×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 9: Mickie laat op Facebook een positief tegengeluid horen

Vriendin 9: Mickie laat op Facebook een positief tegengeluid horen
02.03.2016 - Redactie Vriendin

Al dat gescheld en die haatcommentaren op internet: het moet maar eens afgelopen zijn, vindt Mickie (50). Namens de Facebook-groep Nederland in harmonie gaat ze online in ‘verzet’. “In een multiculturele samenleving kunnen we elkaar juist aanvullen en verrijken.”


Verbaal geweld op social media, steeds meer mensen zijn het meer dan zat. Ook Mickie wilde een tegengeluid laten horen en werd medeoprichter en -beheerder van de Facebook-groep Voor een Nederland in harmonie. Het is een community met één belangrijk doel: een positief geluid laten horen op internet. Niet alleen met betrekking tot vluchtelingen, maar ook als het gaat om andere zaken, zoals moslimhaat, extreem rechts of extreem links.

Verdrietig en boos
Mickie is een alleenstaande moeder van twee volwassen zonen, Ferdy (27) en Cem (25) die nog thuis woont, en ze is oma van twee kleindochters. Ze begon vorig jaar zomer met de positieve online berichten toen de grote stroom vluchtelingen vanuit Syrië naar Europa probeerde te komen, en toen ook de haatcommentaren op Facebook en internet begonnen. “Ik schrok van alle reacties die ik las over de vluchtelingentoestroom. Sommige waren zo ongenuanceerd, bot en hard. Iemand schreef: ‘Ik hoop dat de bootjes lek gaan en ze allemaal verzuipen.’ Er ging ook een foto rond waarop een vluchteling te zien is met een boodschappentas vol kleren. Eronder een tekst in de trant van: ‘Wij staan in de rij voor de voedselbank en zij krijgen tassen vol mee.’ Hoe kun je dat nu zeggen, denk ik dan. Die mensen hebben net een vreselijke vlucht achter de rug. Ze hebben hun hele hebben en houwen achtergelaten in Syrië, de meesten zijn getraumatiseerd, komen hier met alleen een rugzakje, verder niets. Het minste wat je dan als geciviliseerd land kunt doen, is ze kleding aanbieden. Let wel, het is geen nieuwe kleding, maar gedoneerde kleding waar deze vluchtelingen heel erg blij mee zijn. Dat sommigen dat blijkbaar anders zagen, maakte me niet alleen verdrietig, ik werd er ook boos en opstandig van. Alsof er niet al genoeg ellende op de wereld is, leek het nu ook wel oorlog op social media.”

Lees haar hele verhaal in Vriendin 9.

Wil je ook je mening geven over dit onderwerp? Praat mee op ons forum. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

4

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
Lezeressen vertellen: 20x klein geluk

14.09.2017 - Hoofdredacteur Sandera: “Het ware geluk schuilt in de kleine dingen. En eigenlijk alle gasthoofdredacteuren vinden het belangrijk om daar af en toe bij stil te staan.” ​

Lees verder
‘Wat de dna-test ook zegt, we blijven elkaars zus’

13.09.2017 - Marleen (32) en Miranda (32) groeiden op als tweeling. Deze zomer ontdekten ze dat er fraude is gepleegd bij hun adoptie. Ze deden een dna-test en bleken zelfs geen familie te zijn. Marleen: “Diep vanbinnen wist ik al jaren: er klopt iets niet.”

Lees verder
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 192 |