×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Presentatrice Diana Matroos: ‘Mijn ouders leerden me: het is nooit te laat’

Presentatrice Diana Matroos: ‘Mijn ouders leerden me: het is nooit te laat’
24.05.2016 -

Wie Diana Matroos (44) aan het werk ziet bij RTL en BNR, ziet een echte mediaprofessional. De rest van haar tijd besteedt ze aan haar gezin. Haar eigen basis was niet zo stabiel, maar: “Mijn ouders hebben altijd veel geloof in mij gehad. Dat gaf me zelfvertrouwen.”


Diana Matroos kennen we vooral van televisie, waar ze bij RTL Z en RTL 4 het nieuws brengt. Maar ze doet nog meer; zo maakt ze ook programma’s voor BNR Nieuwsradio. Niet zo gek trouwens, dat Diana op tv én bij de radio terechtkwam: als kind was ze naar eigen zeggen al creatief en ‘een echt aandachtstrekkertje’.

Klopt het dat jij als kind al de neiging had om op elk podium te klimmen?
“Jazeker. Ik was een vrolijk kind dat veel energie had en dol was op pianospelen en dansen. Dat laatste heeft mijn moeder ook gestimuleerd door me al jong op ballet te doen: ik was een jaar of drie toen ik al naar balletschool de Toverfluit ging. Het dansen stelde natuurlijk nog niet zo veel voor; we moesten bijvoorbeeld een boom nadoen. Heerlijk vond ik het, er was veel ruimte voor drama.”

En het pianospelen, heb je dat nog lang volgehouden?
“Dat wilde ik van jongs af aan al. Uiteindelijk heeft mijn vader ervoor gezorgd dat er thuis een piano kwam. Best bijzonder, want we hadden het niet breed en mijn vader was vroeger verslaafd aan harddrugs. Dat hij dat toen toch voor elkaar kreeg, was dus knap. Het pianospelen ging aardig, ik heb nog optredens gedaan en de nodige podiumervaring opgedaan waar ik later in mijn vak veel aan heb gehad. Maar toen ik het huis uit ging, bleef de piano achter. Hij is later wel verhuisd naar mijn huis, maar meer dan hem af en toe afstoffen doe ik nu eigenlijk niet meer. Zonde, hè? Toen ik weer eens probeerde te spelen, merkte ik dat ik geen noot meer kon lezen. Het staat op mijn bucketlist; ooit als ik meer tijd heb, moet ik weer eens wat lessen gaan volgen.”

Hoe groeide je verder op?
“In Amsterdam, daar ben ik geboren en getogen. Op mijn zesde bleef mijn vader achter en is mijn moeder met mijn broer en mij op een ander adres gaan wonen, hoewel we nog wel veel contact hielden. Mijn vader kwam ook vaak bij ons, maar het is moeilijk om 24 uur per dag met een verslaafde te wonen. Mensen met een verslaving zijn onberekenbaar en vooral bezig met scoren. In zo’n omgeving wil je geen kinderen opvoeden. Dat wij verhuisden, was een beslissing die mijn ouders samen hebben genomen. Dat hebben ze goed gedaan.”

Het hele interview lees je in Vriendin 21. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |