×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 49: Reeya en haar man zijn gelukkig met hun open huwelijk

Vriendin 49: Reeya en haar man zijn gelukkig met hun open huwelijk
02.12.2015 - Redactie Vriendin

"Ik heb een minnaar, mijn man een minnares"


Niemand weet ervan, maar Reeya (45) en haar man Hans (45) hebben al vijf jaar een open relatie. “Mijn minnaar zie ik echt als een cadeautje, maar mijn huwelijk met Hans blijft het allerbelangrijkst.”

Reeya: “Dat ik een minnaar heb en mijn man een maîtresse, weet niemand. De reden dat we het stiekem doen, is dat we niet willen dat de kinderen het weten. We willen ze er niet mee belasten. Nu nog niet althans. Een ander toelaten in je relatie is niet zonder gedoe. Je kunt je zelfs afvragen of het verstandig is. Maar goed, niet elke relatie is hetzelfde. Net als vakanties. De één gaat voor een complete all-inclusivereis, de ander kiest een spannende jungletocht. Wij kozen voor die jungle, ook al wisten we niet waar we aan begonnen en wat we tegen zouden komen. En eerlijk gezegd waren we daar ook niet op voorbereid.”

Op afstand houden
“Hans en ik kennen elkaar al vanaf ons zestiende. Hij was mijn eerste vriendje. Sterker nog, voordat ik Hans leerde kennen, had ik zelfs nog nooit met een andere man gezoend. Ik was dus behoorlijk van slag toen een van mijn collega’s, laten we hem Dirk noemen, meer dan gemiddeld aandacht aan me besteedde. Ik wist dat Dirk gescheiden was en geen vriendin had. Als we gingen lunchen, kwam hij altijd naast me zitten. Gezellig kletsen, grapjes maken en af en toe raakte hij heel subtiel mijn hand aan. Als je nog nooit door een andere man bent aangeraakt, is zoiets al heel wat. Ik kreeg complimentjes van hem en voor ik het goed en wel in de gaten had, waren we aan het flirten. Er broeide iets tussen ons. Ik moet eerlijk toegeven: ik vond dat spannend, maar tegelijkertijd doodeng. Ik was benieuwd hoe het zou zijn om met hem te zoenen. Misschien zelfs nog een stapje verder te gaan. Ik fantaseerde daarover. Begrijp me goed: dit stond los van Hans. Ik hield en hou zielsveel van hem. Het laatste wat ik wilde, was hem kwetsen. Aan de andere kant kon ik mijn gevoelens voor Dirk niet zomaar negeren. Ik ben geen type dat straks als ze tachtig is op haar leven wil terugkijken met spijt, omdat ik sommige dingen niet heb gedurfd. Toch besloot ik Dirk voorlopig op afstand te houden. Natuurlijk lukte dat niet. Als je verliefd bent, ga je altijd een stapje verder dan je van plan bent. Vlak voor de zomervakantie
zoende ik met hem. Al had ik daar meteen spijt van. Ik kon nu drie dingen doen: alles verzwijgen en stoppen met Dirk. Zwijgen en er stiekem mee doorgaan. Of open kaart spelen. Ik wilde Hans beslist geen pijn doen. Maar ik zag ook wel in dat het daarvoor te laat was.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 49.

Heb jij ook een open relatie of wil je een reactie kwijt? Dat kan op ons forum. 

Foto: Shutterstock

Plaats een reactie

1Reacties

  • Anonymous

    Dit is niet ok!

    Anoniem wo 2 dec '15 21:08

    waarom moet houden van tot 1 partner beperkt blijven? Je mag van meerdere broers, zussen, vriendinnen enzv.enzv. houden! echter maar 1 man...........wie bepaalt dat dan?
    Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |