×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Een 'Facebookhumeur'

Een 'Facebookhumeur'
17.03.2014 -

Je kent het vast wel: je komt de woonkamer binnen en je durft bijna niets te zeggen, omdat er een heel sombere stemming hangt. Wegvluchten achter je pc heeft dan geen zin, want ook daar schijnt het slechte humeur van anderen je te beïnvloeden.


Het klinkt vreemd, maar als veel van je Facebookvrienden een slecht humeur hebben, krijg jij dit vanzelf ook. Dit is tenminste gebleken uit onderzoek van Amerikaanse wetenschappers van de Universiteit van Californië, Yale en Facebook. Ze ontdekten dat er op een regenachtige dag 1,16 % meer negatieve berichten werden geplaatst dan op een zonnige dag en dat het aantal positieve berichten daalde. Dit is opzich natuurlijk heel normaal, maar het opmerkelijke was dat dit effect bleek door te werken bij Facebookvrienden die in een plaats wonen waar het die dag droog was. Zij werden dus via hun beeldscherm beïnvloed door hun Facebookvrienden. Raar, maar waar!

Maar niet getreurd: positieve berichten blijken gelukkig vaker het humeur van anderen te beïnvloeden dan negatieve. Dus voel jij je op een middag niet al te best? Dan kun je proberen eens neer te strijken achter je computer. Het is dan alleen wel te hopen dat je Facebookvrienden een goede dag hebben…

Bron: www.gezondheidsnet.nl

Plaats een reactie

Heb jij het idee dat je Facebookvrienden van invloed zijn op jouw humeur?

  •  
  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  Moemsy ma 17 mrt '14 17:19

  Reactie: Nee, totaal niet
  Jammer dat er geen optie bij zit als iemand geen facebook heeft
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 9 apr '14 13:50

  Reactie: Nee, totaal niet
  Mee eens, iedereen gaat er maar vanuit dat je Facebook hebt, zo ook met "winspelletjes"...heel jammer
  Reageer!
Door deze uitvinding til jij de wasmachine binnenkort in je eentje de trap op

17.08.2017 - Oké, een beetje hulp is wel fijn, maar grote spierballen zijn bij het tillen van de wasmachine in de toekomst helemaal niet meer nodig.

Lees meer
Gratis Vriendin-posters: leuk om in te lijsten

14.08.2017 - In Vriendin komen iedere week mooie spreuken voorbij. Wil je een inspirerende poster ophangen? We stellen nu twee posters gratis beschikbaar om te downloaden en/of te printen. Leuk om in een lijstje te doen.

Zien!
Linkshandigendag: trucjes voor linkshandigen op een rij

13.08.2017 - Het kan weleens onhandig zijn om als linkshandige door het leven te gaan. Slechts 10 procent van de wereldbevolking is linkshandig, dus dagelijkse producten worden ontworpen voor rechtshandigen mensen. Echt een heel groot drama is het niet, maar vandaag op Linkshandigendag staan we even stil bij handige trucjes en leuke feitjes.

Lees meer
Hoera! Het is Internationale Kattendag en dat vieren we met jullie mooiste foto's

08.08.2017 - Omdat de Vriendin-redactie dol is op huisdieren en omdat het 8 augustus Internationale Kattendag is, hebben we hier jullie mooiste kattenfoto’s verzameld. We vroegen jullie om foto's op Facebook en kregen meer dan 700 foto's!

Zien
Te schattige foto's: de jaguarwelpen Artis voor het eerst naar buiten

07.08.2017 - Op 28 juni werden in Artis twee schattige jaguarwelpen geboren. Na vijf weken in het nest te blijven, hebben ze nu hun eerste stapjes in het buitenverblijf gezet. Vrijwilliger Joke Kok zag het en maakte foto's!

Lees meer
De 10 grappigste uitspraken van jullie kinderen

07.08.2017 - Vorige week vroegen we jullie op Facebook om de grappigste uitspraken van jullie kinderen. We hebben hard gelachen om de reacties. Daarom delen we er 10.

Lees meer
Deze is voor de mannen: zo vind je een perfect cadeautje

04.08.2017 - Mannen opgelet! Kost het altijd veel moeite om een cadeautje voor je vrouw of vriendin te vinden? Wij hebben een slimme truc gevonden.

Lees meer
Op deze Facebookpagina vind je de leukste uitspraken van kinderen

03.08.2017 - Ze zijn gênant, grappig en soms heel slim: de uitspraken van kinderen. De volgende Facebookpagina verzamelt leuke uitspraken.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 105 |

Vriendin Shopdag in Tilburg 9 september 2017

Kun jij ook niet wachten om je najaarsgarderobe bij elkaar te shoppen? 
Kom dan gezellig met een vriendin, je zus, je moeder of een buurvrouw naar de Vriendin Shopdag op 9 september in Tilburg!

Profiteer van exclusieve Vriendin-korting, ontvang een goodiebag en geniet van leuke extra’s.

Ook kan je gezellig bijkletsen met vriendinnen in verschillende horecagelegenheden. Dit wil je niet missen!

 

Profiteer van:

 • Exclusieve Vriendin korting bij winkels
 • Exclusieve Vriendin korting bij horeca gelegenheden
 • Een gevulde goodiebag
 • Leuke extra’s!