×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 20: Pauliens tweede zoon werd geboren nog voor haar eerste 1 jaar was

Vriendin 20: Pauliens tweede zoon werd geboren nog voor haar eerste 1 jaar was
17.05.2016 - Redactie Vriendin

Paulien (28) was pas nét moeder en voelde zich steeds zo moe. Door de gebroken nachten, dacht ze.Totdat iemand grapte dat ze misschien wel gewoon opnieuw zwanger was. “Brent werd negen dagen vóór Merijns eerste verjaardag geboren.”


'In één jaar kreeg ik twee baby's'

 

Paulien: “Weinig leeftijdsverschil tussen mijn kinderen leek me altijd al leuk, dan hebben ze echt wat aan elkaar. Maar dan dacht ik meer aan een jaar of twee... Rob en ik zijn sinds 2013 een stel, maar we kenden elkaar al langer van ons werk. In het begin was Rob nog getrouwd en gingen we als collega’s met elkaar om, meer niet.

Een paar maanden nadat hij gescheiden was, kregen we gevoelens voor elkaar. Daarna ging het hard: we waren ontzettend verliefd en ik moest mijn huis op Texel uit, dus toen zijn we vrijwel meteen gaan samenwonen. Mijn zus zei op de dag dat ik met Rob trouwde nog: ‘Waarom zou je de stoptrein nemen als je ook in de sneltrein kunt stappen?’ Die trouwdag was anderhalf jaar nadat we een relatie kregen en een paar weken voor de geboorte van onze zoon Merijn. Zo liep het gewoon en het voelde goed. Rob had al twee kinderen: Dyano, nu tien jaar, en Devira, nu achttien, dus samen met een nieuwe liefde kreeg ik opeens ook twee cadeaukinderen.

Ik wilde altijd al kinderen, dus toen Rob en ik verliefd werden, heb ik wel meteen gevraagd of hij nóg een kind wel zag zitten. ‘Als jij geen kinderen meer wilt, moeten we hier niet aan beginnen, daarvoor wil ik te graag een gezin van mezelf’, zei ik. Gelukkig zaten we op één lijn: Rob vond het hartstikke leuk om het vaderschap nog een keer van voren af aan mee te maken. We waren een jaar samen toen we ervoor gingen en hadden mazzel: het was heel snel raak. Na een voorbeeldige zwangerschap werd Merijn geboren.”

Totaal uitgeput
“Toen Merijn veertien, vijftien weken oud was, was ik zo ontzettend moe. Ik voelde me echt totaal uitgeput. Ik dacht dat het kwam door de gebroken nachten en de borstvoeding, want dat vraagt hartstikke veel energie. Maar toen ik na mijn verlof weer aan het werk ging, grapte een collega: ‘Zo moe was je in het begin van je zwangerschap van Merijn toch ook? Misschien ben je wel weer in verwachting...’ Ze meende dat niet eens serieus, maar toch dacht ik: o jee, stel je voor dat... Ik vertelde het aan Rob. Hij zei dat ik me niet druk moest maken, dat het helemaal niet kon. Mijn cyclus was nog niet eens weer op gang gekomen. Maar toen de vermoeidheid na een week alleen maar erger leek te worden, deed ik toch maar een test. En die was dus positief. Toen ik bij de gynaecoloog kwam, bleek ik alweer tien weken zwanger. Wat een schok!"

Lees het hele verhaal van Paulien in Vriendin 20.

Nam jouw gezins- leven net als dat van Paulien een verrassende wending? Praat mee op het forum of stuur je verhaal naar post@vriendin. audax.nl.

Plaats een reactie

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  jackers wo 18 mei '16 20:21

  Mijn zus deed het nog een stapje sneller; haar zoon werd geboren op 22 januari en haar dochter op 21 december van datzelfde jaar. Niet gepland, maar toch heel gelukkig.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  ElkeN wo 18 mei '16 21:19

  Hier ook zo; er zit 10 maanden tussen onze 2 jongste kindjes. Heel druk, maar oh zo leuk!
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |