×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Wijnproeverij aan huis

Wijnproeverij aan huis
28.04.2014 -

Ben jij iemand die wel van een glaasje wijn houdt? Hij wordt nog lekkerder als je ‘m op de juiste manier proeft. Vriendin leert je hoe je dat doet.


Altijd al willen weten hoe je wijn moet proeven? Wijnproeven is helemaal niet moeilijk als je dit stappenplan volgt:

 1. Maak een ronddraaiende beweging met het glas en laat de wijn rondwalsen. Aromastoffen komen uit de wijn los en stijgen uit het glas.
 2. Steek je neus diep in het glas en ruik.
 3. Neem een flinke slok en laat de wijn rollend door je mond gaan, over je tong en langs je gehemelte. Hap wat lucht naar binnen, dat heet slurpen, met wijn moet je juist slurpen. Op deze manier komen de stoffen uit de wijn vrij en proef je of de wijn droog is of zoet en of het zoet en zuur in evenwicht zijn. Wijn moet altijd in evenwicht zijn!
 4. Je kunt nu de wijn doorslikken of uitspugen. Als je op een proeverij bent, is het vanzelfsprekend dat je de weer wijn uitspuugt. Er zijn dan zoveel wijnen dat je na de zesde of het tiende glas wijn niet meer goed kunt proeven. 

Een goede wijn kun je herkennen aan de lange nasmaak die er ontstaat op je tong, een slechte wijn heeft een korte nasmaak en zal sneller wegebben. Zo weet je voor de volgende keer of je de wijn opnieuw moet kopen of niet! Al is het natuurlijk het belangrijkst dat je de wijn lekker vindt!

Foto: iStock

Plaats een reactie

Hoeveel glazen wijn drink jij per dag?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  Moemsy ma 28 apr '14 17:25

  Reactie: Nooit
  Jammer dat die optie er niet tussen staat maar ik drink soms 1 glaasje wijn per 2 maanden
  Reageer!
Luister de leukste kersthits: Vriendin Kerst Afspeellijst

06.12.2017 - We vroegen lezeressen naar hun favoriete kersthit. Wij maakten een afspeellijst op YouTube en Spotify die je de komende weken eindeloos kan afspelen.

Luisteren
De allermooiste Kerst reclames

02.12.2017 - Nu december aangebroken is, kunnen we weer volop genieten van deze feestmaand. De sfeervolle winkelstraten, lekker thuis onder een dekentje met warme chocomel en niet te vergeten de prachtige Kerst reclames. We hebben de mooiste reclames van de afgelopen jaren uitgekozen.

Lees meer!

2

Wat is jouw favoriete kerstnummer? Stem voor de Vriendin Kerst Afspeellijst

29.11.2017 - Na Sinterklaas mogen de kerstliedjes weer uit de speakers galmen. Daarom maken wij op YouTube en Spotify de Vriendin Kerst Afspeellijst. Help ons mee door jouw favoriete liedje in te sturen.

Stem

1

Nu in de winkels: Vriendin Winterspecial

29.11.2017 - De mooiste verhalen, fijnste puzzels en winterse beauty trends vind je in de nieuwe Vriendin Winterspecial. Lekker veel pagina's voor maar € 3,50. Abonnees betalen slechts € 2,95 in de webshop.

Lees meer
Top 10 sinterklaaswensen van kinderen

25.11.2017 - Tegenwoordig zijn de computers, robots en technisch speelgoed niet meer weg te denken. Maar wat staat bij kinderen nou echt bovenaan hun verlanglijstje? Intertoys verzamelde 36.000 verlanglijstjes en maakte daaruit een top 10, die toch best verrassend is!

Lees meer
Happy Anniversary Trip: Disneyland Paris viert feest met 5 Vriendin-lezeressen

23.11.2017 - Disneyland Paris bestaat 25 jaar en Vriendin 20 jaar en dat is reden voor een groot feest. Vijf lezeressen die iets te vieren hebben mochten met hun familie of vriendinnen op Happy Anniversary Trip naar Disneyland Paris.

Lees meer

5

Mis(s) Mirande vlog #3 & 4 in Disneyland Paris + win een Mickey of Minnie knuffel

22.11.2017 - Disneyland Paris bestaat dit jaar 25 jaar! Om dit te vieren mochten Vriendin-lezeressen naar het park. Ook Mirande ging mee om een vlog te maken en geeft mooie prijzen weg.

Vlog

14

Win 10x het boek Pannenkoekdag en lees het interview met Claudia Willekes & Geertje Tensen

22.11.2017 - Claudia en Geertje hebben een gezond pannenkoekboek uitgebracht, pannenkoeken zonder witte bloem of toegevoegde suikers en gemaakt van wel 17 verschillende soorten meel. Ze laten ons zien dat je met pannenkoeken eindeloos kunt variëren op een gezonde én lekkere manier!

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 110 |