Placeholder

Rémy’s recept voor ratatouille

Vriendin liet je deze week de Parijse sfeer proeven van Disneyland Paris. Niet alleen de nieuwe attractie Ratatouille is een hit, ook Bistrot chez Rémy – het bijbehorende restaurant – is een groot succes. Bekijk hoe je heerlijke ratatouille maakt zoals Rémy zelf.

Vriendin liet je deze week de Parijse sfeer proeven van Disneyland Paris. Niet alleen de nieuwe attractie Ratatouille is een hit, ook Bistrot chez Rémy – het bijbehorende restaurant – is een groot succes. Bekijk hoe je heerlijke ratatouille maakt zoals Rémy zelf.

Ratatouille à la Rémy

Ingrediënten:

  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 3 uien, fijngehakt
  • 3 aubergines, geschild en in blokjes
  • 6 courgettes, geschild en in blokjes
  • 3 rode paprika’s, in blokjes
  • 400 gr tomatensaus
  • 4 el olijfolie
  • 50 gr gehakte verse basilicum
  • zout en peper naar smaak

 

 

Aan de slag!

  1. Verhit de olie in een braadpan op middelhoog vuur.
  2. Fruit de knoflook en de uien.
  3. Doe de groenten in de pan en laat op laag vuur 30 minuten sudderen, roer af en toe.
  4. Voeg de tomatensaus toe en kook nog eens 10 minuten.
  5. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met verse, gehakte basilicum.

Bereidingstijd: 20 minuten
Stooftijd: 50 minuten