×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Change your shape! Zo vind jij goede schoenen

 Change your shape! Zo vind jij goede schoenen
04.05.2016 -

Wat kun je doen voor een mooi lichaam voor de zomer? Juist sporten! Laat hardlopen en wandelen nou net meewerken aan een goed figuur. Maar wat men vaak vergeet is dat dit begint bij goede schoenen. Wanneer je hier niet goed over na denkt, heb je binnen de kortste keren verschrikkelijke blessures.


Wandelen
Door lekkere wandelingen te maken, gaat je conditie vooruit. Maar je krijgt er ook strakke dijen van. Ha, daar houden wij vrouwen van!

Hardlopen
Tijdens het hardlopen, loop je je buikvet eraf, je buikspieren zijn ineens zichtbaarder dan normaal!

Bewegen is dus belangrijk. Of je nu kiest voor hardlopen of voor wandelen er is een ding wat al het halve werk is: schaf goed schoeisel aan!

 

 

 

Koop ze niet op het laatste moment
Koop jouw schoenen nooit even snel omdat je ze nu nodig hebt. Wandel en hardloopschoenen zijn duur en daarnaast moeten ze ook gewoon goed ingelopen worden.

Advies
Advies is het allerbelangrijkste. Jijzelf kunt dit niet snel beslissen. Daarnaast is er teveel keus. Ga dus altijd naar de winkel en koop jouw schoenen niet online.

Namiddag shoppen
Wanneer je schoenen wilt gaan kopen, doe dit dan in de namiddag. Je voeten zijn dan iets opgezwollen. Dit gebeurt ook bij een normale wandeltocht of hardloopsessie.

Wat ga je doen?
Denk na over welke wandelingen je wilt gaan maken. Een wandelschoen is niet goed voor alle soorten wandelingen van lopen met een zware backpack tot een klein tochtje. Daarnaast is het voor hardlopen belangrijk of je dit binnen of buiten doet. Denk hier dus over na en bespreek dit met de verkoper.

Passen
Neem ruim de tijd voor het passen. Je normale maat hoeft niet altijd de goede maat te zijn. Daarnaast heeft je voet altijd meer ruimte nodig wanneer je wandelt of hardloopt. Je voeten zetten namelijk na een tijdje uit. Het beste is wanneer er een duim past tussen je grote teen en de punt van je schoen. Het is dus niet gek wanneer je hardloop of wandelschoen een maat groter is.

Draag goede sokken
Draag tijdens het passen en tijdens het hardlopen of wandelen goede sokken. Een slechte sok in een goede schoen kan zorgen voor blaren en dát is nou net jammer in een goede schoen. 

Bron: Wandelkrant, gezondheidsnet
Foto: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

Cathy: 'Ik ben gewoon een moeder die een andere kwetsbare moeder helpt'

27.07.2017 - Het gezin van Cathy (42) zorgt elke week een dag voor Yven (1), zodat zijn ouders wat tijd hebben om hun leven weer op de rit te krijgen. “Ik stel me voor dat hij als twaalfjarige even langsfietst om te kletsen.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit was de mooiste dag van mijn leven'

26.07.2017 - Lezeressen vertellen deze week in Vriendin over de dag die zij nooit meer zullen vergeten: 'De dag dat ik ons adoptiekindje ontmoette'.

Lees meer

2

Ingrids man overleed toen ze 35 weken zwanger was

26.07.2017 - Ingrid (32) was 35 weken zwanger van haar tweede kind toen haar man Bruno (49) plotseling overleed. Hoewel ze hem intens mist, zorgt ze krachtig en positief voor Juliette (4) en Florian (10 maanden). “Ik wil er voor ze zijn, als vader en moeder in één.”

Lees meer
Linda: 'Mijn man chat erotisch met andere vrouwen, zelfs op vakantie'

25.07.2017 - Linda (42) ontdekte dat haar man Johan (43) erotische chatgesprekken voerde met andere vrouwen. Hij beloofde ermee te stoppen, maar doet het nog steeds. Ook op vakantie. Terwijl Linda naast hem zit.

Lees meer
Elske DeWall: 'Zelfs vlak bij huis ontdek ik nog steeds de mooiste plekken'

25.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. Deze week zangeres Elske DeWall (31): “Het eten in Rome is zo bizar goed! Pasta ’s middags, pasta ’s avonds...”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!