×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 9: Mickie laat op Facebook een positief tegengeluid horen

Vriendin 9: Mickie laat op Facebook een positief tegengeluid horen
02.03.2016 - Redactie Vriendin

Al dat gescheld en die haatcommentaren op internet: het moet maar eens afgelopen zijn, vindt Mickie (50). Namens de Facebook-groep Nederland in harmonie gaat ze online in ‘verzet’. “In een multiculturele samenleving kunnen we elkaar juist aanvullen en verrijken.”


Verbaal geweld op social media, steeds meer mensen zijn het meer dan zat. Ook Mickie wilde een tegengeluid laten horen en werd medeoprichter en -beheerder van de Facebook-groep Voor een Nederland in harmonie. Het is een community met één belangrijk doel: een positief geluid laten horen op internet. Niet alleen met betrekking tot vluchtelingen, maar ook als het gaat om andere zaken, zoals moslimhaat, extreem rechts of extreem links.

Verdrietig en boos
Mickie is een alleenstaande moeder van twee volwassen zonen, Ferdy (27) en Cem (25) die nog thuis woont, en ze is oma van twee kleindochters. Ze begon vorig jaar zomer met de positieve online berichten toen de grote stroom vluchtelingen vanuit Syrië naar Europa probeerde te komen, en toen ook de haatcommentaren op Facebook en internet begonnen. “Ik schrok van alle reacties die ik las over de vluchtelingentoestroom. Sommige waren zo ongenuanceerd, bot en hard. Iemand schreef: ‘Ik hoop dat de bootjes lek gaan en ze allemaal verzuipen.’ Er ging ook een foto rond waarop een vluchteling te zien is met een boodschappentas vol kleren. Eronder een tekst in de trant van: ‘Wij staan in de rij voor de voedselbank en zij krijgen tassen vol mee.’ Hoe kun je dat nu zeggen, denk ik dan. Die mensen hebben net een vreselijke vlucht achter de rug. Ze hebben hun hele hebben en houwen achtergelaten in Syrië, de meesten zijn getraumatiseerd, komen hier met alleen een rugzakje, verder niets. Het minste wat je dan als geciviliseerd land kunt doen, is ze kleding aanbieden. Let wel, het is geen nieuwe kleding, maar gedoneerde kleding waar deze vluchtelingen heel erg blij mee zijn. Dat sommigen dat blijkbaar anders zagen, maakte me niet alleen verdrietig, ik werd er ook boos en opstandig van. Alsof er niet al genoeg ellende op de wereld is, leek het nu ook wel oorlog op social media.”

Lees haar hele verhaal in Vriendin 9.

Wil je ook je mening geven over dit onderwerp? Praat mee op ons forum. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |