×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 1: Barbara nam afscheid van haar kinderwens

Vriendin 1: Barbara nam afscheid van haar kinderwens
05.01.2016 - Redactie Vriendin

'Een kindje was zo welkom geweest’


Na negen miskramen kreeg Barbara (37) hulp van een draagmoeder. Daarna ging ze op zoek naar een eidonor. Niets lukte. Uiteindelijk gaf ze haar kinderwens op. “Na vijf slopende jaren ben ik weer gelukkig.”

Als ik een zwangere vrouw zie, voel ik soms wel een steek van jaloezie. Want ik had het geweldig gevonden om met een dikke buik over straat te lopen. Een leven zonder kind kon ik me gewoon niet voorstellen. ’s Nachts droomde ik dat ik mijn baby in mijn armen hield en overdag fantaseerde ik erover hoe een kindje van Gert-Jan en mij eruit zou zien. Vijf jaar lang hebben we er alles aan gedaan om een kind te krijgen, maar het is niet gelukt. Hoeveel pijn het ook doet, ik heb afscheid moeten nemen van mijn kinderwens. In een Amerikaans ziekenhuis liggen nog twee embryo’s in de vriezer. Ik kan het niet over mijn hart verkrijgen ze te laten vernietigen. Die stap voelt zo definitief. Op dit moment ben ik ervan overtuigd dat we ze niet meer nodig hebben, maar het is fijn dat er ruimte is om me te bedenken. Ook al ben ik nu, na vijf slopende jaren, eindelijk weer onbezorgd gelukkig.
Ik had nooit een sterke kinderwens, totdat ik een relatie kreeg met Gert-Jan. Ik kon me niets mooiers voorstellen dan een kind van ons samen. Na ruim een jaar proberen, was ik zwanger. Ik had er geen rekening mee gehouden dat het ook mis zou kunnen gaan. Toen ik een miskraam kreeg, was dat een enorme klap. Ondertussen waren we druk bezig met de voorbereidingen van onze bruiloft. Ik werd opnieuw zwanger, maar ook deze zwangerschap eindigde helaas in een miskraam. Ondanks dat we heel verdrietig waren, lukte het ons toch om van onze trouwdag te genieten. We hadden er nog steeds vertrouwen in dat we snel ouders zouden worden.”

Draagmoeder
“Tijdens onze huwelijksreis in Amerika werd ik opnieuw zwanger. We hoopten vurig dat het deze keer goed zou gaan, maar twee weken later ging het voor de derde keer mis. In drie jaar tijd ben ik uiteindelijk negen keer zwanger geweest, alle keren kreeg ik een miskraam. Ik ben in Nederland, België en Duitsland onderzocht, maar er is nooit ontdekt waarom ik niet zwanger kan blijven. De boodschap was steeds: blijven proberen, dan komt het vast goed.Na de achtste miskraam besloten we samen met de artsen nog een laatste poging te wagen. Ik kreeg na de positieve zwangerschapstest acupunctuur, osteopathie en een heel scala aan medicijnen, maar ook deze zwangerschap eindigde in een miskraam.

Lees het hele verhaal in Vriendin 1 van deze week of praat mee op het forum.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!