×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 7: zangeres Brigitte Nijman gaf haar kinderwens op

Vriendin 7: zangeres Brigitte Nijman gaf haar kinderwens op
16.02.2016 -

Zangeres Brigitte Nijman (45), bekend van musicals als Grease, wilde met haar vriend Robert dolgraag kinderen. Maar wat ze ook probeerde, het lukte niet. Midden in de vierde IVF-poging besloot ze te stoppen. “Opeens dacht ik: misschien is het voor mij niet voorbestemd.”


Wanneer ontstond jouw kinderwens?
“Eigenlijk pas toen ik Robert, mijn man, ontmoette. Ik droomde niet van kinderen toen ik jong was, maar ik dacht wel: ze komen er ooit. Zoals veel vrouwen dat denken, meer als een soort vast gegeven. Er zat nog geen concreet idee achter. Op mijn 32ste ging mijn vorige relatie uit en ging ik op mezelf wonen. Ik werkte hard in het theater en het was belangrijk dat ik dat bleef doen, want ik moest weer alleen voor mezelf zorgen.”

Je wilde niet in je eentje aan een kind beginnen?
“Nee, mijn droom was om dat samen met iemand te doen. Mijn ouders zijn gescheiden, ik ben opgevoed door mijn stiefvader die ik als mijn vader beschouw. Vroeger dacht ik al: als ik ooit kinderen mag krijgen, is dat met iemand bij wie ik de rest van mijn leven wil blijven. Toen ik Robert leerde kennen, was ik al 39. Ik weet nog dat ik na twee maanden zei: ‘Ik geloof dat ik moeder wil worden van jouw kinderen.’ Dat wist ik heel snel.”

Wanneer heb je echt werk gemaakt van jouw kinderwens?
“Al voor ons huwelijk nog. Maar ja, Robert had al twee dochters en hij was daarna gesteriliseerd. In zijn geval was het niet mogelijk dat terug te draaien, zwanger worden kon dus niet op de natuurlijke manier. Toch stond Robert meteen achter mijn wens. Hij zei zelfs: ‘Maar dan moeten we opschieten!’ Vervolgens heeft hij ook het proces in gang gezet. Al voor de bruiloft gingen we de medische molen in. Meteen daarna begon ik met de hormoonbehandeling.”

Lees het hele interview met Brigitte in Vriendin 7, die vanaf morgen in de winkels ligt. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |