×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

In gesprek met minister Edith Schippers

In gesprek met minister Edith Schippers
19.01.2016 -

Ze blijft relaxed als het bij haar thuis een puinhoop is. Zou nog steeds graag dierenarts willen worden. Is ontzettend blij met haar dochter. En… raakt niet uitgepraat over de zorg in Nederland. Een gesprek met Edith Schippers (51), minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.


Minister Edith Schippers komt in haar kamer met uitgestoken hand op me aflopen. ‘Is u al gevraagd wat u wilt drinken?’ vraagt ze beleefd. Ik vind het prettiger als ze ‘je’ zegt, en ik mag haar ook tutoyeren. Maar dan nog blijft Edith netjes en beleefd. Ze heeft het zo druk, dat ze geen tijd heeft om rustig te lunchen. Of ik er bezwaar tegen heb als ze tijdens het interview eet? Die lunch ziet er gezond uit: een glas sinaasappelsap, een fruitsalade en twee knäckebrödjes met kaas en tomaat – er is geen lekker vet broodje kroket te bespeuren. Maar we zijn hier dan ook op het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Je houdt je al je hele werkende leven bezig met de zorg. Waar komt die interesse vandaan?
“Het is meer toeval dan iets anders. Na mijn studie werkte ik voor de VVD-fractie. Daar was iemand nodig die de zorgportefeuille ging doen en ik werd aangewezen. Ik wist niets van de zorg, dus ik vroeg me af of ik er wel de juiste persoon voor was. Maar mijn bazen vonden van wel. Dus toen heb ik een jaar lang ongelooflijk hard gewerkt om de zorg te begrijpen. En ik vond het meteen boeiend.”

Je hebt ooit gezegd dat het in jouw huis niet zo netjes hoeft.
“Ik ben makkelijk, en niet snel van streek als dingen in huis mislopen. Tegen vrouwen die denken dat ze altijd tien ballen in de lucht moeten houden – alles thuis goed regelen, sexy zijn, een goede vriendin zijn en dan ook nog eens vrijwilligerswerk doen – zou ik willen zeggen: joh, doe relaxed. Je kunt tóch niet aan al die eisen voldoen. En als er iets misgaat, lach er dan vooral om. Bij ons is het af en toe echt een puinhoop in huis. Dan zeg ik dat iedereen zijn spullen moet opruimen." 

Lees het hele interview in Vriendin 3, die vanaf morgen in de winkels ligt. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |