×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 42: Linda kreeg tegen alle verwachtingen in toch een kindje

Vriendin 42: Linda kreeg tegen alle verwachtingen in toch een kindje
13.10.2015 - Redactie Vriendin

‘Na mijn miskraam bleek ik nog steeds zwanger te zijn.’


Linda (35) en Robbert (38) hadden zich erbij neergelegd dat het bij één kind zou blijven. Zo gelukkig als ze waren toen Linda opnieuw zwanger bleek, zo groot was het verdriet toen het misging. Tenminste, dat dacht ze. “Na het bloedonderzoek wist ik het bijna zeker: ik moest nog zwanger zijn.”

Linda: “Mijn zoontje Vigo, nu zes jaar, was heel stellig: ‘Mama, er zit een baby in je buik.’ Hij moest eens weten, dacht ik. Enkele weken daarvoor was de hoop op een tweede kindje voor ons vervlogen.
We hadden hem niet verteld over mijn zwangerschap of mijn miskraam. Toch bleef hij volhouden, terwijl hij op mijn buik wees. Het frustreerde me een beetje. Waarom hield hij er niet over op?

Dat ik na Vigo nog een keer zwanger raakte, was een wonder. Ik ben geboren met een goedaardige tumor van ongeveer vijfhonderd gram in mijn buik, vergroeid tegen mijn blaas en nieren en uitwendig bij mijn stuitje en billen. Als baby en kind ben ik heel vaak geopereerd. Tot op de dag van vandaag
ondervind ik dagelijks de gevolgen van mijn aangeboren afwijking. Zo moet ik mezelf bijvoorbeeld katheteriseren en heb ik veel verklevingen in mijn buik. We hadden de hoop op een tweede zwangerschap al een tijdje opgegeven en hadden daar vrede mee. We waren zo blij met Vigo. We telden onze zegeningen; we hadden ook helemaal kinderloos kunnen zijn. Het medische traject hadden we afgeslagen. We legden ons erbij neer dat we met z’n drietjes zouden blijven.”

Verdrietig nieuws
“En toen bleef mijn menstruatie ineens uit en werd ik misselijk. Een zwangerschapstest wees uit dat het toch nog voor ons bleek weggelegd. We waren ontzettend blij, maar dat geluk werd al snel overschaduwd door zorgen toen ik licht bloedverlies kreeg. De huisarts bereidde ons voorzichtig op een
miskraam voor, maar het kon ook door een beschadigde ader komen, zei hij. Ik bleef er vrij nuchter onder. Als het fout gaat, kan ik er toch niets aan doen, zei ik tegen mezelf. Maar natuurlijk wilde ik dolgraag dat kindje!

Lees het hele verhaal in Vriendin 42 en praat mee op het forum. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: dit is mijn meest memorabele feestblunder

14.12.2017 - Tijdens de feestdagen wil je dat alles op rolletjes loopt, maar soms gaat er tóch iets mis.... "Daar lag ik, languit in de kerstboom. Met taart en al."

Lees meer

1

Mirjam (38) ‘Ik zie intens geluk, maar ook intens verdriet’

13.12.2017 - Mirjam (38) werkte jarenlang met plezier bij een bank. Tot ze na de geboorte van haar derde kind besefte waar haar grootste passie lag. Nu maakt ze fotoreportages van bevallingen. 'In de verloskamer leer ik mensen op hun puurst kennen'. Je maakt kans op een van de vijf exemplaren van Mirjams boek Pure Life geboortefotografie en -verhalen.

Lees meer
Carmen: ‘Ook met een maatje meer kun je je mooi voelen’

13.12.2017 - Model en Miss top of the world plussize Benelux 2017 Carmen (44) wil vrouwen laten zien dat ze trots mogen zijn op zichzelf. Mét hun rondingen én rimpels. “Ik vind dat je je imperfecties kunt omarmen.”

Lees meer
Esther (52): ‘Ik blijf erin geloven dat hij bij mij terugkomt’

12.12.2017 - De man van Esther (52) verliet haar voor een veel jongere vrouw. Esther verwacht dat hij over een tijdje met hangende pootjes terugkomt. "Ook die vrijpartijen met haar gaan op den duur vast vervelen."

Lees meer
Joris Linssen: ‘Ik ben altijd chef oliebollenbakker’

12.12.2017 - Elke week vertelt een bekende Nederlander over zijn feestmaand december. Op Kerstavond is Joris Linssen te zien in het tv-programma Joris’ kerstboom. Zelf viert hij de feestdagen met familie en vrienden: “Als ik met Kerst de tafel rondkijk naar mijn inmiddels volwassen kinderen is dat de grootste rijkdom die er is.”

Lees meer
3 vragen aan model en fotograaf Kim Feenstra

11.12.2017 - Vorig jaar ontdekte Kim Feenstra (32) door het tv-programma Het perfecte plaatje haar passie voor fotografie. Ze heeft nu haar eerste foto-expositie: Through my eyes.

Lees meer
Angéla: 'De geboorte van mijn tweeling kostte me bijna mijn leven’

06.12.2017 - Een medische fout na de geboorte van haar twee zoontjes werd Angéla (43) bijna fataal. “Gelukkig was het mijn tijd nog niet en ben ik teruggekomen bij mijn prachtige gezin.”

Lees meer
Trijntje Oosterhuis: ‘Heerlijk om thuis met mijn gezin te chillen’

06.12.2017 - Vier weken lang vertellen bekende Nederlanders over hun feestmaand. Trijntje Oosterhuis (44) gaat op kersttournee, maar de Kerstdagen zelf reserveert ze voor haar familie, met ook dan veel muziek. “En cadeautjes onder de boom in een hysterisch versierd huis, compleet met rendier in de tuin.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 202 |