×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Tips voor meer zelfvertrouwen

Tips voor meer zelfvertrouwen
31.07.2014 -

Je hebt wel eens van die dagen dat je niet lekker in je vel zit, alles mis lijkt te gaan en je onzeker wordt. Het is belangrijk om te zorgen dat deze onzekerheden je leven niet beheersen. Tijd om je zelfvertrouwen eens een flinke boost te geven!


1. Houding:
De belangrijkste stap voor meer zelfvertrouwen is een goede houding. Dat betekent: een rechte rug en geen slappe schouders. Wanneer je schouders naar voren hangen, wordt je ademhaling afgesneden, wat je slaperig en ongeïnteresseerd kan maken.

2. Glimlach:
Glimlachen is aanstekelijk en je komt er gelukkig en zelfverzekerd door over. Mensen reageren ook positief op een glimlach. Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat mensen vriendelijker klinken aan de telefoon als ze glimlachen. En ook hier geldt weer dat je je vaak lekkerder in je vel voelt door te lachen, zelfs als je even een dip hebt.

3. Accepteer complimenten:
Veel mensen die een laag zelfbeeld hebben kunnen moeilijk complimentjes ontvangen. Als iemand een goed bedoeld compliment maakt, kun je al snel denken: ‘Ja, dat zegt hij wel, maar dat meent hij vast niet’. Maak de volgende keer dat je een compliment krijgt oogcontact, lach en zeg: ‘dankjewel.’ Als dit je goed afgaat, kun je de volgende keer een stapje verder gaan. Zegt iemand bijvoorbeeld dat je een leuk jasje aan hebt, zeg dan: ‘Bedankt, ik vind hem ook erg leuk.’ Dit komt niet ijdel of arrogant over, maar laat juist zien dat je complimenten kunt accepteren.

4. Positief denken:
Vaak denk je veel te negatief over jezelf zonder dat je het door hebt. Je denkt telkens: ‘Dit lukt mij nooit’ of ‘Ik ben een loser’. Met zulke gedachten haal je jezelf naar beneden en zullen sommige dingen helemaal niet lukken! Zet deze negatieve gedachten om naar positieve gedachten. In plaats van te denken dat het niet lukt, kun je ook denken: ‘Dit gaat mij lukken!’ of ‘Ik ben goed zoals ik ben’. Het helpt om deze gedachten een aantal keer hardop te zeggen tegen jezelf. Op een gegeven moment zal je dit echt gaan geloven en verdwijnen de negatieve gedachten.

5. Bewegen en fit blijven:
Sporten en bewegen is niet alleen goed voor je gezondheid maar ook voor je zelfvertrouwen! Door te sporten en te bewegen, worden je spieren sterker, waardoor je houding verbetert. Als je regelmatig sport zul je je steeds energieker voelen en neemt je zelfvertrouwen toe. Dit komt ook omdat je tijdens het sporten een goed gevoel krijgt omdat je weer een nieuw doel hebt behaald, bijvoorbeeld een uurtje langer door hebt getraind dan normaal.

6. Hou een lijstje bij:
Schrijf elke dag een leuke, positieve gebeurtenis op in een schriftje. Een positieve gebeurtenis waarbij je tevreden was over jezelf, wat je trots of blij maakte. Bijvoorbeeld een taak die je na tijden eindelijk hebt uitgevoerd of een complimentje dat je hebt gekregen van je baas. Als je elke dag iets opschrijft word je je veel bewuster van zaken die goed gaan of je een positief gevoel geven. 

Foto: iStock

Plaats een reactie

Heb jij een gouden tip voor meer zelfvertrouwen?

    •  
    •  
    •  

1Reacties

1

Nieuwe reep Tony Chocolonely: melk pompoenpit cranberry

13.11.2017 - Dol op de chocolade van Tony Chocolonely? Vanaf vandaag vind je in de schappen van de Albert Heijn weer een nieuwe smaak.

Lees meer
Wat je moet weten van de 'elfde van de elfde'

11.11.2017 - Het carnavalsseizoen is vandaag officieel gestart. Op 11 november om elf over elf 's avonds komt de Raad van Elf voor het eerst weer bij elkaar. Ook wordt vandaag de nieuwe Prins Carnaval bekend gemaakt.

Lees meer!
Kookboekengeschenk: 'Smaakmakers'

10.11.2017 - Voor de eerste keer is er nu een Kookboekengeschenk. Bij aankoop van € 19,50 aan kookboeken krijg je het boek 'Smaakmakers' cadeau.

Lees meer!

1

Decoreer je huis met deze mandala-stencils

08.11.2017 - Hoe leuk zijn deze mandala-stencils! Volg de tips en versier je huiskamer, slaapkamer of keuken met een van deze mooie mandala's.

Lees meer!
Mega grote kerstmarkt in Amsterdam

08.11.2017 - Nog geen plannen voor Kerst? Van 22 december tot en met 1 januari komt er in Amsterdam een kerstmarkt. Laat je onderdompelen in winterse sferen in de RAI op de Winterparade.

Lees meer!
Maak je tuin klaar voor Sint-Maarten

06.11.2017 - Heb je flink ingeslagen en wil je zaterdag met Sint-Maarten zo veel mogelijk zingende kinderen met vrolijke lampionnen aan de deur? Zorg dan dat je tuin en je voordeur er gezellig uitzien met deze tips.

Lees meer!
Maak je eigen lego snoep

06.11.2017 - Niet met je eten spelen? Sommige snoepjes vragen er gewoon om zoals deze lego winegums. Leuk voor je kinderen of om neer te zetten op een feestje.

Maak je eigen lego snoep
Maken: hotel voor je kat

04.11.2017 - Webredacteur Melissa kwam tijdens haar vakantie dit schattige huisje tegen in een hotel. Je maakt hem zelf heel simpel voor je eigen kat.

Maken
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 109 |