×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 31: Paula en Gert hebben drie tweelingen

Vriendin 31: Paula en Gert hebben drie tweelingen
03.08.2016 - Redactie Vriendin

Ze wilden graag kinderen, maar niet persé een groot gezin. Inmiddels zijn Paula (39) en Gert (47) elf kinderen rijker, onder wie drie tweelingen! Ze geven bijna nooit interviews, maar voor Vriendin maken ze een uitzondering. “Natuurlijk is het druk, maar het is ook hartstikke gezellig.”


'Hoe was het mogelijk, een dérde tweeling?!'

Paula: “Met drie zoons – Bas, Joost en Gerrit – hadden Gert en ik een echt mannengezin. Bij mijn vierde zwangerschap, veertien jaar geleden, leek het ons leuk als de baby een meisje zou zijn. Maar toen ik naar het ziekenhuis ging voor de eerste echo, bleek ik zwanger van niet één, maar twéé kindjes! Een grote verrassing. Ondanks dat er in mijn familie tweelingen voorkomen, en ik daardoor dus een grotere kans op een tweeling heb, hadden Gert en ik er geen rekening mee gehouden. Ik was in verwachting van een jongen en een meisje. Janine werd als eerste geboren, daarna kwam Pieter. Ik weet nog goed dat de gynaecoloog zei: ‘Wat een aangeboren beleefdheid, het meisje voor laten gaan!’ Daar moesten we allemaal om lachen. De dagen daarna kwam er veel kraamvisite, want familie en vrienden wilden de tweeling natuurlijk allemaal bewonderen. Na een paar weken gingen we weer aan boord van ons binnenvaartschip. Met ons bedrijf vervoeren we verschillende ladingen, zoals veevoer en kolen, naar België, Frankrijk en Duitsland. Ons schip is negentig meter lang, groot genoeg dus voor vijf kinderen. De drukte viel erg mee. Gert en ik hadden de hele dag de tijd voor de kinderen en waren altijd met z’n tweeën. Dat is het voordeel van wonen en werken op een schip. Terwijl ik de tweeling borstvoeding gaf, speelden onze drie zoons in de stuurhut en hield Gert al varende een oogje in het zeil.”

Nog een verrassing
“Gert en ik wilden allebei graag kinderen, maar hadden niet persé de wens voor een groot gezin. We leerden elkaar kennen toen ik achttien was in een ontmoetingscentrum voor jongeren. Gert komt uit een schippersfamilie en kocht als twintiger een eigen schip. Ik ging bij hem aan boord toen we na een relatie van anderhalf jaar trouwden. Dat we uiteindelijk elf kinderen hebben gekregen, is ons overkomen. We zijn allebei reformatorisch opgevoed en gebruiken om geloofsredenen geen voorbehoedsmiddelen. Ieder kind is welkom. Bovendien is het in de schipperswereld vrij normaal om een groot aantal kinderen te hebben. Veel gezinnen zijn met zijn zessen of achten. Maar met elf kinderen, onder wie drie tweelingen, vormen wij wel een uitzondering."

Lees de rest van het verhaal in Vriendin 31.

Wil je reageren op dit verhaal? Dat kan op ons forum

Plaats een reactie

2Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 4 aug '16 08:22

  Ik heb genoten van het verhaal van Paula en Gert. Wat een rijkdom 11 kinderen. Lijkt me heel druk maar ook super gezellig!
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 11 aug '16 12:37

  Omg moet er nier aan denken bij zit adhd en autisme in t gezin we zn met zn 5en hier 3 kinderen hier van word er best gek van ik zal t niet op kunnen brengen als me man werkt 11 kids hebben dan had ik me zelf laten steriliseren. Financieel kosten kinderen best veel geld als je een normale loon hebt net boven bijstand uitkomt dat teld ook mee. Pff zoveel kinderen
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!