×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 38: Interview met acteur Mimoun Oaïssa

Vriendin 38: Interview met acteur Mimoun Oaïssa
15.09.2015 -

Als Mimoun Oaïssa (40) iets wil, zet hij alles op alles om dat doel te bereiken. Dat doet hij als acteur én ook in zijn werk als coach. “Je kunt in je leven meer sturen dan je denkt.”


Mensen kennen jou vooral als de succesvolle acteur van Marokkaanse komaf. Hoe zie jij jezelf?
“Eerlijk gezegd ben ik daar niet zo mee bezig. Ik denk niet in hokjes. Mijn afkomst speelt in mijn leven een bijrol, niet de hoofdrol zoals de buitenwereld vaak denkt. Het klopt dat ik Marokkaans ben en acteur, maar ik ben nog zo veel meer. Eigenlijk ben ik er best trots op dat het me tot nu toe is gelukt om helemaal mijn eigen weg te gaan. Wie mijn cv bekijkt, ziet meteen dat ik af en toe best vreemde keuzes heb gemaakt. In het begin van mijn carrière zat ik al vrij snel bij Toneelgroep Amsterdam. Een gerenommeerd gezelschap, waar ook mijn grote voorbeeld Pierre Bokma speelde. Toch ben ik er na anderhalf jaar weggegaan. Ik wilde acteren in films. Een move die collega’s niet begrepen. ‘Je bent gek’, zeiden ze tegen me. Ik kreeg aanvankelijk alleen maar kleine rollen, terwijl ik juist een grote rol ambieerde. Scenarist en regisseur Albert ter Heerdt zag wel iets in me voor een grote rol in een film. Alleen ging die film niet door. Ik dacht: die regisseur wilde mij een hoofdrol geven, ik bel hem op. Ik heb hem wat ideeën voorgelegd voor een leuke comedy die ik wilde gaan maken. Albert zag dat wel zitten. Begrijp me goed, het was het niet: ik vind dat er een film moet komen waarin het migratieverhaal wordt verteld. Nee, ik wilde gewoon een grote rol in een mooie film. En als die er niet was, zorgde ik zelf dat die er kwam. Dat werd dus Shouf shouf habibi!. Ik nam als het ware het heft in eigen hand.”

Lees het hele interview in Vriendin 38. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen.“Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |