×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 21: Vriendin's Sonja gaat een weekend offline

Vriendin 21: Vriendin's Sonja gaat een weekend offline
23.05.2016 - Redactie Vriendin

Kun jij ook niet meer zonder je smartphone? Redacteur Sonja is er ongemerkt aan verslaafd geraakt, merkt ze tot haar ergernis. En daarom probeert ze een weekend zonder internet te leven...Ping! Ping! Ping!
Drie appjes komen binnen. Hoewel ik aan het werk ben en me plechtig heb voorgenomen om me vandaag te concentreren op de verhalen die ik nog moet schrijven, gaat mijn hand richting mijn toestel. En nu ik de berichtjes toch gelezen heb, is het een kleine moeite om mijn vriendin te antwoorden. Ze vraagt of ik aankomende zaterdag tijd heb om te lunchen.‘Gezellig!’ stuur ik kort en krachtig terug. Een half uur lang appen we over en weer waar en hoe laat we zullen afspreken. Hm, een belletje was sneller geweest, maar telefoneren doen we nou eenmaal steeds minder. Zo, dat is geregeld.
Ik zet het geluid van mijn telefoon uit: weer even concentreren.

Bevestiging zoeken
Roeland Dietvorst is neuroweten- schapper en gespecialiseerd in hoe mensen informatie verwerken. Volgens hem activeren social media het genotscentrum in je hersenen, dat ook een rol speelt bij verslavingen. Een berichtje of een like op Facebook voelt als een beloning en dus gaan we steeds opnieuw op zoek naar die bevestiging.

Zou ik onbewust op zoek zijn naar bevestiging? Ik denk er even over na. ’s Avonds ben ik mijn zelfanalyse totaal vergeten als ik verwikkeld ben geraakt in een app-conversatie met vroegere klasgenoten.‘Hallo, hoor je wel wat ik zeg?’ Mijn vriend zwaait voor mijn schermpje. Eh nee, ik heb hem inder- daad niet kunnen volgen. Ik wens iedereen online een fijne avond en leg mijn toestel met moeite weg. Eigenlijk best raar, want ik heb mijn vriend de hele dag niet gezien en wil graag weten hoe het met hem gaat.

Er is een grens
Ik besluit dat ik moet afkicken. Komend weekend ga ik offline.Twee dagen lang zet ik internet op mijn mobiel uit en laat ik mijn computer links liggen.Want als ik online ben, vliegen de uren ongemerkt voorbij.

Benieuwd wat Sonja van haar weekend 'offline' vond? Lees haar verhaal in Vriendin 21, vanaf morgen in de winkels!

Was jij ook verslaafd aan je mobiel en heb je inmiddels goeie tips hoe je er makkelijk (een paar uur) vanaf kunt blijven? Deel ze met elkaar (en met ons!) op het forum.

Foto: iStock

Plaats een reactie

1Reacties

  • Anonymous

    Dit is niet ok!

    Anoniem do 26 mei '16 10:50

    Ik heb laatst de facebook app van mn telefoon verwijderd. Ik kijk nu alleen nog op mn computer op facebook. Pas geleden heb ik een boek gelezen van iemand die een jaar offline is geweest.
    Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!