×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

EHBO-trommel voor op vakantie

EHBO-trommel voor op vakantie
04.07.2014 -

Yes! De vakantie staat voor de deur. Natuurlijk ben je goed voorbereid: je hebt een checklist gemaakt waarop staat wat je allemaal écht niet moet vergeten. Maar heb je ook een goedgevulde EBHO-trommel?


Je staat er misschien niet altijd bij stil, maar ongelukjes, ziektes en andere kwaaltjes komen ook voor wanneer je op vakantie bent. Dit komt omdat je je vaak bevindt in andere landen, met een andere natuur en ander eten. Zo kun je in thuis nooit last hebben van je darmen maar op vakantie ineens wel. Waar je ook naar toe gaat op vakantie, je doet er altijd verstandig aan om een EHBO-trommel mee te nemen. Er zijn 4 soorten verbandozen, namelijk een voor thuis, voor op het werk, voor in de auto en voor op vakantie. De meeste mensen hebben de ‘standaard’ verbanddoos en dat is die voor thuis. De inhoud is als volgt:

 • 5 stuks assortiment of rol pleister
 • 1 driekante doek/mitella
 • 1 ideaalzwachtel 5mx8cm
 • 1 rol kleefpleister 2,5 cm
 • 1 flesje  desinfectans (Betadine, Sterilon)
 • 2 paar (bij voorkeur latex-vrije) handschoenen
 • 1 splinterpincet
 • 4 steriele gazen/compressen van 1/16 m2 of 5x8,5 cm
 • 1 verbandschaar
 • 2 wondsnelverbanden 8x10 cm

De EHBO-koffer voor thuis is prima voor op vakantie, maar je moet 'm dan wel aanvullen met wat extra materialen. Zorg dat je pilletjes in je EHBO-trommel hebt tegen de diarree. Neem ze niet gelijk als je diarree krijgt, maar geef je lichaam eerst de kans zelf te wennen aan het andere eten. Als dit niet werkt, kun je een pilletje innemen.

Blaren
Veel gezinnen vinden het heerlijk om tijdens hun vakantie (lange) wandeltochten te maken. Helaas kan het nog wel eens voorkomen dat je na zo’n wandeling een blaar op je voeten krijgt. Prik blaren niet gelijk door! Een blaar met vocht eronder prik je alleen door als je er erg veel last van hebt. Doorprikken vergroot namelijk de kans op een infectie. Doe je het toch, ga dan als volgt te werk: prik (steriel) 2 gaatjes in de blaar. Druk met een steriel gaasje de blaar leeg en ontsmet hem. Dek hem af met een pleister of blarenpleister. Is de blaar al stuk, knip dan voorzichtig de losse velletjes weg, ontsmet de wond en dek hem af met een blarenpleister. Zorg daarom altijd voor genoeg blarenpleisters in je EHBO-doos.

Teken en andere insecten
Een tekentang is absoluut een must in je EHBO-doos. Een tekenbeet kun je tijdens de warme dagen snel oplopen, als je je bijvoorbeeld bevindt in de bossen. Een teek klemt zich vast aan je huid, waardoor je ‘m er moeilijk afkrijgt, maar met een tekentang trek je ‘m er in een beweging af. Zorg dat er niets van de teek achterblijft in je huid en houd in de gaten of je huid niet binnen een aantal weken een vreemde verkleuring krijgt.

Andere insecten kunnen je ook naar bijten. De behandeling van insectenbeten mag niet onderschat worden, want in sommige gevallen kan het leiden tot allergische reacties. Ook kunnen ze ziektekiemen overbrengen die pas veel later leiden tot ziekteverschijnselen. Daarom moet direct na een steek of beet het gif uit je huid verwijderd worden. Aspivenin is een handig vacuümpompje waarmee het gif snel en veilig uit je huid gezogen kan worden en mag daarom ook niet ontbreken in jouw EHBO-doos. Als je de beet gelijk uitzuigt, vermindert dit de kans op pijn, jeuk en zwelling. Het vacuümpompje kan gebruikt worden bij steken of beten van wespen, horzels, muggen, schorpioenen, spinnen, slangen, steekvisjes en kwallen.

Verder kan het nooit kwaad om wat extra paracetamol mee te nemen. Daarnaast is een lijstje in de trommel met een aantal belangrijke telefoonnummers, zoals van de huisarts of de tandarts erg handig.

Bron: Gezondsheidsnet.nl / www.reizendoejezo.nl
Foto: iStockphoto

Plaats een reactie

Wat is het ergste dat jou ooit eens is overkomen op vakantie?

  •  
  •  
  •  

1Reacties

1

Nieuwe reep Tony Chocolonely: melk pompoenpit cranberry

13.11.2017 - Dol op de chocolade van Tony Chocolonely? Vanaf vandaag vind je in de schappen van de Albert Heijn weer een nieuwe smaak.

Lees meer
Wat je moet weten van de 'elfde van de elfde'

11.11.2017 - Het carnavalsseizoen is vandaag officieel gestart. Op 11 november om elf over elf 's avonds komt de Raad van Elf voor het eerst weer bij elkaar. Ook wordt vandaag de nieuwe Prins Carnaval bekend gemaakt.

Lees meer!
Kookboekengeschenk: 'Smaakmakers'

10.11.2017 - Voor de eerste keer is er nu een Kookboekengeschenk. Bij aankoop van € 19,50 aan kookboeken krijg je het boek 'Smaakmakers' cadeau.

Lees meer!

1

Decoreer je huis met deze mandala-stencils

08.11.2017 - Hoe leuk zijn deze mandala-stencils! Volg de tips en versier je huiskamer, slaapkamer of keuken met een van deze mooie mandala's.

Lees meer!
Mega grote kerstmarkt in Amsterdam

08.11.2017 - Nog geen plannen voor Kerst? Van 22 december tot en met 1 januari komt er in Amsterdam een kerstmarkt. Laat je onderdompelen in winterse sferen in de RAI op de Winterparade.

Lees meer!
Maak je tuin klaar voor Sint-Maarten

06.11.2017 - Heb je flink ingeslagen en wil je zaterdag met Sint-Maarten zo veel mogelijk zingende kinderen met vrolijke lampionnen aan de deur? Zorg dan dat je tuin en je voordeur er gezellig uitzien met deze tips.

Lees meer!
Maak je eigen lego snoep

06.11.2017 - Niet met je eten spelen? Sommige snoepjes vragen er gewoon om zoals deze lego winegums. Leuk voor je kinderen of om neer te zetten op een feestje.

Maak je eigen lego snoep
Maken: hotel voor je kat

04.11.2017 - Webredacteur Melissa kwam tijdens haar vakantie dit schattige huisje tegen in een hotel. Je maakt hem zelf heel simpel voor je eigen kat.

Maken
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 109 |