×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 5: Mariska (29) zorgt voor haar zieke moeder

Vriendin 5: Mariska (29) zorgt voor haar zieke moeder
02.02.2016 - Redactie Vriendin

‘Ik ben zo blij dat ik dit nog voor mijn moeder kan doen.’


Als puber wilde Mariska zo min mogelijk te maken hebben met haar moeder. Ook later had ze weinig contact met haar. Tot de gezondheid van haar moeder achteruitging en Mariska besefte dat ze haar niet kwijt wil. “Wat ik vroeger zo gemist heb, halen we nu in.”

"Als puber had ik een slechte band met mijn moeder. Mijn ouders scheidden toen ik zeven was en samen met mijn broer, die tien jaar ouder is, bleef ik bij mijn moeder wonen. Het contact met mijn vader verwaterde, maar bij mijn moeder hadden we het goed. Ze zorgde heel goed voor ons, maar wel voornamelijk op praktisch gebied. Emotioneel ging het wat stroever, want mijn moeder had van huis uit niet geleerd over gevoelens te praten. Dat deed ze ook niet met ons. Op de basisschool was alles nog redelijk normaal, maar toen ik in de puberteit kwam, begonnen de ruzies. Mijn moeder en ik hadden ruzie over van alles en nog wat, zelfs door de onbelangrijkste dingen kon het al ontsporen. Als ik meiden hoorde zeggen dat hun moeder hun beste vriendin was, vond ik dat onbegrijpelijk. Bij mij was dat absoluut niet het geval. En dat kwam niet alleen door mijn moeder hoor, ik was echt niet makkelijk. Zo liet ik op m’n zestiende een tatoeage zetten toen mijn moeder in het ziekenhuis lag, terwijl ik wist dat ze dat echt niet wilde. Ik was opstandig en het werd steeds ongezelliger. We konden nergens over praten. Op school ging het wel goed. Omdat ik thuis zo lastig was, had mijn moeder eens een gesprek met leerkrachten aangevraagd. Ze stonden perplex toen ze hoorden dat ik tegendraads was: zo kenden ze mij helemaal niet. Het probleem lag echt bij mijn moeder en mij. Het boterde gewoon niet tussen ons.”

Buitengesloten
“Ik weet niet beter dan dat mijn moeder ziek is. Ze had al diabetes en doordat ze zwangerschapsvergiftiging kreeg toen ze zwanger was van mij, werd ze daarnaast nog nierpatiënt. Hierdoor kon ze weinig, was ze vaak moe en moest ze regelmatig naar het ziekenhuis, voor dialyse. Ik heb nooit serieus gedacht dat ze het mij kwalijk nam dat ze ziek was, maar misschien heeft het wel een rol gespeeld in onze verstandhouding zonder dat ik het doorhad. Zo riep mijn broer regelmatig dat het mijn schuld was dat ze ziek was. Mijn moeder had dat vaak niet door, maar als ze het al een keer hoorde, zei ze er niets over. Ik had het liefst van haar gehoord dat dat helemaal niet waar was.

Lees het hele verhaal in Vriendin 5.

Zorg jij net als Mariska voor een ziek familielid? Deel je verhaal op ons forum. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!