×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Wijnproeverij aan huis

Wijnproeverij aan huis
28.04.2014 -

Ben jij iemand die wel van een glaasje wijn houdt? Hij wordt nog lekkerder als je ‘m op de juiste manier proeft. Vriendin leert je hoe je dat doet.


Altijd al willen weten hoe je wijn moet proeven? Wijnproeven is helemaal niet moeilijk als je dit stappenplan volgt:

 1. Maak een ronddraaiende beweging met het glas en laat de wijn rondwalsen. Aromastoffen komen uit de wijn los en stijgen uit het glas.
 2. Steek je neus diep in het glas en ruik.
 3. Neem een flinke slok en laat de wijn rollend door je mond gaan, over je tong en langs je gehemelte. Hap wat lucht naar binnen, dat heet slurpen, met wijn moet je juist slurpen. Op deze manier komen de stoffen uit de wijn vrij en proef je of de wijn droog is of zoet en of het zoet en zuur in evenwicht zijn. Wijn moet altijd in evenwicht zijn!
 4. Je kunt nu de wijn doorslikken of uitspugen. Als je op een proeverij bent, is het vanzelfsprekend dat je de weer wijn uitspuugt. Er zijn dan zoveel wijnen dat je na de zesde of het tiende glas wijn niet meer goed kunt proeven. 

Een goede wijn kun je herkennen aan de lange nasmaak die er ontstaat op je tong, een slechte wijn heeft een korte nasmaak en zal sneller wegebben. Zo weet je voor de volgende keer of je de wijn opnieuw moet kopen of niet! Al is het natuurlijk het belangrijkst dat je de wijn lekker vindt!

Foto: iStock

Plaats een reactie

Hoeveel glazen wijn drink jij per dag?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  Moemsy ma 28 apr '14 17:25

  Reactie: Nooit
  Jammer dat die optie er niet tussen staat maar ik drink soms 1 glaasje wijn per 2 maanden
  Reageer!