×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 1: Barbara nam afscheid van haar kinderwens

Vriendin 1: Barbara nam afscheid van haar kinderwens
05.01.2016 - Redactie Vriendin

'Een kindje was zo welkom geweest’


Na negen miskramen kreeg Barbara (37) hulp van een draagmoeder. Daarna ging ze op zoek naar een eidonor. Niets lukte. Uiteindelijk gaf ze haar kinderwens op. “Na vijf slopende jaren ben ik weer gelukkig.”

Als ik een zwangere vrouw zie, voel ik soms wel een steek van jaloezie. Want ik had het geweldig gevonden om met een dikke buik over straat te lopen. Een leven zonder kind kon ik me gewoon niet voorstellen. ’s Nachts droomde ik dat ik mijn baby in mijn armen hield en overdag fantaseerde ik erover hoe een kindje van Gert-Jan en mij eruit zou zien. Vijf jaar lang hebben we er alles aan gedaan om een kind te krijgen, maar het is niet gelukt. Hoeveel pijn het ook doet, ik heb afscheid moeten nemen van mijn kinderwens. In een Amerikaans ziekenhuis liggen nog twee embryo’s in de vriezer. Ik kan het niet over mijn hart verkrijgen ze te laten vernietigen. Die stap voelt zo definitief. Op dit moment ben ik ervan overtuigd dat we ze niet meer nodig hebben, maar het is fijn dat er ruimte is om me te bedenken. Ook al ben ik nu, na vijf slopende jaren, eindelijk weer onbezorgd gelukkig.
Ik had nooit een sterke kinderwens, totdat ik een relatie kreeg met Gert-Jan. Ik kon me niets mooiers voorstellen dan een kind van ons samen. Na ruim een jaar proberen, was ik zwanger. Ik had er geen rekening mee gehouden dat het ook mis zou kunnen gaan. Toen ik een miskraam kreeg, was dat een enorme klap. Ondertussen waren we druk bezig met de voorbereidingen van onze bruiloft. Ik werd opnieuw zwanger, maar ook deze zwangerschap eindigde helaas in een miskraam. Ondanks dat we heel verdrietig waren, lukte het ons toch om van onze trouwdag te genieten. We hadden er nog steeds vertrouwen in dat we snel ouders zouden worden.”

Draagmoeder
“Tijdens onze huwelijksreis in Amerika werd ik opnieuw zwanger. We hoopten vurig dat het deze keer goed zou gaan, maar twee weken later ging het voor de derde keer mis. In drie jaar tijd ben ik uiteindelijk negen keer zwanger geweest, alle keren kreeg ik een miskraam. Ik ben in Nederland, België en Duitsland onderzocht, maar er is nooit ontdekt waarom ik niet zwanger kan blijven. De boodschap was steeds: blijven proberen, dan komt het vast goed.Na de achtste miskraam besloten we samen met de artsen nog een laatste poging te wagen. Ik kreeg na de positieve zwangerschapstest acupunctuur, osteopathie en een heel scala aan medicijnen, maar ook deze zwangerschap eindigde in een miskraam.

Lees het hele verhaal in Vriendin 1 van deze week of praat mee op het forum.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |