×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 16: Lisse Knaapen, rijzende ster in de musical Sky

Vriendin 16: Lisse Knaapen, rijzende ster in de musical Sky
20.04.2016 -

Net afgestudeerd en nu al een hoofdrol! De 22-jarige Lisse Knaapen speelt in Sky, de musical van Marco Borsato en John Ewbank.“Ik ging naar de auditie als een oefening voor mezelf. Pas toen ik voor de vierde keer mocht terugkomen, drong tot me door dat ik kans maakte op de hoofdrol.”


'Dat ik mijn droom kan waarmaken, is zo mooi' 

 

Waarom ben je het theatervak eigenlijk in gegaan?
"Mijn vader heeft een circustheater en mijn moeder speelde dwarsfluit. Ze maakten familievoorstellingen met vuurspuwen, acrobatiek en jongleren erin. Toen ze kinderen kregen, ik heb nog een broer en zus, is mijn moeder gestopt met werken tot ik zeven was. Mijn vader werkte overdag, maakte straattheater en gaf workshops, maar kwam wel elke avond thuis. Ook gingen we elk jaar naar theaterfestival Oerol, mijn vader speelde daar bijna altijd. Of hij begeleidde er clownsgroepen die hij lesgaf. Als kind zag ik daar veel voorstellingen, maar ik heb nooit gedacht dat ik dat zelf ook zou gaan doen.

Ik zong wel altijd, daar werden ze thuis helemaal gek van. Intussen kwam ik op school niet zo goed mee. Mijn moeder fietste vaak langs de Kathedrale Koorschool in Utrecht en hoorde daar altijd zang uit de ramen komen. Het leek haar goed mij op die school te doen, omdat ik er het creatieve met de basisvakken kon combineren. Ik ben van groep vijf tot groep acht naar die school gegaan. Om vervolgens op de middelbare school wéér niet mee te komen. Een meisje uit mijn klas vertelde dat ze auditie had gedaan voor de Havo voor Muziek en Dans in Rotterdam. Dáár moet ik heen, dacht ik. Dus heb ik auditie gedaan en ik heb er van drie tot vijf havo gezeten.”

Dan ben je vroeg uit huis gegaan. Of reisde je vanuit Utrecht op en neer naar Rotterdam?
“Ik heb een jaar op en neer gereisd, maar op mijn zestiende ben ik in Rotterdam gaan wonen. Achteraf denk ik wel dat dat iets te vroeg was. Eerst woonde ik bij een kennis van mijn moeder, later ben ik bij mijn verkering gaan wonen – hij woonde bij zijn tante – en weer later hebben we met z’n tweeën nog een beetje door Rotterdam gereisd. We waren echte zwervers. Dus bij iedereen een beetje logeren en kijken waar we terechtkwamen.”

Hoe kwam je erbij om auditie te doen voor de musical Sky?
“Een oud-docente werkt achter de schermen bij de productie van Sky. Zij had mij al in haar hoofd, maar alles ging via een castingbureau en ik stond nog nergens ingeschreven. Dus vroegen de producenten me via Facebook of ik auditie wilde komen doen. Ik dacht: ik doe het gewoon. Het leek me een goede oefening en het verhaal sprak me aan: een pubermeisje dat op zoek gaat naar zichzelf, begeleid door opzwepende muziek. Als het verhaal me niet had aangesproken, had ik het niet gedaan.”

Wist je toen al dat John Ewbank en Marco Borsato achter de muziek zaten? 
“Nee, toen nog niet.”

Hoe was het om auditie te doen?
“De eerste keer vond ik nog niet eens zo eng, ondanks dat er veel mensen bij waren. Eigenlijk was ik ook niet zenuwachtig, maar wel wat chaotisch. Mijn mapje met bladmuziek raakte door elkaar, ik bleek niet alles bij me te hebben en ik zette ook nog een nummer te hoog in. Uiteindelijk stond ik daar wel met een rood hoofd. Maar als ik eenmaal zing, voel ik me veilig, vergeet ik wat er is gebeurd en ben ik niet zenuwachtig. Na afloop kreeg ik meteen te horen dat ik door was. Dan heb ik wel iets goeds laten zien, dacht ik. Dat ik de hoofdrol zou krijgen, kwam niet bij me op. Pas na de derde ronde viel het kwartje dat ik serieus kans maakte. Toen werd het pas echt eng.”

Benieuwd naar het hele interview met Lisse? Lees hem dan in Vriendin 16. Nu in de winkels!

Tekst: Ebru Amer. Foto's: Bart Honingh. Visagie: Linda Huiberts. Met dank aan: IJssalon Mocca Amsterdam.

Plaats een reactie

1Reacties

  • Dit is niet ok!

    tuskan do 21 apr '16 12:06

    Deze musical lijkt me zo mooi vooral door de muziek van Marco Borsato die er wordt gezongen
    Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |