×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Rivièra Maisons creative director Nico Tijsen

Rivièra Maisons creative director Nico Tijsen
05.01.2016 -

Kerstboom de deur uit? Nico Tijsen (48) van Rivièra Maison weet precies hoe je het gezellig houdt in huis. Vriendin wilde weten: hoe word je creative director? “Ik vond stylen nou eenmaal leuk.”


Weilanden, fabrieken, grote loodsen in een industrieel gebied: in het gebied ten westen van Amsterdam krijg je niet het gevoel dat je in de stad zit, je voelt je in the middle of nowhere. En dan opeens doemt er aan het einde van een lange weg een mooi, groot, nieuw gebouw op, waarop in sierlijke letters Rivièra Maison staat. We zitten dus goed: dit is het hoofdkantoor van het populaire Nederlandse woonmerk, waar creative director Nico Tijsen werkt.

Je groeide op in het Noord-Hollandse dorp Anna Paulowna. Lijkt deze omgeving daar een beetje op?
“Misschien heel in de verte, al was Anna Paulowna een stuk landelijker. Mijn ouders hadden er een landbouw- bedrijf waar ze onder meer tarwe en aardappelen verbouwden. We woon- den een kilometer of vijf buiten het dorp, in een huis met mooie groene luiken. Als kind leek het mij altijd leuker om in het dorp te wonen. Vriendjes kwamen wel bij ons, maar die moesten dan gehaald en gebracht worden. In de praktijk speelde ik daarom meestal met mijn zusje Marion. Wat overigens ook heel leuk was.”

Wat voor dingen deden jullie samen?
“Ons favoriete spel was om hotelletje te spelen. Op de bovenverdieping waren vier kamers, en die richtte ik in als hotelkamer. Ik was dan de baas van het hotel, en mijn zus speelde de gast. Ik weet nog goed dat zij zich altijd Lia Verheul noemde. Geen idee waarom, haha.”

Dat stylen zat er dus al vroeg in?
“Ja, inderdaad. Ik was ook altijd mijn eigen kamer aan het veranderen. Dit tot wanhoop van mijn moeder. Die vond het niet zo nodig dat ik mijn kamer elke keer helemaal omgooide. Maar ik vond stylen nou eenmaal leuk. Ik was de gedoodverfde opvolger van het bedrijf van mijn ouders, maar mijn interesse ging daar niet echt naar uit. In plaats daarvan ging ik na mijn opleiding bloemsierkunst werken in een bloemenwinkel, en daar hebben mijn ouders volgens mij best wel een beetje moeite mee gehad.

Lees het hele verhaal met Nico Tijsen in Vriendin 1 van deze week.


 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |