×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 38: Interview met acteur Mimoun Oaïssa

Vriendin 38: Interview met acteur Mimoun Oaïssa
15.09.2015 -

Als Mimoun Oaïssa (40) iets wil, zet hij alles op alles om dat doel te bereiken. Dat doet hij als acteur én ook in zijn werk als coach. “Je kunt in je leven meer sturen dan je denkt.”


Mensen kennen jou vooral als de succesvolle acteur van Marokkaanse komaf. Hoe zie jij jezelf?
“Eerlijk gezegd ben ik daar niet zo mee bezig. Ik denk niet in hokjes. Mijn afkomst speelt in mijn leven een bijrol, niet de hoofdrol zoals de buitenwereld vaak denkt. Het klopt dat ik Marokkaans ben en acteur, maar ik ben nog zo veel meer. Eigenlijk ben ik er best trots op dat het me tot nu toe is gelukt om helemaal mijn eigen weg te gaan. Wie mijn cv bekijkt, ziet meteen dat ik af en toe best vreemde keuzes heb gemaakt. In het begin van mijn carrière zat ik al vrij snel bij Toneelgroep Amsterdam. Een gerenommeerd gezelschap, waar ook mijn grote voorbeeld Pierre Bokma speelde. Toch ben ik er na anderhalf jaar weggegaan. Ik wilde acteren in films. Een move die collega’s niet begrepen. ‘Je bent gek’, zeiden ze tegen me. Ik kreeg aanvankelijk alleen maar kleine rollen, terwijl ik juist een grote rol ambieerde. Scenarist en regisseur Albert ter Heerdt zag wel iets in me voor een grote rol in een film. Alleen ging die film niet door. Ik dacht: die regisseur wilde mij een hoofdrol geven, ik bel hem op. Ik heb hem wat ideeën voorgelegd voor een leuke comedy die ik wilde gaan maken. Albert zag dat wel zitten. Begrijp me goed, het was het niet: ik vind dat er een film moet komen waarin het migratieverhaal wordt verteld. Nee, ik wilde gewoon een grote rol in een mooie film. En als die er niet was, zorgde ik zelf dat die er kwam. Dat werd dus Shouf shouf habibi!. Ik nam als het ware het heft in eigen hand.”

Lees het hele interview in Vriendin 38. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |