×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

EHBO-trommel voor op vakantie

EHBO-trommel voor op vakantie
04.07.2014 -

Yes! De vakantie staat voor de deur. Natuurlijk ben je goed voorbereid: je hebt een checklist gemaakt waarop staat wat je allemaal écht niet moet vergeten. Maar heb je ook een goedgevulde EBHO-trommel?


Je staat er misschien niet altijd bij stil, maar ongelukjes, ziektes en andere kwaaltjes komen ook voor wanneer je op vakantie bent. Dit komt omdat je je vaak bevindt in andere landen, met een andere natuur en ander eten. Zo kun je in thuis nooit last hebben van je darmen maar op vakantie ineens wel. Waar je ook naar toe gaat op vakantie, je doet er altijd verstandig aan om een EHBO-trommel mee te nemen. Er zijn 4 soorten verbandozen, namelijk een voor thuis, voor op het werk, voor in de auto en voor op vakantie. De meeste mensen hebben de ‘standaard’ verbanddoos en dat is die voor thuis. De inhoud is als volgt:

 • 5 stuks assortiment of rol pleister
 • 1 driekante doek/mitella
 • 1 ideaalzwachtel 5mx8cm
 • 1 rol kleefpleister 2,5 cm
 • 1 flesje  desinfectans (Betadine, Sterilon)
 • 2 paar (bij voorkeur latex-vrije) handschoenen
 • 1 splinterpincet
 • 4 steriele gazen/compressen van 1/16 m2 of 5x8,5 cm
 • 1 verbandschaar
 • 2 wondsnelverbanden 8x10 cm

De EHBO-koffer voor thuis is prima voor op vakantie, maar je moet 'm dan wel aanvullen met wat extra materialen. Zorg dat je pilletjes in je EHBO-trommel hebt tegen de diarree. Neem ze niet gelijk als je diarree krijgt, maar geef je lichaam eerst de kans zelf te wennen aan het andere eten. Als dit niet werkt, kun je een pilletje innemen.

Blaren
Veel gezinnen vinden het heerlijk om tijdens hun vakantie (lange) wandeltochten te maken. Helaas kan het nog wel eens voorkomen dat je na zo’n wandeling een blaar op je voeten krijgt. Prik blaren niet gelijk door! Een blaar met vocht eronder prik je alleen door als je er erg veel last van hebt. Doorprikken vergroot namelijk de kans op een infectie. Doe je het toch, ga dan als volgt te werk: prik (steriel) 2 gaatjes in de blaar. Druk met een steriel gaasje de blaar leeg en ontsmet hem. Dek hem af met een pleister of blarenpleister. Is de blaar al stuk, knip dan voorzichtig de losse velletjes weg, ontsmet de wond en dek hem af met een blarenpleister. Zorg daarom altijd voor genoeg blarenpleisters in je EHBO-doos.

Teken en andere insecten
Een tekentang is absoluut een must in je EHBO-doos. Een tekenbeet kun je tijdens de warme dagen snel oplopen, als je je bijvoorbeeld bevindt in de bossen. Een teek klemt zich vast aan je huid, waardoor je ‘m er moeilijk afkrijgt, maar met een tekentang trek je ‘m er in een beweging af. Zorg dat er niets van de teek achterblijft in je huid en houd in de gaten of je huid niet binnen een aantal weken een vreemde verkleuring krijgt.

Andere insecten kunnen je ook naar bijten. De behandeling van insectenbeten mag niet onderschat worden, want in sommige gevallen kan het leiden tot allergische reacties. Ook kunnen ze ziektekiemen overbrengen die pas veel later leiden tot ziekteverschijnselen. Daarom moet direct na een steek of beet het gif uit je huid verwijderd worden. Aspivenin is een handig vacuümpompje waarmee het gif snel en veilig uit je huid gezogen kan worden en mag daarom ook niet ontbreken in jouw EHBO-doos. Als je de beet gelijk uitzuigt, vermindert dit de kans op pijn, jeuk en zwelling. Het vacuümpompje kan gebruikt worden bij steken of beten van wespen, horzels, muggen, schorpioenen, spinnen, slangen, steekvisjes en kwallen.

Verder kan het nooit kwaad om wat extra paracetamol mee te nemen. Daarnaast is een lijstje in de trommel met een aantal belangrijke telefoonnummers, zoals van de huisarts of de tandarts erg handig.

Bron: Gezondsheidsnet.nl / www.reizendoejezo.nl
Foto: iStockphoto

Plaats een reactie

Wat is het ergste dat jou ooit eens is overkomen op vakantie?

  •  
  •  
  •  

1Reacties

Leuke verzameltip: deze vrouw verzamelt koffiebekers van over de hele wereld

22.07.2017 - Iets origineels meenemen vanuit een ander land deze zomer? Deze Instagrammer drinkt aardig wat koffie in haar leven en neemt de mooiste koffiebekers mee voor haar verzameling. Welke vind jij het leukst?

Lees verder
Te leuk om mee te wachten: schoolspullen shoppen

22.07.2017 - De zomervakantie duurt nog wel even, maar de leukste schoolspulletjes liggen alweer in de winkels. Wij zetten een paar producten in de schijnwerpers ter inspiratie.

Shopping
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Video: leraren halen alles uit de kast om geslaagden te feliciteren

20.07.2017 - Met het 'Geslaagdenlied 2017' doen twee leraren van het Vechtdal College Hardenberg wel heel erg hun best om de leerlingen in het zonnetje te zetten.

Zien
Video: krijg het zomergevoel met de zonnebloem

19.07.2017 - Is het al zomer? Niets zegt ‘zonnig, warm en vrolijk’ zo duidelijk als de zonnebloem. Webredacteur Myra reed in een oude eend mee met de Zonnebloemrally. Krijg een zomergevoel door de video te kijken en lees drie leuke tips over de zonnebloem.

Lees meer
Vrouw filmt jaren haar snurkende man en maakt er Despacito remix van

19.07.2017 - Dat Despacito hét liedje is van deze zomer, weten we. Maar wat vind jij van deze versie? Een vrouw filmde haar snurkende man vier jaar lang en maakte er een remix van. Moet je even zien...

Zien!
Tickets vanaf vandaag beschikbaar: Disneyweken Pathé in september

18.07.2017 - In september kun je al je favoriete Disneyfilms op het grote doek terugzien. Benieuwd welke films dat zijn?

Lees meer
Vergeet je plantjes water te geven? Haal een ecosysteem in huis

17.07.2017 - Planten in een ecosysteem voeden zichzelf, omdat het water niet naar buiten kan en de vaas steeds vochtig blijft. Handig, want zo maakt het niet meer uit of je ze vergeet water te geven. Extra handig als je lang op vakantie gaat!

Lees verder
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 103 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!