×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 20: Pauliens tweede zoon werd geboren nog voor haar eerste 1 jaar was

Vriendin 20: Pauliens tweede zoon werd geboren nog voor haar eerste 1 jaar was
17.05.2016 - Redactie Vriendin

Paulien (28) was pas nét moeder en voelde zich steeds zo moe. Door de gebroken nachten, dacht ze.Totdat iemand grapte dat ze misschien wel gewoon opnieuw zwanger was. “Brent werd negen dagen vóór Merijns eerste verjaardag geboren.”


'In één jaar kreeg ik twee baby's'

 

Paulien: “Weinig leeftijdsverschil tussen mijn kinderen leek me altijd al leuk, dan hebben ze echt wat aan elkaar. Maar dan dacht ik meer aan een jaar of twee... Rob en ik zijn sinds 2013 een stel, maar we kenden elkaar al langer van ons werk. In het begin was Rob nog getrouwd en gingen we als collega’s met elkaar om, meer niet.

Een paar maanden nadat hij gescheiden was, kregen we gevoelens voor elkaar. Daarna ging het hard: we waren ontzettend verliefd en ik moest mijn huis op Texel uit, dus toen zijn we vrijwel meteen gaan samenwonen. Mijn zus zei op de dag dat ik met Rob trouwde nog: ‘Waarom zou je de stoptrein nemen als je ook in de sneltrein kunt stappen?’ Die trouwdag was anderhalf jaar nadat we een relatie kregen en een paar weken voor de geboorte van onze zoon Merijn. Zo liep het gewoon en het voelde goed. Rob had al twee kinderen: Dyano, nu tien jaar, en Devira, nu achttien, dus samen met een nieuwe liefde kreeg ik opeens ook twee cadeaukinderen.

Ik wilde altijd al kinderen, dus toen Rob en ik verliefd werden, heb ik wel meteen gevraagd of hij nóg een kind wel zag zitten. ‘Als jij geen kinderen meer wilt, moeten we hier niet aan beginnen, daarvoor wil ik te graag een gezin van mezelf’, zei ik. Gelukkig zaten we op één lijn: Rob vond het hartstikke leuk om het vaderschap nog een keer van voren af aan mee te maken. We waren een jaar samen toen we ervoor gingen en hadden mazzel: het was heel snel raak. Na een voorbeeldige zwangerschap werd Merijn geboren.”

Totaal uitgeput
“Toen Merijn veertien, vijftien weken oud was, was ik zo ontzettend moe. Ik voelde me echt totaal uitgeput. Ik dacht dat het kwam door de gebroken nachten en de borstvoeding, want dat vraagt hartstikke veel energie. Maar toen ik na mijn verlof weer aan het werk ging, grapte een collega: ‘Zo moe was je in het begin van je zwangerschap van Merijn toch ook? Misschien ben je wel weer in verwachting...’ Ze meende dat niet eens serieus, maar toch dacht ik: o jee, stel je voor dat... Ik vertelde het aan Rob. Hij zei dat ik me niet druk moest maken, dat het helemaal niet kon. Mijn cyclus was nog niet eens weer op gang gekomen. Maar toen de vermoeidheid na een week alleen maar erger leek te worden, deed ik toch maar een test. En die was dus positief. Toen ik bij de gynaecoloog kwam, bleek ik alweer tien weken zwanger. Wat een schok!"

Lees het hele verhaal van Paulien in Vriendin 20.

Nam jouw gezins- leven net als dat van Paulien een verrassende wending? Praat mee op het forum of stuur je verhaal naar post@vriendin. audax.nl.

Plaats een reactie

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  jackers wo 18 mei '16 20:21

  Mijn zus deed het nog een stapje sneller; haar zoon werd geboren op 22 januari en haar dochter op 21 december van datzelfde jaar. Niet gepland, maar toch heel gelukkig.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  ElkeN wo 18 mei '16 21:19

  Hier ook zo; er zit 10 maanden tussen onze 2 jongste kindjes. Heel druk, maar oh zo leuk!
  Reageer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen.“Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |