×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 17: Heb jij lastige collega's?

Vriendin 17: Heb jij lastige collega's?
26.04.2016 - Redactie Vriendin

Iedereen heeft ze: collega’s die je het liefst mijdt. Hoe herken je deze lastpakken? En vooral: hoe ga je met ze om? Vriendin zet zeven types op een rij.


Moeilijke mensen kom je overal tegen. Vaak kun je ze het beste negeren, maar dat valt nog niet mee als zo’n ‘lastig mens’ je collega is. Zeker als je dagelijks met hem of haar te maken hebt om moet samenwerken aan een project. Hoe ga je om met zo’n collega? Volgens trainer Richard van Houten, die gespecialiseerd is in persoonlijke effectiviteit en onder andere de training ‘Samen- werken met moeilijke mensen’ geeft, hangt het er maar net vanaf om wat voor type collega het gaat. Let op: het kunnen mannen én vrouwen zijn, voor het gemak zijn alle types nu even een vrouw.

1. De kleine dictator
Je kent haar wel: de autoritaire collega. Soms kleineert ze anderen, het liefst waar iedereen bij is. Trainer Richard van Houten: “Je kunt het best direct zijn tegen zo’n kleine dictator, daarmee dwing je respect af. Gebruik daarbij het respect-slaan- respectmodel: je zegt iets positiefs, dan uit je kritiek en je sluit af met iets positiefs.

Voorbeeldje: stel dat deze collega jou onterecht verwijt dat je de vergadertafel niet hebt schoongemaakt. Dan zou je bijvoorbeeld kunnen zeggen: ‘Ik werk al heel lang met veel plezier met jou samen. Alleen vind ik het onterecht wat je nu zegt, want ik heb de tafel schoongemaakt, maar daarna is hij weer gebruikt. Maar nogmaals: ik hoop dat we nog lang met elkaar blijven werken, want daar krijg ik energie van.’ Op die manier laat je haar in haar waarde, terwijl je toch laat zien dat je niet over je heen laat lopen.Voer dit soort gesprekken trouwens wel altijd onder vier ogen – nooit in een groep.

In Vriendin 17 hebben wij nóg zes lastige collega’s voor je op een rijtje gezet.

Herken jij (of ben jij!) die ene lastige collega? Vertel jouw verhaal (anoniem) door het te mailen naar post@vriendin.audax.nl of praat mee op het forum.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!