×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

EHBO-trommel voor op vakantie

EHBO-trommel voor op vakantie
04.07.2014 -

Yes! De vakantie staat voor de deur. Natuurlijk ben je goed voorbereid: je hebt een checklist gemaakt waarop staat wat je allemaal écht niet moet vergeten. Maar heb je ook een goedgevulde EBHO-trommel?


Je staat er misschien niet altijd bij stil, maar ongelukjes, ziektes en andere kwaaltjes komen ook voor wanneer je op vakantie bent. Dit komt omdat je je vaak bevindt in andere landen, met een andere natuur en ander eten. Zo kun je in thuis nooit last hebben van je darmen maar op vakantie ineens wel. Waar je ook naar toe gaat op vakantie, je doet er altijd verstandig aan om een EHBO-trommel mee te nemen. Er zijn 4 soorten verbandozen, namelijk een voor thuis, voor op het werk, voor in de auto en voor op vakantie. De meeste mensen hebben de ‘standaard’ verbanddoos en dat is die voor thuis. De inhoud is als volgt:

 • 5 stuks assortiment of rol pleister
 • 1 driekante doek/mitella
 • 1 ideaalzwachtel 5mx8cm
 • 1 rol kleefpleister 2,5 cm
 • 1 flesje  desinfectans (Betadine, Sterilon)
 • 2 paar (bij voorkeur latex-vrije) handschoenen
 • 1 splinterpincet
 • 4 steriele gazen/compressen van 1/16 m2 of 5x8,5 cm
 • 1 verbandschaar
 • 2 wondsnelverbanden 8x10 cm

De EHBO-koffer voor thuis is prima voor op vakantie, maar je moet 'm dan wel aanvullen met wat extra materialen. Zorg dat je pilletjes in je EHBO-trommel hebt tegen de diarree. Neem ze niet gelijk als je diarree krijgt, maar geef je lichaam eerst de kans zelf te wennen aan het andere eten. Als dit niet werkt, kun je een pilletje innemen.

Blaren
Veel gezinnen vinden het heerlijk om tijdens hun vakantie (lange) wandeltochten te maken. Helaas kan het nog wel eens voorkomen dat je na zo’n wandeling een blaar op je voeten krijgt. Prik blaren niet gelijk door! Een blaar met vocht eronder prik je alleen door als je er erg veel last van hebt. Doorprikken vergroot namelijk de kans op een infectie. Doe je het toch, ga dan als volgt te werk: prik (steriel) 2 gaatjes in de blaar. Druk met een steriel gaasje de blaar leeg en ontsmet hem. Dek hem af met een pleister of blarenpleister. Is de blaar al stuk, knip dan voorzichtig de losse velletjes weg, ontsmet de wond en dek hem af met een blarenpleister. Zorg daarom altijd voor genoeg blarenpleisters in je EHBO-doos.

Teken en andere insecten
Een tekentang is absoluut een must in je EHBO-doos. Een tekenbeet kun je tijdens de warme dagen snel oplopen, als je je bijvoorbeeld bevindt in de bossen. Een teek klemt zich vast aan je huid, waardoor je ‘m er moeilijk afkrijgt, maar met een tekentang trek je ‘m er in een beweging af. Zorg dat er niets van de teek achterblijft in je huid en houd in de gaten of je huid niet binnen een aantal weken een vreemde verkleuring krijgt.

Andere insecten kunnen je ook naar bijten. De behandeling van insectenbeten mag niet onderschat worden, want in sommige gevallen kan het leiden tot allergische reacties. Ook kunnen ze ziektekiemen overbrengen die pas veel later leiden tot ziekteverschijnselen. Daarom moet direct na een steek of beet het gif uit je huid verwijderd worden. Aspivenin is een handig vacuümpompje waarmee het gif snel en veilig uit je huid gezogen kan worden en mag daarom ook niet ontbreken in jouw EHBO-doos. Als je de beet gelijk uitzuigt, vermindert dit de kans op pijn, jeuk en zwelling. Het vacuümpompje kan gebruikt worden bij steken of beten van wespen, horzels, muggen, schorpioenen, spinnen, slangen, steekvisjes en kwallen.

Verder kan het nooit kwaad om wat extra paracetamol mee te nemen. Daarnaast is een lijstje in de trommel met een aantal belangrijke telefoonnummers, zoals van de huisarts of de tandarts erg handig.

Bron: Gezondsheidsnet.nl / www.reizendoejezo.nl
Foto: iStockphoto

Plaats een reactie

Wat is het ergste dat jou ooit eens is overkomen op vakantie?

  •  
  •  
  •  

1Reacties

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Twee nieuwe gratis Vriendin-posters

18.09.2017 - In Vriendin komen iedere week mooie spreuken voorbij. Wil je een inspirerende poster ophangen? We stellen nu twee nieuwe posters gratis beschikbaar om te downloaden en/of te printen. Leuk om in een lijstje te doen.

Posters
Leuk nieuws: Mis(s) Mirande vlogt vanaf volgende week maandelijks voor Vriendin

14.09.2017 - Mis(s) Mirande neemt je vanaf volgende week mee in haar leven als Mis(s) 2017! Bekijk hier alvast een sneak preview van haar eerste vlog.

Lees meer
Video: achter de schermen bij de gasthoofdredacteuren

12.09.2017 - Onze 20 gasthoofdredacteuren werkten hard aan ons verjaardagsnummer. Daarom verdienen zij een plek op de cover van deze week. De leuke fotoshoot legde webredacteur Myra vast in een video.

Zien

3

Vriendin bestaat 20 jaar!

12.09.2017 - Omdat we jarig zijn, komt deze week ons bijzondere verjaardagsnummer uit. Hoofdredacteur Sandera vertelt hoe het nummer is ontstaan.

Lees meer
Moét je zien: voorproefje Fifty Shades Freed

11.09.2017 - Waar waren we gebleven? Oja, er komt een bruiloft! Dat de knappe Grey heel wat vijanden heeft, konden we in de vorige films al zien. In dit voorproefje is te zien dat de spanning daarom stijgt.

Zien
20x de best gelezen artikelen van Vriendin.nl

11.09.2017 - Iedere week vind je weer nieuwe verhalen, nieuwtjes en tips op Vriendin.nl. Welke artikelen waren in het afgelopen jaren het populairst? We blikken terug.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 107 |