×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 43: De vader van Mierjam en Diana leidde een dubbelleven

Vriendin 43: De vader van Mierjam en Diana leidde een dubbelleven
20.10.2015 - Redactie Vriendin

'We móeten onze halfbroers en -zussen vinden’


Op Vriendin’s Facebook-pagina stond een oproep van Mierjam (43) en Diana (43). Zij weten pas sinds zeven jaar dat ze halfzussen zijn. Na het overlijden van hun losbandige vader Eduard kwamen ze erachter dat er nog minstens zes andere kinderen zouden moeten zijn. Die zoeken ze nu. “Die geheimzinnigheid willen we gewoon niet meer.”

Meer dan eens zagen Mierjam en Diana hem lopen in Zwolle, ineengedoken naast zijn vrouw. Met zijn donkere haar en Indische trekken was hij onmiskenbaar hun vader. Eduard Maurits wist dat ook en hij had ze allang gezien. Maar nog voordat ze zijn blik konden vangen of iets konden zeggen, sloeg hij zijn ogen neer en liep snel verder. “Hé kijk, dat is mijn vader!” heeft Mierjam weleens expres hard geroepen. Boos of verdrietig konden Mierjam en Diana daar nauwelijks nog om worden. Ze groeiden allebei op zonder hem. Diana vanaf haar geboorte al, Mierjam vanaf haar derde jaar. “Mijn moeder is drie jaar met Eduard getrouwd geweest. Daarna zijn ze gescheiden”, vertelt Mierjam, nu zelf moeder van drie kinderen. “Meestal herinner je je maar weinig van je eerste levensjaren, maar ik weet er nog veel van, omdat het zo traumatisch was. In huis hing een nare sfeer. De politie kwam langs als de ruzies heftig waren. Na de scheiding verloor ik het contact met mijn vader. Ik wist niet eens waar hij woonde. Mijn moeder trouwde met een andere man, die ik als mijn vader beschouw. Samen kregen ze nog twee dochters, met wie ik opgroeide.

Later ben ik toch weer in contact gekomen met mijn biologische vader. We belden een paar keer en zouden elkaar ontmoeten, maar hij kwam niet opdagen. Wat een teleurstelling. Ik wist dat er briefjes waren waarin hij mij ‘zijn lieve, kleine dochtertje’ noemde en dat hij om een bezoekregeling had gevraagd, die mijn moeder afwees. Hij moet dus wel iets om mij hebben gegeven. Ik had veel vragen, wilde zijn kant van het verhaal horen. Toch zie ik hem als mijn ‘verwekker’, ik heb hem nooit als een vader gezien. Om die reden heb ik ook mijn naam veranderd: ik nam de achternaam van mijn stiefvader aan.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 43 of praat mee op het forum.

Bekijk hieronder de oproep van Diana en Mierjam: 

 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!