×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 19: Sarena Solari, winnares Heel Holland bakt, volgt haar passie

Vriendin 19: Sarena Solari, winnares Heel Holland bakt, volgt haar passie
10.05.2016 -

Het leven van Sarena Solari (31) is na het winnen van Heel Holland bakt behoorlijk veranderd. Ze besloot haar baan op te zeggen om zich helemaal te richten op haar passie. Spannend? Ja, want: “Het blijft een gok. Maar wel eentje die goed voelt.”


'Ik grijp elke gelegenheid aan om te bakken' 

 

Je won Heel Holland bakt en bent nu regelmatig op televisie te zien. Geniet je ervan? 
“Jazeker! Ik vind de aandacht die ik krijg hartstikke leuk. Al verbaas ik me elke keer weer als mensen me op straat herkennen en aanspreken over Heel Holland bakt. Ze behandelen me als een bekende Nederlander, maar zo voel ik me totaal niet. En dan te bedenken dat het allemaal begon als een grap. Ik heb me op het allerlaatste moment pas opgegeven en had nooit verwacht dat ik zo ver zou komen, laat staan zou winnen.”

Je werd geroemd om de Italiaanse smaak in je baksels. 
“Klopt. Het gekke is dat ik helemaal niet had bedacht om die Italiaanse achtergrond van mij in te zetten, ik wilde vooral dicht bij mezelf blijven. Maken wat ik ken, wat ik lekker vind en waar ik me vertrouwd bij voel. Toen ik eenmaal in de gaten kreeg dat mijn baksels qua smaak anders waren dan die van de medekandidaten en dat ze juist daardoor opvielen, ben ik ermee doorgegaan.”

Van wie heb je het bakken geleerd?
“Van mijn Italiaanse oma, nonna. En later ook van mijn tante Marina. Ik ben geboren in Italië. Mijn moeder is Nederlands, mijn vader Italiaans. Toen ik zes jaar was, verhuisden we naar Nederland. Vanaf het moment dat we hier woonden, ging ik elke vakantie terug naar Italië. Ik logeerde bij nonna en ging elke dag op bezoek bij mijn oom en tante. Mijn familie woont in het middeleeuwse stadje Castell’Arquato. Als kind vond ik het heerlijk om mijn moeder, oma en tante te helpen in de keuken. Ik was leergierig en altijd in voor nieuwe ontdekkingen. Dus vroeg ik de hele dag: ‘Waarom doe je dit? Waarom dat?’ Oma legde me geduldig alles uit.

Wat is de mooiste taart die je ooit zag?
“Mijn bruiloftstaart. We trouwden twee jaar geleden in Castell’Arquato en mijn tante zou de taart maken. Om bij de trouwlocatie te komen, moet je een heel steile helling op. Die taart kon nooit blijven staan, vreesde ik... Op de grote dag zelf kwam mijn tante een tikkeltje overstuur naar me toe: ‘Sorry Sarena, ik vind het heel erg, maar je taart is omgevallen in de auto.’ Nee hè, dacht ik. ‘Maar,’ zei ze, ‘ik heb de hele dag in de keuken gestaan en nog een andere taart voor je gemaakt. Ze kwam aanzetten met een oer-Hollandse koeientaart die bij het aansnijden van piepschuim bleek te zijn. Ik lag in een deuk. Het bleek een grap. Daar kwam de echte taart: een kunstwerkje met suikerbloemen die precies leken op de bloemen uit mijn bruidsboeket. Ik was sprakeloos. Dit was het mooiste bruidscadeau, een blijk van echte liefde. Deze taart mocht dan ook niet ontbreken in mijn bakboek.”

 Lees het hele interview met Sarena in Vriendin 19. Nu in de winkels!

 

Plaats een reactie

3Reacties

De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

5

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |