×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 17: Interview met actrice Marjolein Keuning

Vriendin 17: Interview met actrice Marjolein Keuning
26.04.2016 -

Anderhalf miljoen Nederlanders kennen haar al jaren als de gemene Maxime Sanders uit GTST. Privé verruilt Marjolein Keuning (53) haar hoge hakken liever voor wandelschoenen en trekt ze eropuit met haar gezin. “In de natuur kom je tot heel andere gesprekken.”


'Galapremière? Ik ga liever wandelen' 

 

Onopgemaakt en met een paarden­ staart komt Marjolein het hotel binnengelopen waar we hebben afgesproken voor het interview. Ook zonder make­up is de actrice prachtig, en ze is al 53.

Hoe krijg je het voor elkaar er zo goed uit te zien?
Lachend: “Tja, dat is de loterij van de genen. Ik heb geen facelift gehad ofzo. Ik vind uiterlijk eigenlijk een non­onderwerp waarover je het niet te lang moet hebben. Heb je die docu­ mentaire Beperkt houdbaar van Sunny Bergman gezien, over cosmetische ingrepen die vrouwen ondergaan om hun vagina te verjongen? Ik vond het schokkend dat na de documentaire meer vrouwen zich lieten opereren, terwijl zij dat onderwerp juist aan de kaak stelde. Als je over uiterlijkheden praat, lokt dat blijkbaar uit dat vrouwen daar opeens meer aandacht voor hebben. Ik ben natuurlijk actrice, maar voor mijn werk maakt een rimpel meer of minder niet zo veel uit: ik krijg rollen die passen bij mijn leeftijd. Het scheelt wel dat ik heel erg hou van sporten, wandelen en buiten zijn. Al vind ik zeshonderd andere dingen ook leuk. En ik hou van roomboter en wijn. Maar tot diep in de nacht stappen, dat past gewoon minder bij me.”

Als je mag kiezen tussen in een galajurk naar een première of met wandelschoenen op wandelvakantie, wat kies je dan?
“Het laatste. Opgedirkt naar premières gaan, dat is voor mij puur werk. Dan moet je kleding en visagie regelen en lopen netwerken. Dat hoort erbij, en ik vind het leuk om collega’s te steunen door naar een première te gaan, dat doe ik met alle liefde. Maar ik ga liever wandelen, dat is echt iets wat ik heel leuk vind. Die liefde is ontstaan toen onze dochters Lana en Suze wat ouder werden. Ze zijn nu dertien en twaalf. Toen ze nog klein waren, vierden we elk jaar vakantie in ons huisje in Italië. Later gingen we al kamperend op weg naar Italië en hielden we onderweg wandel­ vakanties. Ik ging me erin verdiepen hoe je een meerdaagse route uitstippelt en veilig in de bergen wandelt. Dat vond ik zo interessant en leuk, dat ik ook met vrienden ben gaan trekken. Met volledige bepakking, dus met een rugzak, tent en opvouwbare kano mee. Dan gaan we wild kamperen, water filteren en eten boven een vuurtje.

Als je een drukke agenda hebt, kan het zo veel met je doen om een paar dagen in de natuur te zijn. Dan kom je ook tot heel andere gesprekken. Ik vind dit zo leuk, dat ik nu zelfs bezig ben een tv­programma te ontwikkelen dat te maken heeft met outdoor en bergwandelen. Onze dochters vinden het op vakantie fijner als er wifi is, maar met hen gaan we soms ook nog steeds op wandel­ vakantie. Zo hebben we laatst langs de kust van Turkije gelopen, dat vonden ze geweldig.”

Wat voor moeder ben jij?
“Ik vind het leuk om lol met elkaar te hebben en ben nieuwsgierig naar wat mijn kinderen bezighoudt. Suze is van de YouTube­generatie, maar tot twee jaar geleden was ik streng met beeld­ schermen. Dan mochten ze maar een half uur achter elkaar op de computer. Dat werd lastiger toen Lana naar een iPad­school ging. Omdat ze leerde met de iPad, heb ik haar daarin vrijer moeten laten. Ik moet zeggen dat kinderen ook veel leren van internet. Lana is bijvoorbeeld geïnteresseerd in alles wat met Azië te maken heeft, van de taal tot de cultuur, Koreaanse popmuziek bijvoorbeeld. En Suze houdt van make­up en styling, die heeft inmiddels via filmpjes geleerd zich prachtig op te maken.”

Benieuwd naar het hele interview met Marjolein? Lees hem dan in Vriendin 17. Nu in de winkels!

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |