×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

In gesprek met minister Edith Schippers

In gesprek met minister Edith Schippers
19.01.2016 -

Ze blijft relaxed als het bij haar thuis een puinhoop is. Zou nog steeds graag dierenarts willen worden. Is ontzettend blij met haar dochter. En… raakt niet uitgepraat over de zorg in Nederland. Een gesprek met Edith Schippers (51), minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.


Minister Edith Schippers komt in haar kamer met uitgestoken hand op me aflopen. ‘Is u al gevraagd wat u wilt drinken?’ vraagt ze beleefd. Ik vind het prettiger als ze ‘je’ zegt, en ik mag haar ook tutoyeren. Maar dan nog blijft Edith netjes en beleefd. Ze heeft het zo druk, dat ze geen tijd heeft om rustig te lunchen. Of ik er bezwaar tegen heb als ze tijdens het interview eet? Die lunch ziet er gezond uit: een glas sinaasappelsap, een fruitsalade en twee knäckebrödjes met kaas en tomaat – er is geen lekker vet broodje kroket te bespeuren. Maar we zijn hier dan ook op het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Je houdt je al je hele werkende leven bezig met de zorg. Waar komt die interesse vandaan?
“Het is meer toeval dan iets anders. Na mijn studie werkte ik voor de VVD-fractie. Daar was iemand nodig die de zorgportefeuille ging doen en ik werd aangewezen. Ik wist niets van de zorg, dus ik vroeg me af of ik er wel de juiste persoon voor was. Maar mijn bazen vonden van wel. Dus toen heb ik een jaar lang ongelooflijk hard gewerkt om de zorg te begrijpen. En ik vond het meteen boeiend.”

Je hebt ooit gezegd dat het in jouw huis niet zo netjes hoeft.
“Ik ben makkelijk, en niet snel van streek als dingen in huis mislopen. Tegen vrouwen die denken dat ze altijd tien ballen in de lucht moeten houden – alles thuis goed regelen, sexy zijn, een goede vriendin zijn en dan ook nog eens vrijwilligerswerk doen – zou ik willen zeggen: joh, doe relaxed. Je kunt tóch niet aan al die eisen voldoen. En als er iets misgaat, lach er dan vooral om. Bij ons is het af en toe echt een puinhoop in huis. Dan zeg ik dat iedereen zijn spullen moet opruimen." 

Lees het hele interview in Vriendin 3, die vanaf morgen in de winkels ligt. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!