×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 42: Linda kreeg tegen alle verwachtingen in toch een kindje

Vriendin 42: Linda kreeg tegen alle verwachtingen in toch een kindje
13.10.2015 - Redactie Vriendin

‘Na mijn miskraam bleek ik nog steeds zwanger te zijn.’


Linda (35) en Robbert (38) hadden zich erbij neergelegd dat het bij één kind zou blijven. Zo gelukkig als ze waren toen Linda opnieuw zwanger bleek, zo groot was het verdriet toen het misging. Tenminste, dat dacht ze. “Na het bloedonderzoek wist ik het bijna zeker: ik moest nog zwanger zijn.”

Linda: “Mijn zoontje Vigo, nu zes jaar, was heel stellig: ‘Mama, er zit een baby in je buik.’ Hij moest eens weten, dacht ik. Enkele weken daarvoor was de hoop op een tweede kindje voor ons vervlogen.
We hadden hem niet verteld over mijn zwangerschap of mijn miskraam. Toch bleef hij volhouden, terwijl hij op mijn buik wees. Het frustreerde me een beetje. Waarom hield hij er niet over op?

Dat ik na Vigo nog een keer zwanger raakte, was een wonder. Ik ben geboren met een goedaardige tumor van ongeveer vijfhonderd gram in mijn buik, vergroeid tegen mijn blaas en nieren en uitwendig bij mijn stuitje en billen. Als baby en kind ben ik heel vaak geopereerd. Tot op de dag van vandaag
ondervind ik dagelijks de gevolgen van mijn aangeboren afwijking. Zo moet ik mezelf bijvoorbeeld katheteriseren en heb ik veel verklevingen in mijn buik. We hadden de hoop op een tweede zwangerschap al een tijdje opgegeven en hadden daar vrede mee. We waren zo blij met Vigo. We telden onze zegeningen; we hadden ook helemaal kinderloos kunnen zijn. Het medische traject hadden we afgeslagen. We legden ons erbij neer dat we met z’n drietjes zouden blijven.”

Verdrietig nieuws
“En toen bleef mijn menstruatie ineens uit en werd ik misselijk. Een zwangerschapstest wees uit dat het toch nog voor ons bleek weggelegd. We waren ontzettend blij, maar dat geluk werd al snel overschaduwd door zorgen toen ik licht bloedverlies kreeg. De huisarts bereidde ons voorzichtig op een
miskraam voor, maar het kon ook door een beschadigde ader komen, zei hij. Ik bleef er vrij nuchter onder. Als het fout gaat, kan ik er toch niets aan doen, zei ik tegen mezelf. Maar natuurlijk wilde ik dolgraag dat kindje!

Lees het hele verhaal in Vriendin 42 en praat mee op het forum. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is mijn grootste vakantiegeheim'

17.08.2017 - Zon, zee, zwijgen... Deze vrouwen deden in hun vakantie iets wat ze liever met niemand delen. "Door mijn leugen kon ik zelfs geen foto's van m'n reis op Facebook zetten."

Lees meer
Nadia: 'Zonder Laura's hulp was me de opvoeding niet gelukt'

17.08.2017 - Nadia (41) was nog maar net bevallen van haar zoontje, toen haar man omkwam bij een auto-ongeluk. Buurvrouw Laura (64) ving Nadia op. “Dankzij haar heb ik er nooit alleen voor gestaan.”

Lees meer
Ida: 'De moordenaar van mijn dochter woont nu om de hoek'

16.08.2017 - Ida’s negentienjarige dochter Célesta werd in 2012 om het leven gebracht door haar vriend. Ida was kapot van verdriet. Nu, vijf jaar later, blijkt de moordenaar van haar dochter bij haar in de buurt te wonen. “Ik ben bang. Niet voor hem, maar voor mezelf. Omdat ik zó boos ben.”

Lees meer
Corina: 'Tegen alle verwachtingen in kregen we deze twee wondertjes'

16.08.2017 - De arts vertelde Corina (39) en haar man Marko (42) dat ze waarschijnlijk nooit ouders zouden worden. Toch hielden ze hoop. Corina: “Ik ben zo blij dat we niet opgaven en twee prachtige gezonde zonen hebben mogen krijgen.”

Lees meer
Julia: 'Mijn trouwjurk werd nooit gedragen'

15.08.2017 - De trouwjurk van Julia (32) staat op Marktplaats. Ongedragen, want haar huwelijk werd last minute afgeblazen. "Diep van binnen wist ik dat het niet goed zat."

Lees meer
De zomer van... styliste Patty Zomer

15.08.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van styliste Patty Zomer (56): “Als er niemand is om mee te reizen, ga ik gerust in mijn eentje.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit mag mijn beste vriendin écht niet weten'

10.08.2017 - Je beste vriendin is die ene persoon in je leven met wie je echt álles bespreekt… of toch niet? Deze lezeressen vertellen over het geheim dat zij hebben voor hun hartsvriendin.

Lees meer
Hiermee is mijn kind beroemd op het internet

10.08.2017 - Het begon met een filmpje in hun kamer en nu hebben de kinderen van Ellen, Erna, Louis en Rita honderdduizenden fans. Deze week vertellen de moeders in Vriendin over hun beroemde dochters. Maar wat doen zij nou precies?

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 189 |

Vriendin Shopdag in Tilburg 9 september 2017

Kun jij ook niet wachten om je najaarsgarderobe bij elkaar te shoppen? 
Kom dan gezellig met een vriendin, je zus, je moeder of een buurvrouw naar de Vriendin Shopdag op 9 september in Tilburg!

Profiteer van exclusieve Vriendin-korting, ontvang een goodiebag en geniet van leuke extra’s.

Ook kan je gezellig bijkletsen met vriendinnen in verschillende horecagelegenheden. Dit wil je niet missen!

 

Profiteer van:

  • Exclusieve Vriendin korting bij winkels
  • Exclusieve Vriendin korting bij horeca gelegenheden
  • Een gevulde goodiebag
  • Leuke extra’s!