×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 42: Linda kreeg tegen alle verwachtingen in toch een kindje

Vriendin 42: Linda kreeg tegen alle verwachtingen in toch een kindje
13.10.2015 - Redactie Vriendin

‘Na mijn miskraam bleek ik nog steeds zwanger te zijn.’


Linda (35) en Robbert (38) hadden zich erbij neergelegd dat het bij één kind zou blijven. Zo gelukkig als ze waren toen Linda opnieuw zwanger bleek, zo groot was het verdriet toen het misging. Tenminste, dat dacht ze. “Na het bloedonderzoek wist ik het bijna zeker: ik moest nog zwanger zijn.”

Linda: “Mijn zoontje Vigo, nu zes jaar, was heel stellig: ‘Mama, er zit een baby in je buik.’ Hij moest eens weten, dacht ik. Enkele weken daarvoor was de hoop op een tweede kindje voor ons vervlogen.
We hadden hem niet verteld over mijn zwangerschap of mijn miskraam. Toch bleef hij volhouden, terwijl hij op mijn buik wees. Het frustreerde me een beetje. Waarom hield hij er niet over op?

Dat ik na Vigo nog een keer zwanger raakte, was een wonder. Ik ben geboren met een goedaardige tumor van ongeveer vijfhonderd gram in mijn buik, vergroeid tegen mijn blaas en nieren en uitwendig bij mijn stuitje en billen. Als baby en kind ben ik heel vaak geopereerd. Tot op de dag van vandaag
ondervind ik dagelijks de gevolgen van mijn aangeboren afwijking. Zo moet ik mezelf bijvoorbeeld katheteriseren en heb ik veel verklevingen in mijn buik. We hadden de hoop op een tweede zwangerschap al een tijdje opgegeven en hadden daar vrede mee. We waren zo blij met Vigo. We telden onze zegeningen; we hadden ook helemaal kinderloos kunnen zijn. Het medische traject hadden we afgeslagen. We legden ons erbij neer dat we met z’n drietjes zouden blijven.”

Verdrietig nieuws
“En toen bleef mijn menstruatie ineens uit en werd ik misselijk. Een zwangerschapstest wees uit dat het toch nog voor ons bleek weggelegd. We waren ontzettend blij, maar dat geluk werd al snel overschaduwd door zorgen toen ik licht bloedverlies kreeg. De huisarts bereidde ons voorzichtig op een
miskraam voor, maar het kon ook door een beschadigde ader komen, zei hij. Ik bleef er vrij nuchter onder. Als het fout gaat, kan ik er toch niets aan doen, zei ik tegen mezelf. Maar natuurlijk wilde ik dolgraag dat kindje!

Lees het hele verhaal in Vriendin 42 en praat mee op het forum. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Ester (44): 'Eindelijk vond ik twee halfzussen'

18.10.2017 - In januari vertelde Ester (44) in Vriendin over de zoektocht naar haar biologische vader, een anonieme zaaddonor. Van hem ontbreekt nog steeds ieder spoor, maar ze vond binnen twee maanden wel twee halfzussen. “Misschien zijn we zelfs met honderd.”

Lees meer!
Juf Kiet geeft les aan vluchtelingkinderen

18.10.2017 - Misschien heb je ’m wel gezien: de hartverwarmende documentaire over juf Kiet, die kinderen uit oorlogsgebieden en migranten wegwijs maakt in Nederland. Wie is Kiet en wat drijft haar? “Mijn hart maakt een sprongetje als ik merk dat de taalknop omgaat bij een leerling.”

Lees meer!
Roos (47): ‘Op salsales werd mijn man verliefd op een ander’

18.10.2017 - Roos (47) vond het heerlijk om met haar man naar salsales te gaan. Maar toen hij verliefd werd op zijn danspartner verliet hij haar. "Heel verdrietig dat het zo gelopen is"

Lees meer!
Musicalster Nurlaila Karim: down to earth en zonder angst

17.10.2017 - Ze is fan van ‘oervrouwen’ als Gloria Estefan, vindt overdrijven op social media stom en heeft geen spijt van haar verleden. Het is duidelijk: zangeres, actrice én coach Nurlaila Karim (42) houdt van aanpakken. “Ik wil niet dat angst me beperkt in het najagen van mijn dromen.”

Lees meer!
Blijf bakken

16.10.2017 - Zondag is alweer de laatste aflevering van Heel Holland bakt van dit seizoen. Niet getreurd: op Vriendin.nl hebben we de lekkerste taartrecepten voor je verzameld. Zo kun je thuis gewoon verder bakken!

Lees meer!
9 feitjes over stof die je waarschijnlijk niet wist

16.10.2017 - Ben je een enorme sloddervos of zit je juist tegen smetvrees aan? Het maakt niet uit, er is altijd stof in huis. Om te bewijzen dat jij hier écht niets aan kunt doen, heeft Helpling, het platform voor het boeken van een huishoudelijke hulp, 9 verrassende feiten voor je afgestoft.

Lees verder
Oplossing puzzel 31: eisprong

12.10.2017 - Winnaars van een vakantieweekend bij Topparken Résidence Valkenburg. t.w.v. € 445,- zijn...

Lees verder
Waar te koop (Vriendin 41)

12.10.2017 - Wil je weten waar je de kleding, schoenen, make-up of andere producten uit Vriendin kunt kopen? We hebben de verkoopinformatie voor je verzameld. Klik door naar de website van het merk om een winkel of webshop te vinden.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 196 |