×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Moeders zijn onzeker over opvoeding

Moeders zijn onzeker over opvoeding
02.05.2014 -

Als je (net) moeder bent, vraag je jezelf vast wel eens af: ‘Doe ik het wel goed als moeder?’ of ‘Schiet ik niet tekort?'. Je bent niet de enige moeder met deze twijfels, meer dan de helft van de Nederlandse moeders vraagt zich dit wekelijks af.


Dit blijkt uit onderzoek onder meer dan 1.100 Nederlandse moeders met één of meer kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar. Moeders voelen zich wekelijks één of meerdere keren onzeker. Ze zijn onzeker over zichzelf, onzeker over het gedrag van hun kinderen of onzeker door van kritiek van hun partner. De onzekerheid die moeders hebben door het gedrag van hun kinderen heeft vooral te maken met zaken zoals ruzie tijdens het eten en omgaan met driftbuien van hun kinderen. Meer dan 20% van de moeders vergelijkt zichzelf met andere moeders en wordt daar onzeker van. Moeders bij wie alles tot in de puntjes perfect lijkt te gaan, stoort andere moeders. 

De moeders vragen zichzelf vaak af of ze wel genoeg tijd doorbrengen met hun kinderen en of ze duidelijke grenzen weten te stellen. Vooral werkende moeders voelen zich schuldig omdat ze soms weinig tijd hebben voor hun kinderen. Ondanks de onzekerheid die moeders hebben, denkt meer dan 80% van de ondervraagden het goed te doen als moeder wanneer ze hun hart volgen.

Voel jij je wel eens onzeker over je jezelf of je opvoeding over je kinderen? Laat het ons weten via de poll.

Bron: NU.nl
Foto: iStock

Plaats een reactie

Ben jij wel eens onzeker over jezelf of je opvoeding?

  •  
  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Dit is niet ok!

  Moemsy vr 2 mei '14 17:45

  Reactie: Nee, nooit
  Het grootste gedeelte van de opvoeding zit er eigenlijk voor mij al op en ik mag wel zeggen dat ik het en haar vader niet slecht hebben gedaan
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  carpe-diem74 vr 2 mei '14 19:23

  Reactie: Nee, nooit
  Mijn zoon is nog jong 15 mnd. Dusja krijg nog niet echt tegenspraak en hij is makkelijk. Kan anders worden als hij groter word en naar school gaat
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  carpe-diem74 vr 2 mei '14 19:23

  Reactie: Nee, nooit
  Mijn zoon is nog jong 15 mnd. Dusja krijg nog niet echt tegenspraak en hij is makkelijk. Kan anders worden als hij groter word en naar school gaat
  Reageer!

1

3 redenen waarom broers en zussen ons gelukkig en gezond houden

30.09.2017 - Vandaag is het Nationale Broer en Zus Dag. Dé perfecte dag om even stil te staan bij de waarde van jouw broer(s) en/of zus(sen).

Lees meer
Download gratis een lief kaartje voor je broer of zus

28.09.2017 - Aanstaande zaterdag (30 september) is het Nationale Broer en Zus-dag. Tijd om jouw broer en/of zus in het zonnetje te zetten. Wij maakten verschillende kaartjes die je gratis kunt downloaden en printen.

Gratis kaartje

1

De Vriendin Woonspecial ligt nu in de winkels

27.09.2017 - Inspiratie voor jouw huis vind je nu in de nieuwste Vriendin Woonspecial. 62 pagina's binnenkijken, woontips van 5 woondeskundigen en ontdek de nieuwste trends.

Lees meer
10 feitjes om je maandagmiddag wat op te vrolijken

25.09.2017 - Zie je op tegen de donkere herfstdagen? Of voel je je even down? Lees dan snel deze feitjes even door. Deze vrolijke feitjes zorgen gegarandeerd voor een lach op je gezicht en maken deze grauwe dagen wat dragelijker.

Lees meer
Op dit Instagram-account vind je de meest bizarre schmink-voorbeelden

22.09.2017 - Halloween komt steeds dichterbij. Om alvast in de stemming te komen, delen we dit Instagram-account met bizarre beelden.

Zien!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Twee nieuwe gratis Vriendin-posters

18.09.2017 - In Vriendin komen iedere week mooie spreuken voorbij. Wil je een inspirerende poster ophangen? We stellen nu twee nieuwe posters gratis beschikbaar om te downloaden en/of te printen. Leuk om in een lijstje te doen.

Posters
Leuk nieuws: Mis(s) Mirande vlogt vanaf volgende week maandelijks voor Vriendin

14.09.2017 - Mis(s) Mirande neemt je vanaf volgende week mee in haar leven als Mis(s) 2017! Bekijk hier alvast een sneak preview van haar eerste vlog.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 107 |