×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 43: De vader van Mierjam en Diana leidde een dubbelleven

Vriendin 43: De vader van Mierjam en Diana leidde een dubbelleven
20.10.2015 - Redactie Vriendin

'We móeten onze halfbroers en -zussen vinden’


Op Vriendin’s Facebook-pagina stond een oproep van Mierjam (43) en Diana (43). Zij weten pas sinds zeven jaar dat ze halfzussen zijn. Na het overlijden van hun losbandige vader Eduard kwamen ze erachter dat er nog minstens zes andere kinderen zouden moeten zijn. Die zoeken ze nu. “Die geheimzinnigheid willen we gewoon niet meer.”

Meer dan eens zagen Mierjam en Diana hem lopen in Zwolle, ineengedoken naast zijn vrouw. Met zijn donkere haar en Indische trekken was hij onmiskenbaar hun vader. Eduard Maurits wist dat ook en hij had ze allang gezien. Maar nog voordat ze zijn blik konden vangen of iets konden zeggen, sloeg hij zijn ogen neer en liep snel verder. “Hé kijk, dat is mijn vader!” heeft Mierjam weleens expres hard geroepen. Boos of verdrietig konden Mierjam en Diana daar nauwelijks nog om worden. Ze groeiden allebei op zonder hem. Diana vanaf haar geboorte al, Mierjam vanaf haar derde jaar. “Mijn moeder is drie jaar met Eduard getrouwd geweest. Daarna zijn ze gescheiden”, vertelt Mierjam, nu zelf moeder van drie kinderen. “Meestal herinner je je maar weinig van je eerste levensjaren, maar ik weet er nog veel van, omdat het zo traumatisch was. In huis hing een nare sfeer. De politie kwam langs als de ruzies heftig waren. Na de scheiding verloor ik het contact met mijn vader. Ik wist niet eens waar hij woonde. Mijn moeder trouwde met een andere man, die ik als mijn vader beschouw. Samen kregen ze nog twee dochters, met wie ik opgroeide.

Later ben ik toch weer in contact gekomen met mijn biologische vader. We belden een paar keer en zouden elkaar ontmoeten, maar hij kwam niet opdagen. Wat een teleurstelling. Ik wist dat er briefjes waren waarin hij mij ‘zijn lieve, kleine dochtertje’ noemde en dat hij om een bezoekregeling had gevraagd, die mijn moeder afwees. Hij moet dus wel iets om mij hebben gegeven. Ik had veel vragen, wilde zijn kant van het verhaal horen. Toch zie ik hem als mijn ‘verwekker’, ik heb hem nooit als een vader gezien. Om die reden heb ik ook mijn naam veranderd: ik nam de achternaam van mijn stiefvader aan.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 43 of praat mee op het forum.

Bekijk hieronder de oproep van Diana en Mierjam: 

 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

2

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |