×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Doe voortaan samen het huishouden!

Doe voortaan samen het huishouden!
15.05.2014 -

Doe jij eigenlijk alle huishoudelijke taken? Het is voor zowel jezelf als je partner beter dat hij ook eens wat doet, want dit geeft jullie relatie een boost!


Stellen waarvan beide partners een deel van de huishoudelijke taken op zich nemen, hebben een langere én gelukkigere relatie. Dit blijkt uit onderzoek onder 220 pasgetrouwde stellen. Vooral wij vrouwen zijn gelukkiger als de huishoudelijke taken eerlijk verdeeld worden. Dat er een gelijke taakverdeling is, is voor vrouwen zelfs belangrijker dan dat ze dezelfde interesses heeft als haar partner. Bij mannen is de invloed van een gelijke taakverdeling minder aanwezig. Dit komt volgens de onderzoeker doordat mannen vaak niet inzien dat vrouwen meer doen qua huishoudelijke taken, of de mannen zijn van mening dat ‘het huishouden sowieso iets voor de vrouw is’.

Wanneer koppels eenmaal kinderen hebben, wordt een eerlijke taakverdeling extra belangrijk gevonden. Een oneerlijke taakverdeling kan uiteindelijk leiden tot ruzies en een minder gelukkige relatie.

Tip: Om tot een goede verdeling te komen, is het is voor koppels belangrijk om de eerste 2 jaar van hun relatie al meteen goed de taken te verdelen, zodat ieder vaste taken heeft. Vaste patronen zijn namelijk moeilijk te doorbreken!

Wat vind jij: Is het huishouden echt iets voor de vrouw, of kun je best samen het huishouden doen?

Bron: NU.nl
Foto: iStock

Plaats een reactie

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  yolandafaber do 15 mei '14 15:05

  Het huishouden kan voor allebei
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Moemsy do 15 mei '14 17:27

  Ik doe het meeste thuis maar zo nu en dan pakt mijn man ook de stofzuiger en sjeest door het huis. Het kan allebei als er maar afspraken over wordt gemaakt.
  Reageer!