×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Rivièra Maisons creative director Nico Tijsen

Rivièra Maisons creative director Nico Tijsen
05.01.2016 -

Kerstboom de deur uit? Nico Tijsen (48) van Rivièra Maison weet precies hoe je het gezellig houdt in huis. Vriendin wilde weten: hoe word je creative director? “Ik vond stylen nou eenmaal leuk.”


Weilanden, fabrieken, grote loodsen in een industrieel gebied: in het gebied ten westen van Amsterdam krijg je niet het gevoel dat je in de stad zit, je voelt je in the middle of nowhere. En dan opeens doemt er aan het einde van een lange weg een mooi, groot, nieuw gebouw op, waarop in sierlijke letters Rivièra Maison staat. We zitten dus goed: dit is het hoofdkantoor van het populaire Nederlandse woonmerk, waar creative director Nico Tijsen werkt.

Je groeide op in het Noord-Hollandse dorp Anna Paulowna. Lijkt deze omgeving daar een beetje op?
“Misschien heel in de verte, al was Anna Paulowna een stuk landelijker. Mijn ouders hadden er een landbouw- bedrijf waar ze onder meer tarwe en aardappelen verbouwden. We woon- den een kilometer of vijf buiten het dorp, in een huis met mooie groene luiken. Als kind leek het mij altijd leuker om in het dorp te wonen. Vriendjes kwamen wel bij ons, maar die moesten dan gehaald en gebracht worden. In de praktijk speelde ik daarom meestal met mijn zusje Marion. Wat overigens ook heel leuk was.”

Wat voor dingen deden jullie samen?
“Ons favoriete spel was om hotelletje te spelen. Op de bovenverdieping waren vier kamers, en die richtte ik in als hotelkamer. Ik was dan de baas van het hotel, en mijn zus speelde de gast. Ik weet nog goed dat zij zich altijd Lia Verheul noemde. Geen idee waarom, haha.”

Dat stylen zat er dus al vroeg in?
“Ja, inderdaad. Ik was ook altijd mijn eigen kamer aan het veranderen. Dit tot wanhoop van mijn moeder. Die vond het niet zo nodig dat ik mijn kamer elke keer helemaal omgooide. Maar ik vond stylen nou eenmaal leuk. Ik was de gedoodverfde opvolger van het bedrijf van mijn ouders, maar mijn interesse ging daar niet echt naar uit. In plaats daarvan ging ik na mijn opleiding bloemsierkunst werken in een bloemenwinkel, en daar hebben mijn ouders volgens mij best wel een beetje moeite mee gehad.

Lees het hele verhaal met Nico Tijsen in Vriendin 1 van deze week.


 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |