×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 21: Vriendin's Sonja gaat een weekend offline

Vriendin 21: Vriendin's Sonja gaat een weekend offline
23.05.2016 - Redactie Vriendin

Kun jij ook niet meer zonder je smartphone? Redacteur Sonja is er ongemerkt aan verslaafd geraakt, merkt ze tot haar ergernis. En daarom probeert ze een weekend zonder internet te leven...Ping! Ping! Ping!
Drie appjes komen binnen. Hoewel ik aan het werk ben en me plechtig heb voorgenomen om me vandaag te concentreren op de verhalen die ik nog moet schrijven, gaat mijn hand richting mijn toestel. En nu ik de berichtjes toch gelezen heb, is het een kleine moeite om mijn vriendin te antwoorden. Ze vraagt of ik aankomende zaterdag tijd heb om te lunchen.‘Gezellig!’ stuur ik kort en krachtig terug. Een half uur lang appen we over en weer waar en hoe laat we zullen afspreken. Hm, een belletje was sneller geweest, maar telefoneren doen we nou eenmaal steeds minder. Zo, dat is geregeld.
Ik zet het geluid van mijn telefoon uit: weer even concentreren.

Bevestiging zoeken
Roeland Dietvorst is neuroweten- schapper en gespecialiseerd in hoe mensen informatie verwerken. Volgens hem activeren social media het genotscentrum in je hersenen, dat ook een rol speelt bij verslavingen. Een berichtje of een like op Facebook voelt als een beloning en dus gaan we steeds opnieuw op zoek naar die bevestiging.

Zou ik onbewust op zoek zijn naar bevestiging? Ik denk er even over na. ’s Avonds ben ik mijn zelfanalyse totaal vergeten als ik verwikkeld ben geraakt in een app-conversatie met vroegere klasgenoten.‘Hallo, hoor je wel wat ik zeg?’ Mijn vriend zwaait voor mijn schermpje. Eh nee, ik heb hem inder- daad niet kunnen volgen. Ik wens iedereen online een fijne avond en leg mijn toestel met moeite weg. Eigenlijk best raar, want ik heb mijn vriend de hele dag niet gezien en wil graag weten hoe het met hem gaat.

Er is een grens
Ik besluit dat ik moet afkicken. Komend weekend ga ik offline.Twee dagen lang zet ik internet op mijn mobiel uit en laat ik mijn computer links liggen.Want als ik online ben, vliegen de uren ongemerkt voorbij.

Benieuwd wat Sonja van haar weekend 'offline' vond? Lees haar verhaal in Vriendin 21, vanaf morgen in de winkels!

Was jij ook verslaafd aan je mobiel en heb je inmiddels goeie tips hoe je er makkelijk (een paar uur) vanaf kunt blijven? Deel ze met elkaar (en met ons!) op het forum.

Foto: iStock

Plaats een reactie

1Reacties

  • Anonymous

    Dit is niet ok!

    Anoniem do 26 mei '16 10:50

    Ik heb laatst de facebook app van mn telefoon verwijderd. Ik kijk nu alleen nog op mn computer op facebook. Pas geleden heb ik een boek gelezen van iemand die een jaar offline is geweest.
    Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |