×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Anna-Alicia doorbreekt het eenzaamheidstaboe onder jongeren

Anna-Alicia doorbreekt het eenzaamheidstaboe onder jongeren
08.06.2016 -

Anna-Alicia (29), bekend van het tv-programma So you think you can dance, helpt jongeren die zich geregeld eenzaam voelen. Een gevoel dat ze zelf goed kent. “Ik vind het belangrijk dat dit onderwerp bespreekbaar wordt. Het is namelijk niets om je voor te schamen.”


Anna-Alicia is knap, bekend van televisie en ze danst de sterren van de hemel. Alle ingrediënten voor een glansrijk leven. Toch voelt ze zich weleens eenzaam. Hè, jij eenzaam? zullen mensen waarschijnlijk denken. “Ten onrechte”, zegt Anna-Alicia. “Dat ik bekend ben, wil niet zeggen dat ik me nooit alleen voel.” Al snapt ze wel dat ze dat op het eerste gezicht misschien niet uitstraalt. “Eenzaamheid wordt vaak geassocieerd met niet populair of niet leuk genoeg zijn, of geen vrienden hebben. Juist daarom ligt er een taboe op. Jongeren geven niet graag toe dat ze zich alleen voelen.” Zelf kent Anna-Alicia al sinds haar jeugd gevoelens van eenzaamheid. “Het loopt als een rode draad door mijn leven."

De top bereiken
Later, toen Anna-Alicia naar de middelbare school en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag ging, kreeg ze op een andere manier met eenzaamheid te maken.
“Ik combineerde het vwo met een dans- vakopleiding. Ik had er alles voor over om ver te komen in ballet en professioneel danser 
e worden, maar ik moest ook offers brengen. Als je de top wilt bereiken, is het ieder voor zich. Mijn vriendinnetjes waren tegelijkertijd mijn concurrenten. We hadden allemaal hetzelfde doel voor ogen en waren daar heel gedreven in. Je kon geen rekening houden met elkaar. Dat bracht wel met zich mee dat ik me tijdens audities erg alleen kon voelen. Ik moest het daar zélf doen, niemand die me kon helpen. Afwijzing en kritiek verwerkte ik alleen."

Dappere meiden
Dat Anna-Alicia een bekende Nederlander werd, meedeed aan televisieprogramma’s als So you think you can dance en Expeditie Robinson en presentatrice bij MTV werd, zorgde er niet voor dat ze zich minder eenzaam ging voelen. “Veel contacten in de televisiewereld zijn oppervlakkig en vluchtig. Iedereen leeft snel, waardoor je niet gauw de diepte in gaat. Met José, mijn manager en coach, was dat anders. Zij werd een goede vriendin van me. We merkten dat we veel gemeen hadden en openlijk met elkaar konden praten over eenzaamheid. Ik vertelde haar over de berichtjes die ik van jongeren kreeg via social media.

Meisjes mailden me over hun problemen, over dat ze niet lekker in hun vel zaten of zich onzeker voelden over hun uiterlijk. Ze vroegen mij om advies en beschouwden mij als voorbeeld. Blijkbaar konden ze daar thuis of met vrienden niet over praten. Ik antwoordde dan dat ik ook niet altijd maar die vrolijke, spontane, stoere meid ben en me net als zij soms een- zaam en somber voel. José deed veel vrijwilligerswerk met jongeren en zo ontstond het idee om het Our life project! te starten. Het is een vlog-project waarin we jongeren van 18 tot 25 jaar in filmpjes laten vertellen over eenzaamheid.

Lees het hele interview met Anna-Alicia in Vriendin 23. 

Benieuwd naar het vlog project? Neem een kijkje op www.ourlifeproject.nl 

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

5

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |