×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 8: Carolina's dochtertje onderging een stamceltransplantatie

Vriendin 8: Carolina's dochtertje onderging een stamceltransplantatie
23.02.2016 -

Na haar geboorte blijkt Ana Elena, de dochter van Carolina (35), ernstig ziek. Vijf chemokuren helpen niet, beenmergtransplantatie is haar laatste redmiddel. “De kans dat we de juiste donor zouden vinden, was één op honderdduizend. We zijn zó dankbaar dat het is gelukt.”


Gewoon een verkoudheid, dacht Carolina in eerste instantie toen haar pasgeboren dochter Ana Elena snotterig en grieperig was. Heel normaal bij kleine kinderen. Ze had het met haar oudste dochter Maria Luisa van vijf zo vaak meegemaakt. Bovendien was het herfst en was het in Nederland een stuk kouder dan in Brazilië, waar Ana Elena op 5 mei 2014 werd geboren. Carolina: “Ik wilde graag in mijn geboorteland bevallen, zodat mijn familie erbij kon zijn. Eind juli keerden we terug naar Nederland.”

Maar Ana Elena bleef wel erg lang grieperig. In december ging Carolina opnieuw met haar naar de huisarts. “Ze had geen koorts, maar had wel moeite met ademen. Ook had ze wat lichte blauwe plekken op haar billen. Daar zochten de dokter en wijzelf niet veel achter. Het kon komen door een tandje dat doorkwam. De dokter schreef antibiotica voor en dat leek te werken. Maar in januari ging het weer slecht met Ana Elena. Ze was nog steeds grieperig en er verschenen nieuwe blauwe plekken op haar lichaam. De huisarts vertrouwde het niet en verwees ons door naar de kinderarts. We moesten diezelfde dag nog naar het ziekenhuis. Dat verontrustte me wel, want meestal is zo’n afspraak met een specialist een paar dagen later.”

Onzeker gevoel
In het ziekenhuis volgden diverse bloedonderzoeken. Carolina en haar man Geert verkeerden in grote onzekerheid. “In eerste instantie zei de arts dat het mogelijk leukemie was, waardoor we natuurlijk enorm bezorgd waren. Maar omdat het niet zeker was, bleven we positief en raakten we niet in paniek. Later, tijdens datzelfde bezoek aan het ziekenhuis, dachten ze aan het CMVvirus. Dat vertoont dezelfde symptomen als leukemie. Even waren we opgelucht, want het CMVvirus is met medicatie te genezen en is een stuk minder ernstig dan kanker.”

Maar de opluchting was van korte duur. “De artsen wilden dat Ana Elena elke dag naar het ziekenhuis in Breda kwam, omdat ze bloedonderzoeken wilden doen. Ze waren er nog steeds niet zeker van wat haar precies mankeerde. Bij de controle zag ik dat ze wel zeven buisjes bloed afnamen. Waarom zo veel? En was het nou leukemie of niet? Tijdens het wachten op de uitslagen hield ik het niet meer: ‘Ik wil nú de arts spreken en ga niet weg voordat iemand ons heeft uitlegd wat er aan de hand is!’ riep ik boos. De arts, die inderdaad kwam, kon ons helaas nog steeds geen duidelijkheid geven. In het bloed was niets te vinden wat op leukemie duidde. Met Ana Elena ging het intussen alleen maar slechter. Ze zag heel bleek, was futloos en moe. Echt een ziek wezentje in wie ik nauwelijks nog mijn vrolijke, energieke kind herkende.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 8. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |