×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

In gesprek met minister Edith Schippers

In gesprek met minister Edith Schippers
19.01.2016 -

Ze blijft relaxed als het bij haar thuis een puinhoop is. Zou nog steeds graag dierenarts willen worden. Is ontzettend blij met haar dochter. En… raakt niet uitgepraat over de zorg in Nederland. Een gesprek met Edith Schippers (51), minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.


Minister Edith Schippers komt in haar kamer met uitgestoken hand op me aflopen. ‘Is u al gevraagd wat u wilt drinken?’ vraagt ze beleefd. Ik vind het prettiger als ze ‘je’ zegt, en ik mag haar ook tutoyeren. Maar dan nog blijft Edith netjes en beleefd. Ze heeft het zo druk, dat ze geen tijd heeft om rustig te lunchen. Of ik er bezwaar tegen heb als ze tijdens het interview eet? Die lunch ziet er gezond uit: een glas sinaasappelsap, een fruitsalade en twee knäckebrödjes met kaas en tomaat – er is geen lekker vet broodje kroket te bespeuren. Maar we zijn hier dan ook op het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Je houdt je al je hele werkende leven bezig met de zorg. Waar komt die interesse vandaan?
“Het is meer toeval dan iets anders. Na mijn studie werkte ik voor de VVD-fractie. Daar was iemand nodig die de zorgportefeuille ging doen en ik werd aangewezen. Ik wist niets van de zorg, dus ik vroeg me af of ik er wel de juiste persoon voor was. Maar mijn bazen vonden van wel. Dus toen heb ik een jaar lang ongelooflijk hard gewerkt om de zorg te begrijpen. En ik vond het meteen boeiend.”

Je hebt ooit gezegd dat het in jouw huis niet zo netjes hoeft.
“Ik ben makkelijk, en niet snel van streek als dingen in huis mislopen. Tegen vrouwen die denken dat ze altijd tien ballen in de lucht moeten houden – alles thuis goed regelen, sexy zijn, een goede vriendin zijn en dan ook nog eens vrijwilligerswerk doen – zou ik willen zeggen: joh, doe relaxed. Je kunt tóch niet aan al die eisen voldoen. En als er iets misgaat, lach er dan vooral om. Bij ons is het af en toe echt een puinhoop in huis. Dan zeg ik dat iedereen zijn spullen moet opruimen." 

Lees het hele interview in Vriendin 3, die vanaf morgen in de winkels ligt. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |