×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 7: zangeres Brigitte Nijman gaf haar kinderwens op

Vriendin 7: zangeres Brigitte Nijman gaf haar kinderwens op
16.02.2016 -

Zangeres Brigitte Nijman (45), bekend van musicals als Grease, wilde met haar vriend Robert dolgraag kinderen. Maar wat ze ook probeerde, het lukte niet. Midden in de vierde IVF-poging besloot ze te stoppen. “Opeens dacht ik: misschien is het voor mij niet voorbestemd.”


Wanneer ontstond jouw kinderwens?
“Eigenlijk pas toen ik Robert, mijn man, ontmoette. Ik droomde niet van kinderen toen ik jong was, maar ik dacht wel: ze komen er ooit. Zoals veel vrouwen dat denken, meer als een soort vast gegeven. Er zat nog geen concreet idee achter. Op mijn 32ste ging mijn vorige relatie uit en ging ik op mezelf wonen. Ik werkte hard in het theater en het was belangrijk dat ik dat bleef doen, want ik moest weer alleen voor mezelf zorgen.”

Je wilde niet in je eentje aan een kind beginnen?
“Nee, mijn droom was om dat samen met iemand te doen. Mijn ouders zijn gescheiden, ik ben opgevoed door mijn stiefvader die ik als mijn vader beschouw. Vroeger dacht ik al: als ik ooit kinderen mag krijgen, is dat met iemand bij wie ik de rest van mijn leven wil blijven. Toen ik Robert leerde kennen, was ik al 39. Ik weet nog dat ik na twee maanden zei: ‘Ik geloof dat ik moeder wil worden van jouw kinderen.’ Dat wist ik heel snel.”

Wanneer heb je echt werk gemaakt van jouw kinderwens?
“Al voor ons huwelijk nog. Maar ja, Robert had al twee dochters en hij was daarna gesteriliseerd. In zijn geval was het niet mogelijk dat terug te draaien, zwanger worden kon dus niet op de natuurlijke manier. Toch stond Robert meteen achter mijn wens. Hij zei zelfs: ‘Maar dan moeten we opschieten!’ Vervolgens heeft hij ook het proces in gang gezet. Al voor de bruiloft gingen we de medische molen in. Meteen daarna begon ik met de hormoonbehandeling.”

Lees het hele interview met Brigitte in Vriendin 7, die vanaf morgen in de winkels ligt. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |