×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Het jaar van... Isa Hoes

Het jaar van... Isa Hoes
15.12.2015 -

Hoe was 2015 voor jou? Bekende én onbekende Nederlanders vertellen. Isa Hoes: 'Ik gun mezelf een nieuwe liefde.'


Isa Hoes was druk dit jaar. Ze speelde de hoofdrol in een film, schreef twee boeken en ze speelde in een tv-serie. Ook privé gebeurde er veel. Een gesprek over Isa’s jaar aan de hand van belangrijke woorden.

Je werkte dit jaar aan maar liefst drie boeken. Waar haal je de tijd vandaan om dat te doen, naast je werk als actrice? 
“Mijn boek Kompas is wel dit jaar verschenen, maar het was vorig jaar al af. En Engel, het kinderboek dat ik met mijn dochter Vlinder van tien schrijf, is nog niet klaar. Maar het fijne van mijn werk is dat ik veel tussendoor kan doen. Als mijn zoon Merlijn van zeventien weg is met zijn vrienden, en Vlinder gaat spelen, denk ik: top, dan kan ik even schrijven. Het nadeel daarvan is wel dat ik het altijd druk heb. Andere mensen ploffen ’s avonds lekker op de bank, maar dan kruip ik achter mijn computer. Ik heb die energie wel, maar ik móet altijd zo veel van mezelf. Deze zomer had ik behoefte aan meer rust. Ik wilde gewoon eens rustig in het Vondelpark zíjn, in plaats van er altijd maar doorheen te sjezen. En ik ben begonnen met mediteren en met yoga.”

Hoe kwam je op het idee om een boek met je dochter gaan schrijven?
“Ik werd gevraagd door een uitgeverij en ik vond het meteen een goed idee. Vlinder bedenkt allerlei situaties en ik schrijf: het is leuk om het boek op deze manier samen te maken. Het boek gaat over Engel, een meisje dat wensen kan laten uitkomen. Vlinder verzuchtte laatst dat ze weleens een dag zeventien zou willen zijn, net als haar broer. ‘Is dat niet leuk voor in Engel?’ zei ik toen. Zo komt ons boek langzaam tot stand.” 

En dan ben je ook nog gevraagd om het boek Gedichten die vrouwen aan het huilen maken samen te stellen…
“Ja! Dat leek me heel leuk om te doen. Ik mocht zestig vrouwen vragen welk gedicht hen tot tranen toe roert, en waarom. Ik was verrast door alle reacties. Presentatrice Merel Westrik ken ik bijvoorbeeld goed, maar ik wist helemaal niet dat ze zo van poëzie hield. Het mooiste vond ik de verhalen die alle vrouwen vertellen bij hun gedicht. Daardoor ga je anders naar een gedicht kijken.”

Lees meer over het jaar van Isa Hoes in ons extra dikke kerstnummer (nummer 51). 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

4

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
Lezeressen vertellen: 20x klein geluk

14.09.2017 - Hoofdredacteur Sandera: “Het ware geluk schuilt in de kleine dingen. En eigenlijk alle gasthoofdredacteuren vinden het belangrijk om daar af en toe bij stil te staan.” ​

Lees verder
‘Wat de dna-test ook zegt, we blijven elkaars zus’

13.09.2017 - Marleen (32) en Miranda (32) groeiden op als tweeling. Deze zomer ontdekten ze dat er fraude is gepleegd bij hun adoptie. Ze deden een dna-test en bleken zelfs geen familie te zijn. Marleen: “Diep vanbinnen wist ik al jaren: er klopt iets niet.”

Lees verder
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 192 |