×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Rivièra Maisons creative director Nico Tijsen

Rivièra Maisons creative director Nico Tijsen
05.01.2016 -

Kerstboom de deur uit? Nico Tijsen (48) van Rivièra Maison weet precies hoe je het gezellig houdt in huis. Vriendin wilde weten: hoe word je creative director? “Ik vond stylen nou eenmaal leuk.”


Weilanden, fabrieken, grote loodsen in een industrieel gebied: in het gebied ten westen van Amsterdam krijg je niet het gevoel dat je in de stad zit, je voelt je in the middle of nowhere. En dan opeens doemt er aan het einde van een lange weg een mooi, groot, nieuw gebouw op, waarop in sierlijke letters Rivièra Maison staat. We zitten dus goed: dit is het hoofdkantoor van het populaire Nederlandse woonmerk, waar creative director Nico Tijsen werkt.

Je groeide op in het Noord-Hollandse dorp Anna Paulowna. Lijkt deze omgeving daar een beetje op?
“Misschien heel in de verte, al was Anna Paulowna een stuk landelijker. Mijn ouders hadden er een landbouw- bedrijf waar ze onder meer tarwe en aardappelen verbouwden. We woon- den een kilometer of vijf buiten het dorp, in een huis met mooie groene luiken. Als kind leek het mij altijd leuker om in het dorp te wonen. Vriendjes kwamen wel bij ons, maar die moesten dan gehaald en gebracht worden. In de praktijk speelde ik daarom meestal met mijn zusje Marion. Wat overigens ook heel leuk was.”

Wat voor dingen deden jullie samen?
“Ons favoriete spel was om hotelletje te spelen. Op de bovenverdieping waren vier kamers, en die richtte ik in als hotelkamer. Ik was dan de baas van het hotel, en mijn zus speelde de gast. Ik weet nog goed dat zij zich altijd Lia Verheul noemde. Geen idee waarom, haha.”

Dat stylen zat er dus al vroeg in?
“Ja, inderdaad. Ik was ook altijd mijn eigen kamer aan het veranderen. Dit tot wanhoop van mijn moeder. Die vond het niet zo nodig dat ik mijn kamer elke keer helemaal omgooide. Maar ik vond stylen nou eenmaal leuk. Ik was de gedoodverfde opvolger van het bedrijf van mijn ouders, maar mijn interesse ging daar niet echt naar uit. In plaats daarvan ging ik na mijn opleiding bloemsierkunst werken in een bloemenwinkel, en daar hebben mijn ouders volgens mij best wel een beetje moeite mee gehad.

Lees het hele verhaal met Nico Tijsen in Vriendin 1 van deze week.


 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!