×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 16: Lisse Knaapen, rijzende ster in de musical Sky

Vriendin 16: Lisse Knaapen, rijzende ster in de musical Sky
20.04.2016 -

Net afgestudeerd en nu al een hoofdrol! De 22-jarige Lisse Knaapen speelt in Sky, de musical van Marco Borsato en John Ewbank.“Ik ging naar de auditie als een oefening voor mezelf. Pas toen ik voor de vierde keer mocht terugkomen, drong tot me door dat ik kans maakte op de hoofdrol.”


'Dat ik mijn droom kan waarmaken, is zo mooi' 

 

Waarom ben je het theatervak eigenlijk in gegaan?
"Mijn vader heeft een circustheater en mijn moeder speelde dwarsfluit. Ze maakten familievoorstellingen met vuurspuwen, acrobatiek en jongleren erin. Toen ze kinderen kregen, ik heb nog een broer en zus, is mijn moeder gestopt met werken tot ik zeven was. Mijn vader werkte overdag, maakte straattheater en gaf workshops, maar kwam wel elke avond thuis. Ook gingen we elk jaar naar theaterfestival Oerol, mijn vader speelde daar bijna altijd. Of hij begeleidde er clownsgroepen die hij lesgaf. Als kind zag ik daar veel voorstellingen, maar ik heb nooit gedacht dat ik dat zelf ook zou gaan doen.

Ik zong wel altijd, daar werden ze thuis helemaal gek van. Intussen kwam ik op school niet zo goed mee. Mijn moeder fietste vaak langs de Kathedrale Koorschool in Utrecht en hoorde daar altijd zang uit de ramen komen. Het leek haar goed mij op die school te doen, omdat ik er het creatieve met de basisvakken kon combineren. Ik ben van groep vijf tot groep acht naar die school gegaan. Om vervolgens op de middelbare school wéér niet mee te komen. Een meisje uit mijn klas vertelde dat ze auditie had gedaan voor de Havo voor Muziek en Dans in Rotterdam. Dáár moet ik heen, dacht ik. Dus heb ik auditie gedaan en ik heb er van drie tot vijf havo gezeten.”

Dan ben je vroeg uit huis gegaan. Of reisde je vanuit Utrecht op en neer naar Rotterdam?
“Ik heb een jaar op en neer gereisd, maar op mijn zestiende ben ik in Rotterdam gaan wonen. Achteraf denk ik wel dat dat iets te vroeg was. Eerst woonde ik bij een kennis van mijn moeder, later ben ik bij mijn verkering gaan wonen – hij woonde bij zijn tante – en weer later hebben we met z’n tweeën nog een beetje door Rotterdam gereisd. We waren echte zwervers. Dus bij iedereen een beetje logeren en kijken waar we terechtkwamen.”

Hoe kwam je erbij om auditie te doen voor de musical Sky?
“Een oud-docente werkt achter de schermen bij de productie van Sky. Zij had mij al in haar hoofd, maar alles ging via een castingbureau en ik stond nog nergens ingeschreven. Dus vroegen de producenten me via Facebook of ik auditie wilde komen doen. Ik dacht: ik doe het gewoon. Het leek me een goede oefening en het verhaal sprak me aan: een pubermeisje dat op zoek gaat naar zichzelf, begeleid door opzwepende muziek. Als het verhaal me niet had aangesproken, had ik het niet gedaan.”

Wist je toen al dat John Ewbank en Marco Borsato achter de muziek zaten? 
“Nee, toen nog niet.”

Hoe was het om auditie te doen?
“De eerste keer vond ik nog niet eens zo eng, ondanks dat er veel mensen bij waren. Eigenlijk was ik ook niet zenuwachtig, maar wel wat chaotisch. Mijn mapje met bladmuziek raakte door elkaar, ik bleek niet alles bij me te hebben en ik zette ook nog een nummer te hoog in. Uiteindelijk stond ik daar wel met een rood hoofd. Maar als ik eenmaal zing, voel ik me veilig, vergeet ik wat er is gebeurd en ben ik niet zenuwachtig. Na afloop kreeg ik meteen te horen dat ik door was. Dan heb ik wel iets goeds laten zien, dacht ik. Dat ik de hoofdrol zou krijgen, kwam niet bij me op. Pas na de derde ronde viel het kwartje dat ik serieus kans maakte. Toen werd het pas echt eng.”

Benieuwd naar het hele interview met Lisse? Lees hem dan in Vriendin 16. Nu in de winkels!

Tekst: Ebru Amer. Foto's: Bart Honingh. Visagie: Linda Huiberts. Met dank aan: IJssalon Mocca Amsterdam.

Plaats een reactie

1Reacties

  • Dit is niet ok!

    tuskan do 21 apr '16 12:06

    Deze musical lijkt me zo mooi vooral door de muziek van Marco Borsato die er wordt gezongen
    Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!