×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Receptenmaker-app: je eigen recepten digitaal

Receptenmaker-app: je eigen recepten digitaal
18.09.2013 -

Kookliefhebbers kunnen hun hart ophalen met de nieuwe Receptenmaker-app. Hiermee kun je je eigen en favoriete recepten gemakkelijk digitaal bewaren, en dat niet alleen..


De Receptenmaker-app is bedacht door sous-chef en kookliefhebber Sander van Middendorp. Volgens hem is de tijd van het kookschriftje met uitgeknipte recepten voorbij en zijn we toe aan een moderne variant. Met deze app kun je gemakkelijk je eigen recepten, inclusief foto’s, invoeren. Ook is het mogelijk om recepten van kookwebsites op te slaan. Heb je een recept gevonden dat je graag wilt uitproberen? Dan kun je vanaf je iPad het lijstje met ingrediënten gemakkelijk naar je mail sturen. Hierdoor heb je in de supermarkt het boodschappenlijstje direct bij de hand op je smartphone. En dat is nog niet alles: de app heeft een catalogus waarin eenvoudig wordt uitgelegd wat diverse kooktermen betekenen. Want natuurlijk weet niet iedereen wat hij moet doen wanneer er staat ‘pliceer de tomaten’.

De Receptenmaker-app heeft een handige zoekfunctie waarmee je gemakkelijk je ingevoerde recepten terug kan vinden. Ben je trots op je eigen recept en wil je ‘m graag aan je vrienden laten zien? Dat kan! Met de app kun je gemakkelijk je recepten delen via social media. Sander heeft ook nagedacht over hoe je de app gebruikt in de keuken: er is een kookstand die je kunt activeren. Hiermee worden de tekst en ingrediënten groot weergegeven en gaat je iPad niet in slaapstand. De app is 100% Nederlands en met liefde voor het vak door een kok bedacht en gerealiseerd.

Ben je enthousiast geworden? Mensen met een iPad kunnen ‘m al downloaden in de Appstore. Niet in het bezit van een iPad, maar wel van een iPhone? Dan zul je nog een aantal dagen geduld moeten hebben. Begin volgende week zal de Receptenmaker-app voor de iPhone gelanceerd worden.

Meer weten? Ga naar www.receptenmaker.nl of bekijk onderstaand filmpje.

Plaats een reactie

Lijkt de Receptenmaker-app jou handig?

  •  
  •  

7Reacties

 • Dit is niet ok!

  recepten.maker.5 wo 18 sep '13 17:07

  Super leuk hartelijk dank, meer informatie is te vinden op Receptenmaker.nl
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 19 sep '13 16:59

  Reactie: Nee
  Wat is er mis met een ouderwets kookboek?
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Ankske vr 20 sep '13 14:00

  Reactie: Ja
  Maar het zou nog fijner zijn als jullie de calorieën per persoon erbij zetten. Ik mag namelijk maar 400 calorieën 's avonds eten. Het is dan handig dat zoiets bij het recept staat. Dan kan ik ook eens iets anders uitproberen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Ankske vr 20 sep '13 14:04

  Reactie: Ja
  Het zou alleen handig zijn als jullie de calorieën per persoon erbij zouden kunnen zetten. Ik mag als avondeten maar 400 calorieën. Nu kan ik het vaak niet maken omdat ik het niet uitgerekend krijg. Dus misschien een tip voor jullie van mij en ook voor mijn medelijners. Kunnen jullie misschien de calorieën per persoon erbij gaan zetten??
  Reageer!
  • Dit is niet ok!

   svanmiddendorp di 1 okt '13 23:55

   Gaan we zeker over nadenken en gebruiken in verdere versies van de app. Vind het een super goed idee! Mvg, Sander info@receptenmaker.nl

 • Dit is niet ok!

  Eefje84 zo 22 sep '13 15:44

  Reactie: Ja
  vooral voor de feestdagen dan op mijn iphone lekkere recepten zoeken en lijkt mij ook leuk om recepten te delen
  Reageer!
  • Dit is niet ok!

   svanmiddendorp di 1 okt '13 23:54

   Zeker, en nu kan je ook Tags geven aan je recepten. Dus nog makkelijker je feestdagen recepten te taggen en terug te vinden.