×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Doe voortaan samen het huishouden!

Doe voortaan samen het huishouden!
15.05.2014 -

Doe jij eigenlijk alle huishoudelijke taken? Het is voor zowel jezelf als je partner beter dat hij ook eens wat doet, want dit geeft jullie relatie een boost!


Stellen waarvan beide partners een deel van de huishoudelijke taken op zich nemen, hebben een langere én gelukkigere relatie. Dit blijkt uit onderzoek onder 220 pasgetrouwde stellen. Vooral wij vrouwen zijn gelukkiger als de huishoudelijke taken eerlijk verdeeld worden. Dat er een gelijke taakverdeling is, is voor vrouwen zelfs belangrijker dan dat ze dezelfde interesses heeft als haar partner. Bij mannen is de invloed van een gelijke taakverdeling minder aanwezig. Dit komt volgens de onderzoeker doordat mannen vaak niet inzien dat vrouwen meer doen qua huishoudelijke taken, of de mannen zijn van mening dat ‘het huishouden sowieso iets voor de vrouw is’.

Wanneer koppels eenmaal kinderen hebben, wordt een eerlijke taakverdeling extra belangrijk gevonden. Een oneerlijke taakverdeling kan uiteindelijk leiden tot ruzies en een minder gelukkige relatie.

Tip: Om tot een goede verdeling te komen, is het is voor koppels belangrijk om de eerste 2 jaar van hun relatie al meteen goed de taken te verdelen, zodat ieder vaste taken heeft. Vaste patronen zijn namelijk moeilijk te doorbreken!

Wat vind jij: Is het huishouden echt iets voor de vrouw, of kun je best samen het huishouden doen?

Bron: NU.nl
Foto: iStock

Plaats een reactie

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  yolandafaber do 15 mei '14 15:05

  Het huishouden kan voor allebei
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Moemsy do 15 mei '14 17:27

  Ik doe het meeste thuis maar zo nu en dan pakt mijn man ook de stofzuiger en sjeest door het huis. Het kan allebei als er maar afspraken over wordt gemaakt.
  Reageer!

1

3 redenen waarom broers en zussen ons gelukkig en gezond houden

30.09.2017 - Vandaag is het Nationale Broer en Zus Dag. Dé perfecte dag om even stil te staan bij de waarde van jouw broer(s) en/of zus(sen).

Lees meer
Download gratis een lief kaartje voor je broer of zus

28.09.2017 - Aanstaande zaterdag (30 september) is het Nationale Broer en Zus-dag. Tijd om jouw broer en/of zus in het zonnetje te zetten. Wij maakten verschillende kaartjes die je gratis kunt downloaden en printen.

Gratis kaartje

1

De Vriendin Woonspecial ligt nu in de winkels

27.09.2017 - Inspiratie voor jouw huis vind je nu in de nieuwste Vriendin Woonspecial. 62 pagina's binnenkijken, woontips van 5 woondeskundigen en ontdek de nieuwste trends.

Lees meer
10 feitjes om je maandagmiddag wat op te vrolijken

25.09.2017 - Zie je op tegen de donkere herfstdagen? Of voel je je even down? Lees dan snel deze feitjes even door. Deze vrolijke feitjes zorgen gegarandeerd voor een lach op je gezicht en maken deze grauwe dagen wat dragelijker.

Lees meer
Op dit Instagram-account vind je de meest bizarre schmink-voorbeelden

22.09.2017 - Halloween komt steeds dichterbij. Om alvast in de stemming te komen, delen we dit Instagram-account met bizarre beelden.

Zien!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Twee nieuwe gratis Vriendin-posters

18.09.2017 - In Vriendin komen iedere week mooie spreuken voorbij. Wil je een inspirerende poster ophangen? We stellen nu twee nieuwe posters gratis beschikbaar om te downloaden en/of te printen. Leuk om in een lijstje te doen.

Posters
Leuk nieuws: Mis(s) Mirande vlogt vanaf volgende week maandelijks voor Vriendin

14.09.2017 - Mis(s) Mirande neemt je vanaf volgende week mee in haar leven als Mis(s) 2017! Bekijk hier alvast een sneak preview van haar eerste vlog.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 107 |