×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

‘Toen ik eenmaal zijn echtgenote was, zag hij mij als zijn eigendom’

‘Toen ik eenmaal zijn echtgenote was, zag hij mij als zijn eigendom’
22.02.2016 -

Na haar huwelijk heeft Alexandra besloten om nooit meer een man in haar leven te laten.


Alexandra: “Mannen? Voor mij nooit meer! Tenminste: geen vaste. Vrijheid blijheid, is mijn motto. Na ongelukkige jaren als getrouwde vrouw, ben ik blij met mijn eigen zelfstandigheid. Mijn kinderen zijn het huis uit, en ik kan gaan en staan waar ik wil. En dat koester ik! Seks? Daar heb ik een vaste minnaar voor. Ik zie hem maar één keer per week, maar voor mij is dat genoeg.

Ik ben al getrouwd toen ik negentien was. Wouter en ik kenden elkaar op dat moment anderhalf jaar. Hij kon het huis van zijn oma kopen en omdat we ervan overtuigd waren dat we samen verder wilden, planden we een huwelijk. Samenwonen was niet gebruikelijk in onze families, en trouwen vonden we zelf ook veel romantischer. Een maand voor de bruiloft kreeg ik twijfels. Waarom, dat kon ik niet verklaren, maar ik had er plotseling geen goed gevoel meer over. Wouter kon erg jaloers zijn, en hoewel ik dat altijd als teken van liefde had beschouwd, benauwde het me toch. Vriendinnen begrepen me niet. ‘Wouter draagt je op handen,’ bezwoeren ze mij, ‘er is geen betere vent voor je.’ Had ik maar naar mijn intuïtie geluisterd. Want al snel na ons trouwen ging het bergafwaarts. Toen ik eenmaal zijn echtgenote was, zag Wouter mij als zijn eigendom. Híj was de man in huis, híj verdiende het meeste geld, en ik moest maar doen wat hij wilde. Uitgaan met vriendinnen vond hij onzin. Ik hoorde er voor hem te zijn, altijd als hij dat wilde. Scheiden voelde als een grote schande, dus ik heb toch mijn best gedaan om er wat van te maken. We kregen zelfs twee kinderen. Werken was niet meer nodig voor mij. Dat ik dat zelf wél graag was blijven doen, deed niet ter zake. Voor de buitenwereld was Wouter een leuke vader, thuis tiranniseerde hij de hele boel. Hoewel hij ons nooit met een vinger heeft aangeraakt, wist hij ons met woorden altijd weer de grond in te praten. De laatste jaren van ons huwelijk voelde ik me echt in een gouden kooi zitten. We hadden een prachtig huis, een grote auto en gingen vier keer per jaar op vakantie. Maar het was ingericht zoals Wouter het wilde, híj was het die al die reisjes uitkoos en boekte. Ik voelde me steeds meer een nietszeggende nul worden.

Uiteindelijk ben ik weggegaan, onaangekondigd. Een drama is dat geweest, want dat pikte Wouter natuurlijk niet. Verlaten worden, dat kwam niet in zijn woordenboek voor.

Mijn kinderen en ik zijn een tijdje ondergedoken geweest, tot hij een ander ontmoette. Misschien had ik haar moeten waarschuwen voor hem, maar ik was zelf veel te blij dat ik van hem af was. Hierna heb ik jarenlang geen man meer aangeraakt. Seks was ook al iets wat altijd onder Wouters voorwaarden was gegaan, en daarom stond het me zo tegen. Tot ik Ralf ontmoette. Bij hem voelde ik eindelijk echte opwinding en passie en heb ik ontdekt hoe prettig seks kan zijn. Ik wil hem alleen niet voor vast. Ik ben dol op hem, maar ik ben veel te bang mijn vrijheid weer te verliezen. We zien elkaar één avond per week, maken het dan heerlijk samen en dan gaat hij weer. Voor mij is het uitstekend zo en kan het nog wel jaren doorgaan. Een man toelaten in mijn huis of in mijn leven, dat doe ik gewoon nooit meer.”

Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

1Reacties

Stefanie: gewichtsverlies

20.10.2017 - ‘Wat ben jij afgevallen', hoor ik geregeld mensen tegen mij zeggen. Het valt op. Voor de zomer was ik heel bewust met mijn gezondheid bezig. Ik wilde meer energie krijgen en gezonder eten. Dat ik daardoor geleidelijk van 71 naar 68 kilo ging, vond ik een aangename bijkomstigheid.

Lees meer!
Stefanie: Memory

13.10.2017 - ‘Die koop ik,’ zegt Adriana. Ze legt een pionkaartje op ‘Woud van Arendelle’ van het monopolyspel junior in de Frozen uitvoering. Ze snapt het spel goed en vindt het leuk. Zeker als ze het potje wint. ‘Nog een keer?’ vraagt Adriana.

Lees meer!
Stefanie: 'Een kind kan de was doen'

06.10.2017 - Nu ik weet dat de uitslag van de weefselkweek uit mijn buik negatief is, kan ik mij na de operatie focussen op mijn herstel. Ik ben blij dat het geen eierstokkanker is, maar ik ben er nog niet.

Lees meer!
Stefanie: Vicky en ik

29.09.2017 - We hebben ons er goed doorheen geslagen, Vicky en ik. Vicky kwam pas de tweede dag. Toen wist ik al dat de operatie geslaagd was en de cyste niet kwaadaardig. De definitieve uitslag van de weefselkweek krijg ik volgende week, maar de kans is klein dat daar iets uit komt. Ik bleek ook endometriose te hebben, misschien al jaren, waardoor ik waarschijnlijk verminderd vruchtbaar was en wij Adriana met IVF hebben moeten krijgen. Dat is voorbij. Nu zijn mijn laatste eierstok en de cyste verwijderd en mijn buik schoongespoeld.

Lees meer!
Stefanie: verjaardagscadeau

22.09.2017 - Ik kan sneller dan verwacht geopereerd worden. Gelukkig maar. Langer wachten is bijna niet meer te doen.

Lees meer
Stefanie: afleiding

15.09.2017 - Voor Adriana moet alles zo normaal mogelijk doorgaan nu ik me niet goed voel en op een operatie wacht. Ik rust veel als Adriana op school is en Adriana is al vaak bij haar vriendinnetje geweest.

Lees meer
Stefanie: even iets anders

08.09.2017 - Ik heb geen zin om de komende weken alleen over mijn buik te bloggen, maar ik ontkom er vast niet helemaal aan. Het houdt mij wel bezig. Het gesprek met de gynaecoloog en oncoloog gaat mij niet in de koude kleren zitten.

Lees meer
Stefanie: radio aan

01.09.2017 - Adriana gaat voor het eerst logeren. Tot vandaag wilde ze nergens slapen zonder Dirk en mij. Nu mag ze met haar vriendinnetje en haar opa en oma mee naar de camping.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 56 |