×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 21: Vriendin's Sonja gaat een weekend offline

Vriendin 21: Vriendin's Sonja gaat een weekend offline
23.05.2016 - Redactie Vriendin

Kun jij ook niet meer zonder je smartphone? Redacteur Sonja is er ongemerkt aan verslaafd geraakt, merkt ze tot haar ergernis. En daarom probeert ze een weekend zonder internet te leven...Ping! Ping! Ping!
Drie appjes komen binnen. Hoewel ik aan het werk ben en me plechtig heb voorgenomen om me vandaag te concentreren op de verhalen die ik nog moet schrijven, gaat mijn hand richting mijn toestel. En nu ik de berichtjes toch gelezen heb, is het een kleine moeite om mijn vriendin te antwoorden. Ze vraagt of ik aankomende zaterdag tijd heb om te lunchen.‘Gezellig!’ stuur ik kort en krachtig terug. Een half uur lang appen we over en weer waar en hoe laat we zullen afspreken. Hm, een belletje was sneller geweest, maar telefoneren doen we nou eenmaal steeds minder. Zo, dat is geregeld.
Ik zet het geluid van mijn telefoon uit: weer even concentreren.

Bevestiging zoeken
Roeland Dietvorst is neuroweten- schapper en gespecialiseerd in hoe mensen informatie verwerken. Volgens hem activeren social media het genotscentrum in je hersenen, dat ook een rol speelt bij verslavingen. Een berichtje of een like op Facebook voelt als een beloning en dus gaan we steeds opnieuw op zoek naar die bevestiging.

Zou ik onbewust op zoek zijn naar bevestiging? Ik denk er even over na. ’s Avonds ben ik mijn zelfanalyse totaal vergeten als ik verwikkeld ben geraakt in een app-conversatie met vroegere klasgenoten.‘Hallo, hoor je wel wat ik zeg?’ Mijn vriend zwaait voor mijn schermpje. Eh nee, ik heb hem inder- daad niet kunnen volgen. Ik wens iedereen online een fijne avond en leg mijn toestel met moeite weg. Eigenlijk best raar, want ik heb mijn vriend de hele dag niet gezien en wil graag weten hoe het met hem gaat.

Er is een grens
Ik besluit dat ik moet afkicken. Komend weekend ga ik offline.Twee dagen lang zet ik internet op mijn mobiel uit en laat ik mijn computer links liggen.Want als ik online ben, vliegen de uren ongemerkt voorbij.

Benieuwd wat Sonja van haar weekend 'offline' vond? Lees haar verhaal in Vriendin 21, vanaf morgen in de winkels!

Was jij ook verslaafd aan je mobiel en heb je inmiddels goeie tips hoe je er makkelijk (een paar uur) vanaf kunt blijven? Deel ze met elkaar (en met ons!) op het forum.

Foto: iStock

Plaats een reactie

1Reacties

  • Anonymous

    Dit is niet ok!

    Anoniem do 26 mei '16 10:50

    Ik heb laatst de facebook app van mn telefoon verwijderd. Ik kijk nu alleen nog op mn computer op facebook. Pas geleden heb ik een boek gelezen van iemand die een jaar offline is geweest.
    Reageer!
Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |