×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 1: Barbara nam afscheid van haar kinderwens

Vriendin 1: Barbara nam afscheid van haar kinderwens
05.01.2016 - Redactie Vriendin

'Een kindje was zo welkom geweest’


Na negen miskramen kreeg Barbara (37) hulp van een draagmoeder. Daarna ging ze op zoek naar een eidonor. Niets lukte. Uiteindelijk gaf ze haar kinderwens op. “Na vijf slopende jaren ben ik weer gelukkig.”

Als ik een zwangere vrouw zie, voel ik soms wel een steek van jaloezie. Want ik had het geweldig gevonden om met een dikke buik over straat te lopen. Een leven zonder kind kon ik me gewoon niet voorstellen. ’s Nachts droomde ik dat ik mijn baby in mijn armen hield en overdag fantaseerde ik erover hoe een kindje van Gert-Jan en mij eruit zou zien. Vijf jaar lang hebben we er alles aan gedaan om een kind te krijgen, maar het is niet gelukt. Hoeveel pijn het ook doet, ik heb afscheid moeten nemen van mijn kinderwens. In een Amerikaans ziekenhuis liggen nog twee embryo’s in de vriezer. Ik kan het niet over mijn hart verkrijgen ze te laten vernietigen. Die stap voelt zo definitief. Op dit moment ben ik ervan overtuigd dat we ze niet meer nodig hebben, maar het is fijn dat er ruimte is om me te bedenken. Ook al ben ik nu, na vijf slopende jaren, eindelijk weer onbezorgd gelukkig.
Ik had nooit een sterke kinderwens, totdat ik een relatie kreeg met Gert-Jan. Ik kon me niets mooiers voorstellen dan een kind van ons samen. Na ruim een jaar proberen, was ik zwanger. Ik had er geen rekening mee gehouden dat het ook mis zou kunnen gaan. Toen ik een miskraam kreeg, was dat een enorme klap. Ondertussen waren we druk bezig met de voorbereidingen van onze bruiloft. Ik werd opnieuw zwanger, maar ook deze zwangerschap eindigde helaas in een miskraam. Ondanks dat we heel verdrietig waren, lukte het ons toch om van onze trouwdag te genieten. We hadden er nog steeds vertrouwen in dat we snel ouders zouden worden.”

Draagmoeder
“Tijdens onze huwelijksreis in Amerika werd ik opnieuw zwanger. We hoopten vurig dat het deze keer goed zou gaan, maar twee weken later ging het voor de derde keer mis. In drie jaar tijd ben ik uiteindelijk negen keer zwanger geweest, alle keren kreeg ik een miskraam. Ik ben in Nederland, België en Duitsland onderzocht, maar er is nooit ontdekt waarom ik niet zwanger kan blijven. De boodschap was steeds: blijven proberen, dan komt het vast goed.Na de achtste miskraam besloten we samen met de artsen nog een laatste poging te wagen. Ik kreeg na de positieve zwangerschapstest acupunctuur, osteopathie en een heel scala aan medicijnen, maar ook deze zwangerschap eindigde in een miskraam.

Lees het hele verhaal in Vriendin 1 van deze week of praat mee op het forum.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |