×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Doe voortaan samen het huishouden!

Doe voortaan samen het huishouden!
15.05.2014 -

Doe jij eigenlijk alle huishoudelijke taken? Het is voor zowel jezelf als je partner beter dat hij ook eens wat doet, want dit geeft jullie relatie een boost!


Stellen waarvan beide partners een deel van de huishoudelijke taken op zich nemen, hebben een langere én gelukkigere relatie. Dit blijkt uit onderzoek onder 220 pasgetrouwde stellen. Vooral wij vrouwen zijn gelukkiger als de huishoudelijke taken eerlijk verdeeld worden. Dat er een gelijke taakverdeling is, is voor vrouwen zelfs belangrijker dan dat ze dezelfde interesses heeft als haar partner. Bij mannen is de invloed van een gelijke taakverdeling minder aanwezig. Dit komt volgens de onderzoeker doordat mannen vaak niet inzien dat vrouwen meer doen qua huishoudelijke taken, of de mannen zijn van mening dat ‘het huishouden sowieso iets voor de vrouw is’.

Wanneer koppels eenmaal kinderen hebben, wordt een eerlijke taakverdeling extra belangrijk gevonden. Een oneerlijke taakverdeling kan uiteindelijk leiden tot ruzies en een minder gelukkige relatie.

Tip: Om tot een goede verdeling te komen, is het is voor koppels belangrijk om de eerste 2 jaar van hun relatie al meteen goed de taken te verdelen, zodat ieder vaste taken heeft. Vaste patronen zijn namelijk moeilijk te doorbreken!

Wat vind jij: Is het huishouden echt iets voor de vrouw, of kun je best samen het huishouden doen?

Bron: NU.nl
Foto: iStock

Plaats een reactie

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  yolandafaber do 15 mei '14 15:05

  Het huishouden kan voor allebei
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Moemsy do 15 mei '14 17:27

  Ik doe het meeste thuis maar zo nu en dan pakt mijn man ook de stofzuiger en sjeest door het huis. Het kan allebei als er maar afspraken over wordt gemaakt.
  Reageer!
Door deze uitvinding til jij de wasmachine binnenkort in je eentje de trap op

17.08.2017 - Oké, een beetje hulp is wel fijn, maar grote spierballen zijn bij het tillen van de wasmachine in de toekomst helemaal niet meer nodig.

Lees meer
Gratis Vriendin-posters: leuk om in te lijsten

14.08.2017 - In Vriendin komen iedere week mooie spreuken voorbij. Wil je een inspirerende poster ophangen? We stellen nu twee posters gratis beschikbaar om te downloaden en/of te printen. Leuk om in een lijstje te doen.

Zien!
Linkshandigendag: trucjes voor linkshandigen op een rij

13.08.2017 - Het kan weleens onhandig zijn om als linkshandige door het leven te gaan. Slechts 10 procent van de wereldbevolking is linkshandig, dus dagelijkse producten worden ontworpen voor rechtshandigen mensen. Echt een heel groot drama is het niet, maar vandaag op Linkshandigendag staan we even stil bij handige trucjes en leuke feitjes.

Lees meer
Hoera! Het is Internationale Kattendag en dat vieren we met jullie mooiste foto's

08.08.2017 - Omdat de Vriendin-redactie dol is op huisdieren en omdat het 8 augustus Internationale Kattendag is, hebben we hier jullie mooiste kattenfoto’s verzameld. We vroegen jullie om foto's op Facebook en kregen meer dan 700 foto's!

Zien
Te schattige foto's: de jaguarwelpen Artis voor het eerst naar buiten

07.08.2017 - Op 28 juni werden in Artis twee schattige jaguarwelpen geboren. Na vijf weken in het nest te blijven, hebben ze nu hun eerste stapjes in het buitenverblijf gezet. Vrijwilliger Joke Kok zag het en maakte foto's!

Lees meer
De 10 grappigste uitspraken van jullie kinderen

07.08.2017 - Vorige week vroegen we jullie op Facebook om de grappigste uitspraken van jullie kinderen. We hebben hard gelachen om de reacties. Daarom delen we er 10.

Lees meer
Deze is voor de mannen: zo vind je een perfect cadeautje

04.08.2017 - Mannen opgelet! Kost het altijd veel moeite om een cadeautje voor je vrouw of vriendin te vinden? Wij hebben een slimme truc gevonden.

Lees meer
Op deze Facebookpagina vind je de leukste uitspraken van kinderen

03.08.2017 - Ze zijn gênant, grappig en soms heel slim: de uitspraken van kinderen. De volgende Facebookpagina verzamelt leuke uitspraken.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 105 |

Vriendin Shopdag in Tilburg 9 september 2017

Kun jij ook niet wachten om je najaarsgarderobe bij elkaar te shoppen? 
Kom dan gezellig met een vriendin, je zus, je moeder of een buurvrouw naar de Vriendin Shopdag op 9 september in Tilburg!

Profiteer van exclusieve Vriendin-korting, ontvang een goodiebag en geniet van leuke extra’s.

Ook kan je gezellig bijkletsen met vriendinnen in verschillende horecagelegenheden. Dit wil je niet missen!

 

Profiteer van:

 • Exclusieve Vriendin korting bij winkels
 • Exclusieve Vriendin korting bij horeca gelegenheden
 • Een gevulde goodiebag
 • Leuke extra’s!