×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Presentatrice Diana Matroos: ‘Mijn ouders leerden me: het is nooit te laat’

Presentatrice Diana Matroos: ‘Mijn ouders leerden me: het is nooit te laat’
24.05.2016 -

Wie Diana Matroos (44) aan het werk ziet bij RTL en BNR, ziet een echte mediaprofessional. De rest van haar tijd besteedt ze aan haar gezin. Haar eigen basis was niet zo stabiel, maar: “Mijn ouders hebben altijd veel geloof in mij gehad. Dat gaf me zelfvertrouwen.”


Diana Matroos kennen we vooral van televisie, waar ze bij RTL Z en RTL 4 het nieuws brengt. Maar ze doet nog meer; zo maakt ze ook programma’s voor BNR Nieuwsradio. Niet zo gek trouwens, dat Diana op tv én bij de radio terechtkwam: als kind was ze naar eigen zeggen al creatief en ‘een echt aandachtstrekkertje’.

Klopt het dat jij als kind al de neiging had om op elk podium te klimmen?
“Jazeker. Ik was een vrolijk kind dat veel energie had en dol was op pianospelen en dansen. Dat laatste heeft mijn moeder ook gestimuleerd door me al jong op ballet te doen: ik was een jaar of drie toen ik al naar balletschool de Toverfluit ging. Het dansen stelde natuurlijk nog niet zo veel voor; we moesten bijvoorbeeld een boom nadoen. Heerlijk vond ik het, er was veel ruimte voor drama.”

En het pianospelen, heb je dat nog lang volgehouden?
“Dat wilde ik van jongs af aan al. Uiteindelijk heeft mijn vader ervoor gezorgd dat er thuis een piano kwam. Best bijzonder, want we hadden het niet breed en mijn vader was vroeger verslaafd aan harddrugs. Dat hij dat toen toch voor elkaar kreeg, was dus knap. Het pianospelen ging aardig, ik heb nog optredens gedaan en de nodige podiumervaring opgedaan waar ik later in mijn vak veel aan heb gehad. Maar toen ik het huis uit ging, bleef de piano achter. Hij is later wel verhuisd naar mijn huis, maar meer dan hem af en toe afstoffen doe ik nu eigenlijk niet meer. Zonde, hè? Toen ik weer eens probeerde te spelen, merkte ik dat ik geen noot meer kon lezen. Het staat op mijn bucketlist; ooit als ik meer tijd heb, moet ik weer eens wat lessen gaan volgen.”

Hoe groeide je verder op?
“In Amsterdam, daar ben ik geboren en getogen. Op mijn zesde bleef mijn vader achter en is mijn moeder met mijn broer en mij op een ander adres gaan wonen, hoewel we nog wel veel contact hielden. Mijn vader kwam ook vaak bij ons, maar het is moeilijk om 24 uur per dag met een verslaafde te wonen. Mensen met een verslaving zijn onberekenbaar en vooral bezig met scoren. In zo’n omgeving wil je geen kinderen opvoeden. Dat wij verhuisden, was een beslissing die mijn ouders samen hebben genomen. Dat hebben ze goed gedaan.”

Het hele interview lees je in Vriendin 21. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!