×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 43: De vader van Mierjam en Diana leidde een dubbelleven

Vriendin 43: De vader van Mierjam en Diana leidde een dubbelleven
20.10.2015 - Redactie Vriendin

'We móeten onze halfbroers en -zussen vinden’


Op Vriendin’s Facebook-pagina stond een oproep van Mierjam (43) en Diana (43). Zij weten pas sinds zeven jaar dat ze halfzussen zijn. Na het overlijden van hun losbandige vader Eduard kwamen ze erachter dat er nog minstens zes andere kinderen zouden moeten zijn. Die zoeken ze nu. “Die geheimzinnigheid willen we gewoon niet meer.”

Meer dan eens zagen Mierjam en Diana hem lopen in Zwolle, ineengedoken naast zijn vrouw. Met zijn donkere haar en Indische trekken was hij onmiskenbaar hun vader. Eduard Maurits wist dat ook en hij had ze allang gezien. Maar nog voordat ze zijn blik konden vangen of iets konden zeggen, sloeg hij zijn ogen neer en liep snel verder. “Hé kijk, dat is mijn vader!” heeft Mierjam weleens expres hard geroepen. Boos of verdrietig konden Mierjam en Diana daar nauwelijks nog om worden. Ze groeiden allebei op zonder hem. Diana vanaf haar geboorte al, Mierjam vanaf haar derde jaar. “Mijn moeder is drie jaar met Eduard getrouwd geweest. Daarna zijn ze gescheiden”, vertelt Mierjam, nu zelf moeder van drie kinderen. “Meestal herinner je je maar weinig van je eerste levensjaren, maar ik weet er nog veel van, omdat het zo traumatisch was. In huis hing een nare sfeer. De politie kwam langs als de ruzies heftig waren. Na de scheiding verloor ik het contact met mijn vader. Ik wist niet eens waar hij woonde. Mijn moeder trouwde met een andere man, die ik als mijn vader beschouw. Samen kregen ze nog twee dochters, met wie ik opgroeide.

Later ben ik toch weer in contact gekomen met mijn biologische vader. We belden een paar keer en zouden elkaar ontmoeten, maar hij kwam niet opdagen. Wat een teleurstelling. Ik wist dat er briefjes waren waarin hij mij ‘zijn lieve, kleine dochtertje’ noemde en dat hij om een bezoekregeling had gevraagd, die mijn moeder afwees. Hij moet dus wel iets om mij hebben gegeven. Ik had veel vragen, wilde zijn kant van het verhaal horen. Toch zie ik hem als mijn ‘verwekker’, ik heb hem nooit als een vader gezien. Om die reden heb ik ook mijn naam veranderd: ik nam de achternaam van mijn stiefvader aan.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 43 of praat mee op het forum.

Bekijk hieronder de oproep van Diana en Mierjam: 

 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |