×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Change your shape! Zo vind jij goede schoenen

 Change your shape! Zo vind jij goede schoenen
04.05.2016 -

Wat kun je doen voor een mooi lichaam voor de zomer? Juist sporten! Laat hardlopen en wandelen nou net meewerken aan een goed figuur. Maar wat men vaak vergeet is dat dit begint bij goede schoenen. Wanneer je hier niet goed over na denkt, heb je binnen de kortste keren verschrikkelijke blessures.


Wandelen
Door lekkere wandelingen te maken, gaat je conditie vooruit. Maar je krijgt er ook strakke dijen van. Ha, daar houden wij vrouwen van!

Hardlopen
Tijdens het hardlopen, loop je je buikvet eraf, je buikspieren zijn ineens zichtbaarder dan normaal!

Bewegen is dus belangrijk. Of je nu kiest voor hardlopen of voor wandelen er is een ding wat al het halve werk is: schaf goed schoeisel aan!

 

 

 

Koop ze niet op het laatste moment
Koop jouw schoenen nooit even snel omdat je ze nu nodig hebt. Wandel en hardloopschoenen zijn duur en daarnaast moeten ze ook gewoon goed ingelopen worden.

Advies
Advies is het allerbelangrijkste. Jijzelf kunt dit niet snel beslissen. Daarnaast is er teveel keus. Ga dus altijd naar de winkel en koop jouw schoenen niet online.

Namiddag shoppen
Wanneer je schoenen wilt gaan kopen, doe dit dan in de namiddag. Je voeten zijn dan iets opgezwollen. Dit gebeurt ook bij een normale wandeltocht of hardloopsessie.

Wat ga je doen?
Denk na over welke wandelingen je wilt gaan maken. Een wandelschoen is niet goed voor alle soorten wandelingen van lopen met een zware backpack tot een klein tochtje. Daarnaast is het voor hardlopen belangrijk of je dit binnen of buiten doet. Denk hier dus over na en bespreek dit met de verkoper.

Passen
Neem ruim de tijd voor het passen. Je normale maat hoeft niet altijd de goede maat te zijn. Daarnaast heeft je voet altijd meer ruimte nodig wanneer je wandelt of hardloopt. Je voeten zetten namelijk na een tijdje uit. Het beste is wanneer er een duim past tussen je grote teen en de punt van je schoen. Het is dus niet gek wanneer je hardloop of wandelschoen een maat groter is.

Draag goede sokken
Draag tijdens het passen en tijdens het hardlopen of wandelen goede sokken. Een slechte sok in een goede schoen kan zorgen voor blaren en dát is nou net jammer in een goede schoen. 

Bron: Wandelkrant, gezondheidsnet
Foto: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen.“Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |