×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 8: Carolina's dochtertje onderging een stamceltransplantatie

Vriendin 8: Carolina's dochtertje onderging een stamceltransplantatie
23.02.2016 -

Na haar geboorte blijkt Ana Elena, de dochter van Carolina (35), ernstig ziek. Vijf chemokuren helpen niet, beenmergtransplantatie is haar laatste redmiddel. “De kans dat we de juiste donor zouden vinden, was één op honderdduizend. We zijn zó dankbaar dat het is gelukt.”


Gewoon een verkoudheid, dacht Carolina in eerste instantie toen haar pasgeboren dochter Ana Elena snotterig en grieperig was. Heel normaal bij kleine kinderen. Ze had het met haar oudste dochter Maria Luisa van vijf zo vaak meegemaakt. Bovendien was het herfst en was het in Nederland een stuk kouder dan in Brazilië, waar Ana Elena op 5 mei 2014 werd geboren. Carolina: “Ik wilde graag in mijn geboorteland bevallen, zodat mijn familie erbij kon zijn. Eind juli keerden we terug naar Nederland.”

Maar Ana Elena bleef wel erg lang grieperig. In december ging Carolina opnieuw met haar naar de huisarts. “Ze had geen koorts, maar had wel moeite met ademen. Ook had ze wat lichte blauwe plekken op haar billen. Daar zochten de dokter en wijzelf niet veel achter. Het kon komen door een tandje dat doorkwam. De dokter schreef antibiotica voor en dat leek te werken. Maar in januari ging het weer slecht met Ana Elena. Ze was nog steeds grieperig en er verschenen nieuwe blauwe plekken op haar lichaam. De huisarts vertrouwde het niet en verwees ons door naar de kinderarts. We moesten diezelfde dag nog naar het ziekenhuis. Dat verontrustte me wel, want meestal is zo’n afspraak met een specialist een paar dagen later.”

Onzeker gevoel
In het ziekenhuis volgden diverse bloedonderzoeken. Carolina en haar man Geert verkeerden in grote onzekerheid. “In eerste instantie zei de arts dat het mogelijk leukemie was, waardoor we natuurlijk enorm bezorgd waren. Maar omdat het niet zeker was, bleven we positief en raakten we niet in paniek. Later, tijdens datzelfde bezoek aan het ziekenhuis, dachten ze aan het CMVvirus. Dat vertoont dezelfde symptomen als leukemie. Even waren we opgelucht, want het CMVvirus is met medicatie te genezen en is een stuk minder ernstig dan kanker.”

Maar de opluchting was van korte duur. “De artsen wilden dat Ana Elena elke dag naar het ziekenhuis in Breda kwam, omdat ze bloedonderzoeken wilden doen. Ze waren er nog steeds niet zeker van wat haar precies mankeerde. Bij de controle zag ik dat ze wel zeven buisjes bloed afnamen. Waarom zo veel? En was het nou leukemie of niet? Tijdens het wachten op de uitslagen hield ik het niet meer: ‘Ik wil nú de arts spreken en ga niet weg voordat iemand ons heeft uitlegd wat er aan de hand is!’ riep ik boos. De arts, die inderdaad kwam, kon ons helaas nog steeds geen duidelijkheid geven. In het bloed was niets te vinden wat op leukemie duidde. Met Ana Elena ging het intussen alleen maar slechter. Ze zag heel bleek, was futloos en moe. Echt een ziek wezentje in wie ik nauwelijks nog mijn vrolijke, energieke kind herkende.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 8. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |