×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Een 'Facebookhumeur'

Een 'Facebookhumeur'
17.03.2014 -

Je kent het vast wel: je komt de woonkamer binnen en je durft bijna niets te zeggen, omdat er een heel sombere stemming hangt. Wegvluchten achter je pc heeft dan geen zin, want ook daar schijnt het slechte humeur van anderen je te beïnvloeden.


Het klinkt vreemd, maar als veel van je Facebookvrienden een slecht humeur hebben, krijg jij dit vanzelf ook. Dit is tenminste gebleken uit onderzoek van Amerikaanse wetenschappers van de Universiteit van Californië, Yale en Facebook. Ze ontdekten dat er op een regenachtige dag 1,16 % meer negatieve berichten werden geplaatst dan op een zonnige dag en dat het aantal positieve berichten daalde. Dit is opzich natuurlijk heel normaal, maar het opmerkelijke was dat dit effect bleek door te werken bij Facebookvrienden die in een plaats wonen waar het die dag droog was. Zij werden dus via hun beeldscherm beïnvloed door hun Facebookvrienden. Raar, maar waar!

Maar niet getreurd: positieve berichten blijken gelukkig vaker het humeur van anderen te beïnvloeden dan negatieve. Dus voel jij je op een middag niet al te best? Dan kun je proberen eens neer te strijken achter je computer. Het is dan alleen wel te hopen dat je Facebookvrienden een goede dag hebben…

Bron: www.gezondheidsnet.nl

Plaats een reactie

Heb jij het idee dat je Facebookvrienden van invloed zijn op jouw humeur?

  •  
  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  Moemsy ma 17 mrt '14 17:19

  Reactie: Nee, totaal niet
  Jammer dat er geen optie bij zit als iemand geen facebook heeft
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 9 apr '14 13:50

  Reactie: Nee, totaal niet
  Mee eens, iedereen gaat er maar vanuit dat je Facebook hebt, zo ook met "winspelletjes"...heel jammer
  Reageer!

1

3 redenen waarom broers en zussen ons gelukkig en gezond houden

30.09.2017 - Vandaag is het Nationale Broer en Zus Dag. Dé perfecte dag om even stil te staan bij de waarde van jouw broer(s) en/of zus(sen).

Lees meer
Download gratis een lief kaartje voor je broer of zus

28.09.2017 - Aanstaande zaterdag (30 september) is het Nationale Broer en Zus-dag. Tijd om jouw broer en/of zus in het zonnetje te zetten. Wij maakten verschillende kaartjes die je gratis kunt downloaden en printen.

Gratis kaartje

1

De Vriendin Woonspecial ligt nu in de winkels

27.09.2017 - Inspiratie voor jouw huis vind je nu in de nieuwste Vriendin Woonspecial. 62 pagina's binnenkijken, woontips van 5 woondeskundigen en ontdek de nieuwste trends.

Lees meer
10 feitjes om je maandagmiddag wat op te vrolijken

25.09.2017 - Zie je op tegen de donkere herfstdagen? Of voel je je even down? Lees dan snel deze feitjes even door. Deze vrolijke feitjes zorgen gegarandeerd voor een lach op je gezicht en maken deze grauwe dagen wat dragelijker.

Lees meer
Op dit Instagram-account vind je de meest bizarre schmink-voorbeelden

22.09.2017 - Halloween komt steeds dichterbij. Om alvast in de stemming te komen, delen we dit Instagram-account met bizarre beelden.

Zien!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Twee nieuwe gratis Vriendin-posters

18.09.2017 - In Vriendin komen iedere week mooie spreuken voorbij. Wil je een inspirerende poster ophangen? We stellen nu twee nieuwe posters gratis beschikbaar om te downloaden en/of te printen. Leuk om in een lijstje te doen.

Posters
Leuk nieuws: Mis(s) Mirande vlogt vanaf volgende week maandelijks voor Vriendin

14.09.2017 - Mis(s) Mirande neemt je vanaf volgende week mee in haar leven als Mis(s) 2017! Bekijk hier alvast een sneak preview van haar eerste vlog.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 107 |