Placeholder

Jeanine durft weer te vrijen met het licht aan

‘Hij verslond me met zijn ogen, een heerlijk gevoel.’

‘Hij verslond me met zijn ogen, een heerlijk gevoel.’

Jeanine (44): “Afgelopen vrijdag was het niet zo druk op mijn werk. Toen ik rond tweeën mijn taken had afgerond, vroeg ik mijn baas of ik de middag vrij mocht nemen. ‘Ik heb zo’n zin om te shoppen’, zei ik – en hij wenste me alle plezier. Gniffelend ging ik weg: shoppen, maar in een heel andere winkel dan mijn baas dacht! Ik reed naar een chique lingeriezaak. Mijn salaris was net binnen, ik had zin om mezelf te verwennen. En daarmee ook mijn vriend.

Ik probeerde allerlei setjes uit en ik kocht uiteindelijk mooie witte jarretels, kousen met een brede kanten band en een lingeriesetje. Wat zou dit sexy staan bij mijn witte pumps! Thuis heb ik me uitgebreid gedoucht, een lekker luchtje opgedaan, me mooi opgemaakt en kaarsjes aangestoken. Daarna trok ik mijn nieuwe outfit aan. En al zeg ik het zelf: ik zag er prachtig uit! Wat voelde ik me sensueel en sexy… Zo wachtte ik mijn vriend op,die ik nog maar zeven maanden ken. En ik stond erbij stil hoe mijn leven veranderd is in twee jaar. Toen was ik nog getrouwd met een man die mij niet meer zag staan na twintig jaar huwelijk. Als ik iets nieuws aanhad, merkte hij dat nooit op, ik had mijn blonde haar bij wijze van spreken zwart kunnen verven en hij had het niet gezien. Niet dat ik zoiets deed, hoor: ik besteedde weinig aandacht aan mijn uiterlijk. Er was ook weinig om werk van te maken, vond ik.

Negentien jaar geleden werd onze tweeling geboren en ik dijde daarna steeds verder uit. Van mijn ooit zo slanke figuur – 62 kilo bij een lengte van 1 meter 75 – was twee jaar geleden niets meer over. Ik probeerde daar soms wel wat aan te doen, maar ik kon het niet volhouden. Er was te veel stress thuis. Mijn man vond het niet leuk dat ik zo veel was aangekomen. Hij wilde alleen maar vrijen met het licht uit. Ik vond het best: zelf werd ik ook niet vrolijk van mijn lijf. De laatste jaren kwam het amper meer van seks. Hoewel ons huwelijk dus niets meer voorstelde, kwam het feit dat hij een ander had enorm hard aan. Daar zat ik, net over de veertig, kinderen het huis uit, gescheiden, in een doorzonwoning met nog maar een halve inboedel…

Ik heb een paar maanden in zak en as gezeten, toen raapte ik mezelf bij elkaar. Ik keek in de spiegel en ik dacht: als jij een nieuw leven wilt – en een nieuwe man – dan moet je wat aan jezelf doen. Ik ben gaan sporten, al snel was ik vier keer in de week in de sportschool te vinden. De kilo’s vlogen eraf. Nu ik niet meer voor mijn man en kinderen hoefde te koken, kon ik gezonde salades maken. Ik knapte zienderogen op. Overigens: mooi dik is niet lelijk, dat vind ik nog steeds. Maar bij mij was het niet mooi verdeeld, ik was een plumpudding. Wat was het fijn om mijn oude figuur weer terug te krijgen. Ik durfde weer te flirten en op een avond, op een feest bij een vriendin, ontmoette ik Mike. Hoe hij naar me keek… Hij verslond me met zijn ogen, een heerlijk gevoel. Dat had ik zo lang niet meer meegemaakt! Diezelfde avond ging hij mee naar mijn huis en hij is nooit meer vertrokken. We zijn stapelverliefd en we vrijen elke dag. Seks met het licht uit? Nooit! Wij vinden het veel te leuk om naar elkaar te kijken. En ik kick erop om me zo mooi mogelijk te maken voor hem. Met jarretels bijvoorbeeld. Soms doe ik zelfs een striptease. Wat ben ik blij dat ik mijn zelfvertrouwen weer terug heb, en weer kan genieten in bed!”