×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 19: Sarena Solari, winnares Heel Holland bakt, volgt haar passie

Vriendin 19: Sarena Solari, winnares Heel Holland bakt, volgt haar passie
10.05.2016 -

Het leven van Sarena Solari (31) is na het winnen van Heel Holland bakt behoorlijk veranderd. Ze besloot haar baan op te zeggen om zich helemaal te richten op haar passie. Spannend? Ja, want: “Het blijft een gok. Maar wel eentje die goed voelt.”


'Ik grijp elke gelegenheid aan om te bakken' 

 

Je won Heel Holland bakt en bent nu regelmatig op televisie te zien. Geniet je ervan? 
“Jazeker! Ik vind de aandacht die ik krijg hartstikke leuk. Al verbaas ik me elke keer weer als mensen me op straat herkennen en aanspreken over Heel Holland bakt. Ze behandelen me als een bekende Nederlander, maar zo voel ik me totaal niet. En dan te bedenken dat het allemaal begon als een grap. Ik heb me op het allerlaatste moment pas opgegeven en had nooit verwacht dat ik zo ver zou komen, laat staan zou winnen.”

Je werd geroemd om de Italiaanse smaak in je baksels. 
“Klopt. Het gekke is dat ik helemaal niet had bedacht om die Italiaanse achtergrond van mij in te zetten, ik wilde vooral dicht bij mezelf blijven. Maken wat ik ken, wat ik lekker vind en waar ik me vertrouwd bij voel. Toen ik eenmaal in de gaten kreeg dat mijn baksels qua smaak anders waren dan die van de medekandidaten en dat ze juist daardoor opvielen, ben ik ermee doorgegaan.”

Van wie heb je het bakken geleerd?
“Van mijn Italiaanse oma, nonna. En later ook van mijn tante Marina. Ik ben geboren in Italië. Mijn moeder is Nederlands, mijn vader Italiaans. Toen ik zes jaar was, verhuisden we naar Nederland. Vanaf het moment dat we hier woonden, ging ik elke vakantie terug naar Italië. Ik logeerde bij nonna en ging elke dag op bezoek bij mijn oom en tante. Mijn familie woont in het middeleeuwse stadje Castell’Arquato. Als kind vond ik het heerlijk om mijn moeder, oma en tante te helpen in de keuken. Ik was leergierig en altijd in voor nieuwe ontdekkingen. Dus vroeg ik de hele dag: ‘Waarom doe je dit? Waarom dat?’ Oma legde me geduldig alles uit.

Wat is de mooiste taart die je ooit zag?
“Mijn bruiloftstaart. We trouwden twee jaar geleden in Castell’Arquato en mijn tante zou de taart maken. Om bij de trouwlocatie te komen, moet je een heel steile helling op. Die taart kon nooit blijven staan, vreesde ik... Op de grote dag zelf kwam mijn tante een tikkeltje overstuur naar me toe: ‘Sorry Sarena, ik vind het heel erg, maar je taart is omgevallen in de auto.’ Nee hè, dacht ik. ‘Maar,’ zei ze, ‘ik heb de hele dag in de keuken gestaan en nog een andere taart voor je gemaakt. Ze kwam aanzetten met een oer-Hollandse koeientaart die bij het aansnijden van piepschuim bleek te zijn. Ik lag in een deuk. Het bleek een grap. Daar kwam de echte taart: een kunstwerkje met suikerbloemen die precies leken op de bloemen uit mijn bruidsboeket. Ik was sprakeloos. Dit was het mooiste bruidscadeau, een blijk van echte liefde. Deze taart mocht dan ook niet ontbreken in mijn bakboek.”

 Lees het hele interview met Sarena in Vriendin 19. Nu in de winkels!

 

Plaats een reactie

3Reacties

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!