×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Anna-Alicia doorbreekt het eenzaamheidstaboe onder jongeren

Anna-Alicia doorbreekt het eenzaamheidstaboe onder jongeren
08.06.2016 -

Anna-Alicia (29), bekend van het tv-programma So you think you can dance, helpt jongeren die zich geregeld eenzaam voelen. Een gevoel dat ze zelf goed kent. “Ik vind het belangrijk dat dit onderwerp bespreekbaar wordt. Het is namelijk niets om je voor te schamen.”


Anna-Alicia is knap, bekend van televisie en ze danst de sterren van de hemel. Alle ingrediënten voor een glansrijk leven. Toch voelt ze zich weleens eenzaam. Hè, jij eenzaam? zullen mensen waarschijnlijk denken. “Ten onrechte”, zegt Anna-Alicia. “Dat ik bekend ben, wil niet zeggen dat ik me nooit alleen voel.” Al snapt ze wel dat ze dat op het eerste gezicht misschien niet uitstraalt. “Eenzaamheid wordt vaak geassocieerd met niet populair of niet leuk genoeg zijn, of geen vrienden hebben. Juist daarom ligt er een taboe op. Jongeren geven niet graag toe dat ze zich alleen voelen.” Zelf kent Anna-Alicia al sinds haar jeugd gevoelens van eenzaamheid. “Het loopt als een rode draad door mijn leven."

De top bereiken
Later, toen Anna-Alicia naar de middelbare school en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag ging, kreeg ze op een andere manier met eenzaamheid te maken.
“Ik combineerde het vwo met een dans- vakopleiding. Ik had er alles voor over om ver te komen in ballet en professioneel danser 
e worden, maar ik moest ook offers brengen. Als je de top wilt bereiken, is het ieder voor zich. Mijn vriendinnetjes waren tegelijkertijd mijn concurrenten. We hadden allemaal hetzelfde doel voor ogen en waren daar heel gedreven in. Je kon geen rekening houden met elkaar. Dat bracht wel met zich mee dat ik me tijdens audities erg alleen kon voelen. Ik moest het daar zélf doen, niemand die me kon helpen. Afwijzing en kritiek verwerkte ik alleen."

Dappere meiden
Dat Anna-Alicia een bekende Nederlander werd, meedeed aan televisieprogramma’s als So you think you can dance en Expeditie Robinson en presentatrice bij MTV werd, zorgde er niet voor dat ze zich minder eenzaam ging voelen. “Veel contacten in de televisiewereld zijn oppervlakkig en vluchtig. Iedereen leeft snel, waardoor je niet gauw de diepte in gaat. Met José, mijn manager en coach, was dat anders. Zij werd een goede vriendin van me. We merkten dat we veel gemeen hadden en openlijk met elkaar konden praten over eenzaamheid. Ik vertelde haar over de berichtjes die ik van jongeren kreeg via social media.

Meisjes mailden me over hun problemen, over dat ze niet lekker in hun vel zaten of zich onzeker voelden over hun uiterlijk. Ze vroegen mij om advies en beschouwden mij als voorbeeld. Blijkbaar konden ze daar thuis of met vrienden niet over praten. Ik antwoordde dan dat ik ook niet altijd maar die vrolijke, spontane, stoere meid ben en me net als zij soms een- zaam en somber voel. José deed veel vrijwilligerswerk met jongeren en zo ontstond het idee om het Our life project! te starten. Het is een vlog-project waarin we jongeren van 18 tot 25 jaar in filmpjes laten vertellen over eenzaamheid.

Lees het hele interview met Anna-Alicia in Vriendin 23. 

Benieuwd naar het vlog project? Neem een kijkje op www.ourlifeproject.nl 

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!