×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Change your shape! Zo vind jij goede schoenen

 Change your shape! Zo vind jij goede schoenen
04.05.2016 -

Wat kun je doen voor een mooi lichaam voor de zomer? Juist sporten! Laat hardlopen en wandelen nou net meewerken aan een goed figuur. Maar wat men vaak vergeet is dat dit begint bij goede schoenen. Wanneer je hier niet goed over na denkt, heb je binnen de kortste keren verschrikkelijke blessures.


Wandelen
Door lekkere wandelingen te maken, gaat je conditie vooruit. Maar je krijgt er ook strakke dijen van. Ha, daar houden wij vrouwen van!

Hardlopen
Tijdens het hardlopen, loop je je buikvet eraf, je buikspieren zijn ineens zichtbaarder dan normaal!

Bewegen is dus belangrijk. Of je nu kiest voor hardlopen of voor wandelen er is een ding wat al het halve werk is: schaf goed schoeisel aan!

 

 

 

Koop ze niet op het laatste moment
Koop jouw schoenen nooit even snel omdat je ze nu nodig hebt. Wandel en hardloopschoenen zijn duur en daarnaast moeten ze ook gewoon goed ingelopen worden.

Advies
Advies is het allerbelangrijkste. Jijzelf kunt dit niet snel beslissen. Daarnaast is er teveel keus. Ga dus altijd naar de winkel en koop jouw schoenen niet online.

Namiddag shoppen
Wanneer je schoenen wilt gaan kopen, doe dit dan in de namiddag. Je voeten zijn dan iets opgezwollen. Dit gebeurt ook bij een normale wandeltocht of hardloopsessie.

Wat ga je doen?
Denk na over welke wandelingen je wilt gaan maken. Een wandelschoen is niet goed voor alle soorten wandelingen van lopen met een zware backpack tot een klein tochtje. Daarnaast is het voor hardlopen belangrijk of je dit binnen of buiten doet. Denk hier dus over na en bespreek dit met de verkoper.

Passen
Neem ruim de tijd voor het passen. Je normale maat hoeft niet altijd de goede maat te zijn. Daarnaast heeft je voet altijd meer ruimte nodig wanneer je wandelt of hardloopt. Je voeten zetten namelijk na een tijdje uit. Het beste is wanneer er een duim past tussen je grote teen en de punt van je schoen. Het is dus niet gek wanneer je hardloop of wandelschoen een maat groter is.

Draag goede sokken
Draag tijdens het passen en tijdens het hardlopen of wandelen goede sokken. Een slechte sok in een goede schoen kan zorgen voor blaren en dát is nou net jammer in een goede schoen. 

Bron: Wandelkrant, gezondheidsnet
Foto: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |