×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 29: Yoga hielp Hedi van haar angsten af

Vriendin 29: Yoga hielp Hedi van haar angsten af
20.07.2016 -

Acht jaar geleden voelde Hedi (39) zich allesbehalve gelukkig. Haar moeder was net overleden, haar huwelijk wankelde en haar leven werd beheerst door angsten. En toen ontdekte ze yoga. “Ik heb geleerd om vanuit mijn hart te denken in plaats van uit mijn hoofd.”


Hedi: “Als je me acht jaar geleden had verteld dat ik nu dagelijks yoga zou beoefenen, zou ik hard gelachen hebben. Jarenlang kwam ik, op weg naar mijn werk, langs een yogastudio. De mensen die ik daar – bezweet – naar buiten zag komen, vond ik maar eng met hun gelukkige gezichten, zelfverzekerde houding en sterke, soepele lichamen. Intimiderend ook. Je moet weten: ik was het meisje dat vroeger op school niet eens een radslag kon. Ik zat boordevol vooroordelen over yogi’s, zoals ze zich noemen. Ik vond het maar alternatieve, veganistische, groentesap drinkende, wierook brandende, zweverige types. Soms liep ik zelfs een stukje om, om maar geen yogi’s te hoeven tegenkomen. Zo veel weerzin voelde ik tegen hen. Ik was toen 32 en het ging allesbehalve goed met me. Mijn moeder was net overleden en ik was bij mijn man weggegaan. Ik voelde me ongelukkig, verward en alleen. Mijn leven werd beheerst door angsten. Ik was al bang om de weg over te steken en aangereden te worden. Bang om bij het douchen uit te glijden en mijn nek te breken, bang om klem komen te zitten tussen de deuren van de trein of tram, voor alleen zijn, voor uitgaan, voor binnenblijven, voor autorijden, voor fietsen, voor wandelen… Ik was zélfs bang voor mijn bejaarde benedenbuurman, terwijl daar geen enkele reden voor was.”

Geen plezier meer
“Ik werkte bij een uitgeverij, mijn droombaan, maar dacht elke dag opnieuw dat ik niet goed en slim genoeg was. Telkens kwam er weer een nieuwe angst bij. Ik liet me er compleet door leiden. Ik had geen plezier meer, geen vertrouwen en geen zin iets te ondernemen of met iemand af te spreken. Het liefst wilde ik me in huis verstoppen, met de deur op slot, en troost vinden in eten en drinken. Ik dronk en at meer dan goed voor me was, want dat werkte verdovend. Gelukkig zag ik na een aantal maanden in dat de meeste van mijn angsten irreëel waren. Ik moest er iets tegen doen, realiseerde ik me. Want ik wilde niet de rest van mijn leven angstig blijven voor van alles. En dus vond ik dat ik iets moest gaan doen waar ik bang voor was. Dat zou een eerste stap zijn: alleen als ik mijn angsten zou aangaan, kon ik mijn leven veranderen. Waarop ik dit baseerde? Vroeger was ik doodsbang voor vogels en tijdens een reis door Peru was ik op een strand vol vogels terechtgekomen. Ik móest er wel langs. En in plaats van dat ze me aanvielen, vlogen ze weg. Dit hielp me niet van mijn angst voor vogels af, maar het had me destijds wel iets minder bang gemaakt. Ik maakte een lijst van dingen waar ik bang voor was: paarden, parachutespringen, het reuzenrad. Maar het meest angstaanjagend vond ik hotyoga: in een zaal van 39 graden in je zwemkleding yoga beoefenen… Dat leek me echt verschrikkelijk. Als ik dát zou durven – zo’n studio in lopen en meedoen aan zo’n sessie, één keer maar – dan zou ik daarna alles aandurven, dacht ik.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 29. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit blijft tussen hem en mij...'

19.10.2017 - Er zijn van die dingen die je liever niet met een ander deelt. Acht lezeressen over wat ze van hun partner aan niemand mogen vertellen...

Lees meer!
 Tips voor een gezonde hoofdhuid

19.10.2017 - Een mooie bos haar begint bij een gezonde hoofdhuid. Met deze tips stimuleer je de groei van gezonde, nieuwe en glanzende haren.

Lees meer!
Hoe ontvang je een compliment?

19.10.2017 - Een grappig filmpje, over hoeveel complimenten een mens kan hebben voordat het ongemakkelijk wordt, zie je hieronder. Ook interessant om hierin het verschil tussen mannen en vrouwen te zien.

Lees meer!
Oplossing puzzel 32: stratego

19.10.2017 - Winnaars van 2 vrijkaarten voor My Fair Lady in een theater naar keuze, t.w.v. € 95,- zijn...

Lees verder
Waar te koop (Vriendin 42)

19.10.2017 - Wil je weten waar je de kleding, schoenen, make-up of andere producten uit Vriendin kunt kopen? We hebben de verkoopinformatie voor je verzameld. Klik door naar de website van het merk om een winkel of webshop te vinden.

Lees meer!
Ester (44): 'Eindelijk vond ik twee halfzussen'

18.10.2017 - In januari vertelde Ester (44) in Vriendin over de zoektocht naar haar biologische vader, een anonieme zaaddonor. Van hem ontbreekt nog steeds ieder spoor, maar ze vond binnen twee maanden wel twee halfzussen. “Misschien zijn we zelfs met honderd.”

Lees meer!
Juf Kiet geeft les aan vluchtelingkinderen

18.10.2017 - Misschien heb je ’m wel gezien: de hartverwarmende documentaire over juf Kiet, die kinderen uit oorlogsgebieden en migranten wegwijs maakt in Nederland. Wie is Kiet en wat drijft haar? “Mijn hart maakt een sprongetje als ik merk dat de taalknop omgaat bij een leerling.”

Lees meer!
Roos (47): ‘Op salsales werd mijn man verliefd op een ander’

18.10.2017 - Roos (47) vond het heerlijk om met haar man naar salsales te gaan. Maar toen hij verliefd werd op zijn danspartner verliet hij haar. "Heel verdrietig dat het zo gelopen is"

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 196 |