×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Het jaar van... Isa Hoes

Het jaar van... Isa Hoes
15.12.2015 -

Hoe was 2015 voor jou? Bekende én onbekende Nederlanders vertellen. Isa Hoes: 'Ik gun mezelf een nieuwe liefde.'


Isa Hoes was druk dit jaar. Ze speelde de hoofdrol in een film, schreef twee boeken en ze speelde in een tv-serie. Ook privé gebeurde er veel. Een gesprek over Isa’s jaar aan de hand van belangrijke woorden.

Je werkte dit jaar aan maar liefst drie boeken. Waar haal je de tijd vandaan om dat te doen, naast je werk als actrice? 
“Mijn boek Kompas is wel dit jaar verschenen, maar het was vorig jaar al af. En Engel, het kinderboek dat ik met mijn dochter Vlinder van tien schrijf, is nog niet klaar. Maar het fijne van mijn werk is dat ik veel tussendoor kan doen. Als mijn zoon Merlijn van zeventien weg is met zijn vrienden, en Vlinder gaat spelen, denk ik: top, dan kan ik even schrijven. Het nadeel daarvan is wel dat ik het altijd druk heb. Andere mensen ploffen ’s avonds lekker op de bank, maar dan kruip ik achter mijn computer. Ik heb die energie wel, maar ik móet altijd zo veel van mezelf. Deze zomer had ik behoefte aan meer rust. Ik wilde gewoon eens rustig in het Vondelpark zíjn, in plaats van er altijd maar doorheen te sjezen. En ik ben begonnen met mediteren en met yoga.”

Hoe kwam je op het idee om een boek met je dochter gaan schrijven?
“Ik werd gevraagd door een uitgeverij en ik vond het meteen een goed idee. Vlinder bedenkt allerlei situaties en ik schrijf: het is leuk om het boek op deze manier samen te maken. Het boek gaat over Engel, een meisje dat wensen kan laten uitkomen. Vlinder verzuchtte laatst dat ze weleens een dag zeventien zou willen zijn, net als haar broer. ‘Is dat niet leuk voor in Engel?’ zei ik toen. Zo komt ons boek langzaam tot stand.” 

En dan ben je ook nog gevraagd om het boek Gedichten die vrouwen aan het huilen maken samen te stellen…
“Ja! Dat leek me heel leuk om te doen. Ik mocht zestig vrouwen vragen welk gedicht hen tot tranen toe roert, en waarom. Ik was verrast door alle reacties. Presentatrice Merel Westrik ken ik bijvoorbeeld goed, maar ik wist helemaal niet dat ze zo van poëzie hield. Het mooiste vond ik de verhalen die alle vrouwen vertellen bij hun gedicht. Daardoor ga je anders naar een gedicht kijken.”

Lees meer over het jaar van Isa Hoes in ons extra dikke kerstnummer (nummer 51). 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |