×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Doe voortaan samen het huishouden!

Doe voortaan samen het huishouden!
15.05.2014 -

Doe jij eigenlijk alle huishoudelijke taken? Het is voor zowel jezelf als je partner beter dat hij ook eens wat doet, want dit geeft jullie relatie een boost!


Stellen waarvan beide partners een deel van de huishoudelijke taken op zich nemen, hebben een langere én gelukkigere relatie. Dit blijkt uit onderzoek onder 220 pasgetrouwde stellen. Vooral wij vrouwen zijn gelukkiger als de huishoudelijke taken eerlijk verdeeld worden. Dat er een gelijke taakverdeling is, is voor vrouwen zelfs belangrijker dan dat ze dezelfde interesses heeft als haar partner. Bij mannen is de invloed van een gelijke taakverdeling minder aanwezig. Dit komt volgens de onderzoeker doordat mannen vaak niet inzien dat vrouwen meer doen qua huishoudelijke taken, of de mannen zijn van mening dat ‘het huishouden sowieso iets voor de vrouw is’.

Wanneer koppels eenmaal kinderen hebben, wordt een eerlijke taakverdeling extra belangrijk gevonden. Een oneerlijke taakverdeling kan uiteindelijk leiden tot ruzies en een minder gelukkige relatie.

Tip: Om tot een goede verdeling te komen, is het is voor koppels belangrijk om de eerste 2 jaar van hun relatie al meteen goed de taken te verdelen, zodat ieder vaste taken heeft. Vaste patronen zijn namelijk moeilijk te doorbreken!

Wat vind jij: Is het huishouden echt iets voor de vrouw, of kun je best samen het huishouden doen?

Bron: NU.nl
Foto: iStock

Plaats een reactie

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  yolandafaber do 15 mei '14 15:05

  Het huishouden kan voor allebei
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Moemsy do 15 mei '14 17:27

  Ik doe het meeste thuis maar zo nu en dan pakt mijn man ook de stofzuiger en sjeest door het huis. Het kan allebei als er maar afspraken over wordt gemaakt.
  Reageer!
Luister de leukste kersthits: Vriendin Kerst Afspeellijst

06.12.2017 - We vroegen lezeressen naar hun favoriete kersthit. Wij maakten een afspeellijst op YouTube en Spotify die je de komende weken eindeloos kan afspelen.

Luisteren
De allermooiste Kerst reclames

02.12.2017 - Nu december aangebroken is, kunnen we weer volop genieten van deze feestmaand. De sfeervolle winkelstraten, lekker thuis onder een dekentje met warme chocomel en niet te vergeten de prachtige Kerst reclames. We hebben de mooiste reclames van de afgelopen jaren uitgekozen.

Lees meer!

2

Wat is jouw favoriete kerstnummer? Stem voor de Vriendin Kerst Afspeellijst

29.11.2017 - Na Sinterklaas mogen de kerstliedjes weer uit de speakers galmen. Daarom maken wij op YouTube en Spotify de Vriendin Kerst Afspeellijst. Help ons mee door jouw favoriete liedje in te sturen.

Stem

1

Nu in de winkels: Vriendin Winterspecial

29.11.2017 - De mooiste verhalen, fijnste puzzels en winterse beauty trends vind je in de nieuwe Vriendin Winterspecial. Lekker veel pagina's voor maar € 3,50. Abonnees betalen slechts € 2,95 in de webshop.

Lees meer
Top 10 sinterklaaswensen van kinderen

25.11.2017 - Tegenwoordig zijn de computers, robots en technisch speelgoed niet meer weg te denken. Maar wat staat bij kinderen nou echt bovenaan hun verlanglijstje? Intertoys verzamelde 36.000 verlanglijstjes en maakte daaruit een top 10, die toch best verrassend is!

Lees meer
Happy Anniversary Trip: Disneyland Paris viert feest met 5 Vriendin-lezeressen

23.11.2017 - Disneyland Paris bestaat 25 jaar en Vriendin 20 jaar en dat is reden voor een groot feest. Vijf lezeressen die iets te vieren hebben mochten met hun familie of vriendinnen op Happy Anniversary Trip naar Disneyland Paris.

Lees meer

5

Mis(s) Mirande vlog #3 & 4 in Disneyland Paris + win een Mickey of Minnie knuffel

22.11.2017 - Disneyland Paris bestaat dit jaar 25 jaar! Om dit te vieren mochten Vriendin-lezeressen naar het park. Ook Mirande ging mee om een vlog te maken en geeft mooie prijzen weg.

Vlog

14

Win 10x het boek Pannenkoekdag en lees het interview met Claudia Willekes & Geertje Tensen

22.11.2017 - Claudia en Geertje hebben een gezond pannenkoekboek uitgebracht, pannenkoeken zonder witte bloem of toegevoegde suikers en gemaakt van wel 17 verschillende soorten meel. Ze laten ons zien dat je met pannenkoeken eindeloos kunt variëren op een gezonde én lekkere manier!

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 110 |