom. Bovendien is het in de schipperswereld vrij normaal om een groot aantal kinderen te hebben. Veel gezinnen zijn met zijn zessen of achten. Maar met elf kinderen, onder wie drie tweelingen, vormen wij wel een uitzondering."

Lees de rest van het verhaal in Vriendin 31.

Wil je reageren op dit verhaal? Dat kan op ons forum

Plaats een reactie

2Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 4 aug '16 08:22

  Ik heb genoten van het verhaal van Paula en Gert. Wat een rijkdom 11 kinderen. Lijkt me heel druk maar ook super gezellig!
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 11 aug '16 12:37

  Omg moet er nier aan denken bij zit adhd en autisme in t gezin we zn met zn 5en hier 3 kinderen hier van word er best gek van ik zal t niet op kunnen brengen als me man werkt 11 kids hebben dan had ik me zelf laten steriliseren. Financieel kosten kinderen best veel geld als je een normale loon hebt net boven bijstand uitkomt dat teld ook mee. Pff zoveel kinderen
  Reageer!
Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |