×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 19: Sarena Solari, winnares Heel Holland bakt, volgt haar passie

Vriendin 19: Sarena Solari, winnares Heel Holland bakt, volgt haar passie
10.05.2016 -

Het leven van Sarena Solari (31) is na het winnen van Heel Holland bakt behoorlijk veranderd. Ze besloot haar baan op te zeggen om zich helemaal te richten op haar passie. Spannend? Ja, want: “Het blijft een gok. Maar wel eentje die goed voelt.”


'Ik grijp elke gelegenheid aan om te bakken' 

 

Je won Heel Holland bakt en bent nu regelmatig op televisie te zien. Geniet je ervan? 
“Jazeker! Ik vind de aandacht die ik krijg hartstikke leuk. Al verbaas ik me elke keer weer als mensen me op straat herkennen en aanspreken over Heel Holland bakt. Ze behandelen me als een bekende Nederlander, maar zo voel ik me totaal niet. En dan te bedenken dat het allemaal begon als een grap. Ik heb me op het allerlaatste moment pas opgegeven en had nooit verwacht dat ik zo ver zou komen, laat staan zou winnen.”

Je werd geroemd om de Italiaanse smaak in je baksels. 
“Klopt. Het gekke is dat ik helemaal niet had bedacht om die Italiaanse achtergrond van mij in te zetten, ik wilde vooral dicht bij mezelf blijven. Maken wat ik ken, wat ik lekker vind en waar ik me vertrouwd bij voel. Toen ik eenmaal in de gaten kreeg dat mijn baksels qua smaak anders waren dan die van de medekandidaten en dat ze juist daardoor opvielen, ben ik ermee doorgegaan.”

Van wie heb je het bakken geleerd?
“Van mijn Italiaanse oma, nonna. En later ook van mijn tante Marina. Ik ben geboren in Italië. Mijn moeder is Nederlands, mijn vader Italiaans. Toen ik zes jaar was, verhuisden we naar Nederland. Vanaf het moment dat we hier woonden, ging ik elke vakantie terug naar Italië. Ik logeerde bij nonna en ging elke dag op bezoek bij mijn oom en tante. Mijn familie woont in het middeleeuwse stadje Castell’Arquato. Als kind vond ik het heerlijk om mijn moeder, oma en tante te helpen in de keuken. Ik was leergierig en altijd in voor nieuwe ontdekkingen. Dus vroeg ik de hele dag: ‘Waarom doe je dit? Waarom dat?’ Oma legde me geduldig alles uit.

Wat is de mooiste taart die je ooit zag?
“Mijn bruiloftstaart. We trouwden twee jaar geleden in Castell’Arquato en mijn tante zou de taart maken. Om bij de trouwlocatie te komen, moet je een heel steile helling op. Die taart kon nooit blijven staan, vreesde ik... Op de grote dag zelf kwam mijn tante een tikkeltje overstuur naar me toe: ‘Sorry Sarena, ik vind het heel erg, maar je taart is omgevallen in de auto.’ Nee hè, dacht ik. ‘Maar,’ zei ze, ‘ik heb de hele dag in de keuken gestaan en nog een andere taart voor je gemaakt. Ze kwam aanzetten met een oer-Hollandse koeientaart die bij het aansnijden van piepschuim bleek te zijn. Ik lag in een deuk. Het bleek een grap. Daar kwam de echte taart: een kunstwerkje met suikerbloemen die precies leken op de bloemen uit mijn bruidsboeket. Ik was sprakeloos. Dit was het mooiste bruidscadeau, een blijk van echte liefde. Deze taart mocht dan ook niet ontbreken in mijn bakboek.”

 Lees het hele interview met Sarena in Vriendin 19. Nu in de winkels!

 

Plaats een reactie

3Reacties

Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen.“Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |