×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 20: Pauliens tweede zoon werd geboren nog voor haar eerste 1 jaar was

Vriendin 20: Pauliens tweede zoon werd geboren nog voor haar eerste 1 jaar was
17.05.2016 - Redactie Vriendin

Paulien (28) was pas nét moeder en voelde zich steeds zo moe. Door de gebroken nachten, dacht ze.Totdat iemand grapte dat ze misschien wel gewoon opnieuw zwanger was. “Brent werd negen dagen vóór Merijns eerste verjaardag geboren.”


'In één jaar kreeg ik twee baby's'

 

Paulien: “Weinig leeftijdsverschil tussen mijn kinderen leek me altijd al leuk, dan hebben ze echt wat aan elkaar. Maar dan dacht ik meer aan een jaar of twee... Rob en ik zijn sinds 2013 een stel, maar we kenden elkaar al langer van ons werk. In het begin was Rob nog getrouwd en gingen we als collega’s met elkaar om, meer niet.

Een paar maanden nadat hij gescheiden was, kregen we gevoelens voor elkaar. Daarna ging het hard: we waren ontzettend verliefd en ik moest mijn huis op Texel uit, dus toen zijn we vrijwel meteen gaan samenwonen. Mijn zus zei op de dag dat ik met Rob trouwde nog: ‘Waarom zou je de stoptrein nemen als je ook in de sneltrein kunt stappen?’ Die trouwdag was anderhalf jaar nadat we een relatie kregen en een paar weken voor de geboorte van onze zoon Merijn. Zo liep het gewoon en het voelde goed. Rob had al twee kinderen: Dyano, nu tien jaar, en Devira, nu achttien, dus samen met een nieuwe liefde kreeg ik opeens ook twee cadeaukinderen.

Ik wilde altijd al kinderen, dus toen Rob en ik verliefd werden, heb ik wel meteen gevraagd of hij nóg een kind wel zag zitten. ‘Als jij geen kinderen meer wilt, moeten we hier niet aan beginnen, daarvoor wil ik te graag een gezin van mezelf’, zei ik. Gelukkig zaten we op één lijn: Rob vond het hartstikke leuk om het vaderschap nog een keer van voren af aan mee te maken. We waren een jaar samen toen we ervoor gingen en hadden mazzel: het was heel snel raak. Na een voorbeeldige zwangerschap werd Merijn geboren.”

Totaal uitgeput
“Toen Merijn veertien, vijftien weken oud was, was ik zo ontzettend moe. Ik voelde me echt totaal uitgeput. Ik dacht dat het kwam door de gebroken nachten en de borstvoeding, want dat vraagt hartstikke veel energie. Maar toen ik na mijn verlof weer aan het werk ging, grapte een collega: ‘Zo moe was je in het begin van je zwangerschap van Merijn toch ook? Misschien ben je wel weer in verwachting...’ Ze meende dat niet eens serieus, maar toch dacht ik: o jee, stel je voor dat... Ik vertelde het aan Rob. Hij zei dat ik me niet druk moest maken, dat het helemaal niet kon. Mijn cyclus was nog niet eens weer op gang gekomen. Maar toen de vermoeidheid na een week alleen maar erger leek te worden, deed ik toch maar een test. En die was dus positief. Toen ik bij de gynaecoloog kwam, bleek ik alweer tien weken zwanger. Wat een schok!"

Lees het hele verhaal van Paulien in Vriendin 20.

Nam jouw gezins- leven net als dat van Paulien een verrassende wending? Praat mee op het forum of stuur je verhaal naar post@vriendin. audax.nl.

Plaats een reactie

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  jackers wo 18 mei '16 20:21

  Mijn zus deed het nog een stapje sneller; haar zoon werd geboren op 22 januari en haar dochter op 21 december van datzelfde jaar. Niet gepland, maar toch heel gelukkig.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  ElkeN wo 18 mei '16 21:19

  Hier ook zo; er zit 10 maanden tussen onze 2 jongste kindjes. Heel druk, maar oh zo leuk!
  Reageer!

1

Cathy: 'Ik ben gewoon een moeder die een andere kwetsbare moeder helpt'

27.07.2017 - Het gezin van Cathy (42) zorgt elke week een dag voor Yven (1), zodat zijn ouders wat tijd hebben om hun leven weer op de rit te krijgen. “Ik stel me voor dat hij als twaalfjarige even langsfietst om te kletsen.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit was de mooiste dag van mijn leven'

26.07.2017 - Lezeressen vertellen deze week in Vriendin over de dag die zij nooit meer zullen vergeten: 'De dag dat ik ons adoptiekindje ontmoette'.

Lees meer

2

Ingrids man overleed toen ze 35 weken zwanger was

26.07.2017 - Ingrid (32) was 35 weken zwanger van haar tweede kind toen haar man Bruno (49) plotseling overleed. Hoewel ze hem intens mist, zorgt ze krachtig en positief voor Juliette (4) en Florian (10 maanden). “Ik wil er voor ze zijn, als vader en moeder in één.”

Lees meer
Linda: 'Mijn man chat erotisch met andere vrouwen, zelfs op vakantie'

25.07.2017 - Linda (42) ontdekte dat haar man Johan (43) erotische chatgesprekken voerde met andere vrouwen. Hij beloofde ermee te stoppen, maar doet het nog steeds. Ook op vakantie. Terwijl Linda naast hem zit.

Lees meer
Elske DeWall: 'Zelfs vlak bij huis ontdek ik nog steeds de mooiste plekken'

25.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. Deze week zangeres Elske DeWall (31): “Het eten in Rome is zo bizar goed! Pasta ’s middags, pasta ’s avonds...”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!