×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 9: Mickie laat op Facebook een positief tegengeluid horen

Vriendin 9: Mickie laat op Facebook een positief tegengeluid horen
02.03.2016 - Redactie Vriendin

Al dat gescheld en die haatcommentaren op internet: het moet maar eens afgelopen zijn, vindt Mickie (50). Namens de Facebook-groep Nederland in harmonie gaat ze online in ‘verzet’. “In een multiculturele samenleving kunnen we elkaar juist aanvullen en verrijken.”


Verbaal geweld op social media, steeds meer mensen zijn het meer dan zat. Ook Mickie wilde een tegengeluid laten horen en werd medeoprichter en -beheerder van de Facebook-groep Voor een Nederland in harmonie. Het is een community met één belangrijk doel: een positief geluid laten horen op internet. Niet alleen met betrekking tot vluchtelingen, maar ook als het gaat om andere zaken, zoals moslimhaat, extreem rechts of extreem links.

Verdrietig en boos
Mickie is een alleenstaande moeder van twee volwassen zonen, Ferdy (27) en Cem (25) die nog thuis woont, en ze is oma van twee kleindochters. Ze begon vorig jaar zomer met de positieve online berichten toen de grote stroom vluchtelingen vanuit Syrië naar Europa probeerde te komen, en toen ook de haatcommentaren op Facebook en internet begonnen. “Ik schrok van alle reacties die ik las over de vluchtelingentoestroom. Sommige waren zo ongenuanceerd, bot en hard. Iemand schreef: ‘Ik hoop dat de bootjes lek gaan en ze allemaal verzuipen.’ Er ging ook een foto rond waarop een vluchteling te zien is met een boodschappentas vol kleren. Eronder een tekst in de trant van: ‘Wij staan in de rij voor de voedselbank en zij krijgen tassen vol mee.’ Hoe kun je dat nu zeggen, denk ik dan. Die mensen hebben net een vreselijke vlucht achter de rug. Ze hebben hun hele hebben en houwen achtergelaten in Syrië, de meesten zijn getraumatiseerd, komen hier met alleen een rugzakje, verder niets. Het minste wat je dan als geciviliseerd land kunt doen, is ze kleding aanbieden. Let wel, het is geen nieuwe kleding, maar gedoneerde kleding waar deze vluchtelingen heel erg blij mee zijn. Dat sommigen dat blijkbaar anders zagen, maakte me niet alleen verdrietig, ik werd er ook boos en opstandig van. Alsof er niet al genoeg ellende op de wereld is, leek het nu ook wel oorlog op social media.”

Lees haar hele verhaal in Vriendin 9.

Wil je ook je mening geven over dit onderwerp? Praat mee op ons forum. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!