×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 29: Yoga hielp Hedi van haar angsten af

Vriendin 29: Yoga hielp Hedi van haar angsten af
20.07.2016 -

Acht jaar geleden voelde Hedi (39) zich allesbehalve gelukkig. Haar moeder was net overleden, haar huwelijk wankelde en haar leven werd beheerst door angsten. En toen ontdekte ze yoga. “Ik heb geleerd om vanuit mijn hart te denken in plaats van uit mijn hoofd.”


Hedi: “Als je me acht jaar geleden had verteld dat ik nu dagelijks yoga zou beoefenen, zou ik hard gelachen hebben. Jarenlang kwam ik, op weg naar mijn werk, langs een yogastudio. De mensen die ik daar – bezweet – naar buiten zag komen, vond ik maar eng met hun gelukkige gezichten, zelfverzekerde houding en sterke, soepele lichamen. Intimiderend ook. Je moet weten: ik was het meisje dat vroeger op school niet eens een radslag kon. Ik zat boordevol vooroordelen over yogi’s, zoals ze zich noemen. Ik vond het maar alternatieve, veganistische, groentesap drinkende, wierook brandende, zweverige types. Soms liep ik zelfs een stukje om, om maar geen yogi’s te hoeven tegenkomen. Zo veel weerzin voelde ik tegen hen. Ik was toen 32 en het ging allesbehalve goed met me. Mijn moeder was net overleden en ik was bij mijn man weggegaan. Ik voelde me ongelukkig, verward en alleen. Mijn leven werd beheerst door angsten. Ik was al bang om de weg over te steken en aangereden te worden. Bang om bij het douchen uit te glijden en mijn nek te breken, bang om klem komen te zitten tussen de deuren van de trein of tram, voor alleen zijn, voor uitgaan, voor binnenblijven, voor autorijden, voor fietsen, voor wandelen… Ik was zélfs bang voor mijn bejaarde benedenbuurman, terwijl daar geen enkele reden voor was.”

Geen plezier meer
“Ik werkte bij een uitgeverij, mijn droombaan, maar dacht elke dag opnieuw dat ik niet goed en slim genoeg was. Telkens kwam er weer een nieuwe angst bij. Ik liet me er compleet door leiden. Ik had geen plezier meer, geen vertrouwen en geen zin iets te ondernemen of met iemand af te spreken. Het liefst wilde ik me in huis verstoppen, met de deur op slot, en troost vinden in eten en drinken. Ik dronk en at meer dan goed voor me was, want dat werkte verdovend. Gelukkig zag ik na een aantal maanden in dat de meeste van mijn angsten irreëel waren. Ik moest er iets tegen doen, realiseerde ik me. Want ik wilde niet de rest van mijn leven angstig blijven voor van alles. En dus vond ik dat ik iets moest gaan doen waar ik bang voor was. Dat zou een eerste stap zijn: alleen als ik mijn angsten zou aangaan, kon ik mijn leven veranderen. Waarop ik dit baseerde? Vroeger was ik doodsbang voor vogels en tijdens een reis door Peru was ik op een strand vol vogels terechtgekomen. Ik móest er wel langs. En in plaats van dat ze me aanvielen, vlogen ze weg. Dit hielp me niet van mijn angst voor vogels af, maar het had me destijds wel iets minder bang gemaakt. Ik maakte een lijst van dingen waar ik bang voor was: paarden, parachutespringen, het reuzenrad. Maar het meest angstaanjagend vond ik hotyoga: in een zaal van 39 graden in je zwemkleding yoga beoefenen… Dat leek me echt verschrikkelijk. Als ik dát zou durven – zo’n studio in lopen en meedoen aan zo’n sessie, één keer maar – dan zou ik daarna alles aandurven, dacht ik.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 29. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: dit is mijn meest memorabele feestblunder

14.12.2017 - Tijdens de feestdagen wil je dat alles op rolletjes loopt, maar soms gaat er tóch iets mis.... "Daar lag ik, languit in de kerstboom. Met taart en al."

Lees meer

1

Mirjam (38) ‘Ik zie intens geluk, maar ook intens verdriet’

13.12.2017 - Mirjam (38) werkte jarenlang met plezier bij een bank. Tot ze na de geboorte van haar derde kind besefte waar haar grootste passie lag. Nu maakt ze fotoreportages van bevallingen. 'In de verloskamer leer ik mensen op hun puurst kennen'. Je maakt kans op een van de vijf exemplaren van Mirjams boek Pure Life geboortefotografie en -verhalen.

Lees meer
Carmen: ‘Ook met een maatje meer kun je je mooi voelen’

13.12.2017 - Model en Miss top of the world plussize Benelux 2017 Carmen (44) wil vrouwen laten zien dat ze trots mogen zijn op zichzelf. Mét hun rondingen én rimpels. “Ik vind dat je je imperfecties kunt omarmen.”

Lees meer
Esther (52): ‘Ik blijf erin geloven dat hij bij mij terugkomt’

12.12.2017 - De man van Esther (52) verliet haar voor een veel jongere vrouw. Esther verwacht dat hij over een tijdje met hangende pootjes terugkomt. "Ook die vrijpartijen met haar gaan op den duur vast vervelen."

Lees meer
Joris Linssen: ‘Ik ben altijd chef oliebollenbakker’

12.12.2017 - Elke week vertelt een bekende Nederlander over zijn feestmaand december. Op Kerstavond is Joris Linssen te zien in het tv-programma Joris’ kerstboom. Zelf viert hij de feestdagen met familie en vrienden: “Als ik met Kerst de tafel rondkijk naar mijn inmiddels volwassen kinderen is dat de grootste rijkdom die er is.”

Lees meer
3 vragen aan model en fotograaf Kim Feenstra

11.12.2017 - Vorig jaar ontdekte Kim Feenstra (32) door het tv-programma Het perfecte plaatje haar passie voor fotografie. Ze heeft nu haar eerste foto-expositie: Through my eyes.

Lees meer
Angéla: 'De geboorte van mijn tweeling kostte me bijna mijn leven’

06.12.2017 - Een medische fout na de geboorte van haar twee zoontjes werd Angéla (43) bijna fataal. “Gelukkig was het mijn tijd nog niet en ben ik teruggekomen bij mijn prachtige gezin.”

Lees meer
Trijntje Oosterhuis: ‘Heerlijk om thuis met mijn gezin te chillen’

06.12.2017 - Vier weken lang vertellen bekende Nederlanders over hun feestmaand. Trijntje Oosterhuis (44) gaat op kersttournee, maar de Kerstdagen zelf reserveert ze voor haar familie, met ook dan veel muziek. “En cadeautjes onder de boom in een hysterisch versierd huis, compleet met rendier in de tuin.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 202 |