×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 17: Interview met actrice Marjolein Keuning

Vriendin 17: Interview met actrice Marjolein Keuning
26.04.2016 -

Anderhalf miljoen Nederlanders kennen haar al jaren als de gemene Maxime Sanders uit GTST. Privé verruilt Marjolein Keuning (53) haar hoge hakken liever voor wandelschoenen en trekt ze eropuit met haar gezin. “In de natuur kom je tot heel andere gesprekken.”


'Galapremière? Ik ga liever wandelen' 

 

Onopgemaakt en met een paarden­ staart komt Marjolein het hotel binnengelopen waar we hebben afgesproken voor het interview. Ook zonder make­up is de actrice prachtig, en ze is al 53.

Hoe krijg je het voor elkaar er zo goed uit te zien?
Lachend: “Tja, dat is de loterij van de genen. Ik heb geen facelift gehad ofzo. Ik vind uiterlijk eigenlijk een non­onderwerp waarover je het niet te lang moet hebben. Heb je die docu­ mentaire Beperkt houdbaar van Sunny Bergman gezien, over cosmetische ingrepen die vrouwen ondergaan om hun vagina te verjongen? Ik vond het schokkend dat na de documentaire meer vrouwen zich lieten opereren, terwijl zij dat onderwerp juist aan de kaak stelde. Als je over uiterlijkheden praat, lokt dat blijkbaar uit dat vrouwen daar opeens meer aandacht voor hebben. Ik ben natuurlijk actrice, maar voor mijn werk maakt een rimpel meer of minder niet zo veel uit: ik krijg rollen die passen bij mijn leeftijd. Het scheelt wel dat ik heel erg hou van sporten, wandelen en buiten zijn. Al vind ik zeshonderd andere dingen ook leuk. En ik hou van roomboter en wijn. Maar tot diep in de nacht stappen, dat past gewoon minder bij me.”

Als je mag kiezen tussen in een galajurk naar een première of met wandelschoenen op wandelvakantie, wat kies je dan?
“Het laatste. Opgedirkt naar premières gaan, dat is voor mij puur werk. Dan moet je kleding en visagie regelen en lopen netwerken. Dat hoort erbij, en ik vind het leuk om collega’s te steunen door naar een première te gaan, dat doe ik met alle liefde. Maar ik ga liever wandelen, dat is echt iets wat ik heel leuk vind. Die liefde is ontstaan toen onze dochters Lana en Suze wat ouder werden. Ze zijn nu dertien en twaalf. Toen ze nog klein waren, vierden we elk jaar vakantie in ons huisje in Italië. Later gingen we al kamperend op weg naar Italië en hielden we onderweg wandel­ vakanties. Ik ging me erin verdiepen hoe je een meerdaagse route uitstippelt en veilig in de bergen wandelt. Dat vond ik zo interessant en leuk, dat ik ook met vrienden ben gaan trekken. Met volledige bepakking, dus met een rugzak, tent en opvouwbare kano mee. Dan gaan we wild kamperen, water filteren en eten boven een vuurtje.

Als je een drukke agenda hebt, kan het zo veel met je doen om een paar dagen in de natuur te zijn. Dan kom je ook tot heel andere gesprekken. Ik vind dit zo leuk, dat ik nu zelfs bezig ben een tv­programma te ontwikkelen dat te maken heeft met outdoor en bergwandelen. Onze dochters vinden het op vakantie fijner als er wifi is, maar met hen gaan we soms ook nog steeds op wandel­ vakantie. Zo hebben we laatst langs de kust van Turkije gelopen, dat vonden ze geweldig.”

Wat voor moeder ben jij?
“Ik vind het leuk om lol met elkaar te hebben en ben nieuwsgierig naar wat mijn kinderen bezighoudt. Suze is van de YouTube­generatie, maar tot twee jaar geleden was ik streng met beeld­ schermen. Dan mochten ze maar een half uur achter elkaar op de computer. Dat werd lastiger toen Lana naar een iPad­school ging. Omdat ze leerde met de iPad, heb ik haar daarin vrijer moeten laten. Ik moet zeggen dat kinderen ook veel leren van internet. Lana is bijvoorbeeld geïnteresseerd in alles wat met Azië te maken heeft, van de taal tot de cultuur, Koreaanse popmuziek bijvoorbeeld. En Suze houdt van make­up en styling, die heeft inmiddels via filmpjes geleerd zich prachtig op te maken.”

Benieuwd naar het hele interview met Marjolein? Lees hem dan in Vriendin 17. Nu in de winkels!

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |