×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Het jaar van... Isa Hoes

Het jaar van... Isa Hoes
15.12.2015 -

Hoe was 2015 voor jou? Bekende én onbekende Nederlanders vertellen. Isa Hoes: 'Ik gun mezelf een nieuwe liefde.'


Isa Hoes was druk dit jaar. Ze speelde de hoofdrol in een film, schreef twee boeken en ze speelde in een tv-serie. Ook privé gebeurde er veel. Een gesprek over Isa’s jaar aan de hand van belangrijke woorden.

Je werkte dit jaar aan maar liefst drie boeken. Waar haal je de tijd vandaan om dat te doen, naast je werk als actrice? 
“Mijn boek Kompas is wel dit jaar verschenen, maar het was vorig jaar al af. En Engel, het kinderboek dat ik met mijn dochter Vlinder van tien schrijf, is nog niet klaar. Maar het fijne van mijn werk is dat ik veel tussendoor kan doen. Als mijn zoon Merlijn van zeventien weg is met zijn vrienden, en Vlinder gaat spelen, denk ik: top, dan kan ik even schrijven. Het nadeel daarvan is wel dat ik het altijd druk heb. Andere mensen ploffen ’s avonds lekker op de bank, maar dan kruip ik achter mijn computer. Ik heb die energie wel, maar ik móet altijd zo veel van mezelf. Deze zomer had ik behoefte aan meer rust. Ik wilde gewoon eens rustig in het Vondelpark zíjn, in plaats van er altijd maar doorheen te sjezen. En ik ben begonnen met mediteren en met yoga.”

Hoe kwam je op het idee om een boek met je dochter gaan schrijven?
“Ik werd gevraagd door een uitgeverij en ik vond het meteen een goed idee. Vlinder bedenkt allerlei situaties en ik schrijf: het is leuk om het boek op deze manier samen te maken. Het boek gaat over Engel, een meisje dat wensen kan laten uitkomen. Vlinder verzuchtte laatst dat ze weleens een dag zeventien zou willen zijn, net als haar broer. ‘Is dat niet leuk voor in Engel?’ zei ik toen. Zo komt ons boek langzaam tot stand.” 

En dan ben je ook nog gevraagd om het boek Gedichten die vrouwen aan het huilen maken samen te stellen…
“Ja! Dat leek me heel leuk om te doen. Ik mocht zestig vrouwen vragen welk gedicht hen tot tranen toe roert, en waarom. Ik was verrast door alle reacties. Presentatrice Merel Westrik ken ik bijvoorbeeld goed, maar ik wist helemaal niet dat ze zo van poëzie hield. Het mooiste vond ik de verhalen die alle vrouwen vertellen bij hun gedicht. Daardoor ga je anders naar een gedicht kijken.”

Lees meer over het jaar van Isa Hoes in ons extra dikke kerstnummer (nummer 51). 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!