×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 38: Interview met acteur Mimoun Oaïssa

Vriendin 38: Interview met acteur Mimoun Oaïssa
15.09.2015 -

Als Mimoun Oaïssa (40) iets wil, zet hij alles op alles om dat doel te bereiken. Dat doet hij als acteur én ook in zijn werk als coach. “Je kunt in je leven meer sturen dan je denkt.”


Mensen kennen jou vooral als de succesvolle acteur van Marokkaanse komaf. Hoe zie jij jezelf?
“Eerlijk gezegd ben ik daar niet zo mee bezig. Ik denk niet in hokjes. Mijn afkomst speelt in mijn leven een bijrol, niet de hoofdrol zoals de buitenwereld vaak denkt. Het klopt dat ik Marokkaans ben en acteur, maar ik ben nog zo veel meer. Eigenlijk ben ik er best trots op dat het me tot nu toe is gelukt om helemaal mijn eigen weg te gaan. Wie mijn cv bekijkt, ziet meteen dat ik af en toe best vreemde keuzes heb gemaakt. In het begin van mijn carrière zat ik al vrij snel bij Toneelgroep Amsterdam. Een gerenommeerd gezelschap, waar ook mijn grote voorbeeld Pierre Bokma speelde. Toch ben ik er na anderhalf jaar weggegaan. Ik wilde acteren in films. Een move die collega’s niet begrepen. ‘Je bent gek’, zeiden ze tegen me. Ik kreeg aanvankelijk alleen maar kleine rollen, terwijl ik juist een grote rol ambieerde. Scenarist en regisseur Albert ter Heerdt zag wel iets in me voor een grote rol in een film. Alleen ging die film niet door. Ik dacht: die regisseur wilde mij een hoofdrol geven, ik bel hem op. Ik heb hem wat ideeën voorgelegd voor een leuke comedy die ik wilde gaan maken. Albert zag dat wel zitten. Begrijp me goed, het was het niet: ik vind dat er een film moet komen waarin het migratieverhaal wordt verteld. Nee, ik wilde gewoon een grote rol in een mooie film. En als die er niet was, zorgde ik zelf dat die er kwam. Dat werd dus Shouf shouf habibi!. Ik nam als het ware het heft in eigen hand.”

Lees het hele interview in Vriendin 38. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

Cathy: 'Ik ben gewoon een moeder die een andere kwetsbare moeder helpt'

27.07.2017 - Het gezin van Cathy (42) zorgt elke week een dag voor Yven (1), zodat zijn ouders wat tijd hebben om hun leven weer op de rit te krijgen. “Ik stel me voor dat hij als twaalfjarige even langsfietst om te kletsen.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit was de mooiste dag van mijn leven'

26.07.2017 - Lezeressen vertellen deze week in Vriendin over de dag die zij nooit meer zullen vergeten: 'De dag dat ik ons adoptiekindje ontmoette'.

Lees meer

2

Ingrids man overleed toen ze 35 weken zwanger was

26.07.2017 - Ingrid (32) was 35 weken zwanger van haar tweede kind toen haar man Bruno (49) plotseling overleed. Hoewel ze hem intens mist, zorgt ze krachtig en positief voor Juliette (4) en Florian (10 maanden). “Ik wil er voor ze zijn, als vader en moeder in één.”

Lees meer
Linda: 'Mijn man chat erotisch met andere vrouwen, zelfs op vakantie'

25.07.2017 - Linda (42) ontdekte dat haar man Johan (43) erotische chatgesprekken voerde met andere vrouwen. Hij beloofde ermee te stoppen, maar doet het nog steeds. Ook op vakantie. Terwijl Linda naast hem zit.

Lees meer
Elske DeWall: 'Zelfs vlak bij huis ontdek ik nog steeds de mooiste plekken'

25.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. Deze week zangeres Elske DeWall (31): “Het eten in Rome is zo bizar goed! Pasta ’s middags, pasta ’s avonds...”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!