×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 16: Lisse Knaapen, rijzende ster in de musical Sky

Vriendin 16: Lisse Knaapen, rijzende ster in de musical Sky
20.04.2016 -

Net afgestudeerd en nu al een hoofdrol! De 22-jarige Lisse Knaapen speelt in Sky, de musical van Marco Borsato en John Ewbank.“Ik ging naar de auditie als een oefening voor mezelf. Pas toen ik voor de vierde keer mocht terugkomen, drong tot me door dat ik kans maakte op de hoofdrol.”


'Dat ik mijn droom kan waarmaken, is zo mooi' 

 

Waarom ben je het theatervak eigenlijk in gegaan?
"Mijn vader heeft een circustheater en mijn moeder speelde dwarsfluit. Ze maakten familievoorstellingen met vuurspuwen, acrobatiek en jongleren erin. Toen ze kinderen kregen, ik heb nog een broer en zus, is mijn moeder gestopt met werken tot ik zeven was. Mijn vader werkte overdag, maakte straattheater en gaf workshops, maar kwam wel elke avond thuis. Ook gingen we elk jaar naar theaterfestival Oerol, mijn vader speelde daar bijna altijd. Of hij begeleidde er clownsgroepen die hij lesgaf. Als kind zag ik daar veel voorstellingen, maar ik heb nooit gedacht dat ik dat zelf ook zou gaan doen.

Ik zong wel altijd, daar werden ze thuis helemaal gek van. Intussen kwam ik op school niet zo goed mee. Mijn moeder fietste vaak langs de Kathedrale Koorschool in Utrecht en hoorde daar altijd zang uit de ramen komen. Het leek haar goed mij op die school te doen, omdat ik er het creatieve met de basisvakken kon combineren. Ik ben van groep vijf tot groep acht naar die school gegaan. Om vervolgens op de middelbare school wéér niet mee te komen. Een meisje uit mijn klas vertelde dat ze auditie had gedaan voor de Havo voor Muziek en Dans in Rotterdam. Dáár moet ik heen, dacht ik. Dus heb ik auditie gedaan en ik heb er van drie tot vijf havo gezeten.”

Dan ben je vroeg uit huis gegaan. Of reisde je vanuit Utrecht op en neer naar Rotterdam?
“Ik heb een jaar op en neer gereisd, maar op mijn zestiende ben ik in Rotterdam gaan wonen. Achteraf denk ik wel dat dat iets te vroeg was. Eerst woonde ik bij een kennis van mijn moeder, later ben ik bij mijn verkering gaan wonen – hij woonde bij zijn tante – en weer later hebben we met z’n tweeën nog een beetje door Rotterdam gereisd. We waren echte zwervers. Dus bij iedereen een beetje logeren en kijken waar we terechtkwamen.”

Hoe kwam je erbij om auditie te doen voor de musical Sky?
“Een oud-docente werkt achter de schermen bij de productie van Sky. Zij had mij al in haar hoofd, maar alles ging via een castingbureau en ik stond nog nergens ingeschreven. Dus vroegen de producenten me via Facebook of ik auditie wilde komen doen. Ik dacht: ik doe het gewoon. Het leek me een goede oefening en het verhaal sprak me aan: een pubermeisje dat op zoek gaat naar zichzelf, begeleid door opzwepende muziek. Als het verhaal me niet had aangesproken, had ik het niet gedaan.”

Wist je toen al dat John Ewbank en Marco Borsato achter de muziek zaten? 
“Nee, toen nog niet.”

Hoe was het om auditie te doen?
“De eerste keer vond ik nog niet eens zo eng, ondanks dat er veel mensen bij waren. Eigenlijk was ik ook niet zenuwachtig, maar wel wat chaotisch. Mijn mapje met bladmuziek raakte door elkaar, ik bleek niet alles bij me te hebben en ik zette ook nog een nummer te hoog in. Uiteindelijk stond ik daar wel met een rood hoofd. Maar als ik eenmaal zing, voel ik me veilig, vergeet ik wat er is gebeurd en ben ik niet zenuwachtig. Na afloop kreeg ik meteen te horen dat ik door was. Dan heb ik wel iets goeds laten zien, dacht ik. Dat ik de hoofdrol zou krijgen, kwam niet bij me op. Pas na de derde ronde viel het kwartje dat ik serieus kans maakte. Toen werd het pas echt eng.”

Benieuwd naar het hele interview met Lisse? Lees hem dan in Vriendin 16. Nu in de winkels!

Tekst: Ebru Amer. Foto's: Bart Honingh. Visagie: Linda Huiberts. Met dank aan: IJssalon Mocca Amsterdam.

Plaats een reactie

1Reacties

  • Dit is niet ok!

    tuskan do 21 apr '16 12:06

    Deze musical lijkt me zo mooi vooral door de muziek van Marco Borsato die er wordt gezongen
    Reageer!
Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |